icon

Chcem tretie dieťa, ale manžel je proti

tretiedieta
31. okt 2017

Dobry den, mam 34 rokov a moj manzel 40,mame dve deti,dcera 5 rokov a syn 2 roky.Velmi tuzim po tretom dietatku,ale manzel je zasadne proti. Deti sa navzajom velmi miluju a tiez by uvitali surodenca. Ako by ste to riesili? Dakujem

sazumak
31. okt 2017

@sasa1310 Moja kámoška, 5 detí...chodila robiť na smeny do fabriky, teraz má 6 dieťa 🙂 Manžel jej pracuje tiež sem 🙂 Väčšina chlapov matky vychovávajú tak, že vedia makať, či na dome, ale aj vnútri...navaria, upracú, vyperú, postarajú sa o deti, ešte aj okná umyjú. Podobne aj ženy pomáhajú mužom von. Nikto sa neštíti žiadnej práce. Aspoň potom ženy nemusia riešiť podobné prkotiny typy...Pomoc, čo robiť, muž mi nechce s ničím pomôcť 🙂

siska53
31. okt 2017

@malasandrika vies,to je taka hnusna rada, ze kup im psa.. Ako sorry..aj my sme nasim dali na vyber: surodenca alebo psa.. Dostali sme psa,ale az ked sme boli dost velke,ja 17,segra 13..
My sme aj mali mat surodenca,ale mama potratila,zial..dalsie uz nebolo.. Doteraz mi ten dalsi surodenec tak trosku chyba.. Ano pes to ciastocne nahradil,ale.. Je to zvieratko a zvacsa ta starostlivost skonci aj tak u rodicov.. A co ked tie deti sa psa boja,rzsp.nemaju radi zvierata alebo maju alergie.. Kupit rybicky,hej?

terezka2683
31. okt 2017

Ja mam tiez 34 a manzel takisto a mame dve deti skoro 3 rocnu dcerku a 3 mesacneho synceka a bohato nam staci 🙂. Ale my sme v tom kolko chceme mat deti mali jasno este pred prvym otehotnenim. Asi si k tomu treba sadnut a spolocne sa porozpravat a povedar si svoje nazory preco.ano a preco nie

malasandrika
31. okt 2017

@siska53 Tvojej reakcií nerozumiem, ale ok, asi málo kofeínu. Takže takto - nerozumiem, prečo by mali deti rozhodovať koľko detí bude v rodine. Aj tak mi to pripadá, že cez deti chce vydierať muža, aby mali ďalšie dieťa, keďže on nechce.
A snáď si nemyslíš, že keď moje dieťa bude chcieť súrodenca, tak hneď skočím na muža. Keď sa na neho nebudem cítiť, tak ostane jedináčik. V živote bude chcieť ešte milión vecí - telefón, tablet a nie vždy ich aj dostane, detto v prípade súrodenca, je to vec rodičov, nie detí

siska53
31. okt 2017

@malasandrika ta rada,ze kup im psa.
A jasne,ze deti o tom nerozhoduju.. To je vec dospelych. Ja len drzima.paste mojej malej,ktorea uz teraz vie,ze chce mat 3deti aj ako sa budu volat. Nech aspon ona to ma,ako chce. Mozno ju ta tuzba dovtedy prejde,ale mna od detstva napr.nepresla..

dai
31. okt 2017

@siska53 myslim ze ona to myslela cisto ironicky v zmysle ze deti nemaju co do toho hovorit ci bude ci nebude surodenec... postarat sa a vychovat ho budu musiet rodicia... Ja napr. som rada ze deti surodenca chcu, ale rozhodnutie ze ho budu mat je cisto moje a muzove😉
@sazumak myslim ze tento tvoj posledny prispevok vystihuje trosku aj tu debatu ( ktora je teda dost off topic v tejto teme🙂 ale tak co uz...) - ja napr. by som nechcela takto zit a ani moje deti by som tak nechcela vychovavat - ze robota , robota a znovu robota , mat 6 deti a pracovat na zmeny☹ proste toto pre mna nie je zivot napr. len take prezivanie☹ ty sama pises ze vela cestujete, pritom tvoj muz je doma len tyzden do mesiaca... vyhovuje ti to takto viac alebo by si radsej prijala model tvojej kamosky?

sazumak
31. okt 2017

@dai No ja by som to brala tak stredne...mať 3, max. 4 deti a pritom aj cestovať 🙂 Dve deti máme s takým pre nás super odstupom, takže si veľmi rozumejú a o chvíľku prídu do veku, keď im budú prednejšie kamarátky, kamaráti ako my. Viem, podľa seba, keď som bola v puberte 🙂 Takže budem rada, keď budeme mať zase nejaké to malé pri nás, aj deti si to veľmi prajú...mladšia už tri roky chce na Vianoce od Ježiška jedinú vec a to bábätko, nie hračky...

pininka
31. okt 2017

@maciatkolulu doktorka mi povedala ze som super plodna. S nepravidelnym menzesom, cystami na vajecnikoch. Tak to malo byt. Ale za 16 rokov jedno smyknutie je celkom dobra bilancia 😀

siska53
31. okt 2017

@sazumak mne minule mala zahlasila,ked sme boli s jednym babatkom,ze mami,keby si mala babatko,ja by som ti pomahala sa starat onho.

sazumak
31. okt 2017

@siska53 No naše dve by boli najradšej, keby sme mali dvojičky...jedna chce bračeka a druhá sestričku 😀 No aj naše už vedia, koľko chcú detí a dokonca aj mená mi už hovorili, aké im dajú 🙂 Tak už len nech im to vyjde 🙂

lsimo
31. okt 2017

neviem či vieš ale na splodenie dieťaťa treba dvoch, takže ak on nechce tak s tým moc nenarobíš. aj ste sa o tom rozprávali? ale tak normálne, nie , že si každý trvdil svoje?

dai
31. okt 2017

@siska53 no, mne toto tvrdi moj 6rocny - ale teda uvidime velmi skoro ako to mysli🙂 dcera napr. nie - ta ma 10 a vidim ze uplne ine zaujmy, babatko riesi ze pride, ona tak celkovo mi chce pomahat ale mam pocit ze voci detom je skor ako ja v jej veku - ze ju nezaujimaju🙂 ale uvidim, mozno budem prekvapena a bude to nakoniec naopak...

katarinka289
31. okt 2017

@jahodnicka 😀 😀 😀 Ona chce dieta, on nie. Aky kompromis mas na mysli?Polovicne dieta?? 😀 Alebo psa?

katarinka289
31. okt 2017

@vandica a co ked uz ma obe pohlavia? Ja by som tiez este chcela tretie. I ked mam dve dcery, chcela by som tretiu... Vobec mi nevaadi, ze namam syna. A vobec by mi nevadilo, keby bolotretie zasa dievca. Nejde o pohlavie, ale o pocetnost rodiny

cecilia68
31. okt 2017

@vandica Načo chce tretie? Lebo kamarátky majú, tak musí aj ona, inak by nebola za dokonalú 😂 Väčšinou je to tak a aj to tak potom dopadne, že aj napriek nesúhlasu manžela otehotnie a záver story poznáme všetci 😝

zuzazpiestan
31. okt 2017

tiez som to riesila a muz bol proti.. nakoniec som si uvedomila ze natlacit chlapa do niecoho ako je dieta je hodne zle pre vztah...

katarinka289
31. okt 2017

@vandica a ani s tym nesuhlasim, ze uz ma 40 a chce mat svoje pohodlie. Ja som s detmi vecne sama... lebo manzel je stale v praci. Teraz som nastupila do prace aj ja, i ked som este nemusela ( nemame financnu nudzu a este mam aj rodicovsky.Dcera ma tri az 10.2), no isla som aj tak, lebo uz som chcela zmenu. Jedina zmena nastala u mna, ze pridem z prace a este ma cakaju vsetky tie povinnosti, ktore som robila, ked som bola len doma. Takze moj nazor....zena je s tym babatkom doma, ona sa stara. Jediny dovod, preco uz nechce tretie, musia byt jedine financne dovody. To pochopim,ine nie

sense
31. okt 2017

@katarinka289 dovod moze byt aj ten zeby chcel byt aj viac s detmi a rodinou a nielen nosil domov vyplatu...ono v dnesnej dobe vela muzov chce byt sucastou rodiny venovat sa aj detom a nielen od svitu do mrku makat aby rodinu uzivil...a takych pripadov mam.v okoli cim dalej tym viac....

katarinka289
31. okt 2017

@sense no dnes ak sa niekto chce mat lepsie a aspon cez vikend s detmi nieco podniknut, tak pracovat musi.Alebo moze byt doma, hrat sa s detmi a stat ziadat o prispevok.

sense
31. okt 2017

@katarinka289 to ano ale moze aj zena prispiet do rozpoctu a umoznit aj muzovi byt viac s rodinou a nie zena x rokov na rodicaku najlepsie s trojrocnym rozdielom a muz nech nosi.peniaze....lebo zena chce dalsie dieta....

dai
31. okt 2017

@katarinka289 tak to si si blbo zariadila ak vsetko robis ty a muz nic☹ fakt je ze rodinu moze tvorit otec a mama a deti, alebo mama a otec je len penazenkou... jasne ze financne sa lahsie zvlada situacia ak aj muz sa vie opriet o zenu ( aj financne ak je to nutne...)

rutie
31. okt 2017

To sa tazko chape, co je na Orave - a nie na celej Orave, v podstate len na hornej Orave. Je to uplne ina kultura, ine nastavenie. Ludia uplne inak myslia, tuzia po inych veciach, stastie im prinasa nieco ine. Orava sa vymyka napriklad uplne celoslovenskym statistikam o prijme a vzdelani. Jednoducho, ledia tam nie su taki naviazani na formalne vzdelanie, lebo tam velmi vela pracovnych prilezitosti, kde sa to vzdelanie jasne vrati, nie je. Ludia su tam pracoviti a zrucni, preto si dokazu velmi vela sluzieb aj produktov zabezpecit sami, dokazu si zabezpecit dostojny standard s nizsim prijmom, nez inde. Rodiny su velke a sudrzne a pomahaju si. Je ine obiehat lekarov s x malymi detmi, ak ste izolovani v BA a je to ine, ked mate okolo seba desiatky pribuznych (setry, bratov, tetky, svagrine, sesterenice), ktore vam ostatne deti postrazia. Su tu ine veci dolezite, deti to maju casto lahsie, ako tie v BA. Je na ne mensi tlak, maju mensi stres, hoci paradoxne su casto ovela samostatnejsie. Je to uplne ine nastavenie, ti ludia, co odtial poznam, sa velmi cuduju nam, ako dokazeme zit pod takym tlakom a zdame sa im divni, ze sa zenieme, za vecami, ktore im pridu nepodstatne az absurdne. A decka tam vyrastaju casto velmi sikovne a prave tie ZUS-ky tam super funguju.

Podla mna je uzasne, ze sme ludia taki rozni. Ze je na Slovensku lokalita, kde sa este ludia natolko tesia z deti, ze ich maju vela a pritom sa o dokazu zodpovedne postarat (hoci nie uplne podla nasich BA kriterii). Bohuzial, nie vsetko je tak, ako to na prvy pohlad vyzera. Tyzdnovkova kultura a vyrastanie celych generacii bez otca si zacina vyberat svoju dan. Mam informacie, ze mlada generacia je uz uplne ina - dievcata piju 1. ligu, na skolach v okresnom meste sa drogova situacia nelisi od tej v Petrzalke a prekvapivo velky pocet deti sa rodi mimo manzelstva.

siska53
31. okt 2017

@katarinka289 mi hovor,ja tomam rovnaku uz vyse 2rokov. Sla som presne den po dcerinych 3.narodeninach,lebo prosto bolo treba,kym bol ten.rodicak,tak ok,dalo sa,ale aj ta suma by chybala. Aj ked ja som dostala odstupne a preplatenie dovolenky.. A moj robit iez casto aj cez vikendy,v praci vecne stale dlho,vynimocne az teraz chodi aj raz-dvakrat do tyzdna tak,ze pride medzi 16:30-17,predtym tak raz do mesiaca..
A tiez chce este x veci,aby som robila,no sorry,nestiham,potrebujem aj spat. Praca,domacnost,deti.. Aj to sme doma najskor od 17:15-17:30.. A bude horsie,praca sa stahuje dalej..

katarinka289
31. okt 2017

@dai kto povedal ze vsetko robim sama? Ked sa nam narodila prva dcera,tak sme sa nastahovali do novostavby.Do minulej jesene sa vsetko dokoncovalo.Chodil z prace do prace, lebo doma bola dalsia sichta okolo domu.To akoze ked prisiel dovnutra potom co robil vonku este chodniky,mu mam este strcit do ruky vysavac??? Nevyjadruj sa k takym veciem,o ktorych nemas tusenia.Samozrejme,ze ked niekto zije v cinziaku medzi svojimi styrmi stenami,tak doma uz ziadna robota necaka

katarinka289
31. okt 2017

@sense a odkial ty vies,ze zakladatelka popri rodicovskej nikde nepracuje.Ja som napr.popri prvej rodicovskej tiez chodila 2-3x tyzdenne pracovat...ako som uz pisala vyssie,nekomentuj veci,o ktorych nevies

katarinka289
31. okt 2017

@dai muz nie je penazenkou,ale zivitelom.I ked boli casy,ked som zarabala viac (nez sme mali deti)

dai
31. okt 2017

@katarinka289 nejaka si nabrusena... ty si napisala ze pre teba sa nic nezmenilo len ti zostalo vsetko na pleciach, takze ta poprosim ked uz o sebe pises tak sa vyjadruj exaktne a nie potom sa oduvas len zato ze niekto napise inak tvoje slova☹ zivitel a penazenka - aky v tom vidis rozdiel ak sa ten chlap absolutne nepodiela na chode domacnosti a jeho prinos je financne zabezpecovat rodinu a nic ine?

dai
31. okt 2017

@katarinka289 inak ten moj prispevok o penazenke nebol o tebe - bol k tomu co si napisala ze jediny dovod preco by muz nemal chciet dalsie dieta , ktory ty dokazes pochopit su financie... akoby dalsie dieta znamenalo len zvysene naklady a ziadne ine zmeny...

sense
31. okt 2017

@katarinka289 ja som jej polozila otazku , neodpovedala, a ty odkial vies ze to tak nie je , tak nekomentuj o com nevies, alebo zakladatelku temy poznas?

ty pises ze o dieta a vsetko sa stara zena a chlap len nosi peniaze, a ze jediny dovod preco nechce mat dalsie dieta su financie, tak sa budes marne teraz oduvat...urobila si z chlapa len penazenku nic ine, a ze ked si nastupila do prace tak ti ostalo vsetko na pleciach plus praca... .... mne je jedno kto ma kolko deti, to musi vediet vzdy dany par.... a na pocte sa zhodnut...

pre niekoho je podstatne ze dieta ma oboch rodicov kt. sa mu venuju a pre niekoho je podstatne nech len chlap je zivitelom co na tom ze deti si vidi par dni v mesiaci....kazdy ma priority a pohlad na rodinu iny....

sasa1310
31. okt 2017

@katarinka289 no sú aj manželia, ktorí zarobia a sú doma s tými deťmi a venujú sa im.