icon

Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce

carinita
5. jan 2016

Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka

sardinka335
12. jan 2016

@mk22 ved @lanugo ma pravdu ....kedy bola jednoducha doba? Pred 100 rokmi ste si všetko museli vypestovať kdesi na poli a manualne pracovať ovela viac ako dnes...všade automatizácia a ludia ,,unavení,,. Ešte mojej mamy babka na dedine pekne rano nadojiť kravy, spracovať mlieko...potom obed potom na rolu...a dozili sa 90 rokov...a tých ludí si nepočul pišťať...tiež sa za všetko platilo, nebola zdravotna poistovna ani zaidne dochodky - normalne nechapem ako ludia prežili bez týchto inštitucii a tiez boli choroby, nehody a nedostatok...Tým nehovorím, ze vrátme sa ,,ku opiciam,, ale argumenty typu ,,aby deti boli spokojné,, mi hlava nebere. Deti nebudu nikdy spokojné!!!! Lebo ked budu mat vlasntu izbu tak potom chcu počitač, ked maju počitač tak chcu neviem čo ...a ked maju vrtulník tak chcu lietadlo....
Jasne ak nam to fin. nevychadza a vieme ze zial nie sme schopní zarabať viac tak je normalne ze nemám 5 deti...ale dovody typu ,,aby mali všetko,, - čo je to ,,všetko,, že? alebo aby ,,poznali nove kultury,, a nemuseli sa o nič snažiť len žmykali moju penazenku tak to pre mna je malicherný dovod, pre niekoho zavažny dovod, čo uz.

margarita
12. jan 2016

@m.i.r.i
a co ak si najde muz milenku este predtym ako maju vobec deti?
😉 toto podla mna nie je obava alebo snaha o financnu nezavislost,ale lahky stupen paranoje uz...cim dalej tym viac to tu na koni citam, ze zena ma mat oddelene ucty keby nahodou ju muz opustil....

asi som staromodna ako babkina skrina, ale ja som mu vernost prisahala on mne rovnako, tak co vyriesim tym, ze ma moze opustit aj s jednym, aj s dvoma aj s piatimi detmi:?

lanugo
12. jan 2016

@margarita trafila si klinec po hlave! Suhlasim

sardinka335
12. jan 2016

@margarita no ale chápeš? A čo ked ta neopustí? A čo ked ano? A čo ked pride o pracu? A čo ked o nu nepride? No psychiatria toto.....
A tie blogy mamičiek...ako nehovorim ze všetky....ale mnohe ,,kočík na stračej nožke,, Stokke...a uz to fotia z kazdej strany ...no fakt ,,originálne,,,. Dievčatka ,,vystajlované,, ako diskogule...ako ok, zeny sa chcu pačiť ale niektore blogy su len ,,mamona,, pozrite čo ja mám...a boh vie aka je realita.
Taketo veci ako su kočiky, handry ...to našťastie ,,neviem,, zavidieť.

mk22
12. jan 2016

@sardinka335 ja som napisala svoj nazor, ako vsetky ostatne..ak je pre teba tato doba lahka, tak ti zavidim..moje okolie ma presviedca o opaku..nech sa ti dari.. 🙂

lanugo
12. jan 2016

@sardinka335 uplne s tebou suhlasim.Na zivotny štýl su priliš velke naroky.Dnes som bola v materskom centre a jedna mamina tam mala svoje 19 mesacne dieta poobliekane🙂 no bavila som sa.Chudak maly sa brodkl v gulickach v saku🙂))) No a je pravda, ze jedno sako je menej financne narocne kupit ako rovno tri.Alebo jedna detska kravata ju vyjde menej ako tri.A to este sa spolu zladili🙂)) pre mna velmi prizemna realita dnesnych maminiek ( niektorych) Ma len tohto cjlaca s nrchce visc deti, lebo mu chce dopriat krasne detstvo.Nikdy neustupim z tvrdenia, ze historicky toto je doba ,kedy sa deti vychovavaju najjednoduchsie.Apropo, ked dnes zomrie dieta, riesi sa to dalsie dlhe tyzdne vo vsetkych mediach, rodicia sa idu ukamenovat.Podme len cca 70 rokov dozadu.Smrt dietata bola sice tragedia, ale nikto sa tomu necudoval.Bola to sucas zivota.Dnes je utrpenie deti a rodin hlavne biznis pre Rozborila &Comp. Fakt tazky zivot zijeme. Keby mi niekto povedal, velmi sa bojim i ich buducnost, vojna, moslimovia, ..... poviem ze je trosku mimo, ale pochopim.No ale, ze dnes je tazke vychovat dieta? Tym neodsudzujem nikoho s 1-2 detmi.Hlavne ked mi povie,ze sa na viac neciti, ci ze to medzi manzelmi nie je o.k.To plne akceptujem

m.i.r.i
12. jan 2016

@margarita no v tomto sa s tebou uplne nezhodnem...ak by ma bol muz opustil ked nemam deti, tak dovi dopo, mam nezavisly zivot sama, zacnem od zaciatku, podelim si tak nejake bezpodielove spoluvlastnictvo ak sme nadobudli a koniec..myslim, ze je kazdemu jasne ze je dost rozdiel ak sa rozvedie zena bez deti ako ta co ma dieta alebo este viac..a pripadne 40r, 5deti , nulu na ucte, cely zivot bez prace...ja neviem, ale ja vidim v tom obrovsky rozdiel...
A akolkovek si prisahame vernost a lasku pri sobasoch, vieme aka je statistika..a nehovoriac o tych co sa uz ani neberu....to uz mamicka s detmi zijuca v partnerstve nema absolutne nic ak ju partner opusti...ak sa nepostarala aj sama o seba....a zas nechcem posudzovat nikoho ci ziju tak alebo tak...
Nam s muzom zas toto bolo jasne od zaciatku..aky mame pristup k prirotam zivotnym, na com na zalezi, na co sme ochotni obetovat vacsiu sumu, na co viac casu....a obaja sme vedeli ze jeden bez druheho sa nestratime a vieme sa o seba postarat...
Staci niekedy vidiet uputavky na Modre z neba
alebo si preluskat par tem tu na koni
a vidis, ze nejde teda o paranoju ak sa zena snazi zabezpecit...
Ja kazdemu prajem nech je stastny a nech nikto nikoho neopusta, nech manzelia maju stale pracu a vsetko je super...a nech ma kazdy tolko deti kolko by chcel a na kolko si trufa...prilisne analyzovanie CO AK je urcite hlupe, tak sa zit neda..to by sme ani nezili..ale mat zadne dvierka, zabezpecenie a rezervy v pripade neistoty je podla mna normalne...

lanugo
12. jan 2016

Prosim maminky, ktore zazili tragediu v rodine, alebo maju chore dietatko, aby moj predosli prispevok brali s rezervou.Boh mi je svedkom, ze som sa nechcela nikoho dotknut.Dakujem

junova
12. jan 2016

@m.i.r.i Len taká zaujímavosť. Píšeš, že je dokázané, že väčšinou jedinacikovia sú intelektuálne popredu. Nesúhlasím s tym celkom. Môj otec je z troch detí. Rodičia sa mu málo venovali. A je Ing, má stanicu z angličtiny, je všestranne nadaný. Ja som zo štyroch súrodencov, traja máme vysoké školy, sestra učí na vysokej škole, tiež je Ing a ďalší titul neviem. Poznám aj veľa jedinacikov, nie veľmi na vysokej intelektuálnej úrovni. To samozrejme z nich horších ľudí nerobí. Len som ti chcela vyvrátiť. tvoje tvrdenie.

junova
12. jan 2016

@junova oprava štátnicu z angličtiny

m.i.r.i
12. jan 2016

@mk22 ved to, ze ja osobne napriklad najviac pocuvam od starsej generacie, ze v dnesnej dobe by vela deti mat nechceli, lebo je to velmi tazke..a to mi povie moja 90 rocna babka co mala 4 deti aj moja mama, svokor, kadekto...ja som jedina co chcem viac deti, kazdy ma odhovara, od babiek, cez tetky a prababky, ze ci nevidim ako sa teraz zije, ze to nie je ako za ich doby...a to ked si predstavim, ze babka prezila este vojnu...
Ono to je asi stale tak..kazda dalsia generacia to vidi inak...a ano, ja si myslim, ze co sa starostlivosti o deti tyka, tak je to urcite lahsie...ja som vdacna za to, ze hodim do pracky, hodim do susicky, hodim do umyvacky...kupim pampersky..vsade sa odveziem autom...toto pohodlie je veru ovela viac ako kedy nase mamy ci babky snivali....ale zije sa uplne inak...ludia sa zadlzuju hypotekami, ked vidim ako sa trasu o pracu, lebo nebudu moct vyplatit splatku tak mi je do placu..a to je aj x "manazerov" v lepsich firmach co zivia doma zenu na materskej, dve deti, pripadne platia sukromnu skolku lebo v statnej nebolo miesto, splacaju leasing za auto, 30 rocnu hypoteku za 3 izbovy starsi byt v kralikarni atd atd...a to este mozno hovorim o tej lepsej vrstve...na dedinach mozno v niecom lahsie, mozno niektori maju dom co zdedili, mozno dom co vystavali na splatky, mozno peniaze mali od rodicov a tak to maju lahsie..aj viac deti sa zmesti...ale zas kde je praca? oteckovia na tyzdnovkach v zahranici, s velkym stastim ti co dochadzaju hodinu do mesta do prace......stale ina vlada, stale ine sluby..lieky sice su, ale dakujem pekne..ked mi syn dostane nadchu s kaslom, tak kupim sprej do nosa, kvapky do ucha, sirup na kasel, nejaku mast na hrudnik a vysolim 30 eur ani neviem ako..a to kupim len zaklad...k tomu stale nieco na horucku, na hnacky, na zapchy atd...a to ja napriklad este vela toho liecim prirodne a syn je malo chory..ale deti atopici ktorych je stale viac, masticky, lieky, sirupy..kadejake alergie, kadeco ine...len kukam co mamicky nechaju v lekarni..tiez zijeme tak sami pre seba, vela rodin nema pomoc od rodicov, od tiet a kadehoho...stale citame len o tom ako nema kde nechat dieta ked je chore, ako ho nevzali do skolky, ako ho nema kedy vyzdvihovat lebo pracuje dlhsie ako skolka funguje...ja neviem..myslim, ze kazda doba je ina...kedysi sa zeny starali o deti a nepracovali vobec...manzelov si nevideli aj rok...tatko prisiel, spravil dalsie dieta a odisiel...ti sa vychovavali pomocou rodiny a pracovalo sa na svojom -- na svojich poliach, okolo svojich zvierat...a ked zeny zacali robit tak bol socik a zas istoty..teraz si maloktora zena len tak dovoli ostat doma s detmi a ked ide do prace tak zas len problemy kam s detmi, co s nimi ked su chore...ono sa to asi ani neda porovnavat co je kedy lepsie

sardinka335
12. jan 2016

@mk22 šak čo sa hned uražaš? Pre koho je dnes lahka doba? Dnes je a zajtra...boh vie čo bude, časy sú neisté. Ale ja sa snazim nemat tento negativistický, neurotický a sebecký postoj k zivotu a pre mna je to velmi tažké nakolk osom potvrdený neurotik ...okolo mna su choroby, umrtia...problémy a čo? kedy to nebolo? Ja sama som presla dlhou uzkostnou poruchou a zdrav problémamy, uzívaním liekov, zial v rodine kde som vyrastala bol alkohol a nadavky na dennom poriadku a penazi nebolo nazvyš. Ale to neznamená ze nemám rada zivot a ze postoje ludí ktorí sa s tým nevedeli tak popasovať zo mna urobia tiež takeho človeka. Robili najlepšie ako v danej chvili mohli....ale su aj ine cesty a ja som si vybrala tu inu cestu - tiez som mohla reišiť problémy poharikom...zeny na materskej su alkoholizmom vcelku ohrozene podla ,,jednej študie,,. Tiez som sa mohla lutovať, plakat ako to nejde...ide to...napr. aj vyštudovať pri 2 malých deťoch tak aby bolo štipendium a ešte privyrobok...Len tu mnohé len plaču ako nič nestihaju, nezvladaju...chudence no ako zvaldnuť až 1 - 2 deti? A su doma...(ak samozrejme sa nebavime o fin. problémoch ale ak tu ,,plače,, zena čo ma doma umyvačku, automaticku pračku - my sme roky doma prali na ROMO pračke....staršie generacie iste poznaju čo to je za drina ....ako nestiha a ako musi sedieť pri 2 ročnom dieťati lebo ono si kreslí...ja som mala tvrdu školu zivota a tiež sa rada polutujem ale vo vysledku viem že to ,,z čoho som vyšla,, nemusí určovať kym som ak to sama nechem ..lebo podla toho by som bola dnes zial alkoholička.

emilia25
12. jan 2016

Hlaská mojho muža láska slub mi ze sa somnou nikdy nerozvedies a ja ti sľubujem ze tá budem milovať celý zivot.myslím ked sa nájdu 2 sprisznene duše tak tam neni ani dôvod sni priestor uvažovať nás zsdnymi dvierksmi.a jedine co nás moze rozdeliť je smrt a aj to nie na dlho.keby moj muz v jednom čase a mieste nebol pri mne uz som tu neni a ani naše deti.

sardinka335
12. jan 2016

A kolko tém tu je, ze zena sice ma partnera....ale ona ma aj tak ,,,svoje,, peniaze a on ,,svoje,, takze aj tak ziju ako ,,rozideny,, resp. tak gazduju....

mk22
12. jan 2016

@m.i.r.i suhlasim s tebou do bodky..ja som tiez rada, ze je moderna doba, neperiem na potoku a kupim si vsetko pod nosom v prvom obchode..ale napriek tomu si dovolim tvrdit, ze pre mna ja za seba, nemam odvahu mat tri a viac deti..proste mam dve, vyhovuje mi to, staci mi to, tesim sa, ze su zdrave.
Ono je fajn, ze su banky, moznosti kupy bytu, auta a rozne vymozenosti pre lahsi zivot..ale je na mieste uvazovat, ci praca ktoru teraz mam, ci tam zotrvam roky, teraz sa menia pozicie, ludia..ako ponozky, rad-radom..nie ako moj otec, ktory cely zivot pracoval v jednom podniku..teraz som doma s dietatom s kiahnami a dovi dopo nikoho to nezaujima..pride druha..
Co sa tyka uveru, je dolezite, ze polovica mladych ludi ani nesplnaju poziadavky preto, aby si vobec o taky uver poziadali..podmienka prijmu je hrozna..pre niektorych nepredstavitelna.

mk22
12. jan 2016

@sardinka335 🙂 prepac, ale ja som sa neurazila 🙂

mk22
12. jan 2016

@sardinka335 nie si jedina urcite, kazdy ma predsa nieco odzite, a kazdy normalny sa snazi viest plnohodnotny zivot, uzivat si vsetko pekne, ktore mu je dovolene..ver, ze ani ja som to nemala lahke a zazila som situacie, kde mi moje najblizsie priatelky povedali, ze oni by to neprezili, ako som to mohla zvladnut..toto vsetko ma posunulo a urobilo zo mna to, cim som teraz..ale to je ina tema, pre mna velmi osobna..

m.i.r.i
12. jan 2016

@junova jooj..prepac, je to ozaj statisticky dane...si mozes aj vyguglit..ale to neznamena samozrejme ze len jedinacikovia su nadani a sikovni a ostatni nie 🙂 ani ja nie som jedinacik a som studovana ( ak sa teda tym da merat intelekt, lebo to tiez asi vela neznamena) -- a malokto z mojho okolia je jedinacik a je sikovny, mudry, vzdelany..nik to tym netvrdi...
Len ked sa robili vyskumy, tak sa dokazalo, ze tym, ze sa jedinacikom venuju rodicia ovela viac, ze sa pohybuju medzi dospelymi ( co samozrejme tiez nie je bohvieaka vyhoda, kedze deti potrebuju rovesnikov, ale je to tak) a aj rodicia mavaju vyssie naroky na tie deti, tak zvyknu viac dokazat a aj intelekt ked merali tak zvyknu byt sikovnejsi..
Podobne je to vraj s prvorodenymi detmi...ze prvorodeni su vacsinou taki vedatori, najmladsi skor umelecky zalozeni a taki "saskovia" v rodine a stredne deti to mavaju vraj celkovo najtazsie..a najcastejsie su s nimi aj problemy..ale to ozaj su statistiky a nemoze to platit vsade...jasneze niekto povie, ze ja som najmladsia a som najuspesnejsia a najmudrejsia a neviem co..
http://najmama.aktuality.sk/clanok/221694/jedin...
http://openiazoch.zoznam.sk/cl/145638/Prvoroden...
http://www.businessinsider.com/heres-why-only-c...
to som len vytiahla.
naozaj nejde o pausalizovanie...su to len studie a mozno to vacsinou sedi ale nie je to sablona!!
Tak ako tu pisu maminky o tom ci dat detom co najviac alebo ich nechat samych sa potrapit, dokazat a ze vela ludi viac dokazalo prave ked nemalo na ruziach ustlane
Ano -- ale -- opat sa neda pausalizovat
Na kazdeho rozne situacie inak vplyvaju....ja osobne napriklad ked viem co ma to stalo usilia dostat sa tam kde som, tak iste nechcem pre svoje dieta aby sa muselo predierat tym istym...ved uz len tu kolko pisu mamicky, ze jooj, ja som bola jedinacik, vzdy som zavidela ostatnym a to ja detom neurobim! Tak toto neurobi ale urobi to, ze ked to male v zivote tazke, tak to dopraje aj detom? Nech sa prederie zivotom sam lebo takto viac dokaze? Ono nie vzdy to tak je..ja osobne napriklad tiez nekupim synovi na 18tku ferarri ak na to budem mat, ale zas napriklad s radostou mu zaplatim lepsiu skolu v zahranici ak bude mat zaujem a nebudem ho nutit ze si na nu musi zarabat brigadovanim v restike po nociach...nech brigaduje ak bude chciet auto alebo drahy pocitac, ale ja mu prispejem na zakladny zivot, vzdelanie, pomozem s byvanim..kolke z nas by boli vdacne ak by im rodicia mohli kupit hoc len garzonku ked si zakladali rodinu...alebo ked studovali a nedostali internat...tak to ma dieta ovela jednoduchsie ako startovaciu poziciu..a samozrejme na luxus si uz moze zarabat sam..asi odtial potial..deti to tiez rozne vezmu...niektore ktore nema to co ostatni sa nakopne a dokaze toho velmi vela, ine sa uzavrie, zacne robit chyby...je sikanovane....zalezi od povah..takze ono zas hrdinsky sa tvarit ze necham deti nech si poradia same tiez nie asi najlepsie..

cenculinka
12. jan 2016

@margarita chi chi...jedina moja "rezerva"mimo muzovho vedomia je 300€ na ptavnika,kedy naaaaaahodou 😀 a keby ma chcel opustit,sak nech si ide,ale sa posere s tych alimentov (vdaka tomu 300€ pravnikovi) averuze by mal tych malych lumpov,cimviac tym lepsie,nasackovanych pekne kazdy druhy vikend doma 😉

moonshine1
12. jan 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

@cenculinka jaaaj ty si maska teda :P

papricka33
12. jan 2016

@mk22 doba je vzdy rovnaka. Len ludia su ini. Niektori sa rozhodli popasovat s problemami a zit so vsetkym, co zivot prinesie. A niektori este nepochopili, ze skutocny zivot je len TERAZ. vcera a zajtra neexistuje. Len v nasej hlave 😉 Rovnako ako strach, ktory veci len komplikuje. Hovori sa, ak chces Boha rozosmiat, povedz mu o svojich planoch 🙂
Suhlasim s @sardinka335, moja babka takto zila, od rana do vecera na poli, doma druha sichta, moja mama ako 10-11 rocna ostavala doma obriadit statok a uvarit !!! obed, postrazit mladsich surodencov. Na druhej strane svokre je v jej veku, ale nezazila taky tazky zivot ani z daleka. Vlastnili obchod a v case ked ona jedla banany, moja mama o nich citala v knihe 🙄 Boli ludia bohati, chudobni... Len tot nedavno, po II.sv vojne, ludia nemali poriadne co jest. Neexistovali pridavky, rodicovske prispevky... kazdy si riesil zivot ako vedel. Dnes sa obklopujeme vecami, predmetmi, pristrojmi... travime cas v praci, aby zase zarabali na vsetky tie veci a predmety. A tie najdolezitejsie su pritom tie bytosti medzi nimi. Ludia a vztahy, komunikacia, blizkost medzi nimi.... To jedine nam na smrtelnej posteli ostane....

sardinka335
12. jan 2016

@m.i.r.i tak ale ako píšeš....nekupim mu ferarri a ani nemusi ťahať 12tky niekde vo fabrike aby si razobil na školu...ale to je trošku extrém. Moj manžel brigaduje od 15tich rokov u otca vo firme. - vtedy sa dostava OP ..začinal ako robotník - montér...v umastených montérkach, špinavý nosil a montoval kladkostroje a tie ich ,,serepetičky,, ktoré dodávaju a predávaju...to iste aj jeho 2ja bratia. Kazdý začínal ako robotník, nikto nemusel, nikoho svokor nenutil...nikto z nich na tie brigady nebol odkazany ani si nimi nič nekompenzoval - študia, oblečenie. To im platili rodičia. 10 rokov boli robotníci...po VŠ - kazdý končil v inom roku moj muž bol prvý nastupili do prace a mohli nosiť ,,saka,, a ked treba ist k stojom tak to vie, je shopný a dava si znovu monterky...a takto to ma vyzerať a toto planujeme aj pre syna...neviem čo s dcerami... 😀 😀 😀 tie asi montovať stroje nepojdu aj ked dcera je typ ,,Xena - amazonka,, takze verim, ze bude chcieť zvlášť ak uvidí brata. 😀 A nie ako ....na zlatej tacke pride synček a chce mať hned 2000 eur ,,čistá ruka,, ale chodil by len v saku, hodinky Breitling a vozil sa na Audine...ale neprešiel ,,procesom od piky,,. To neuznavam...a preto si svokrovcov vazim, ze vychovali deti tak ako vychovali a dali im v rodine dobré zaklady aj pre prácu a aj pre manželstvo. Láskavá ale pevná vychova a zasady.
A toto nikomu neuškodilo...prave naopak, vyformovalo to z chlapcov ,,mužov,, ktorí sa vedia postarat či uz o seba alebo o rodinu. Keby všetko dostali len tak...čo by z nich bolo? nehovorím ze zrovna kriminálnici, ale o mnoho cenných skuseností by zaručene prišli....
Ja som brigadovala ako gazdina u francuzkeho atašé 4 roky, po 8 hodinovej šichte som išla upratovať, zehlit a variť...a popri tom som študovala. Ja na to velmi rada spomínam a ked tearz nevladzem a brblem ako toho ,,mám vela,, tak si spomeniem na tie časy kedy som išla na 7:30 do práce v osobitnej škole. Potom do 19:00 na brigade a potom som ešte išla domov niečo pomoct a o 20:00 na ,,erobik,,. Nechapem ako som to mohla zvladať...no..bola som mladšia...o 10 rokov a hlavne - chcela som.

m.i.r.i
12. jan 2016

@sardinka335 pekne to svokrovci vymysleli..tak sa to u nas asi vela nerobilo...skor v zahranici to vidno...ale takto sa ma aj podnikat, pokracovat v rodinnej firme a podobne...mne sa to tiez takto velmi paci..
Moj muz si tiez toho zazil dost..doma nemal nic, zil 14 rokov v zahranici v 4 roznych krajinach kde stale zacinal od nuly - umyvania riadov ked nevedel jazyk..ale vsade to dotiahol uplne inam, naucil sa 3 jazyky, pracoval vo vinarskej spolocnosti ako zastupca marketingoveho riaditela v Anglicku, sefoval 5 restauraciam v Spanielsku, studoval IT v Irsku atd atd...vsade zacal z nicoho, byval v jednej izbe s 3 dalsimi studentami a cestoval po Europe s jednym batohom ...staral sa aj o deti dokonca niekedy v zaciatkoch v UK..tiez sa vie obracat vo vsetkom...aj sme sa zoznamili v Nemecku napriklad..ja som tiez chodila aj zehlit, aj upratovat zachody a tepovat koberce do firiem , aj som sa starala o deti, cez den jedna rodina, vecer na babysitting druha, vikend upratovat..pomedzi to fitko a jazykovka...tiez to nelutujem a mam svoje spomienky..ked som este aj na ucte mala ledva na mesacny najom...aj to ma svoje caro, ale co by som bola dala za to, keby som mohla trebars lepsie byvat a moct si na zaciatok dovolit nieco lepsie ako pucovat nemcom zachody...kamoske otec kupil na SK byt, zaplatil studium na Sorboni v Parizi , prenajal tam byt a ona chodila aj tak brigadovat do restiky ako casnicka...ak chcela viac a chcela tam prezit...a tiez sa naucila jazyk, tiez pracovala v zahranici, tiez tam vystudovala ale mala to ovela lahsie a neznamena ze si to nevazila...ja ked si predstavim ze moj muz ( este ked som ho nepoznala) s ruksakom cestoval stopom po nociach hocikedy kade tade po Europe lebo nemal ani na bus, ked sme zo zaciatku v Nemecku byvali v nejakej sockacskej stvrdi medzi Turkami...atd..tak ja by som veru nechcela aby syn takto riskoval a dcera pripadne tiez tak niekde musela zit..akoze nikdy neviem, mozno si to raz zvoli dobrovolne a bude z neho dobrodruh, ze nebude musiet, ale odide niekde do Nepalu ako dobrovolnik a spasitel ale ak ja budem mat moznost mu pomoct abyto mal lahsie ako sme mali my tak sa o to pokusim...
Zas to ale neznamena, ze nemozem mat dalsie deti 🙂 jooj ako rada..

emilia25
12. jan 2016

Niekedy je dobre ked clovek zažije nic moc detstvo tak vie co mu chýbalo a snazi sa to dať svojim deťom no niekedy je to aj na škodu lebo si to clovek nesie cely zivot so sebou.

mk22
12. jan 2016

@papricka33 ja som vlastne reagovala na prispevok zakladatelky..ako to vnimam ja..u mna je tuzba jedna vec a realita druha..nezila som v dobe mojej babka-prababky..nebudem porovnavat..zijem teraz v tejto dobe, kde som si s manzelom povedala, ze dve deti je akurat..a to som bola 5x tehotna..zial priroda si isla po svojom..neuveris ale moja mama je z Oravy, a jej detstvo je jedna rozpravka pre moje deti..a to nie je stara 🙂

emilia25
12. jan 2016

Baby ja som taká pyšná na svoje 3 deti.dnes mi prvorodeny doniesol 4 jednotky.v skolke si najmenší krásne zvykol ani o nom nevedia ze je tam.mne ten den tak mega rychlo ujde a chvála bohu ze mám pri sebe svokru mám s kym vypit kávičku s kym pokecst a ked pridu deti.ideme robiť úlohy a je pomaly vecer.večera a spať.

malabiba
12. jan 2016

@sandra551 nepremýšľaš správne - nikde nie je napísané, že človek, ktorý veľa videl, precestoval, má dve, tri vysoké školy, vysoké IQ a rodičia majú len jeho a vždy sa len jemu venovali je šťastnejší a má vyššiu cenu pre svet, pre spoločnosť...rovnakú, ak nie vyššiu cenu má aj napríklad šikovný stolár, ktorý robí svoju prácu s láskou a možno nikdy nebol v zahraničí....práve to je choré v zmýšľaní dnešných mladých ľudí....byť šťastný neznamená iba to, že si vedie luxusný život a všetko má....máš pocit, že to, že dáš dieťaťu každý rok dovolenku, je niečo navyše?...a aj popri viacerých deťoch sa dá pracovať a celkom slušne 🙂

carinita
autor
12. jan 2016

No kocky tak teda som milo prekvapená,ako sa rozvinula táto moja téma.ako zakladatelka sa chcem velmi pekne poďakovať vsetkym vam,ktoré ste prispeli do mojej temy.vazim si všetky nazory odpovede a rady.na muza netlacim,akurat som nasla konecne odvahu sa o tom muzovi otvorene zmienit.nechavam ho par dni v klude lebo vcera a predvčerom sme sa o tom bavili.keby som nemala mirenu je to lahsie.bude to tazka cesta....

margarita
12. jan 2016

@m.i.r.i
chapem, co pises, ale fakt sa nezhodneme...lebo ja som sa vydala za muza a nie za statistiku ani zadne dvierka 😉
a ak ma aj tak opusti, myslim, ze peniaze by ma pri tom celom trapili asi najmenej....

nikdy sa nic neda podla mna do konca premysliet, ale vsetko sa da do konca vydrzat 😉

viem, o com pisem, mame v rodine skusenosti aj s rozvodom, aj s postihnutym dietatom, aj s rakovinou, aj s babkou bezvladnou po porazke, a dokonca aj s drogami a kriminalom, a to vsetko sa riesilo az ked dana situacia nastala.
a vsetci to prezili, ani neostal nik na ulici, ani rodina nedosla do exekucie a nic podobne.

tak to asi preto takto vidim, a okrem toho, ja uz par rokov nesledujem v tv ziadne spravy, modre z neba ani sudne siene, snazim sa zit svoj zivot, a nestresovat sa co ak sa mi stane to co hentamtej z tamtej relacie 😉

margarita
12. jan 2016

@junova
mne sa tiez nezda, ze by automaticky jedinackovia mali mat vyssie IQ, ale podla mna to miri vyvodila z toho, co pise, ze jedinackov maju vacsinou logicky aj starsi manzelia, ktori aj z dovodu veku uz dalsie nerisknu. a je statisticky dokazane, ze starsi muzi plodia inteligentnejsie deti, ak budem mat cas, skusim to niekde vyguglit, neskor, ale citala som kedysi clanok o tom,ze kym vajicka zeny vlastne su z roka na rok "slabsie" az kym jej dojdu uplne, tak naopak muzske spermie vekom "dozreju" a su kvalitnejsie, comu nasvedcuje aj fakt, ze chlap kludne moze oplodnit zenu aj po 50tke, kedy uz zena ani neotehotnie a je zvacsa v prechode.