icon

Chcem sa rozviesť s gamblerom

libus0406
20. nov 2016

Keď som prišla z pôrodnice prasklo to! Dal mi peniaze na účet a v zápätí vytiahol a prehral. Zneužil môj účet, dva roky má klamal. Moje prvé tehotenstvo bol horor. Žila som v klamstve. Stále niekam chodil a vysvetlenie??? Vždy len uveriteľná výhovorka!!!! Chcem sa rozviesť, máme hypotéku a ja sama neutiahnem náklady na dom cca 400€ z 200€materskej. No odísť z ,,domova" nechcem. Ale asi budem musieť ak to chcem skončiť?? Ďakujem za rady

bluka2
20. nov 2016

@sardinka336 vsak ja som sa pytala, mozno sa k nej nasa sprava lepsie dostane, ked si na to sama odpovie

libus0406
autor
20. nov 2016

@oslo1 máš pravdu neverím. Stratil hodnoty, ochladol...vždy som riešila len vysoké účty za mobilné služby a už keď mi začal vykradat aj bankový účet bola to rana! Peniaze na domácnosť a deti jednoducho prehral...

timea7
20. nov 2016

@libus0406 prepáč, ale ak chceš, aby odišiel, tak budeš musieť mať ozaj kráľovský príjem, aby si to utiahla. Inak mi to pripadá ako - chcem mercedes, ale mám len na favorit....Poraď sa s finančným poradcom, čo by sa s tým dalo robiť a potom sa budeš riadiť konkrétnymi číslami. Tvoji rodičia by ti v tom nemohli pomôcť? Dom je zrejme takým dielom tvoj, ako jeho.

timea7
20. nov 2016

@libus0406 takže jeho máš vyriešeného, z názvu témy to tak aj vyzeralo, len z ďalších príspevkov som mala pocit, že mu chceš dať ďalšiu šancu, ak nie, urobíš len dobre, pre seba aj pre deti. A nepíš tu prosím, že nechceš deťom brať domov, skutočne na tom nezáleží, či je to dom, alebo byt. Ak si rozhodnutá pre rozvod, neváhaj dlho, aby si nakoniec nesplácala roky dlhy, ktoré narobil z garsónky a nie z domu. Ostatné je len a len vecou financií, alebo na to máš, alebo nie, hypo treba splácať, deti budú potrebovať stále viac a viac, najmä ked začne škôlka, škola, ty sama musíš vedieť, či to dáš, alebo nie.

emilia25
20. nov 2016

Neviem rozmyslam ako zena nemoze prist na to ze muz hra.jedine tak ze ste nemali spolocne financie resp.dal par eur na byvanie a ostatne prehral.inak si to neviem vysvetlit.keby manzelia mali spolocne financie automaticky by vedeli kde ich spolocne minuly.ked je normalny muz chodi do prace a zena vie presne kedy chodi domov a zbytok casu je muz s rodinou.podla mna by takto mala fungovat normalna rodina.

lentilka1234567890
20. nov 2016

Bohuzial, ja mam s tym skusenost..rychlo zrusit BSM, predat dom a ist dalej, aj ked je to tazke.

nyusika
20. nov 2016

@emilia25 A ako zistíš, že pri spoločnej kase do nej dáva muž úplne všetko?

audrye
20. nov 2016

ak si nie si istá, keďže ide o rodinu a manžel tak ako alkoholik svoju závislosť aj keby chcel, sám ovládnuť nedokáže, ja by som dala ultimátum, obvolala liečebne ohľadom stavu, a postaviť ho pred hotovú vec - buď rozvod alebo sa pobaľ a liečebňa hneď teraz a s podmienkou že disponovať účtom by si mohla len ty a viedla spoločný domáci rozpočet.

emilia25
20. nov 2016

@nyusika viem kolko zarobi vidim pasku vidim sms viem o vsetkom take jednoduche ked chce prekvapenie povie beriem si tolko a tolko ked je dom ideme robit toto toto ide sa kupi sa.aj moj muz robil ako zivnostnik 7 rokov mal robotu na ruku vsetky mi dal a ked robil mimo tak si na stravu naftu zobral.raz si chuda takto schoval 2000sk a potom ma zobral do zlatnictva kde som si len kukala nausnice a potom povedal berieme ich.no na jednej strane ma to zamrzelo ze to zatajil no na druhej minul ich na mna ako dar za syna.mal to odpustene a vyse to neurobil.mame vsetko spolocne vieme o vsetkom.mam zosit a vsetko si don zapisujem.

celasapremenim
20. nov 2016

@libus0406 nerozumiem pointe, ani otazke
ak ti nevychadzaju financie na platbu domu po rozvode, rozviest sa ides, tak teda logika nepusti, a bude potrebne riesit lacnejsie zivobitie.... jedine zeby si sa chcela dostat exekutorom do drapov cielene

zuzicek88
20. nov 2016

nechcem tu mudrovat co mas robit,nikto,kto to nezazil,asi nevie ako by sa vo tvojej situacii zachoval.Drzim ti palce a vela stastia,aby si sa rozhodla spravne,riad sa srdcom

celasapremenim
20. nov 2016

@emilia25 vacsina tychto debilkov klame o prijme

emilia25
20. nov 2016

@celasapremenim da sa klamat ked je zivnostnik ale ako zamestnanec neoklame.ja mam dokonca sms na moj telefon uz len muzovy zavolam karty tiez ked muz potrebuje dam mu alebo si kartu zoberie.

esther03
20. nov 2016

@libus0406 takze ad 1 on nie je povinny ti prepisat dom ak ho mate fifty fifty v bsm ad2 mozno uz ani ziadny dom nemate kedze je gambler a jeho dlhy mozu byt väcsie ako cela hodnota domu a kedze nemate rozdelene bsm o chvilu moze byt papa domcek (pri gamblerovi nikdy nevies, zila som s jednym..) ad3 ak silou mocou chces mat ten dom a jeho dlhy nie su vo vyske hodnoty domu tak budes musiet vyplatit jeho cast + ist hned do prace a zaorbit na poplatky domu a deckam na jasle /opatrovatelku. Bohuzial ine moznosti nemas co sa tyka domu...

emilia25
20. nov 2016

Mali sme dokonca taky ritual ked muz prisiel po mesiaci domov ako zivnostnik ze vsetky peniaze pohadzal po zemi a ja som ich zbierala aha co som nasla a tesili sa jak deti.alebo ked som sla s nim pre vyplatu ako ich drzal v ruke skoncili v mojej penazenke.ale vzdy to hovorim je to vec vychovy moj muz to videl doma tak mu to pride normalne mi davat vyplatu.to len dnesna moderna doba tvoje moje nie nase.

nyusika
20. nov 2016

@emilia25 jemine, tak neriešime tu tvoje ideálne manželstvo a spoločnú kasu, to po prvé.
Po druhé - ver mi, že existujú aj takí ľudia, či dokážu manželku oklamať tak, že o tom dlho nevie.
A to, že ty si to nedokážeš predstaviť neznamená, že sa to nedá.

emilia25
20. nov 2016

@nyusika ja len hovorim ze ako zivnostnik sa da lebo to nemas ako vediet ale ako zamestnanec a ked ti muz ukaze pasku tak ta nema ako oklamat.

sense
20. nov 2016

@emilia25 aj muz mal taku idealnu zenu kt. odovzdaval vsetko do centa a ked bol nahodou na fuske aby jej urobil radost este bol zachuja ze okrada rodinu o peniaze.... a kym on chodil po sluzobkach aby viac zarobil tak jeho draha sa zatial pelesila s inym , apropo teraz uz druhym byvalym manzelom , a nie nemam to od mojho muza lebo nepoznam druhu verziu ale mam to od viacerych ludi z ich okolia....apropo aj toho druheho uz exmanzela opustila podobnym sposobom pre dalsieho...

emilia25
20. nov 2016

@sense smutne veru.no to tak byva ze zeny co maju vsetko si to nevazia a tak to dopada.aj opacne samozrejme.

emilia25
20. nov 2016

@nyusika a vlastnu bohuzial skusenost s gemblerstvom mam. A neni nic horsie ked si to odnasaju deti a su poznacene tym na cely zivot.

esther03
20. nov 2016

@emilia25 nebud smiesna, existuju zamestnavatelia co daju cast na pasku a cast na ruku, pri szco nezistis nic a uprimne, keby som mala odovzdavat niekomu vyplatu ako maly fagan a niekto by ma takto kontroloval, tak taky vztah by u mna teda dlho nevydrzal.... A k tomu, ze sa to da aj ked financie su spolocne ti poviem priklad zo zivota, ked sa zena dozvedela, ze jej muz (co jej odovzdaval celu vyplatu) ma dlhy kade tade a nevracia ich. Dozvedela sa to neprijemnym sposobom na rodinnej oslave ked sa jej svagor spytal kedy im uz konecne vratia tie peniaze co si pozicali na jej babky operaciu. Pointa babka behala ako srnka, okolo nemocnice ani len nepachla a dotycna chudera o dlhoch pana dokonaleho ani netusila. Veelmi neprijemne precitnutie ked vsetci okolo nej vedeli len jej akosi zabudli povedat...

emilia25
20. nov 2016

@esther03 ja muza nekontrolujem cele to mame takto nastavene od zaciatku.muz to videl doma prislo mu to prirodzene ze mi da vyplatu.tak toto musel byt riadny sok pre zenu tomu verim bohuzial zila som ako dieta kde otcim takto klamal mamu a vsetko zistovala az neskoro a dokazal zatlkat.potom zacala mama hrat automaty chlastat.ako deti sme jej hovorili aby sa rozviedli ale taketo zeny maju pred ocami tmu a nechcu nic vidiet.ani to ze nicia detstvo svojim detom co je najhorsie a najsmutnejsie na takom zivote.

libus0406
autor
20. nov 2016

@emilia25 ja so. Ho tiež nekontroloval, ani vo sne by mi toto nenapadlo...máme dva účty bola podmienka že hypo sa bude strhávať z jeho lebo tam chodí výplata a ja mám svoj dávno založený ešte za slobodna. Jednoducho ostatné peniaze mi mal poslať...prečo by som mala manžela kontrolovať?? Poslal len niečo a ked som videla teraz ze dostal aj na malú a ešte od odborov mimo výplaty a všetko minul tak mu nezáležalo na rodine pochopiteľne

esther03
20. nov 2016

@emilia25 aj ja som mala priklad doma, tiez oco daval mame vyplatu (v tej dobe to bolo akesi prirodzene...), ale viem aj to ako taketo "dovzdavacie gazdovanie" moze mat fatalne nasledky.... A preco ty neodovzdavas vyplatu jemu, ale on tebe? Inak dotycna sa okamzite rozviedla lebo uz verit nevedela...

emilia25
20. nov 2016

@libus0406 presne tu je len vychodisko rozvod aby deti netrpely.myslim ze hypo nemate 100percent na dom tak trosku navysit cenu aby ti nieco zostalo a radsej sama a deti budu stastne ako takto zit.

libus0406
autor
20. nov 2016

@esther03 nemá až také dlhy. Dva úvery sa platia a dva sú splatene. Boli vysoké účty za mobil to sa zaplatilo....fungovalo to tak aby som na to neprišla a ku koncu sa to začalo vymykať a tak strhaval za mobilné hry mne a to pod limit aby mi necinkla sms. Prelieva peniaze z účtu na účet,aby som na to neprišla.

emilia25
20. nov 2016

@esther03 som na rd a tak isto je to aj jeho ako moje a ked zacnem robit tak tak isto vyplata moja bude jeho.tak sme to robili vzdy ved aj ucty aj stravu mame spolocnu ked zijeme spolu.

libus0406
autor
20. nov 2016

@emilia25 mám kam ísť. veľa sa tu porobilo na dome. Kupovali sme holodom niečo bude navyše z ptedaja

somavi
20. nov 2016

Ja ta chápem , ze nechceš prísť o dom , aj mne by to bolo ľúto. Prežila si v ňom nejaký cas , berieš ho ako domov svojich deti , investovala si do nho cas.. Ked chceš nápis mi správu ohľadom právnych veci , viem poradiť .

emilia25
20. nov 2016

@libus0406 to je super budes mat nieco na zaciatok kym ti skonci rd.A potom si najdes pracu a bude lepsie.len treba urobit ten prvy a razny krok.