Chcem počkať až do svadby
Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?
@janickacrazy nabozensky zalozena osoba s tym problem (so sexom) mat nebude - ved dievcata ti hore vysvetlili.
Bežné to určite už nie je. Neriskovala by som to. Je to prirodzená činnosť a taktiež dôležitá. Samozrejme, je to každého osobné rozhodnutie. Osobne by som tiež nechala partnera, ktorý by chcel počať až do svadby.
PS: sex je preceňovaný.
@janickacrazy to co pises ty je podla mna sem uplne irelevantne, ked si vzala chlapa ktory ju nikdy nepritahoval, tak ju nepritahuje ani teraz a sex im nefunguje, uplne zakladna logika 🙂, to by sa stalo kazdej keby sa chcela vyspat s chlapom ci pred/po svadbe 🙂
nemyslim,ze "cakanie do svadby"je IBA nabozenska zalezitost
a uz vobec si nemyslim,ze je to nieco raritne...akurat sa o tom mozno menej hovori
uz to zacina byt smiesne a akoby bol clobek menejcenny..ale preco by mal byt?
sex je taka ista dolezita vec ako mnoho dalsich vo vztahu...a o vsetkom treba diskutovat,rozpravat...a najma,byt k sebe s partnerom otvoreny
nemyslim si,ze ked dvaja spolu komunikuju,tak po svadbe dojdu vsetci hned k neriesitelnemu problemu pri milovani...moooozno nejake malicke precento
ono je super skusat...ale co napr.vtedy,ked partner je uplne uzasny,vyspime sa s nim-asi aby sme zitili ci aj v tejto oblasti je ok...a ideme dalej...uz s nim mozme planovat buducnost,co sme doteraz este celkom nemohli,lebo tato oblast nebola prebadana...ale po case zistime,ze si trebars nerad umyva zuby kazdy vecer,hadze ponozky pod postel....a nam sa to protivi...taaak sice sex super,ale toto jednoducho tolerovat nebudeme...rozchod
ja viem,pritiahnute za vlasy 😀 😀 😀
ale tak isto je za vlasy pritiahnute povedat,ze si treba vsetko vyskusat a do manzelstva by clovek nesiel s "mackou vo vreci"....je to hlupost
je to o presvedceni a hodnotach paru,kt.spolu chodi,spoznava sa...planuje buducnost...je tazke cakat,velmi tazke....ale ked clovek vie,preco caka-nakoniec sa tesi...spoznava toho druheho z inych stranok,kedze ten cas na "sex"treba vyplnit stale niecm novym 😀 😀 😀
a veru take spoznavanie je super
ja napr.nelutujem....
a som rada,ze som pockala....hovorit ANO muzovi,kt.je pre mna jediny a ja pre neho jedina...hmmm...poviem vam,ma to svoju silu
a nerzomyslam,s kt.mojou kamoskou sa vyspal...ci ked sa s nou stretavame,ci si na nu spomina..atd...atd
aj v maznelstve je potrebna zdrzanlivost-ved by sme si mali byt verni,vsak????
tak preco je taka nelogickost v cakani do svadby????
ved sme verne vlastne tomu svojmu RAZ manzelovi...ale pokial neprekrocime nejaky medznik vo vztahu-trebars svadbu...ako budeme vediet,ze je to ten pravy???
ja viem,ani svadba nedava istotu...ale povedzme si...ak ideme do nej dospelo ...co uz ine ako toto by malo byt zarukou nejakej istoty vo vztahu?
laska sa predsa neskusa...alebo aspon nie velakrat 😀 😀 😀
@terezka1947 Super napísane 🙂
@purplelife Prečo by to malo byť irelevantné, ona bola s ním šťastná pred svadbou, lebo oceňovala jeho kvality, že bol milý, dobrý a neviem aký, nenaliehal na ňu čo sa týka sexu a vlastne si to uvedomila až po svadbe, že ju až tak veľmi nepriťahuje, lebo sex bol o ničom. Mne sa tiež napr. stalo, že som milovala jedného muža, priťahoval ma, bola som zaľúbená, plánovali sme spolu budúcnosť a deti....chodili sme spolu niekoľko mesiacov a potom sme zistili, že v posteli nám to ale vôbec neklape, naozaj dodnes netuším prečo, ale napriek tomu, že ma priťahoval, aj ja jeho podľa jeho slov, nám to spolu nešlo a bolo to o ničom. Rozišli sme sa v klude po úprimnom rozhovore a ostali sme kamaráti. Takže moja skúsenosť mi potvrdzuje, že láska je síce fajn, ale so sexom to nemusí vždy klapať. Moj názor. Howk.
@janickacrazy mám takú istú skúsenosť ako ty, písala som o nej včera.
@janickacrazy ok, nejdem sa hadat, problem je asi v tom, ze ja neviem presne co to znamena, ze neklape nam to v posteli
bezne to nie je, ale z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze rozhodla by som sa tak znova spravit, a teda pockat. 🙂
Ked uz niekto nechce cakat do svadby, mal by s dotycnym sa spoznavat podla mna aspon 1 rok, kym dojde k sexu.
@janickacrazy
ja mam kamosku, ktora 7 rokov zila s chlapom v spolocnej domacnosti, sex asi po mesiaci vztahu... brutal, dobry, kvalitny... po cca 5 rokoch im to v posteli prestavalo klapat...potom si nasla inu znamost... Cize pat rokov waw waw waw...a zrazu prestalo klapat.
@mima4 to spoznávanie sa sa nedá merať na roky, týždne, mesiace. Je rozdiel, či žijú v jednej dedine, chodili spolu do školy, stretávajú sa každý deň, tam ten vzťah postupuje podstatne rýchlejšie, ako u dvoch,ktorí sa stretnú dva-tri krát do mesiaca, lebo bývajú od seba 200km.....a je iné stretávať toho dotyčného takmer každý deň, poznať jeho rodinu, jeho správanie v bežných situáciách ako stretnúť sa len na víkend. Človek,ktorý ide za svojou láskou po dvoch týždňoch sa správa ináč, ako ten, čo za ňou odbehne medzi školou a nočnou zmenou. A teraz som vôbec nemala na mysli intímne spolužitie. Na partnerovi som si všímala jeho reakcie na rôzne situácie, to, či sa so mnou dokáže baviť na rôzne témy, ako si vie poradiť vo vypätých situáciách - mali sme krásny romantický víkend na chate, na záverečnú tesne pred odchodom prasklo potrubie 😀 😀 😀 , všímala som si, ako sa správa k deťom, či ich dokáže zabaviť, ako sa vie postaviť k domácim prácam....milión vecí, jeho správanie v intímnych chvíľach dotvorilo môj obraz o ňom.
@timea7 ja s tebou suhlasim, prave preto som chcela vidiet spravanie priatela nielen ked sme my dvaja spolu, ale aj ked sme v kolektive, s priatelmi, s rodinou,... a ked prisli aj neprijemne situacie, urcite napatie... atd... ale sex je pre mna nieco, co ma patrit iba manzelovi... Manzel ma fyzicky pritahoval aj bez neho..a teraz ako manzel aj s nim 😉 A preco u cloveka, ktory nechce cakat az do svadby, pockat aspon 1 rok? Pretoze po tom kvazy roku vie clovek zhodnotit, ci ma zmysel byt s dotycnym/dotycnom a rozvijat vztah...alebo ist od seba...
@purplelife nevieš čo to znamená? Buď rada, ja som to už zažila, ale je to príliš osobné, aby som to tu opisovala. Keď ale trošku porozmýšľaš, určite prídeš na viacero možností nesúladu v tejto oblasti.
@mima4 niekedy vie, niekedy nevie, ako som písala, iné je to v prípade, keď sa za ten rok stretnú pätnásť krát a poznajú sa stále v tých istých situáciách. Manuál neexistuje, každý pár je iný, podľa mňa by to malo byť vtedy, keď obaja cítia, že by to tak malo byť, že po rom veľmi túžia, keď toho druhého poznajú dostatočne na to, že si s ním vedia predstaviť ďalší život , keď s ním chcú byť, aj keď práve nie je dokonale upravený, lebo maľuje, je chorý, keď sním chcú zostarnúť. rešpektujem, že si niekto necháva na obdobie po svadbe, aj to, keď niekto vlezie do postele už a druhom rande, nechápem, ale rešpektujem, je to jeho rozhodnutie.
ja osobne to beriem tak, ze ked toho cloveka spoznam pred svadbou vo vsetkych ostatnych oblastiach, tak nemoze existovat v sexe nieco co by ma donutilo ho opustit. Ak funguje vsetko ostatne vo vztahu a v sexe je par nedokonalosti, v laske a jednote ich dokazeme prekonat, zvladnut.....
Aj v manzelstve sa moze udiat nieco, co intimny zivot uplne zmeni pripadne znemozni. A kvoli tomu by som mala odpisat fungujuci vztah?
Dovolim si tvrdit, ze vsetky problemy ktore sa na tomto fore riesia na xy stranach maju koren problemu niekde hlbsie ako v tom, ze "on/ona so mnou odmieta spavat"..... Sex je dolezity vo vztahu, ale nie jediny a najdolezitejsi..... a okrem toho aj v skutocnom manzelskom sexe ide o to naplnit potreby toho druheho nie seba.
Pocitam s tym ze sa do mna pustite, tak kludne do toho, takto to vnimam ja.
@gretocka uplne presne...suhlas.....ak dostatocne jeden druheho spoznaju, neexist, ze by si v sex. oblasti nesadli......hlavne ak obaja su pre seba prvi..... ved nemaju s cim porovnavat...... uplne suhlasim s tvojimi prispevkami, je v nich napisana podstata.....takto nejako by som to formulovala i ja;)
@sorciera24 dakujem 🙂 som rada ze nie som jedina na svete s takym postojom 🙂
ja nemam ziadne statistiky ani nic podobne, len priklady z mojho okolia. Mam pozehnanie v tom, ze okolo seba mam vacsinu parov, ktore sa riadili tymto postojom a su spolu uz dlhe roky. Su stastni? Ano. Maju obcas problemy? Ano a dost roznorode. Ale dali slub v dobrom aj zlom a dodrziavaju ho.
@gretocka suhlasim...a uplne
ja sice vela parov s podobnym presvedcenim v okoli nemam,ale za to ti,co viem,ze cakali...hmmm...nemyslim,ze nieco lutuju
skor by som povedala...ze clovek sa tym cakanim do svadby pripravuje byt tolerantnym,trpezlivym a aj zdrzanlivym v maznelstve-partnerstve...lebo pridu situacie,kedy je to potrebne
a ked uz pred manzelstvom si "odskusame"zdrzanlivost,je to mooozno potom lahsie a najma,mame moznost vidiet uz pred manzelstvom ako to zvladame nemat vsetko hned a teraz 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ale aj tak si nemyslim,ze vsteko stoji a pada IBA na sexe-je rovnako dolezity ako ine oblasti....a ked nebude akakolvek dolezita oblast fungovat,manzelstvo skonci...
mozno keby sa napr.teraz mladi ludia nefixovali tak na intimnosti a radsej tie chvile,noci,veceri..atd stravili pozorovanim spravania jeden druheho na vyletoch,nejakych spolocnych akciach,v spolocnosti...spoznavali svoje rodiny...moooozno by bolo menej nestastnych manzelstiev a partnerstiev
kazdy chceme byt milovany ...a ono nie vsetko,co je dovolene( a IN) prospieva...
@nikamonika ahoj, ja som tiež vydržala až do svadby aj s podporou terajšieho manžela a to som už nebola žiadna mladá žubrienka... a keď Ťa priateľ v tomto podporuje, neni čo riešiť.. ked miluješ, neni čo riešiť 🙂 . a neľutuje ani jedna strana u nás...
inak bacha na to, lebo co som stretla realne, tak okolo 35tky to uz musi prerusovat gynekolog, kvoli stuhnutiu:D
a to teda musi byt fakt super zazitok, ak to nevie psychika spracovat na nieco podobne ako prepichnutie ucha na nausnicu a tak:D
@sorciera24
@gretocka
@2veronka7 Ja som tiež mala kedysi rovnaký názor ako vy, ale moja osobná skúsenosť ma presvedčila, že niekedy to jednoducho nejde. Ale nechcem sa hádať, len kto nezažil osobne, ťažko pochopí.
@janickacrazy a boli ste pre seba prvi?...mozno bol problem v tom, ze par mesiacov je na spoznanie malo....
@sorciera24 Neboli sme pre seba prví, rozumeli sme si super vo všetkých oblastiach, poznal sa aj s mojími rodičmi, trávili sme spolu veľa času, aj celé víkendy, takže nemala som pocit, že by tých pár mesiacov bolo málo na spoznanie, v podstate to bol skoro rok.
@janickacrazy tak tam je pes zakopany....uz ste mali s cim porovnavat.....telo si pamatalo uz aj to predosle.....preto ten "problem"...tu ale piseme o to pockat.....a logicky vyplyva, ze sa ocakava od partnerov, kt. cakaju, ze su si pre seba prvi.....a tam neexist, ze to neklape...nema preco, ekdze nepoznaju nic ine....
btw. pre mna je aj rok malo (to je akurat najvacsie stadium zalubenosti......)
Je úplne jedno či je normálne mať sex až po svadbe alebo či sa z toho niektorí vysmievajú ale je dôležitou súčasťou života a ked si nesadnete tak to nie je bohviečo, kedže by to malo byť na celý život. A nedá mi reagovať že ked niektorí spolu spia pred svadbou, muži používajú ženy len ako matrace - neviem moja v ktorom storočí žiješ ale sex je vec dvoch ľudí a mali by z neho mať pôžitok obaja , takže cítiť sa využívaná ako matrac mi príde dosť smiešne prirovnanie.
@sorciera24 No je to možné, že sú spokojní, lebo nemajú s čím porovnať, ale zase nemožu vedieť, či by to s niekym iným nebolo lepšie. Mám kamošku, pre ktorú bol jej manžel prvý, no ona pre neho prvá nebola a u nich je to po rokoch tak, že ona je spokojná a on sa sťažuje, že ona je veľmi slušná a hanblivá stále a on by chcel experimentovať a ona nie. No ale to je zase iný prípad ako tu rozoberáme.
@janickacrazy ano, tu je ten rozdiel....ze jedn z nich uz niekoho mal...a to je o hovne.....ak cakaju obaja (vacsinou to tak je)...je to super.......ja som si napr. vedoma, ze niekde je isto aj niekto lepsi, ale som si vedoma aj toho, ze je aj kopu horsich....a ak som spokojna, nemam co riesit.... to nie je ako s kadernikom, ze joj, nanic ma ostrihal, vymenim........pre mna teda isto nie, nie som za menenie partnerov ako ponozky....
aby bolo jasne, nejde ani tak o to pockat do MANZELSTVA, ale o to pockat na vyzretie toho vztahu!.....to po par mesiacoch nejde!.....ak sa partneri dostatocne spoznavaju v roznych oblastiach, aj tej fyzickej (akurat, ze nedojde k sexu)....tak potom ich ani v tom sexe nic neprekvapi......na muzovi som poznala na tele kazde jeho znamienku, ci jazvu, vsetky jeho myslienkove pochody (i co sa tyka sex. zmyslania) este skor ako k sexu doslo;) .....a ak su obaja schopni orgazmu (co sa da zistit i pred prvym samotnym aktom;))....staci len pochopenie jedn druheho, suzvuk dusi a tela sami vytvoria harmoniu...... ale fakt pisem o tych, co na seba cakali ako na jedinych....ked toto dokazu, uz dokazu hocico... 🙂 hadam chapes, co som chcela napisat...chichi 😵
@nikamonika Ahoj. Hoci som kedysi nežila zrovna kresťanský život, tak keď som sa zoznámila s mužom, začala som rozmýšľať nad takýmito vecami. On v tejto veci povedal jasné stanovisko, a teda, že by chcel, aby sme sa zbližovali až po svadbe. Ja už som mala za sebou skúsenosti, aj on. No v tomto našom vzťahu sme to zrazu obaja chceli mať inak ako doteraz, chceli sme, aby náš vzťah vyšiel. Brali sme sa aj starší, mali sme 28 a 29 rokov. Hoci nemám na to striktný názor a nebudem asi nikdy nikomu v tejto veci dohovárať, mám len vlastnú skúsenosť, o ktorú sa s tebou môžem podeliť. A tá je, že to pre mňa stálo za to. Našla som muža, ktorý to videl podobne ako ja. A ja som cítila, ako veľmi si ma váži, keď toto obetuje. Spolu sme odolávali túžbe, pretože sme samozrejme neprišli o chuť na milovanie 🙂 Keď sa obzriem späť, vôbec netuším, ako sme to dokázali zvládnuť. No veľa nám to dalo. Nikdy som nemala pochybnosť, či mi bude muž neverný, pretože vďaka tejto skúsenosti viem, že si má váži a viem, že sa vie ovládať. Nemám pochybnosti o tom, že by ma opustil, lebo viem, že sme čo to prekonali. Dokáže tiež zvládať dlhé obdobie bez sexu, teraz keď som tehotná. Pre nás to malo veľké výhody. No nebola to ľahká cesta, niekedy to bolo veľmi ťažké. My sme sa s mužom na tejto veci zhodli. Viem si predstaviť, ako by sme si ubližovali, ak by to jeden z nás videl inak. Boli sme na to dvaja a to bol aj pekný štart do nášho manželstva.
V dnešnej dobe sa to ozaj veľmi nenosí, no ja verím tomu, že každý má právo veriť tomu, čo si vyberie. Nebudem nikoho, ani vlastné deti nútiť, aby to mali rovnako, ako my. Ale svoju skúsenosť im isto poviem. Držím vám palce na ceste, ktorou ste sa vydali. Ja v nej vidím zmysel.

@zeriempizzu No tak pre mna až taký problém by to nebol, ale tu sa bavíme o nábožensky založenej osobe a pre ňu by to problém bol, že áno? 😀