Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce
Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka
@carinita nic si nerob z niektorich prispevkov, deti su aj mojim zmyslom zivota 🙂, a su u mna na prvom mieste. Bez nich si neviem a ani nechcem predstavit moj zivot.
A k teme, my sme planovali dve, a nakoniec sa pritrafilo tretie, ale sme stastni, nic lepsie sa nam podarit nemohlo 🙂. Dufam ze aj tebe sa ta tuzba splni 🙂
@lenocka123 velmi pekne ďakujem za podporu potrebovala som pocut aj nieco taketo.vazim si to velmi.deti su zmysel zivota.oni mi ten nudny zivot zmenili k lepsiemu.skusim sa s muzom o tom viac rozprávať.určite na neho netlacim.ďakujem este raz
@carinita to tretie by uz bola balada, kedze pozeram ze uz mas vacsie deti ako ja, tie prve som mala s malym odstupom, to si clovek az tak neuzil,ale pri tomto tretom som si vychutnala kazdu minutu. A ci vychovavam dve alebo tri rozdiel tam pomaly ziaden nieje. To tretie to uz je doslova milaaaaaaaaacik. Drzim ti silno palce, nech ho spracujes 😀
@lenocka123 ďakujem.vidim ze ma chapes.želám ti všetko dobre! 🙂som kludnejsia.uvidíme co bude.
Ja ti tiež prajem @carinita aby si naplnila svoje tužby...
Na druhej strane asi vam to pride sebecke, samozrejme deti su momentalne stred diania, prisposobujeme im 90% veci....prečo 90%? pretože deti vnimam ako bytosti, ktore sprevadzam cestou na ich vlastnom zivote, oni raz odidu, osamostatnia sa....uz okolo 15 rokov plus minus budu v centre zaujmu skor kamarati ako sedieť doma s mamou a hrať ,,človečko,,. Ked pride tento čas ze deti su uz velke, tak mnohí manzelia sa zrazu ,,spamätaju,, a zistia ze to čo ich najviac spajalo su len deti lebo na svojom vztahu vobec nepracovali, ženy sa upinali na deti - mužov az tak ,,neriešili,,. Potom okolo 40tky začne niektorým chlapom šibať.ale aj ženám lebo ich potreby emocionálne a neviem ake neboli roky uspokojevane a zrazu si to uvedomili ..čitame to...
Moj muz je pre mna dolezitý rovnako ako naše deti, az by som povedala ze aj o kvapku viac - bez neho by som tie deti nemala, jeho slovo ma pre mna velku vahu a nie ze deti rozkazuju a ja idem proti nemu - samozrejme ja mam normalneho muza ziadneho despotu. Ako zachadzam do inej temy len som to chcela načrtnuť, ze vztah s muzom je rovnako dolezity ako s deťmi lebo deti odidu .....my s mužom by sme sa ani 2ja nenudili - deti naš svet prišli obohatiť ale nie ovladať tak, ze sme ich otroci. My ked sa s mužom rozpravame a deti nam skočia do reči tak ich vzdy zahriaknem, ze teraz tato hovori a potom budeš hovoriť ty. Proste ,,otál potál,,.
Velka pravda.budem si vychutnavat ešte viac deti kym ma potrebuju a chcu.cas nezastavim,ale som vdacna ze ich mam.velmi pekne napisane od teba.vďaka
Ahoj aj ja som tužila po treťom, akosi mi stale čosi chybalo, mala som dvoch chlapcov a chceli sme aj dievčatko, sice zas chlapec, ale materská s ním bola asi najlepšia, Nevadili mi veci ako pri prvom, druhom, bolo občas aj neupratané, ked sa nestíhlo, ale ozaj som si to užila. Bol aj strašne milý a dobrý. myslím, že tretia dieťa až tak rozpočet nenaruší. Aj ja som bola šťastná. Aj na dovolenky sa da isť. pred koncom rodičovskej som si našla aj prácu a dostavala sa do iného kolotoča a bum prišiel aj štrtý, nečakane. Je zlatý, ale už je to asi moc, učenie so staršími a stale počúť len som hladný a už som chcela konečne čosi zarobiť .
Ahoj, no u nas to je trochu podobne ako u mamca4, akurat s tým ze skor môj manžel chcel tri deti, ja som odjakživa snívala o páriku. A mame troch synov 😀 Viac-menej sme sa dohodli este pred svadbou ze budeme mat tri deti a po dvoch chlapcoch to aj väčšina ľudí v okoli brala tak normalne, ze sa este pokúšame o dievča, aj ked ja som si naozaj priala chlapca. Tiez mam teraz pocit, ze uz sme kompletná rodina, najmenší bude mat o tri dni prvé narodeniny. Bývame v dome, no a mne sa práve zdá logické, ze ked uz splácame hypotéku a mame tu dost miesta, tak nas moze byt viac 🙂 kočík, hračky a oblečenie maly aj podedil, nieco dostane vzdy nové aj od starých rodičov a krstných rodičov, takze nejaké výrazne zvýšenie nákladov nepociťujeme. A s každým novým členom rodiny sa aj menia vzťahy, človek sa učí byt tolerantný, deliť sa a dbať o pocity a potreby druhých, to obohacuje. Dvaja starsi synovia (5,5 a 8 rokov) sa tešia bracekovi, vzdy mi nadšene hlásia co nové zas dokázal, veľa s nim pomáhajú, on sa im neskutočne teší, ked počuje ze prídu domov zo školy/ škôlky tak hned ide za nimi.
A co sa týka tych mužov, ktorí nechcú ani druhé dieta, tak to je uz smutne, môj muž sa stale kocha tým ako sa naši spolu hrajú a tak trochu si nahrádza svoje detstvo, lebo ma síce dvoch súrodencov, no oveľa starsich, takze v podstate vyrastal sám. Ja osobne co poznám zopar jedináčikov, mojich rovesníkov- čiže okolo 35 rokov, ani jeden z nich nemá rodinu, alebo normálny dlhodoby vztah. Žiaľ v dnešnej materialistickej dobe si veľa ľudí mysli, ze najlepšie je dopriať jednému dieťaťu všetko - rozumej všetko co sa dá kúpiť za peniaze, no mýlia sa. Nedávno som tu na MK čítala, ze najviac co moze človek dopriať svojmu dieťaťu je súrodenec a ja sa s tým stotožňujem.
@lenocka123 teraz pozerám ze mame rovnaké mena synov ako vy, presne aj v tom istom poradí, len miesto Terezky mame Juraja 🙂
Ďakujem babenky ste zlaté!želám všetko dobre hlavne zfravie pre vas aj detičky! 🙂
ja si myslim ze uz nazor nezmeni, ze musis vyuzit zensku taktitku, zviest ho poriadne a pripadne aj ked to vyznie hrozne ja viem ale povedat ze mas neplodne......je to zle ale co uz ak by si otehotnela tak by to babo miloval.......proste musis ho zviest poriadne 🙂 a urcite o tom nehovor lebo este viac sa bude priecit....drzim prsty...... 🙂
@mlil77 u nas to take lahke nie je...ja som uz skusala..aj sme si spravili pekny vecer, nieco vypili....ale nedal sa...vie, ze ja chcem dieta, tak sa neda ani za svet...ja antiku ziadnu nemam...ale on neveri ani mojim neplodnym dnom, zas vie ako to chodi, ze stat sa moze hocikedy...tak on nikdy neriskuje...ja uprimne neviem pochopit ako moze niekto napisat, ze maju dieta neplanovane...🙂 Tak ako ja viem ako sa deti plodia, tak to vie aj moj muz a ked raz nechce, tak nebude...ja mozem o nejakom neplanovanom otehotneni len snivat..a zas tiez -- nemala by som velmi ciste svedomie ho nejako uplne oklamat alebo co..ja chcem aby to dietatko chcel aj on..
A co tak argument, ze detom date do dospelosti dalsieho najblizsieho partaka, na ktoreho sa mozu spolahnut? Je to krasne mat tri deti. Drzim palec. Ale na silu to nepojde. Uff. Snad zmeni nazor.
@carinita podla mna to chce dlhy, uprimny rozhovor, ked budete obaja v klude, v pohode. Skus nahodit tu temu, povedz, ako to citis, je pravda, ze o dva-tri roky to uz z fyziologickeho hladiska nemusi byt aktualne.. Opytaj sa ho, preco sa tomu brani, ci je to obava, aby vas zabezpecil, alebo nieco ine.. Mam deticky vo veku tvojich deti a aj ked nam sa tretie "pritrafilo", a obavy sme mali tak striedavo, teraz sa cela rodina nevieme dockat .. Drzim ti palce, urcite to nevzdavaj 😉
a načo sú ti tri deti ?keď máš dve zdravé deti ?čo si ?chceš, aby ste boli chudobní ako kostolné myši ?vieš čo je to šatiť ,živiť tri deti ?a ešte vás,dvoch ?nepoznám ani jednu rodinu,čo má 3 deti a je bohatá,všetci sú chudobní,lebo nemajú poriadne ani im čo obliecť a ked potom chcú ísť tie deti na výšku alebo čo,ani to nemôžu..ved nežijeme pred sto rokmi preboha ,sny je mať pekné,keď chceš väčšiu rodinu,ale trošku reality neuškodí.pokiaľ nie ste multimilionári,tak ...
Nechcem nikoho na nič nahovárať alebo odhovárať 🙂 , to by som si nedovolila. Len chcem dať do pozornosti ešte jeden uhol pohľadu, ktorý ste možno nezvážili.
Ja som tretie (a posledné) dieťa mojich rodičov. Mám 2 staršie sestry (o 10 a 13 rokov staršie, to je možno trošku extrém, ale môže to platiť aj pre menši vekový rozdiel). A čo chcem tým vlastne povedať? Moje sestry majú spolu výborný vzťah, sú si vekovo blízke, spolu vyrástli, rozumejú si. Majú deti v podobnom veku...
Ja som bola vždy trochu mimo, ich (väčšinou nechcený) malý prívesok. Ich deti sú už dospelé, ja mám malé deti. Máme sa radi, ale môj vzťah k nim a ich vzťah ku mne sa nedá porovnávať so vzťahom, ktorý majú medzi sebou. Proste, pre rodičov som bola vždy miláčik, pre sestry tá malá otrava... Pre toho tretieho to nie je vždy naj pozícia. A dosť dlho mi trvalo, kým som sa s tým vyrovnala.
To len tak na zváženie... Ten vekový rozdiel voči tomu tretiemu dieťaťu by nemal byť až taký veľký, podľa mňa. Skúste sa na to pozrieť aj z tohoto pohľadu...
Chcem tretie dieta lebo to tak citim,ze by to bolo krasne este raz to zazit.nie som narocna ani nezijem nad pomery.zijem normalne.cenim si kazdy nazor a respektujem.kazda sme ina kto to citi inak tak pohoda,ale nech teda aspon nekritizuje.ani ja nikoho nekritizujem.je to kazdeho vec a som rada ze s par zenami som sa tu zhodla lebo prave takych ludi co mi rozumeju som potrebovala najst.vdaka
@monikafilip ono kazdy to vidi inak...tema "idealny vekovy rozdiel" je tiez dlho diskutovana...kazdy to berie zo svojich skusenosti, svojich pocitov a idealne nie je nic..ja poznam ludi ktori mali maly vekovy rozdiel medzi detmi a skoro sa rozviedli ( rodicia) z toho stresu...a deti ked vyrastli si nevedia prist na meno...a su taki co maju velke rozdiely a su uzasne zohrani..moj otec napriklad mal brata o 10 rokov mladsieho...teda ked sa stvrty narodil, traja prvi mali 13, 10 a 9 rokov... a ten najmladsi bol pre vsetkych poklad...doteraz co maju po cca 60 rokov maju vsetci uzasny vztah....moj otec bol pre maleho ako idol..ked sa otec ozenil, on mal 15 a sa s mojim otcom ani rozpravat nechcel aky bol z toho smutny...bol to velky brat pre neho a pre mojho otca zas maly brat bol vsetkym..braval ho na vylety, pomahal mu..to iste mame u kamosov, kde maju 9 rocny rozdiel..chlapci maju teraz 20 a 11 rokov a neuveritelne sa maju radi...istym sposobom je to pre rodicov lahsie, venuju sa dostatocne aj jednemu aj druhemu...a zaroven nik z nich nie je sam..aj ked sa mozno v utlom detstve nerozpravaju pod perinou a nemaju uplne rovnake zaujmy....je to velmi o tom ako si sadnu povahy deti, aj to ako sa k nim spravaju rodicia, ci preferuju najmladsieho, pripadne najstarsieho..su z toho boliestky v zivote potom...nic nie je univerzalne..kazdopadne si kazdy zariadi potom zivot tak ako sa jemu pacilo/nepacilo..moj muz je jedinacik a to spokojny jedinacik ktory surodenca nikdy nechcel..preto si mysli, ze je to tak dobre aj pre nasho syna a nechape preco by on chcel surodenca..lebo on to nikdy tak necitil..ale ti co boli nestasti ze su jedinacikovia a zavideli kamosom zas povedia, ze toto svojim detom nespravia a ze budu mat surodencov..tak ako ty, co si sa narodila neskor s vacsim rozdielom a bola si nespokojna tak to pre svoje deti nechces..pritom urcite to nie stale pravda, ze mensi vekovy rozdiel je lepsi...pre kazdeho inak
@marina24 tri deti sa daju slusne vychovat. Ak maju rodicia pracu, nemaju dlhy.... ak ty si na to netrufas, prosim. Beriem to. Ini vsak maju to stastie. Je to naaaaadherne. Ja som neskonale stastna. Nie sme ani chudobni, ani bohati. Chodime na dovolenky, zijeme slusne. A mam v okoli vela rodin s tromindetmi. Vsetci rodicia s vyssim vzdelanim, normalne zijuca stredna vrstva. Nechapem hnev ktory citim z tvojho prispevku. Tri deti je pre nieko uplne mega utok lasky 😆
@carinita Ty chceš a zamysli sa prečo to Ty chceš? Lebo len Ty chceš? Chceš byť tehotná a potom porodíš a budeš chcieť byť zase tehotná a muž nech sa stará, či ako?
Tvoj muž je rozumný, asi si je vedomý svojich limitov, z týchto detí čo máš je treba vychovať schopných, šikovných ľudí, to je ťažká úloha. Spamätaj sa a nesnívaj, buď vďačná za to čo máš. 😉

@luciferkax blbne mi net.to prepáč patrilo tebe.