icon

Chcem počkať až do svadby

nikamonika
11. mar 2015

Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?

sardinka333
16. mar 2015

Tak ako športovec nečaká či náhodou bez treningu vyhrá preteky tak ani páry nemožu čakať, že len tak bude ten vzťah fungovať nejakou zotrvačnostou. Vášen podla mna nie je hodnota na ktorej máme stavať - to je chtíč. Láska sa prejavuje v skutkoch. Ked mám niekoho rád tak robím veci tak aby som mu ulahodil, pomohol, už aj navarený nedelný obed je prejav lásky. Drobné pozornosti ako je sms, bozk ked príde z práce domov, občas nejaký milý odkaz, dobré ranajky, desiata...lístky na jeho oblubený zápas...proste toto a x pozorností su veci, ktoré ukazuju tomu druhému ,,milujem ťa,, skutkom a nie len slovom. Darmo bude hašterivá manželka, večne zhadzujuca svojho muža v spoločnosti hovoriť ,,milujem ťa,,. Toto ja napr. často pozorujem medzi niektorými pármi - nadavaju jeden na druheho, zveličuju svoje chyby a to dobré už ani nevidia.

teada
16. mar 2015

@nikamonika v dnesnej dobe je to tazsie, teraz mladi hyria aj v tomto odvetvi a bez pardonu..ale ty si sa rozhodla spravne, len laska dokaze vydrzat..ja som s mojim, teraz uz manzelom, chodili 6 rokov a tiez az po svadbe....a?manzelia sme , tento rok to bude, tiez 6 rokov a mam pocit, ze sa lubime este viac..co ak to nebude klapat??ten , kto to neokusil, vlastne ani nevie ako to je neklapat a tam, kde je laska, tam to klape..a tam, kde mladi vydrzia a su zdrzanlivi do svadby, tam je pravdepodobnost lasky o 80 a viac% vyssia, nez tam, kde to nevydrzia...a zvlast v dnesnej dobe, kde skoro kazdy dosiahne to, co on sam chce..kde sa muz alebo zena dokazu zdrzat, hoci ich to taha, ako kazdeho normalneho cloveka, ten muz, zena o co mu ide?asi nemysli na seba, inak by si to vyzadoval nejakym sposobom, ale mysli skor na toho druheho a tam je laska..ved to je velmi krasne rozhodnutie..drzim ti palce a z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze sa to da a ze ja svojho muza nezistne lubim a citim, ze aj on mna a nezunovali sme sa sebe navzajom..vela stastia

janickacrazy
16. mar 2015

@mima4 To som si len požičala citát z jedného starého filmu. 😀

teada
16. mar 2015

... v dnesnej dobe je to tazsie, teraz mladi hyria aj v tomto odvetvi a bez pardonu..ale ty si sa rozhodla spravne, len laska dokaze vydrzat..ja som s mojim, teraz uz manzelom, chodili 6 rokov a tiez az po svadbe....a?manzelia sme , tento rok to bude, tiez 6 rokov a mam pocit, ze sa lubime este viac..co ak to nebude klapat??ten , kto to neokusil, vlastne ani nevie ako to je neklapat a tam, kde je laska, tam to klape..a tam, kde mladi vydrzia a su zdrzanlivi do svadby, tam je pravdepodobnost lasky o 80 a viac% vyssia, nez tam, kde to nevydrzia...a zvlast v dnesnej dobe, kde skoro kazdy dosiahne to, co on sam chce..kde sa muz alebo zena dokazu zdrzat, hoci ich to taha, ako kazdeho normalneho cloveka, ten muz, zena o co mu ide?asi nemysli na seba, inak by si to vyzadoval nejakym sposobom, ale mysli skor na toho druheho a tam je laska..ved to je velmi krasne rozhodnutie..drzim ti palce a z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze sa to da a ze ja svojho muza nezistne lubim a citim, ze aj on mna a nezunovali sme sa sebe navzajom..vela stastia

teada
16. mar 2015

my to tu viackrat poslalo 😕

celasapremenim
16. mar 2015

@mima4 treba si aj rozumne vybrat 🙂

celasapremenim
16. mar 2015

@mijo53 platia dane z platu z dani 🙂)))

majdus
16. mar 2015

@valy No, povedala by som, ze ta ceresnicka sa da vnimat aj tak, ze je to nieco specialne v tom vztahu. Nie su aj ozdoby na torte podstatne? Ta ceresnicka prave robi tortu dokonalou (ja ceresnicky na torte nemusim, tak si dam cucoriedku alebo ine ozdoby🙂), nie? Presne tak to je, manzelstvo bez sexu nie je mozne a ani spravne. O pritazlivosti sa bavit nemusime, to je snad jasne, ze dvaja, ktori uzatvoria manzelstvo, su si navzajom pritazlivi a ze po sebe tuzia nielen telesne, ale aj dusevne. To su asi ine chyby, ktore ludia v manzelstve robia, casto uz na zaciatku, ale aj s odstupom casu, ked su nakoniec nespokojni a nestastni.
Verim tomu, ze hlavnou pricinou je vlastna sebeckost jedneho alebo druheho alebo oboch. Myslim, ze prave z vlastnej sebeckosti nie su ludia schopni prijat toho druheho, byt trpezlivi, pozorni, zodpovedni, staroslivi, obetavi,... Aj to je boj v manzelstve. A hovoris, ze ziadne debaty nenahradia sex v manzelstve ani pritazlivost. No to ani nemusia, ci dokonca nemozu, ked je vsetkeho prave tolko, kolko ma byt. 🙂 Otazka je ale, preco si nenechat to najkrajsie, co nas dokaze neopisatelne spojit, pre niekoho vynimocneho a nie to, castokrat, skusat s niekym nespravnym? Myslim ale, ze skusat prave sex pred manzelstvom, aby sa dvaja lepsie spoznali (ako to mnohi chapu), tych dvoch pripravuje o tu dokonalost sexu v manzelstve. 🙂 Pockajte do svadby a mozno pochopite moje pocity. Toto chcem odovzdat svojim detom, lebo viem, ze je to pre ne dobre. 🙂 Nikoho neodsudzujem, to vobec, ale je mi luto, ze sa mladi pripravuju o tolko krasnych veci, ktore ich mozu urobit silnejsimi a radostnejsimi. Ako vravim, mame slobodnu volu, tak konajme v slobode a radosti. 🙂

majdus
16. mar 2015

@valy Este si pisala o tom, ze ak nikdy vasen nebola. Uff, tak ak je niekto s niekym 10 rokov, ci 7rokov a maju spolu sex, tak bez vasne by to asi neslo. Hop, ale netreba si vasen mylit so ziadostivostou. Myslim, ze vasen je v kazdom vztahu, nech aj nie su romantici, ale nie pri kazdom sexe. Myslim, ze vasen je nieco vynimocne a ked pride, tak si ju clovek s nicim nepomyli a sice by ju chcel znova. Pride vtedy, ked ma prist. 😀 U nas jednoznacne prichadza, ked sme spolu dlhsie neboli. 😀 Alebo s mojimi plodnymi dnami vzdy.

mijo53
16. mar 2015

@celasapremenim áno, tak ako píšeš, platia dane z platu z dani, ako väčšina ľudí, no a čo si tým chcela povedať, nič múdre

valy
16. mar 2015

@majdus ved je tu vela tem, ked pisu, ze za niekolko rokov mali sex asi tak trikrát a maju z toho dve deti. podla mna je tam nebezpecenstvo, ze si mozu ludia mysliet, ze ten druhy je chladny a tak preto, ze je zdrzanlivy pred svadbou a po svadbe sa to proste nezmeni.

celasapremenim
16. mar 2015

@mijo53 no, zrejme si v apateke nenakupis, ked nevies, co som tym chcela povedat 🙂

mijo53
16. mar 2015

Holt ako vravia bratia Česi - " komu neni vzhúry dáno . v apatece nekoupi "! to asi platí pre Teba. Veľmi dobre viem, čo si chcela povedať!!!

mijo53
16. mar 2015

@celasapremenim Holt ako vravia bratia Česi - " komu neni vzhúry dáno . v apatece nekoupi "! to asi platí pre Teba. Veľmi dobre viem, čo si chcela povedať!!

mircalla
16. mar 2015

@valy toto napadlo aj mna.....

mima4
16. mar 2015

@valy nevidime na dovody zivota bez sexu u tych parov, co tu pisu, ale aspon co ja citam tu taketo temy...tak im vobec nefugnuje a ani nefungoval ten partnersky zivot... On obycajne ju v ramci tych trikrat ťuťu muťu oplodnil este za slobodna na dedinskej zabave..a bum...vzali sa...a vobec, vobec sa medzi nimi nevyvinul ziadny vztah...

Dom bez zakladol zgegne 😉

valy
16. mar 2015

@mima4 dobre slovo, zgegne :D

michaela1711
16. mar 2015

Myslím že to nieje už bežné v dnešnej dobe ale je to vzácne a správne rozhodnutie. My sme síce neni zobraný a máme spolu dieťa ale sme sa poponáhľať aj ja by som chcela žiť ako ty ale nedá sa to tak lebo môj partner je rozvedený ale musel by mať cirkevný rozvod anulitu aby sme sa mohli zobrať v kostole ale veľmi si rozumieme myslím že je to osud že som ho stretla a budeme postupne sa snažiť o svadbu v kostole a tú anulitu aby on si spravil lebo na prvom mieste si chceme doriešiť ešte bývanie a pôjdeme na to.

celasapremenim
16. mar 2015

@mijo53 dobre si si to vysvetlil, to si presne o tebe myslim po tvojich prispevkoch

mijo53
16. mar 2015

@celasapremenim ja o tebe tiež

tomasko27
17. mar 2015

Aj my sme sa rozhodli ze pockame do svadby.Svadbu mame v juni,sice sme sa rozhodli len teraz ze pockame ale asi lepsie teraz ako vobec 🙂

celasapremenim
17. mar 2015

@tomasko27 cobydup :D

gubiko
18. mar 2015

@tomasko27 držím palce! 🙂

ruthike
18. mar 2015

Vobec sa netrap, ja mam vela kamaratov, co cakali - z nabozenskych dovodov a nicie manzelstvo z toho nema traumu.Tieto veci sa vyvijaju aj casom a hlavne je aby tam bola fyzicka pritazlivost a chemia, aby ti ''chutilo'' bozkavanie s tym konkretnym clovekom.Ja si myslim, ze fyzicka konzumacia vztahu niekedy zatieni zmysli natolko, ze si clovek neuvedomi odlisnosti psychologickeho nazoru - odlisne hodnoty, ocakavania od zivota a nesulad zaujmov. Prilnes k cloveku,lebo spolu intimne zijete a aj ked tusis, ze to nie je ono, tak je to tahsie skoncit nez platonicky vztah a sa potom zbytocne trapis.Len bud pripravena, ze hlavne ak ste obaja neskuseni, tak vacsinou chvilu trva kym sa telesne zladite a naucite,co a ako

tomasko27
18. mar 2015

@gubiko Dakujem,zatial to ide ale to je teraz v praci tak uvidime ked pride 🙂 .Ale uz sme skoro jeden mesiac boli bez toho lebo som bola chora a dalo sa.

@celasapremenim No ved uz to nie je tak daleko.

elizita
25. mar 2015

@nikamonika myslim ze to ma svoje caro a je super ked sa najdu dvaja s rovnakym postojom.... ja neberiem do uvahy take nazory, ze pred svadbou musia spolu dvaja byvat aj sexovat, lebo co ked si nebudu sediet potom... nesexovat pred svadbou neznamena sa navzajom sa ani dotknut, su aj ine sposoby ako sa po tejto stranke spoznat---

tjaden
30. mar 2015

ahoj na intráku som mala spolubývajúce katolíčky a ešte čo to bolo? hm tušim adventisktka, a tiež uznávali sex až po svadbe lenže no dlho sú už samy lebo no nájdi chlapa ktorý počká do svadby? ti zagratulujem, no a čo poznám ich priateľov a kamošky čo sa tiež rozhodli počkať do svadby sa asi sexu nevedeli dočkať lebo sa zobrali neskutočne mladí, no aj neviem ...ja by som sa taká mladá vydávať nechcela. Ale je to pekne podľa mňa takto počkať, len potom no :D svadobná noc bude bolieť veľa nepi 😀 len jedno je na tom zlé, vieš niektorý chlapi chcú v posteli fakt čudné veci takže niekedy je dobre vedieť či sa chlap nebude správať v posteli ako úchyl, ale hádam takých nie je veľa 😉

peneloppe
4. apr 2015

Sama si to neviem predstavit, pride mi to normalne, ze dvojica ktora sa lubi, planuje spolu zivot, sa pozna a zije spolu aj intimne. Ale budis. Kazdy sa rozhoduje podla svojho. Kazdopadne sexovanie je jedna vec ale nejake tie dotyky, ine formy intimneho zblizenia by ste praktizovat mali, aby ste sa aspon ako tak po tejto stranke poznali a spoznali a potom sex bude uz len ceresnickou na torte. 🙂
POznam taky par a su spolu uz roky rokuce, teraz ako manzelia s tromi detmi a predtym tiez neboli uplne ruky od seba, ale sexu sa zdrzali. Urcite je to mozne.

ckatka
7. apr 2015

@nikamonika necitala som celu diskusiu, ale odo mna len jeden postreh - mam kamosku veriacu, ktora so svojimi partnermi robi VSETKO okrem klasickeho sexu - teda suloze, penetracie, nazvite to ako chcete a navyse o tom rada rozprava... Povedala by som ze v istom zmysle je "zvrhlejsia" ako my co sme sexovali aj pred svadbou. Co pre mna ako pre neveriacu (alebo skor veriacu nepraktizujucu) je dost nepochopitelne, lebo neviem si celkom predstavit, aky je rozdiel (v nabozenskom ponimani) v tom, ci mi niekto pretrhne panensku blanu prstom alebo penisom... Takze je to na tebe, co a do akej miery chces robit, hovorit, prezivat. V idealnom pripade by partneri mali mat na vec rovnaky nazor a dokazat sa otvorene rozpravat. Ked najdes niekoho, s kym si budes v tejto teme na 100% rozumiet, bude to super. Nejake "co ak" bude vzdy,...tym sa netrap.
Moja skusenost - s mojim manzelom zijeme spolu intimne od zaciatku (teda niekolko mesiacov potom ako sme zacali spolu chodit este ako pubertaci v 17tich), sme spolu 13 rokov z toho 3 ako manzelia, a tak ako sa vyvija nas vztah, vyvija sa aj nasa sexualita, pracujeme na sebe, zlepsujeme sa, a po 13 rokoch sa stale ucime a skusame nove veci ( a neverila by si, kolko toho vsetkeho je - pritom stale v medziach "klasiky" bez pomocok a cojaviem coho). Podla mna dobry a zdravy sex je o psychike, o dovere a poznani, a otvorenosti k tomu druhemu. Mozem povedat ze nepoznam lepsie zakoncenie narocneho dna ako zaspat unaveny po spolocnom orgazme po ktorom sa dokazeme niekedy na plnu hubu smiat inokedy revat ako male decko 🙂 A to nie je nieco co pride zo dna na den 🙂

pipilota33
7. apr 2015

Veru, mozeme ti len zavidiet, ze si takeho nasla 🙂 sex (aj tu na MK) sa vo vztahu strasne precenuje. Je urcite prijemny, ale len na tom by vztah stat nemal. Ked je clovek mlady, nema zdravotne ci ine problemy, netoci sa este okolo deti, existencnych problemov, to sa este vyskakuje a ospevuje hlavne to uzivanie si. Ked ale pridu skutocne problemy a skusky, je dolezitejsi charakter toho druheho, pevnost vztahu a to, ci sme si vypestovali skutocnu intimitu. Ci vieme byt k sebe naozaj otvoreni, odovzdat sa tomu druhemu. Vela zien, aj chlapov tu na "konikovi" riesi, frekvenciu sexu a vplyv tohto faktu na ich vztah. No, ak by toto bol najhorsi problem dnesnych vztahov, tak si mozeme gratulovat. Sex este ziaden vztah nezachranil, len oddialil problem, ktory vo vztahu skutocne je 😖