icon

Chcem počkať až do svadby

nikamonika
11. mar 2015

Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?

alaguema
7. apr 2015

@pipilota33 no, veru ja nezávidím...Ešte sa po svadbe môže stať aj to, že zistia, že si v intímnej sfére vôbec nevyhovujú. Ak praktizujú "všetko možné" okrem penetrácie, tak to je len smiešne pokrytectvo, lebo intímne spolu žijú a je úplne jedno, že pri tom nedôjde k pretrhnutiu panenskej blany. To už môžu rovno súložiť. A ak spolu vôbec intímne nežijú, tak sa môže stať to, čo píšem vyššie. Neviem, čo je horšie. Ale normálny vzťah medzi mužom a ženou zahŕňa aj sex. Už akú dôležitosť mu kto pripíše, je individuálne.

pipilota33
7. apr 2015

@alaguema lebo ti, co sexuju pred svadbou, uz o sebe vedia vsetko a po nej ich uz nic (ani v intimnej oblasti neprekvapi) a ziju spolu stastne az do smrti 😉 vsak? Clovek nikdy nemoze 100% spoznat toho druheho. Kolko uchylov sa vykluje v dlhorocnych manzelstvach, pripadne pred partnerom taja svoju orientaciu... A to nie je o sexe. To je o dovere, hlbokom poznavani. To je skutocna intimita.

alaguema
7. apr 2015

@pipilota33 úplne ti ušla pointa - dvaja ľudia nemajú ako zistiť, či si vyhovujú v intímnej sfére bez toho, aby ju proste mali. Mám kamarátku, ktorá chodila s chlapcom, bol super, úžasný, všetko bolo super, kým sa spolu nevyspali. Absolútny nesúlad. Dokonca "veľkosťou" každý na opačnej strane extrému. Skúšala s ním byť, trvalo to asi tri mesiace, kým sa definitívne rozišli. Jednoducho si nevyhovovali, nebolo tam to, čo tam malo byť. Nikde predsa netvrdím, že ak spolu dvaja spávajú, že všetky prípadné problémy sú zažehnané. Iba píšem, že minimálne vedia, či si v danej oblasti sadnú. A nie každý "sexuje" pred svadbou. Sú aj takí, ktorí sa milujú.
Telesná stránka lásky je tiež niečo, čo dvom buď ladí, alebo neladí a dôvera, ani spoznávanie to nenahradí rovnako, ako sex nenahradí dôveru a ani intimitu. Nedá sa proste z toho celku niečo vylúčiť a tváriť sa, že to neexistuje. To je len taký pomerne smiešny idealizmus.

pipilota33
8. apr 2015

@alaguema Dakujem za prednasku. Nebyt teba, v 45 neviem o com je zivot 🙂 a este mi aj usla pointa 😕

timea7
8. apr 2015

@pipilota33 prečo si arogantná? Veď @alaguema na teba neútočila, len to napísala a podľa mňa veľmi dobre, som približne v tvojom veku a súhlasím s ňou. Nech si každý urobí tak, ako mu vyhovuje, keď chce pár čakať do svadby, nech čaká, keď nechce nech nečaká, ale pridávam sa k názorom, že ak čakať, tak potom okrem objatia a pusy nič, inak je to zase len pokrytectvo.

pipilota33
8. apr 2015

@timea7 Nuz, v tvojom veku, by si mala poznat rozdiel medzi aroganciou a sarkazmom 😉 ten sa pouziva napr. vtedy, ak ti niekto nieco vysvetluje, komentuje ta a ty ho o to neziadas (to je k tvojej otazke preco...) Dievcina v uvodnom prispevku sa pyta na nazor, ten svoj som vyjadrila a co si zijete vy je vasa vec. Ja som nezacala 😉 ale ukoncim to 🙂

mircalla
8. apr 2015

@pipilota33 Vidim, ze nevies prijat iny nazor... suhlasim s nazormi @timea7 @alaguema
Ak sa uz bavime o sarkazme, tak je jedine v tvojich jedovatych prispevkoch

alaguema
8. apr 2015

@mircalla... možno je toho sexu niekde predsa len málo 😀

terezka1947
8. apr 2015

@pipilota33 velmi pekne napisane...najma posl.veta: ...Sex este ziaden vztah nezachranil, len oddialil problem, ktory vo vztahu skutocne je ...uplny suhlas

lauricka
8. apr 2015

@nikamonika keby som chcela pockat do svadby z vlastneho presvedcenia, vobec by ma nezaujimalo, ci je to bezne. Preco to potrebujes vediet? A inak, co myslis, aka je odpoved? Podla mna to velmi bezne nie je. Ale to Ti je urcite jedno.

mircalla
8. apr 2015

@terezka1947 A kto tvrdi, ze zachranil? Kolko vztahov vsak absentujuci ci nefukcny sexualny zivot pochoval? Resp. este horsie, ked im to absolutne nefunguje a tvaria sa, ze ich to netrapi

terezka1947
8. apr 2015

@mircalla ...ved ja reagujem iba na vetu,kt.napisala
@pipilota33 😉 nikde som nepisala,ze zachrani,nezachrani....ja som s manzelom do svadby pockala a nemozem sa stazovat 😀

mircalla
8. apr 2015

@terezka1947 To je super....ale verim tomu, ze to tak nie je u kazdeho, kto pockal...s tym ze to funguje
Jednoducho ak si par v tomto nesadne, tak si proste nesadne a nikdy sa to nezmeni, mozu sa aj rozkrajat

terezka1947
8. apr 2015

@mircalla je to ako s kazdym inym problemom-tak aj s milovanim
vela veci clovek zisti az po svadbe-dovtedy sa da krasne pretvarovat aj v sexe-ked sa trebars vyskusa pre svadbou,ci to pojde,ci nie 😀
ja mam zase kamaratku,kt.vsetko klapalo a po polroku zistila,ze ma doma üchyla" 😠
nechcem to rozpisovat,lebo nebolo by to pekne citanie a ani to nepatri na verejne forum

alaguema
8. apr 2015

@terezka1947 tvoj prípad ale asi ťažko môže hovoriť za všetkých, že? Nakoniec, nech si každý urobí, ako uzná za správne. Ale vyjadrenia, že sex nie je zas taký dôležitý a podobne...myslím, že vačšina zdravých mužov má na to iný názor a napokon - aj žien. Neuspokojivý sexuálny život v manželstve vedie skôr či neskôr k jeho rozkladu. Dokonca vraj aj rozpadávajúci sa vzťah je možné zachrániť, ak nie je patologický a je v ňom ešte hádaj čo? Sex a intimita.

terezka1947
8. apr 2015

a ta kamaratka necakala do svadby....skusali sa pred 😀 😀

terezka1947
8. apr 2015

@alaguema ...akoze co ste sa do mna tak pustili,zienky 😀 😀 😀
ja som reagovala iba na prispevok
@pipilota33 a dopisala som,ze ja som pockala 🙂
je to kazdeho osobna vec,co so svojim zivotom robi a urobi.... 😉

nikamonika
autor
8. apr 2015

@lauricka Vlastne neviem, prečo som sa pýtala. Asi som chcela vedieť, koľko iných má podobný názor. Naozaj ma prekvapilo toľko reakcii.Ale my sme sa tak rozhodli bez ohľadu na názory z vlastného presvedčenia.Máme obaja ten názor, čo už dodať.

mircalla
8. apr 2015

@terezka1947 No myslim, ze to co uvadzas je skor vynimka. Ale zeby bolo bezne, ze zrazu po svadbe par zisti, ze veci nefunguju a dovtedy fungovali?....To si nemyslim...ja som sa napriklad nikdy nevydala (takze ten milnik svadba je pre mna nepodstatny), ale nemyslim, ze u niektoreho z mojich dlhodobych chlapov som po x rokoch zistila, ze je to daky uchyl....
Je ovela vacsia sanca, ze si par, ktory spolu nikdy nemal sex zisti, ze si v tejto veci napokon nesadne, ako to,co si napisala.
Vyjadrenie, ze sex nie je dolezity su komicke. Netvrdim, ze ma byt precenovany, ale sme zdravi jedinci....a mat normalny sexualny zivot je zdrave a normalne...pre vacsinu ludi

alaguema
8. apr 2015

@terezka1947 ale to ty môžeš zistiť kľudne tiež, že tvoj manžel má nejakú podivnosť, povahovú črtu, alebo úchylku...čakanie do svadby ti rovnako nedá žiadne záruky, ako keď nečakáš. Ale v tom druhom prípade, aspoň vieš, či ste fyzicky a intímne kompatibilní a nakoľko ste jeden k druhému vnímaví a ako viet partner vystihnúť, čo potrebuješ. Ja si nie som istá, či vieš, o čom to vlastne píšem...Sex s jedným partnerom môže byť úpne uspokojivý, pohyby, fajn, všetko funguje, vyvyrcholenie ide, všetko ok a s partnerom, ktorý príde po ňom, to môže byť proste krásne, jedinečné, úžasné...Veľký rozdiel. Tým nechcem povedať, že človek má byť promiskutný. Ale mať zopár vzťah v mladosti je pre mňa súčasť dozrievania a hľadania toho pravého. Samozrejme, ten sa dá nájsť aj na prvý raz 🙂
A nepustila som sa do teba. Iba diskutujeme, nie?

terezka1947
8. apr 2015

@mircalla ...hm,mozno...

terezka1947
8. apr 2015

@alaguema ...ale ja vas tu o nicom nepresviedcam 😀 😀 😀 😀
to vy na mna reagujete 😀 😀 😀
vy ste spokojne,ja som spokojna 😀
siiice...a teraz budem ironicka 😀 😉 vlastne neviem,ci som akoze spokojna a co to vlatsne je,lebo som sa milovala len so svojim muzom 😉
aaale,no a teraz budem vazna-myslim,ze som bola dost dozreta,dozrela a vyzrela a co ja viem aka a nepotrebovala som na to vyzretie spat s viacerymi muzmi-kazda dozrievame inak-opat ironia 😀
baby,sorry za ironiu
ale-ja respektujem vase rozhodnutie-ok...zaklad je,ze sme vsetci spokojni a statsni,nie?

mircalla
8. apr 2015

@terezka1947 Ja sa opytam, ze co by si robila, keby si zistila, ze sexualny zivot s manzelom je skratka zly....cisto hypoteticka otazka....nebol to tvoj pripad, ale co keby?

alaguema
8. apr 2015

@terezka1947 ešte by ma zaujímalo, ako sa dá "pretvarovať v sexe"..akože fingované orgazmy a tak? 😀 Mimochodom, toto je práve realita žien, ktoré partner nevie uspokojiť a ony to aspoň zahrajú, nech je spokojný. To je pre mňa ťažko predstaviteľné takto fungovať. Kde je potom v takom vzťahu dôvera a intimita a spoznávanie? Keď ešte aj v posteli sa pretvarujú.
Reagujem na tvoj príspevok. Tak funguje diskusia, či nie? Ak nemáš záujem diskutovať, tak čo robíš na diskusnom fóre? Nič v zlom...len nechápem 🙂

mircalla
8. apr 2015

@alaguema Tipujem, ze v takom pripade to je presne ako pises s tym, ze sa naviac oboja utvrdzuju v tom, ze sex vo vztahu nie je dolezity

maculo
8. apr 2015

@mircalla ahoj a čím to môže byť, že si nesadnu resp. ako to budú vedieť, že to nie je ono? Ja som v štádiu čakania do svadby. Ak sa niekto miluje prvý raz a sex ešte len spoznáva tak by to malo byť niečo užasné a krásne tým že je to v živote úplne nové a ešte to nikto z nich nezažil, nie?

fra
8. apr 2015

mam veľa kamaratov kresťanov ktorí toto berú naozaj vážne- a netaja, že so sexom začali až po svadbe- ani jeden z tych cca 30 párov, ktoré poznám, s tým nemal problém a sú spolu už desaťročia... hoci niektorí spomenuli, že to zosúlaďovanie k obojstrannej spokojnosti im nejaký ten rok trvalo... poznam jediný pár, ktorý čakal až do svadby (z inych dovodov) ktorí si nakoniec vobec nesadli, išli od seba a každý má teraz svoju rodinu- ale tam boli aj iné vážne problémy ako sex... celkovo kompatibilita je určite vysoká, rozhodne prevažná vačšina zdravých žien môže mať kvalitny sex s prevažnou vačšinou zdravých chlapov a ak si navzajom vyhovuju v ostatnych veciach podľa mňa skutočne má vyznam počkať- ale samozrejme len pre tých, ktorí vidia v manželstve zmysel a chápu ho ako niečo čo ich presahuje ... pre ľudí, ktorí manželstvo pokladajú za formalitu, uplne samozrejme nemá absolutne žiaden vyznam čakať do svadby...

terezka1947
8. apr 2015

@mircalla
@alaguema baby,ok...diskutujeme...a v diskusii je tiez mozne napisat,ze respektujem vase nazory,ked clovek pokracovat nechce 😉
ale,naozaj ich respektujem
a nemam preco obhajovat svoje rozhodnutie-bolo moje a som spokojna,nemusime sa obaja utvrdzovat v tom,ze nam uz aj tak nic ine neostava 😀
a nemam preco ani "zhadzovat"svoje rozhodnuti tym,ze ho necham "zosmiesnovat"obhajovanim
ved,ked je niekto spokojny,nepotrebuje to obhajovat
ja mam v tejto oblasti jasno,autorka potreboval tuto temu rozoberat a riesit,ja som mala potrebu iba napisat svo nazor

sorciera24
8. apr 2015

@maculo presne tak....

@mircalla v com moze byt sex. zivot zly?.....ako som ti uz raz pisala, ymyco mame prvych partnerov a sme pre nich prvi...si take nevieme predstavit..... a to ja netvrdim, ze sex nie je dolezity, je!.....co je to ten zly sex. zivot by ma zaujimalo....(kedze som taky nezazila...)

alaguema
8. apr 2015

@fra samozrejme, každá zdravá žena môže mať pohlavný styk s funkčným mužom. Stačí mať základnú anatomickú "výbavu". O tom predsa nikto nepochybuje. Ale ak od styku prejdeme k milovaniu, ku kompatibilite...neviem, vy kresťania asi veľmi kamasútru nečítate, ale aj veľkosťou pohlavných orgánov môžu byť dvaja ľudia ako stvorení pre seba, alebo naopak - celé zle. Je to aj o temperamente. Je vhodné, ak majú dvaja podobný sexuálny apetít. Proste je to viac, než len mechanicky súložiť. Ale zas...možno to niekomu stačí. Ak im to stačí obom, tak značka ideál. Horšie, keď jeden z nich potichu trpí.