Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce
Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka
@sardinka335 presne inak som reagovala ked som malá jedno dieťa uz aj z horúčky modrinky som bola vedľa jak tá jedla.teraz odmersm dsm lieky po poľ hodke opet odmersm.ked sa udru neľutujem vzdy je to o to vecsi vreskot po chvili proste prestanú a idu sa opet hrať.alebo prveho držala sa rucicky aby nehspsl pri 3 musi sa nsucit aj správne spadnúť na ritku.
@emilia25
@sardinka335 no neviem, ono ma kazdy asi priority v inom, aj v tom co treba detom nove, co staci pouzite, ponosene..ja to vidim ze ludia proste celkovo maju zivotne priority take rozdielne...niektori ledva co do ust daju ale setria na dovolenku lebo neist k moru by ich asi zabilo..ini zas nikam nejdu, nechaju deti na dvore cele leto ale maju paradne auto co sa popysia nech kazdy vidi alebo velky barak...niekedy som mala tendenciu posudzovat, ze niektori su pomyleni, ale teraz zalamem rukou len nad tym kto sa zacne stazovat ako nema a pritom peniaze su uplne inde.
Chapem tym padom nejako aj tych co setria na tu dovolenku a doma setria na jedle, na obleceni, na kadecom..pre niekoho je to jediny rocny relax mozno, pre deti zazitok...vidia v tom zmysel..iny si povie, ze kaslat na to, hlavne ze dieta chodi v znackovom v a skole sa mu nik neposmieva...atd atd...
Ja napriklad tiez oblecko bez problemov po kamoskach som mala pre babatko do takych 2r skoro vsetko, okrem obuvi..neskor som zacala kupovat uz normalne, ale tak teda v pohode kupim bundu aj v Lidli za primeranu cenu a tricka po 3 v baleni za par supov ktore v skolke a na dvore znici akoby som ho mala vycipkavat..ale my s muzom si tiez nepotrpime na obleceni, celkovo na handrach, na kadernickach, nechtoch...a to by potom niektora mamicka poznamenala, ze sa o seba nestaram a chodim v teplakoch na ihrisko..ano chodim..nie zeby som nemala financie alebo cas, proste v tom nevidim priority..pri malom sme si od babatka dali skor zalezat na bezpeci, hygiene, zdravotne nezavadnych veciach, strave....to znamena, ze radsej sme investovali do autosedacky, do madraca do detskej postielky kvoli vyvoju, do nosica, do topanociek, do nezavadnej flase a najkvalitnejsieho mlieka, bio stravy a podobne..ale je mi jedno ze nosi oblecko po 2 kamaratkynych detoch, ze kocik som tiez kupila od kamosky za par drobnych, ze hracky do 2r mal tiez podedene...teraz sme kupili lyze, iste nebudem kupovat nove...na jednu sezonu....ale napriklad sme kupovali kvalitny bicykel alebo odrazadlo ked bol maly, aj ked to bolo drahe, s tym, ze sme to neskor predali...lebo ja som nemohla pozerat ako deti lietaju na tych plastovych motorkach z Tesca co sa vykrutili kolieska a uz leteli...dali sme radsej na stabilne aj ked drahsie odrazadlo...a take veci...babatkovske oblecko som prave balila pre sesternicu co caka...a to tiez najprv rozmyslala, ze to bude jej jedine dieta, uz ma vyssi vek, ze viac ani nechcu, tak ze vsetko tip top, drahy kocik, perfektna postielka a vsetko..a znackove oblecko..ale uz ju to preslo...minimalne do pol roka to absolutne nie je potrebne, ved babatko vyrastie z jedneho cisla aj za mesiac...a ogcka, prekaka...no naco bodynka z Nextu ked tak isto posluzia aj zdedene a o mesiac mozem balit pre dalsiu mamicku...
Je mi jasne ze ako syn bude rast, uz nosene veci budu tabu, viacmenej uz ani nic nemame, uz len kupujem, ale lacno...ale ako sa to bude vyvijat neskor, to neviem...snazime sa ho viest k tomu nech vidi hodnoty v inom ako v handrach, ale tak clovek nikdy nevie ake najde on v zivote priority...🙂
@m.i.r.i presne je to vsetko o prioritách ake clovek má.u nás je pririorits dom ako ist na nejakú dovolenku.sme pred finslnou farbou takže dozsteplivst robi to muz sám cely pod polystyrenom sieťks lepidlo a to po práci takže z jednej sichty do druhéj.teraz cez zimu máme stale co robit.
@emilia25 ved to..niektori chcu vsetko..aj dom, aj auto, aj super dovolenku, aj znackove veci....a...mozno niektori na to aj maju a ked to chcu a maju, nech maju...neprinalezi nikomu ich riesit..lebo v inych je potom casto zavist a odsudzovanim si zakryvaju vlastne komplexy...ale tak nech si kazdy zvazi tie priority...aj co sa tyka poctu deti vsakano...vidno tu mamicky co to tak super zvladnu v pocetnej rodine, maju to zorganizovane...a tych co to nezvladnu a same si to priznaju je tu menej...paci sa mi ak mamicka proste povie, ze ja by som to nedokazala, nie som na to stvorena, ja mam radsej jedno...ale super ze to tak zvladas..nie ze nazvem hned mamicku s viacerymi detmi sockou...
Presne tak, je to o prioritách...ale ked to nejde do extrémov tak si nemyslím ze deti tým nejako nutne trpia a teraz budu ,,poznačene,, na cely zivot. Tiež poznám rodiny kde bola priorita byvanie, ktore vyhovuje rodine a tam ide gro financii....a dovolenky nie su ze all inclusive extra na Malorke...ale idu autom do CHorvatska niekde na privat kde si varia, občas daju v reštike niečo. Nemám pocit ze ich deti by boli o niečo ochudobnene....To iste aj veci..svokra kupila synovi sveter Mayoral za 40 eur...ako je kvalitny a super to uznavam a iste aj vydrží, ale syn uz stratil resp. zabudol v škole a neviem kde par svetrov, čiapku..no mrzelo by ma to kebyze ho niekde zapatroší. Pride mi to ,,zbytočne,, len takto sa obliekať a na tomto bazirovať aj ked som svokre vdačna lebo ona ma vkus...ja som zial ,,sedláčka,, najčastejšie rifle, rif. sukna a trička...ale je to pohodlne. Štekle mam na ,,nedelu,, a stačí aj ked sami pačia zeny, ktore toto dokazu sklbiť ihrisko so super autfitom...toto ja nejako neviem, ale nemam pocit ze tým trpím aj ked uznavam ze by som sa mohla viac o seba starať v zmysle častejšie sa primalovať, vytiahnut krajšie veci so šatníka a nie dokola to iste.
@carinita Ahoj, daj tomu cas a sama o tom popremyslaj. Poloz si otazku, ci by si sa vedela sama postarat o 3 deti ' keby nieco'. Mozno sa mate fajn, ale zivot je uz raz taky ze dobre nebyva stale... A v 37 mat dieta, no neviem. Ustala by si keby sa napr. nenarodilo zdrave? Zvladla by si narocne tehotenstvo a vstavanie v noci 20 x ? Lebo ja som to tak dlho mala. Skus si polozit aj tieto otazky a zodpovedat na ne. Mozno si uz manzel chce uzivat rodinnu pohodu a na mimino sa jednoducho necíti. Asi by som ho respektovala. Vela odvahy prajem 😉
@sardinka335 ja uplne presne tak ako ty...ja stekle uz nemam vobec ziadne..krcove zily ma trapili dost dlho, tak som vyhodila uz asi pred 10 rokmi zo satnika a nosim len pohodlne nizke..maximalne mam jedny z jemnym opatkom na vynimocne udalosti..inak tiez skor len rifle, mikiny...teplaky...ozaj na toto si nepotrpime...
Na margo dovoleniek -- to je tiez ale rozne, lebo zas kazdeho aj iny typ dovolenky naplna..ja napriklad som este neprisla na chut vyvalovacej dovolenke all inclussive niekde na 2 tyzdne pri mori..nikdy sme smuzom nechodili a zatial sme ani s malym neboli...pre mna su to vyhodene peniaze za vylihovanie, opekanie a prezieranie..ale viem, ze ludia to maju radi...hlavne mozno taki co strasne vela pracuju a toto je ten pravy oddych..nech vylihuju konecne, alebo mamicky co su puntickarky a doma len behaju okolo hrncov a domacnosti a tam maju o vsetko postarane.
My ale toto nie...radsej spoznavame, chodime na take dovolenky kde ideme do zabavnych parkov s malym, do jaskyn, do bani, na lanovkach, do akvarii, muzei...kadeco...aj k moru, ale ok, s vlastnou dopravou, nech sme mobilni, doobeda sme vzdy niekde prec a do vody na 2 hodinky poobede napriklad...by ma slahlo lezat na lehatku od rana do vecera🙂 Ale pre niektorych vyzerame ako cudaci 🙂 A nejde o to, ze by sme nemali na to, praveze nas to niekedy vyjde aj viac, vsetky tie vstupy a rozne atrakcie a stravujeme sa vsade mozne...No uvidime, kedy sa dam ja na hovorit na vylihovaciu dovolenku..mozno niekedy kvoli malemu, ak tam bude mat kamaratov ..
@sardinka335 ja som na tom rovnáko tiez len rifle a botssky aj cez leto ked 30 stupnov.u nás jedine co si potrpime na značky su botssky nike na to jedine sme obaja s muzom zaťažený ale ked ich kupim nemsm ich jednu sezonu ale aj dve tri a muz aj dlhšie.a detom tiez sa kupujú lebo som im vzdy každé 2 mesiace musels kupovať nove tak nosime celá rodina.ale to je tak vsetko.ale napríklad jednu zimu som bola zaťažená na kozenne čižmy stali 70eur a este tu sezonu sa odlepovsls podrszks tá koža bola v predu taká ako sa lupsls.ale ja som aj v tomto taký kozel ze nie aby som ich išla reklamovať ale proste som ich nenosíls neriesila len tak proste odložila.takže ani drahé veci nezsrucis kvalitu.
@carinita Mojmu mužovi sa tiež do tretieho bábatka veľmi nechcelo a ked som sa ho pýtala prečo, tak povedal, že sa o mna zase bude báť (lebo sa može dačo stať v tehu alebo pri porode) a že budem zase po porode zničená, unavená, on stále v robote (robí 12tky každý den), proste mal strach, že to nebudem zvládať sama s 3 deťmi a že budem potom nervozna, atd. Nakoniec som ho prehovorila, že bábo veľmi chcem a všetko určite zvládneme. Teraz máme 2mesačného chlapčeka, ja mám 38 rokov, tehu som zvládla bez problému, tretí cisársky lepšie ako predošlé 2, zotavila som sa veľmi rýchlo, všetci sa čudovali. Prečo? Lebo som veľmi chcela, je to o psychike. Nikdy som nebola šťastnejšia a aj manžel je spokojný, ked sa drobec na neho usmeje, úplne je hotový. Staršie decká ho zbožňujú, je to úplné zlatíčko. Ja mám konečne pocit, že sme už kompletná rodina, predtým stále akoby mi niečo chýbalo. Držím ti palce, aby to u vás tiež dobre dopadlo.
@janickacrazy jooj..take super...a hlavne sa mi paci ze nakoniec tych muzov viete ukecat..ja svojho neviem..
Vcera napriklad zas bola rec o babatku, ako vzdy...teraz sa nejako v okoli za posledne 2 tyzdne roztrhlo vrece s oznamami, ze kamosi cakaju druhe alebo tretie..moja sesternica, manzelova sesternica, dve dalsie kamaratky...a chystala som sesternici veci pre babo a zas doslo na temu..ja som z toho uplne mimo, tak by som chcela...
A moj muz zas zacal s tym, ze on sa proste boji...ze je taky rad, ze syn uz ma aspon 6r..ze ak by aj musel do nemocnice alebo nieco, tak uz je dost velky..ze uz to nie je babatko ani batola..ze nasa zdravotna starostlivost je mizerna, ze nase deti trpia v nemocniciach..my v BB napriklad mame nemocnicu kde mamicky s detmi nemozu a mame v okoli 3 pripady kedy bolo potvrdene psychologom, ze dieta tam zazilo taku traumu ze maju nasledky 9 zajakavanie, pocikavanie v neskorosom veku, problemy v skole, so spravanim, kadeco)...a moj muz taketo veci dokola riesi, uz pri prvom synovi sa bal, len nech nemusime na pohotovost, nech nemusime do nemocnice a nechat ho tam, ze ho to poznaci na cely zivot, nech dieta netrpi zdtravotne nejako...a ze on do toho nechce ist..on nemohol vydrzat ani ked malemu sli zuby a z toho vela plakal..neslo o ten plac ako taky, ale on cely cas hovoril o tom ako to dieta trpi, ze ako ho mohol na tento svet priviest aby takto trpelo..ja som sa mu snazila vysvetlit, ze tym si prejdu vsetci, ze ci si on pamata ako mu sli zuby ked mal rok a ci ma z toho nejaku traumu 🙂 No nepomaha..ze keby ze zijeme v krajine s lepsim zdravotnictvom, s lepsimi zivotnymi podmienkami, ze AK sa nieco stane tak to nebude take traumatizujuce pre dieta, tak mozno,ale takto ma velky strach aby dietatko netrpelo...ze uz sme aspon so starsim s tymito vecami za vodou...ja som mu doniesla ukazat tie malicke dupacky, rukavicky a papucky co som balila, ze pozri, takyto bol nas syn malicky a ze jooj keby sme take este mali a on uplne hroza v ociach, ze ano, taky bol zlaty, ako sme ho na vankusi hojdali a na ruckach nosili, ale ze to je take krehke a zranitelne odkazane len na nas, ze on toto nechce viac zazit, ten pocit bezmocnosti ked to place a nevies preco a nemozes mu pomoct, lebo ho len trapia zuby alebo brusko ale nepovie ti to a to vsetko...niekedy si vycitam, ze moj muz sa tak velmi angazoval pri vychove, ze bol stale po ruke, ze videl co to obnasa starat sa o dieta..ze masiroval brusko, prebaloval, krmil, nosil...pomahal vo vsetkom..keby to bolo byvalo na mne a on len nosil vyplatu a nebol doma, asi by s tym problem nemal ☹
@m.i.r.i No neviem, ten tvoj muž je na chlapa dáky precitlivelý sa mi zdá, alebo sú to len plané výhovorky. Prečo nemožu byť mamičky v nemocnici s deťmi u vás? To je čudné, ja som myslela, že už všade možeš byť s drobcom. To ani cez den? Alebo len v noci? No kedysi vobec nemohli byť mamičky v nemocnici s deťmi a všetci to brali normálne.
@janickacrazy no tiež si myslím ze to uz hranici s nejakou neurozou....ako nič v zlom ale aby som furt riešila, ze čo všetko sa moze stať a čo všetko ,,nestať,, tak to je na ,,cajlu,,.
Jeho pristup je cely traumatizujuci a nie ze ,,dieťa traumatizuje,, ked pojde na pohotovost. S dcerou sme boli na pohotovosti a ziadnu traumu nema. Syna nam odviezli z denneho tabora sanitkou na Kramare lebo padol tak nešťastne na kamen ze mal 6 štychov. na nohe ...prvy moment ze šok v telefone lebo v hlave mi zneli len slova - sanitka - Kramare...a potom som si povedala ,,kym sa horšie nestalo tak čo,,.??? Dcera mu ešte teraz hovorí ze ,,ja ti zavidim, ty si uz išiel sanitkou,,.... 😀 😀
To si len ludia myslia ze su za vodou...ano tak so zubami, s plienkami a prikrmami....ale moji sa uz bicykluju, korčuluju, syn plave, chodia sami domov zo skoly občas..tolko vecí sa ešte moze stať ako nechcem to samozrejme privolavať klop klop len konštatujem ze neda sa mat deti v skleníkových podmienkach lebo podla mna to im škodí viac ako rozbité koleno alebo nejaka modrina. Casom budu chodit uz ovela viac sami...neviem okolo 15 rokov uz na to nebudeme mat taky dosah ...pojdu s kamaratmi von a tak...ved to by som sa mohla zblazniť keby som furt myslela na zlé.
@janickacrazy tak normalne si ma skoro rozplakala.včera som zacala intenzivne a otvorene s nim o tom hovorit a strasne.ze uz sa na to neciti ze budeme zobraci.bojim sa ci sa mi podari ho presvedcit.som mozno slaba hned mi je do placu.hladam silu znovu a znovu mu to povedat len on ma hned odbije.ubija ma to.musim vydrzat ale aj nesmiem asi velmi na neho tlacit.tvoj pribeh je kradny a dost mi pripomina moj.bodaj by aj moj dobre dkoncil.Ďakujem a želám ti všetko dobré.
@sardinka335 to on chape, ze sa moze stat cokolvek..ale proste ze teraz presne ako tvoj syn, ked spadne a zlomi nohu, tak jasneze nebudeme nadseni, ale proste pojde dat sadru, mozno niekedy ostane v nemke..ale uz je dost velky..aby taketo veci zvladol...ale take 2 rocne napriklad by bez mamy v nemke malo problem
a ano v BB je to stale hrozne...cez den mozu byt mamicky pri detoch v izbach, ktore su velke asi ako klietka na jednej stolicke...a cez noc musia prec..uz nejednu tam riesili ochrankari co nechcela prec od dietatka..ani nechcem o tom hovorit...ale nejde len o to..a ano, moj muz je na toto uplne precitlively a ja mu darmo hovorim, ze nemoze stale co ak toto a co ak hento...ale stale to skonci rovnako..a zas neobstojime s niecim takym ze kedysi to nebolo a sme tu...kedysi aj jeho dvojrocneho otec mlatil papekom ked reval a je tu..ale nikdy by to nespravil svojmu dietatu...a x inych veci...ono ja ho scasti chapem, ale neviem ho presvedcit o tom, ze nerozmysla normalne..podla neho rozmysla zodpovedne a radsej preventivne ako ist do niecoho a potom sa z toho zblaznit a dieta nechat sa trapit...hrozneeeee. ☹
@m.i.r.i ja som sa o prve dieta tiez bala. A stale sa bojim. Je to prirodzene. Ten strach sa na deti prenasa. Nechcem im zvazovat ruky a stale sa bat, co ak.... cim viac deti, tym je ten strach mensi. Hlavme moj muz je neopatrny. Ked ma deti, vzdy nejaky uraz. A on sa este tesi ako rychlo fujazdia dole kopcom na odrazadlach. ...az mala mala mega lisaje z padu cez korman (prave som bola v porodnici s tretim). Ak by to urobul pri jedinacikovi, asi ma porazi. Takto som mu iba vynadala 😁 a dakovala Bohu za anjela strazneho. Ale k tomu strachu, aj ja sa o deti bojim. Mam az sklony k majetnickej laske. Bojujem sama so sebou aby som ich nedusila lasjou. Esteze su tri a moja pozornost sa tym padom deli. Nechcem aby som im do dospelosti nezdrVo pristrihla kridla mojim strachom. Skus povedat muzovi, co ak by aa so synom nieco stalo? Pre koho by zil dalej? Drzim palce k lahkosti bytia ☺
taky pekny blog tu ma rodinka so 7 detmi. mamička Vladka ...a nemam pocit ze by to boli socky.
https://www.modrykonik.sk/blog/vladkap/
To u nás ja sa na muža mozem vo všetkom sto percnet spoľahnúť viem ze je one dobre postarané aj teraz ked pôjdem do porodnice.a s nami býva este aj babička takže aj do prace môže ist lebo aj babka sa postará.
@panidia
vdaka za kompliment, ale ja takych sikovnych mamin poznaaaaam 😉 mrte.
mozno aj preto, ze som sama ucka, som naucena delit pozornost a riesit 300 veci sucasne, lebo v skole som tiez nemala len individualne hodiny, takze ci mam na starosti 3, 5, 15 alebo 30 studentov, musela som sa zariadit.
ale s vlastnymi je to tazsie v tom, ze sa citim zodpovedna aj za vychovu, ked mi blbli nejaki pubisi v skole, neriesila som ich povahy a spravanie, lebo nie som rodic. ako rodica ma na vlastnych vie vytocit castejsie to, co cudzim v pohode odtolerujem...
ja som vlastne velmi neriesila, ci to zvladnem, skratka uz po prvej pri druhom som pochopila, ze ak uz existuje nejake dieta - to prve - co prezilo moju starostlivost 😀 pojde to v zelenom aj s dalsim.
my sme nechceli viac deti kvoli tomu, aby sa o nas postarali v starobe, par stran dozadu mi niekto pripisoval tieto sebecke umysly. napisala som to ako for, ze ked sa pytali mnohi nechapavo, naco vobec to tretie, ked uz som mala aj parik, co sa pohlavia tyka, a ja ze skratka preco nie, tak mnohi nechapali.
jednoducho to tak citime, a uz sa opakujem ale suhlasim presne s tym, co pises, kto sa citi na jedno, nech ma jedno, kto na desat a utiahne ich aj financne, nech ma aj desat. len nerozumiem stale tomu, preco niekto riesi ako by mal zit niekto iny 😔
to ma vie vytocit do zelena 😀
ja by som Ti skor neradila ist na manzela slzami a citovym vydieranim, mozno niekto je taky typ, ze na to :skoci: ale mne to pride z mojej strany nefer a ani psychologicky to nerobi dobrotu pre vztah. moj nazor.
tiez je otazne, ci ma pripadne naklady na tretie ako "business plan" dobre vypocitane, alebo je to skratka len jeho obava, napr. moj ma taku financnu gramotnost, ze sa ja nechytam, on vypocita este aj kolko nasetrime za najblizsich x rokov za predpokladu ze toto a tamto a berie do uvahy aj inflaciu a mimoriadne vydavky. a to pritom je technik, manazer, ziaden burzovy makler ani nic podobne.
takze ja nase financie absolutne neriesim, len ked chceme nieco vacsie kupit, tak si sadneme a preberame moznosti a pomer cena vykon.
a k tomu obleceniu co ste pisali, ja nemam problem deckam kupit nieco pekne / pravidelne ulietavam na vtipnych trickach s anglickym napisom, ale kopec veci pre ne som aj podostavala krasne zachovala od kadekoho, co uz mal vacsie deti a presne to nechcel dat na charitu alebo kam, ale niekomu konkretnemu. kupujem hlavne spodne pradlo, ponozky a topanky, tiez najviac v Lidli alebo kvalitu slovensku, ziadne cinany a pod.
a pre seba posledne roky najradsej nakupujem v sekaci, jednak moje miery mimo tehu, v tehu a pocas dojcenia dost kolisu 😀 ale presne zase na pieskovisko si nedam znackovu bluzku, aby ludia videli, ze na to mam 😎
a casto najdem po sekacoch uplne skvosty, aj fakt znackove drahe veci za par eur, a vyhodou je, ze to vidim uz par krat prane, a dam za to zlomok povodnej ceny.
najma ked viem od kamosa, co robi s textilom, ze aj 50 eurove tricko s kratkym rukavom ma nakupnu cenu cca 50 centov, lebo vsetko to rovnako usiju male deti z Bangladesa, len tie marze zvucnych znaciek su skratka take....
dakujem, nemusim, radsej investovat do zazitkov, vyletov, kruzkov a darcekov.
ja by som Ti skor neradila ist na manzela slzami a citovym vydieranim, mozno niekto je taky typ, ze na to :skoci: ale mne to pride z mojej strany nefer a ani psychologicky to nerobi dobrotu pre vztah. moj nazor.
S týmto súhlasím. Je to trápne, ako malé decko čo chce cukríky a mama mu nechce kúpiť. Venuj sa deťom čo už máte a uvidíte časom. Takto muža vydierať, to by si teda môj nenechal.
Tak...tak...deti maju 4 roky a 6 rokov takze na takeho benjaminka je ešte čas....Ja by som tiez na muza takto netlačila ak on vyslovene nechce. Ja by som zvolila opačnu taktiku - prestať uz o tom tolko hovoriť -nejaku dobu napr. aj pol roka proste netlačiť. A uvidi sa či čas prinesie zmenu. Proste načrtnut to ale nie 5x týždenne! Natlak nikdy nerobí dobrotu a tu predsa nejde o ,,oriešky,, ale o ziveho tvora, ktorý potrebuje prijatie, lasku a nie ze jeden z partnerov ho vyslovene nechcel...samozrejme ked sa pritrafí tak ludia zvyčajne prijmu dieťa, ale tak nasilu do toho tlačiť no neviem ....ja by som tomu dala čas.
@natalym ja suhlasim..u mna to tiez nefungovalo cez slzy a vydieranie..narobilo to velku zlobu v nasom vztahu, to bolo minuly rok potom take, ze ja som akurat tak bola psychicky na dne, par mesiacov sme ani intimne nezili, lebo kazdy tvrdohlavo svoje si presadzoval, ja ze chcem dieta, on ze nechce..ja ze nechcem ziadnu ochranu, inak nic, on ze bez ochrany nebude a tak kazdy v inej izbe, len sme po sebe stekali...ja som furt revala...a koncilo to pri tom, ze sme si zacali vycitat ze ten druhy pre svoju tvrdohlavost rozbija rodinu..ja lebo mi nestaci uzasny syn a tlacim muza a on z mojho pohladu lebo nedopraje mne to co ma naplni ako mamu a ani synovi co si pyta surodenca...cele zle to bolo...teraz je to ovela lepsie...moj muz s tym chodi sam..on mi povedal, ze mu nemusim 5x denne hovorit ze chcem dieta, ze on to dobre vie, ze nie je sprosty...a tak som to nechala tak bez tlaku a zacal sam s tym chodit..ze on by druhe aj bral ale...a zas pride o par dni, ze on si tak predstavuje, ze by sme to druhe mali, ale....nik netlaci, nik sa nepyta..a on chudak nad tym stale rozmysla .....keby tak ten cas netlacil 🙂

Mame susedov kde maju 1 chlapca vo veku mojho ...a to proste to vidim ze ta mama ho dusi ,,svojou laskou a strachom,,. Sak chapem ma len jeho tak sa o neho boji...kto sa neboji o deti nie? Ale tak ja bezne deti pustim pod dom, auta tam nechodia viac detí tam hra futbal mam balkon otvoreny, občas nakuknem, vidim...a ona sa tam postavi a len ,,očumuje,, a pyta sa ho,,nejsi smädný,,? a netreba ti sveter? a ten maly si ju nevšima ale proste nenecha ho existovať sameho. Ja na to vobec neriešim ved ked niečo tak decka vybehnu hore...proste neda mu podla mna dýchať a byť samostatným. Podla mna sa nebude vedieť odosobnit ked raz bude mať priatelku...a bude to problém. Ako inak je to fajn baba, da sa snou pokecať, ale teda podla mna to prehana. Poznám viac takých čo maju len jedno dieťa a naozaj pre strach...ako nie su to nutne rozmaznanci to nie, ale proste nedaju im dychať a nenechaju ich samostatne fungovať lebo aby sa niečo nestalo. Tie deti nemozu robiť s nožikom, zapalkami, nožnicami....my chodime od jari ,,čundriť,, do lesa mame tam take ,,meisto,, a chajdu a syn tam bezne ,,zaklada ohen,, a rube drevo, nosi drevo na ohen, priklada ....ako mam srdce v krku ale stoji pri nom muž, naviguje ho a aj ho upozornime samozrejme ked niečo vidim ze robi zle...to su zažitky čo chalani potrebuju, alá Bear Gryls...v noci nočna hra s baterkami, chytaju tam žaby, male rybky, opekaju slaninku, špekačiky ...a hlavne - nechame ich nech robia sami - sice jedným okom pozerame ale nechame ich. Ja razím teoriu ked to prehnane poviem ,,pokial krv neteče,, 😀 😀 😀 neriešim.....