Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce
Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka
@barnica Krasne si to napisala. Este ve lete raz v radiu rozpravala nejaka ceska psychologicka o trende natality a klesajuceho percenta sobasov. Hlavnu pricinu vidi v zodpovednosti. Sme pohodlni zobrat na seba zodpovednost, ist do Bohom, alebo zakonom ustavenom zvazku a prijat deti, resp viac deti. Velmi pekne rozpravala, hlavne o chlapoch...preco je to tak ako to je. A velmi decentne im to natrela. :D Ak je niekto dlhodobo financne pokryty, zdravy a ma urcite socialne zazemie pre pripad pomoci, preco by nevychovali aj tretie? Mna sa dokonca v zamestnani kolega opytal, ci nepoznam antikoncepciu a velmi pobozne tetky, preco som si to nedala vziat. Halooo. lebo soom po nom tuzila a vas do toho nic. Lebo ho lubim a je uzasne vidiet ako ho lubia surodenci a ako je u na s hravo a zivo. Som rada, ze moj muz je zodpovedny :D ale som si aj vedoma toho, kde su nase hranice. Trosku mi je luto, ze styri nebudu, ale co uz.
@katka0123 nič si z takých rečí netreba robiť, je to vaša vec...asi horšie by bolo, keby sa ťa všetci vypytovali, kedy už bude druhé/ďalšie a ty by si ho nemohla mať, aj keby si veľmi chcela
@katka0123 skoda, ze nemam prisptup k takej nahravke takej psychologicky alebo nieco..lebo ja som vela hladala taketo veci..ze muzovi to ukazem..aj na zahranicnych strankach...ale zial, vsetko su to clanky a debaty o tom, ze aj jedno je ok aj druhe..teda aj viac deti aj menej..aj jedno...chcela som mu dat precitat alebo nech si vypocuje nejakeho odbornika, ktory to presne tak nejako zhrnie, preco sa ti chlapi napriklad brania takejto zodpovednosti, kde to niekto povie, ze to nie je vlastne spravne..ale naozaj najdes stranky o tom, ze je super mat surodencov..ale vzdy je to o pros and cons, lebo je vela pozitivnych aj o jedinacikoch, co mi napriklad pomaha aspon sa zmierit s tym, ze syn nebude mat surodencov..ze to nie je tragedia a nemusi ho to poznacit...ale nic take kde by to bolo tak pekne zhrnute ako vyhodne mat viac deti a aj pre rodicov som nenasla
@m.i.r.i syn sa naučí existovať s tým, že je jedináčik, neboj sa 🙂 na dcére vidím, že ju to nijako nepostihlo 🙂 síce je sebec, ale to aj jej bratranec, ktorý sestru má, takže to neplatí len na jedináčikov
@m.i.r.i Mne napr. úplne stačí vidieť mojho 16ročného puberťáka ako nežne a opatrne nosí na rukách svojho 3mesačného bračeka večer, ked malý nechce spať a ja už nevládzem. Teraz išiel po 5ročného do školky, lebo malinký spí, aby som ho nemusela budiť. Toto jedináčik jednoducho nezažije.
@janickacrazy mne take tiez staci 🙂 Ja len na mojho muza nieco hladam, co ho presvedci ake to je super aj pre syna, aj pre nas ak by sme mali viac ako jedno dieta...a ze ten strach a obavy co ma uplne prekona ta laska co si daju ako surodenci, to co on sam ako otec bude citit ked bude lasku davat viacerym detom a tak..on proste toto nechape a ani nechce pochopit...tak preto sa niekedy snazim nieco vyguglit..ale chapem, ze take prispevky - clanky ci debaty je tazko najst, pretoze univerzalne nie je nikde napisane co je lepsie alebo horsie..vsetko ma plusy a minusy...a nemoze nik prehlasit, ze je lepsie mat surodencov a ze jedinacik je nestastny tym padom alebo nieco take, lebo to tiez nie je pravda...
@m.i.r.i No ten tvoj chlap je dosť tvrdý oriešok. 😀 Pekné a pravdivé je napr. tvrdenie, že počtom detí sa láska nedelí, ale násobí.
@m.i.r.i
toto radsej muzovi necitaj 😀 ale vidno, ze zena vie, o com pise, kedze ma aktualne 3 deti do 2 rokov 😉
@janickacrazy suhlasim, urcite to musi byt skvele. No, keby som sa aj poskladala toto uz nedocielim .
@katka0123 jaaaj skoda ze som ten rozhovor nepocula 😁 poznam par ludi co by si ho mali vypocut . Ja som aj rada ze budu traja aspon bude veselo. Jasneee je to aj o tom ze clovek musi riesit pomaly autobus aby sa niekam dostal ked si predstavi to balenie a podobne ale ono tk neskutocne stoji zato. Nepoznam ziadnu rodinu ktora by povedala: niesme stastny ze je nas tak vela. Kazdy cloviecik malinky je dar. A este vacsu dar je mat vedla seba cloveka ktory pri vas stoji aj v tychto alebo takychto situaciach ked vas zivot postavi pred to ze sa musite uskromnit na ukor niekoho...niecoho... netvrdim ze mame vzdy ideal doma ale i tim je zivot. Tiež nieje idealny a nedá sa mat vsetko. Ale deticky su obrovske plus v zivote a sledovat a ovplyvnovat ich vyvoj je krasna cinnost.
@ingelika78 No ved to bol len príklad z našej rodiny, samozrejme v každej rodine je to iné, ale tým som chcela ukázať aké krásne je , ked má človek viac detí a ako sa aj tie deti učia zodpovednosti a pomáhať si navzájom, ked je ich viac.
@m.i.r.i Nepomozem ti s tou nahravkou. Bolo to na slovesnkom rozhlase, niekedy v lete doobeda ked som varila 😀 to je ale indicia, co? Bola to uz starsia pani a velmi pekne rozvpravala. Bez patosu, ale tak priamo. Pamatam si z roho hlavne to, ako sa dnesni chlapi boja zodpovednosti za rodinu a deti. Ze to v minulosti nebolo, chlapi boli proste chlapi a brala samozrehme do uvahy aj tuto dobu...hotel mama do 30tky, a pod. Ze sa proste boja a su pohodlni. 😨
@barnica balenie je odysea. Esteze dcerka napisala Jeziskovi, ze chce kufor. Russsovy.
Tak ho dostala, aj bracek a dalsi ho dostane o rok. Aj batozky. Vsetko podla farby, takze je to jednoduchsie ked hladame onlecenie a im sa rata, ze cetuju ako dospeli a s hrdostou tahaju kolieskove kufre. Hehe. Ale najvidc ma vie vystavit obliect tue male chobotnice v zime von. Okrem rukavic a capic a pod, teply caj so sebou, nejake jedlo (lebo 5 min od domu umieraju od hladu) a este aby babatko bolo nakrmene...no organizacia od rana. Ale nebanujem, ze ich mam rak po sebe. Je to taka mini svorka a nenudia sa. Ved nebudem im pomahat s o liekanim do 18tky 😊 a tiez nepoznam nikoho, kto ma tri alebo viac deti, ze banuje ze ich ma. Kazdy sa tesi.
@salamistka Poznam aj take. A aj take, co vobec nemaju, lebo nemozu, a ludia na ulici by najradsej vysetrili spermiogram u nich doma 😆 a sono vajecnikov aj s mysou os pocitaca, lebo ved oni vedia vsetko 😊
Od pondelka som bola ticho.dnes dom muzovi len tak nieco spomenula p bábätku a oni hovori ze teba to este neprešlo?nezabijem ho? 🙂
Joj uz som pisala ze ja mam opacny problem,ze ja sa chcem vzdelavat a muz len tretie a tretie.Rozhovor som ukoncila ze uz dost a idem si dat prihlasku.Zatial bol ticho.No nepreslo ho to.Co keby sme mali tretie?Boze pomoz 🙂 🙂 🙂

My mame dve deticky a tretie na ceste... podarilo sa aj napriek mirene nakolko som nevedela ze sa neuchytila mrchanica ☺ ale co uz a poviem rovno ze clovek ma len psychologicky blok dve deti... a viac nie lebo v dnesnej dobe je to luxus. Prd makovy luxus je to o nasej pohodlnosti. Ja sa pripravujem nato ze bude aj tretie a proste aj mu clovek kupi aj mu navari aj operie aj ozehli... je to tak. O nicom inom a vsetko ostatne su vyhovorky. Kvalitny zivot mozu mat aj velapocetne rodiny. Len zalezi na rodicoch ci im ho chcu dopriat na ukor seba. Ja radsej sebe nic nekupim akoby som mala dietatu nedat co potrebuje