icon

Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce

carinita
5. jan 2016

Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka

carinita
autor
7. jan 2016

@katka0123 suhlasim.pekne napisane.

veronikazadana
7. jan 2016
Používateľ veronikazadana je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikazadana.

tak on si uvedomuje ze dietatko nieco aj stoji a asi si je vedomi toho ze nemate dostatok financii aby ste zabezpecili dalsie babatko, vsak sa s nim normalne porozpravaj a uvidis

carinita
autor
7. jan 2016

@natalym toto sa neda komentovat.vec nazoru.

natalym
7. jan 2016

Ono si tie financie treba zvážiť, lebo dnes máš na tretie dieťa ani nie je to problém, ale za 10 rokov, môže byť choroba, úraz, strata výborného zamestnania a deti staršie, budú potrebovať ešte viac a bude veľký problém. Ak chcú obaja, ok, ale je treba rešpektovať názor manžela, on si pozná svoje dôvody, ako by bolo Tebe, keby Ty nechceš z rôznych dôvodov a denne by Ti to oplieskaval o hlavu? Asi by bol chrapúň, čo? ☹

natalym
7. jan 2016

@carinita Áno vec názoru, Teba a Tvojho muža.

gretocka
7. jan 2016

@marina24 neviem kolko deti mas ty... hovoris ze nepoznas ziadne rodiny, ktore maju tri deti a netru biedu... popozeraj sa trochu po modrom koniku, mnoho mamin tu ma tri aj styri aj viac deti a dari sa im uzivit....
Co je to byt bohaty? Mas pocit ze existuje len plavat v kope penazi alebo opak nemat co do ust a na seba? Garantujem ti, ze je tu mnoho mamin, ktore maju viacdetnu rodinu a aj ked v peniazoch neplavaju, napriek tomu biedu netru. A vyska? ked budu deti cielavedome a sikovne, tak ju zvladnu aj bez uplatkov a brigada popri vysokej skole este nikomu neuskodila....

No ale k teme: @carinita Aj moja rodinka pozostava z dvoch rodicov a troch deti. Je to krasne aj ked obcas hekticke. Kazdopadne je nad tym vsetkym vasa jednotnost s manzelom. Urcite by som na tvojom mieste nerobila ziadne podrazy ani vystupy na manzela. Ak by si ho k tomu dotlacila, raz by sa to mohlo otocit proti tebe. Naopak, ak si svoje presadi silou ci natlakom manzel, mozes pocitovat nespokojnost ty. Takze kazdopadne pracujte na dialogu a ci uz dospejete k jednemu alebo druhemu rozhodnutiu, bolo by fajn, aby to bolo vase spolocne rozhodnutie. A na zaver, este je tu aj moznost, ze ak sa aj rozhodnete babo mat, tak sa to nepodari /alebo nie tak rychlo ako chcete/.

Na zaver ti este napisem nas pribeh.... Od zaciatku sme s manzelom hovorili, ze by sme chceli dve alebo tri deti. Dve sa nam podarili "na prvy sup" - v ten mesiac ked sme si povedali, ze je ten spravny cas, tak som bola tehotna. Ked prisiel cas na tretie a rozhodli sme, ze ano, ideme do toho, tak zrazu mesiac co mesiac sa to nedarilo. Nechceli sme planovanie babatka nechavat ako otvorenu zalezitost na niekolko rokov, tak sme si stanovili datum, ze do konca roka 2014 ak neostanem tehotna, tak sa uspokojime s dvomi krasnymi zdravymi detmi. Na konci roka som vnutorne pocitovala, ze som nespravila pre babatko vsetko co som mohla - nebola som v takom pokoji, stale boli nejake nahanacky a stresy, tak sme termin posunuli do aprila 2015, kedy som symbolicky mala oslavit 33 rokov. Presiel januar, februar a prisiel marec, kedy som uz bola zmierena a vnutorne nastavena, ze teda nevyslo a nasa rodinka ostane stvorclenna. No a v marci uz menzes neprisiel. Takze po pozitivnom teste som si par dni musela zase prestavovat mysel na to, ze si odkrutim este jedno kolo 🙂 Dnes ma nas maly pokladik takmer dva mesiace a aj ked vecery byvaju obcas unavnejsie, som stastna ze ho mame.

Tak drzim palce aby ste s manzelom dosli k spolocnemu rozhodnutiu a aby ste boli spokojni a stastni 🙂

cammille
7. jan 2016

@marina24 😀😀😀 hahaha predstav si mame dokonca 4 deti a rozhidne nie sme chudobni😉 Nie sme ani milionari. ale chvalabohu sa nam financne dari, chodime na dovolenky k moru ako aj tu po Slivensku, mame vsetko co potrebujeme a myslime aj na rezervu 😊 Takze prepac, ale za to ze ty by si uz pri troch detoch bola "chudobna" to este neznamena, ze to tak je vsade...a my dokonca casom by sme chceli este jedno 😊 ...a este jedna mudra veta: Niektori ludia su tak chudobni, ze jedine, co maju su peniaze...nastastie, my so 4 detmi sme nesmierne bohati a stastni 😊
@carinita uplne Ta chapem, no tazko je muza obmakcit ked raz nechce...len dufat ze casom zmeni nazor...alebo ze sa zadari nahodou 😊 Drzim palce! 😊 Ale zas ked to nepojde, treba si najst iny "zmysel" zivota ako len deti, nieco co Ta bude bavit, naplnat,...😊 Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, nic nie je len biele alebo cierne 😊

natalym
7. jan 2016

@cammille Môžem sa spýtať, prosím? Ty si pravdepodobne na MD a aké zamestnanie má manžel? Bývate v rodinnom dome?
Zaujíma to, my máme dve deti a vždy sme boli obaja zamestnaní a zvládame len tak tak. či som náročná, či čo.......

monikafilip
7. jan 2016

@m.i.r.i
Jasné, že som to nemyslela tak, že to platí univerzálne... Každá rodina je individuálna, každé dieťa je originál.
Ja zo svojej skúsenosti len hodnotím konštaláciu: 2 staršie deti, vekovo si blízke a potom tretie, s väčším vekovým odstupom... Ako tá tretia s fakt veľkým vekovým odstupom to hodnotím ako nie úplne ideálnu kombináciu. Ale univerzálne to pochopitelne neplatí.
Myslím si, že troška iná situácia je keď sú len 2 deti, s väčším vekovým rozdielom. Napr. moja švagriná má 2 chlapcov s vek.rozdielom 9 rokov a veľmi si rozumejú.
A inak, ani ja nemám nejaký malý rozdiel medzi chlapcami (4 roky). Takže to nie je výlučne o vekovom rozdiele, skôr o tej konštalácii...

luckahh
7. jan 2016

joj moja :/ my momentalne ziadne neplanujeme (mame jedno ) ale v buducnosti by som chcela aj dve a on to dobre vie a pomaly každy tyžden mi opakuje, že žiadne ďalšie mať nebudeme

cammille
7. jan 2016

@natalym byvame v byte, zatial nam bohate staci😊 Deti maju svoju izbu a aj tak v nej vobec nie su, stale su pri nas😊 Takze zatial vacsie byvanie sni neplanujeme, mozno o par rokov, ale teraz je nam tu fajn 😊...a mam sikovneho a pracoviteho manzela😊❤️ Mame spolu firmu, ja tak 2-3hodky denne pracujem a robim administrativu, plus pred md som pracovala ako prekladatelka, takze aj teraz rxterne robim preklady😊 Bavi ma to, pridem na ine myslienky ako len plienky a varenie atd, neosprostiem 😀 a este aj zarobim 😊 Takze ked sa chce, vsetko sa da 😉😊

luckahh
7. jan 2016

@cammille pri 4 deťoch :O uaau 🙂 šikovná

cammille
7. jan 2016

@luckahh dakujem 😊 Niekedy je to narocne, ale zas ja potrebujem "zamestnavat mozog", a ked z toho plynu aj dalsie vyhody, tak je to len plus 😊

lanugo
7. jan 2016

@marina24 zalezi na tom v akej socialnej vrstve sa pohybujes. My cakame tretie a teda vobec netrieme biedu. Deti maju vsetko ( cielene nie prebytok). Penazi mame dostatok aj v rezerve. Predsa najvacsie nase bohatstvo su deti.Vnimame ich ako bozi dar a peniaze nam nechybaju, ale to len preto, ze sme vzdelani, mame pozitivny pristup k zivotu hlavne pracoviti! A jedna z najdolezitejsich veci je, ze sme skromni a vdacni zivotu za to, ake moznosti nam ponukol.Takze tvoj nazor na viacpocetne rodiny je veeeeelmi zcestny.Sama mam priatelku kt. caka svoje 5. dieta a jej muz je vysokopostaveny clovek v armade a on lekarka, dalsia ma 3 deti a obaja su lekari, dalsia ma 4 deti a je pravnicka on sudca, ....a potom poznam uzasne "robotnicke"rodiny s troma detmi ktore su neskutocne harmonicke, laskyplne a slovo bieda je v slovniku cudzich slov a nepouzivaju ho

marina24
7. jan 2016

@m.i.r.i ty si kométa,raketa :D

marina24
7. jan 2016

haha,no ja našťastie nemáme ešte žiadne deti a prááveže žijem až priveľmi v dobrej finančnej situácii,som jedináčik a mám všetko po čom túžim odmalička 🙂žijeme dokonca aj v obrovskom dome s bazénom🙂 ale to úplne nepodstatné,kde žijem ja ..práveže ale vidím okolo seba tú biedu,ktorú trú slováci,keď majú viac detí....preto je to nezodpovedné mať viac,ale každého vec,nech majú aj desať,ja našťastie ten problém riešiť nikdy nebudem 🙂

gretocka
7. jan 2016

@marina 24 jaj, tak ak je pre teba meritkom biedy alebo pohody obrovsky dom s bazenom, tak sa tvojim nazorom uz necudujem. Predstav si ze aj v panelakovom byte sa da vychovat viac deti a nie je to bieda. Ja ta ani neposudzujem ani nic... ale tvoja posledna veta mi vyznieva velmi zvlastne... prepac

cammille
7. jan 2016

@marina24 nuz myslim ze na Tvoj pripad uplne pasuje co som pisala vyssie- niektori su az taki chudobni, ze jedine co maju su peniaze...pripadne dom s bazenom 😊 Myslim ze so svojim postojom nemas sancu pochopit to pozehnanie, ktorym deti su...ale kto ako chce, tak ma 😊

lanugo
7. jan 2016

@marina24 tak je to jasne.Tebe chybala laska.Ta skutocna a nezistna aku vie dat len milujuci rodic milujucemu dietatu.Ozaj, naco si na tomto fore a hlavne v tejto diskusii.Tvoj nazor je v tomto pripade absolutne bezpredmetny. Nema ziadnu vypovedajucu hodnotu ,kedze ani len netusis o com rodina je. A bodaj by bol Pan milostivy a nikdy ti deti nedal, pretoze aj take zeny ako ty maju nakoniec deti a z nich su potom chudence. Najdi si inu diskusiu kde ma tvoj prispevok zmysel, lebo tu si na zlej adrese

sardinka335
7. jan 2016

@natalym vieš ale aké ,,že deti staršie budu potreboať ešte viac,,????
Ja neviem...sa som brigadovala od 18 ked uz brali brigadnikov lebo su plnoletí. Z tých penazí som si platila čo som mohla resp. som sa obliekala, veci do školy. a neubudlo zo mna..

.Ja odmietam davať deťom všetko ako na zlatej tacke. To je dnes taky trend ,,dam deťom všetko,, a čo je to všetko? Zvyčajne značkove oblečenie, na čo di deti prstom ukazu, všetko maju a nič si nevažia...to vidim na mojich vlastných deťoch...dnes sme boli v kutiku Kid House na letisku kde len vstup pre nas stal 8 eur....a syn mi povie ze on sa nudí???? Som myslela, ze ho tam kopnem do zadku v priamom prenose! X mamičiek mi povedalo ze im je to drahe...a to si moje deti neuvedomuju, ze sa maju nadštandardne.
Je sice pravda, ze ja som ochotna venovať peniaze na volny čas - kupka, kutiky, vylety a dovolenky - tam nešetríme, lebo si hovoríme že zažitky su viac. Setrím na oblečení typu trička z Taka, Pepca, Kik...topanky a bundy kupujeme kvalitne. Do oblečenia na deti nie som ochotna investovať ...ze jedno tričko s dlhým rukavom za 20 eur...zničia to, vyrastu z toho a čo s tým?
Ja som napr. na vysokej škole mala štipendium - prečo by sa aj moje deti nemohli o to snažiť? Ako ja som ochotna pomahať, ale nie ze 20 ročné detičky budu doma gembliť na gauči a ja mať 3 roboty aby sme to utiahli...také u mna ,,nehrálo,,. a je mi jedno kto si čo myslí. Hodnotu penazí a vecí si deti najlepšie uvedomia tak ked si sami budu musieť na to prispieť. Potm x mladých nevie čo od rozkoše lebo rodičia robia chodiace penazenky...Moj muz zaraba klop klop velmi dobre takze 3 deti zvladame, a hlavne držíme sa pri zemi (okrem tých dovoleniek, to priznavam) Moj muž od 15 rokov brigaduje a tiež nemusel ale bol tak vedený a je to dobre. Vie si vaziť prácu aj peniaze. Takze vela je aj o narokoch danej rodiny - tu som neraz čitala, ze mamička byva s nezamestnaným priatelom maju u rodičov jednu izbu ale ona potrebuje kočik Stokke a vecičky neviem ake z Nextu...no tak potom jasne ze peniaze nevychadzaju..

sardinka335
7. jan 2016

@marina24 zlatá moja ked ti napíšem na aku dovolenku sa chystame s 3 deťmi...tak ten svoj bazen si mozeš strčiť do zádele.... 😝

libka1
7. jan 2016

@marina24 no sorry, my mame 3 deti a neviem co je pre teba bieda, ale ja si biedu predstavujem inak 😅 ty si nejaka obmedzena sa mi zda...
len taky extrem: mas pocit ze inseminatorove (Kollarove) deti sa maju zle? kolko ich to vlastne ma?

libka1
7. jan 2016

@carinita v pripade ze s tym manzel nie je stotozneny urcite by som ho do dietata netlacila. tvoju tuzbu chapem, ale niekedy zivot nejde presne podla nasich zelani, zial... 🙄

denduska
7. jan 2016

@libka1 dnes vraveli v správach že čaká jubilejné 10-te 😀 nezachytila som s kým...

natalym
7. jan 2016

@cammille Chápem. A myslím si, že pre priemerne zarábajúceho muža zamestnaného v robotníckej profesii je mať 4 deti nezvládnuteľné.

libka1
7. jan 2016

@denduska mozno s @marina24. bude vacsi dom a bazen. a s kollarom aj 20 deti, o to vacsie % z majetku pripadne jej ked ho rafne...

natalym
7. jan 2016

@sardinka335 Moja 17 ročná tiež brigáduje. Pracuje zarovno s normálnymi zamestnancami, rozdiel je len taký, že nie každý deň, len v špičke, víkendy, cez dovolenky a pod.
Oblečenie si kupuje takmer všetko sama.
Len si zober čo sa týka jedla, určite moje dcéry 17 a 13 rokov zjedia viac ako keď mali 3 a 8 rokov. Určite ma to stojí viac.
Kedysi keď bolo malé, tak som im kupovala veci v lacných obchodoch, minula som 100 eur sezónne a mali vystaráno. Myslíš, že dnes by mi 100 € stačilo? Asi ťažko.
Proste ja by som si štyri deti nemohla dovoliť. Možno je to moja chyba, v hospodárení, ale nemohla by som si to dovoliť.

lanugo
7. jan 2016

@sardinka335 vyborny prispevok. Aj nas model je rovnaky. Najviac minieme na dovolenky a vylety- tam nemam hranice, ale zakazdym starsiemu ( v aute ci lietadle) davam otazku" Vies preco mozeme ist spolu na vylet? On odpovie " pretoze vela pracujete aby sme mali peniazteky a nekupujeme hluposti" Musi vediet, ze peniaze z neba nepadaju. A ci sa tyka handier.Pre mna je alfa omega aby to bolo pekne a elegantne.Paradim svojich chalanov ano, ale tak detsky a urcite nejdem po znacke. A hlavne kupujem slovensku vyrobu.V materskom centre kam chodim su deti oblecene zo sekacov a jedno mamkam ako to je sprane ci vytahane.Hlavne, ze tam je logo! No ale kazda mame inu zivitnu filozofiu

lanugo
7. jan 2016

@denduska to su spravy! Este ze vieme tak klucovu infosku🙂))

sardinka335
7. jan 2016

@natalym moje 9 a 6 roné deti jedia normalne ako my dospelý a plus batolaťu kupujem Nutrilon ale v akcii cez internet kde ušetrím na 6 krabicách 10 eur...plus kaše, par prikrmov, plienky....takze tuto mame vydavky.

Topanky a bundy kupujeme kvalitne, zase nie ze bunda za 100 eur ved aj tak z nej vyrastie a čo potom s nou? Ale proste take aby pokrylo sezonu plus jednu dajme tomu z Lidla na striedačku....
Osobne chodím na každu detsku burzu čo mame v okolí mame asi 2...batolatu tam kupim všetko za par kačiek - veci nenosene alebo minimalne, ved tie male deti to nemaju ako zničiť. Ale pre mna je to aj taky ,,adrenalínový šport,, a bavi ma to. Proste mne je luto kupovať malej jedno body za 7 eur...ked v tescu mam za tu istu sumu 3 kusy...a pekne kusy zase nejdem na doraz ze teraz budu deti chodiť ako cigančata lebo mama šetrí to nie. Deťom platime plavanie - razime teoriu - menej je viac - jeden kružok 2x týždenne stačí, okrem toho odmietam robiť taxikara.
Takže myslím si ze zijeme normalne - s ničím to neprehaname, nechodím si lepiť ego nakupmi ako x kamošiek čo ma volaju že ,,pod na nakupy,, lebo nemaju čo robiť ine...ako mna to ani nebavi chodiť po obchodoch lebo to čo dnes šiju je tak na moju jednu nohu a nie ze ,,gate,,. kto ma velkost 44 tak je uz podla ,,modnych tvorcov,, neobliekatelny... 🙂
Aj ja som sa stretla s tým ze jedna znama mi ,,vytkla,, ze my idemem na dovolenku - no ale moja zlata ja nedám ako ty za rifle Diesel 80 eur...to iste decku za neviem ake desiatky eur, furt niekde na nakupoch tak potom jasne ze nemate peniaze...jej syn vojde do hračkarstva a vzdy si od tial aj niečo odnesie...moje deti nie. A o tom to je ...ja si radšej utiahnem na somarinách, nefajčím, nepijem, nekupujem Emy, Evy...kupelna sa mi neprehýba kvantom kozmetiky...toto nie su naše priority. X ludí by kludne na tu dovolenku mohlo ist, ale peniaze sa im presypu pomedzi prsty za kopu somarín...