Chcem tretie dieťa, ale mám strach
Strasne tuzim po tretom dietati. Mam dvoch chlapcov 1, 5 a 3,5 a ja mam 35 rokov. Peniaze nie su problem. Obaja sme v takom rozpolozeni ze by sme chceli ale popri tom mame velky strach. Strach ze uz som starsia a dietatko bude chore. Ze sa niektoremu z nas nieco stane a ten druhy zostane sam s tromi detmi. Ze uz mame dve a mali by sme byt vdacni za dve zdrave deti a nie skusat este tretie. Vlastne ani neviem co chcem aby ste mi napisali na to, mozno ci ste mali niekto taky velky strach a neistotu a aj napriek tomu mate tretie dietatko?
Nás je 9 a medzi mnou a najmladšou sestrou je cca 19 rokov. Mama mala 42, keď sa sestra narodila. Všetci sme zdraví a spokojní. 😁
@vevapeto tá téma je stará, autorka už má tretie dieťa
@linda2985 a keď sa to tu oživilo tak ako to hodnotíš? Určite si rada že máš tretie, to je jasné a ako to zvládaš? Dá sa to? 🤗
@abcmajacba ano nemenila by som a som naozaj velmi stastna, ze sme sa tak rozhodli, mala by som to v hlave cely zivot ak by sme sa rozhodli inak. Podla mna je najdolezitejsie to ake su rozdiely medzi detmi. Ak ma niekto uz starsie deti, ktore dokazu sa najest a obliect a chodia na cely den do skoly, je to jednoduchsie. Ja som mala vsetkych doma, ked isli do skolky tak to bolo na tyzden a priniesli chorobu. Teraz starsi je v skole a mladsi so mnou doma a je to uplne v pohode. Najhorsi cas bol pre mna ked sa mala narodila, ale to som mala zasa doma manzela na materskej, ale teda boli sme v jednom kole obaja🤣 keby nebol doma tak si to neviem predstavit, bolo by to velmi tazke, mala by som velmi velmi malo casu na chalanov a to by ma mrzelo. Uz od toho prveho pol roka sa to iba zlepsuje. Teraz to je uz uplne super, uz si uzivam konecne matersku dovolenku🤣
@linda2985 no super to som rada 🤗 ja mám 2 kočky a strašne by som chcela ešte chlapca ale tak uvidíme, no... Presne si myslím že by som to ľutovala celý život... Len už teraz nestíham s domácnosťou, staršia už chodí do škôlky ale niekedy je lepšie keď je doma, záleží od jej nálady...
Mám 41 rokov...minulé leto sa nám narodila dcéra (máme už dcéru 11,syn 7)....tiež sme rozmýšľali že čo bude najlepšie,predsa oni sú už samostatnejší,samozrejme že nie úplne ale už je to iné....a zasa odznova..malinké baby,noci nevyspate....milión protichodných otázok aj odpovedí...nakoniec sme sa pre ňu rozhodli a neľutovali sme ani jednu sekundu ...viac si ju vieme užívať,deti sú z nej úplne nadsení a hlavne aj veľký pomocníci....Ďakujem Bohu za toto rozhodnutie a hlavne za ňu.....
@linda2985 35 není tak celá určite choďte do toho ak sú finacie

@linda2985 ja som tretie porodila v 37 a vôbec som otázku veku neriešila. Rozhodujúce boli financie, zázemie a to, že mám milionového manžela, na ktorého sa môžem 100% spoľahnúť. Najmladšia má 7 rokov a všetko beží úplne skvele. Ťuk, ťuk.