icon

Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce

carinita
5. jan 2016

Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka

fidka79
Odpoveď bola odstránená
libka1
7. jan 2016

@fidka79 tak to ano, ked ma niekto minimalku tak je to blaznovstvo sa do toho pustat, ale hovorili sme o priemernej mzde, medzitym som vygooglila ze v roku 2015 to bolo 955 € co ma prijemne prekvapilo ako nam je fasa 😀 takze priemerne zarabajuca rodina naozaj pocet rohlikov riesit nemusi.

natalym
7. jan 2016

@cammille Tak to je super.

natalym
7. jan 2016

@libka1 Tak v podstate aký problém..........

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
natalym
7. jan 2016

Baby ale povedzte, je krásne mať veľkú rodinu, ale predstavte si, že máte 4 deti a jedno z nich má nadanie na lyžovanie, baví ho to, chce lyžovať a vy na to nemáte...................
To je ale dosť blbé, nie?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
margarita
7. jan 2016

@fidka79
tak si predstav, ze o moju babicku po porazke sa starali jej 4 deti tak, ze sa striedali, mali sluzby, vykryli si aj dovolenky, vsetko. a trvalo to cele 10 rokov, rokov, nie mesiacov.
vsetko sa da, len treba chciet, by si neverila.

a ja neskoncim v DD, ja umriem v praci, som uz pisala predsa 😉

olifcek
7. jan 2016

@carinita no nie vzdy musime mat, co chceme 🙂

sono2
7. jan 2016

Dieťa alebo deti by mali chciet oba manželia, nechapem, že mužov prehovarate, potom sa zeny čudujú, že sú zrazu chlapi iní. Nikdy by som to nerobila. Mužská podpora, je veľmi dôležitá, radšej by som sa zmierila s dvomi ako tlačiť muža do niečoho, čo nechce.

natalym
7. jan 2016

@fidka79 Nemám nič proti veľkým rodinám, obdivujem, ale vyvstáva otázka kto tak veľa detí z toho páru naozaj chcel. Buď je zodratý jeden alebo druhý aj také býva.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
natalym
7. jan 2016

@sono2 Jednoducho a pravdivo si to napísala.

libka1
7. jan 2016

@fidka79 aha, ja som to chapala tak ze pises o priemernej mzde 😃 tak ano, vacsina rodin moze o nej len snivat zial 😈

natalym
7. jan 2016

@fidka79 Ja mám predstavu, sa zabezpečiť tak, aby moje deti nemuseli špekulovať čo so mnou. Môj otec to tak urobil a veru veľmi dobre urobil.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
vianne
7. jan 2016

@fidka79 akoze my sme chodili aj na vylety, dokonca aj na dovolenky, jasne nebola to spanielka riviera , ale zasa ma pochodene slovensko, cesko, poznam krasne chaty v horach...vsetko ma svoje za a proti.. nevravim, ze ja chcem 8 deti. paradoxne, ja som druha v poradi, a priznam sa, nejake tazke depresie z menej penazi som nemala, videla som co musi robit nasa mama, aby sme mali potrebne....prave najmladsi dvaja surodenci, ktori ostali doma, a mamina sa finance zmohla sama, mali mobily, nove oblecenie, vylety, aj dovolenky, boli pri mori...dostali bezny standard, boli najnespokojnesi....ja mam doteraz chut mojej mame ruky bozkavat, za to ako to cele zvladla, co vsetko nam dala aj na ukor seba...
Mozem povedat, ze prave taketo detstvo mna konkretne naucilo mnohym hodnotam...a najmladsi surodneci ktori dostali v samej podstate najviac materialneho, su nejako najmeneJ vdacni :-/

nechcem tvrdit ze je idealne a maximalne zodpovedne mat dnes 8 deti...ale nie je ani tragedia mat 4 deti v panelakovom byte, chodit na dovolenku po slovensku, a nosit veci z bazaru

marinablue
7. jan 2016

@natalym
@fidka79 Alebo si povedia, že v Biblii sa predsa o lyžovaní nič nepíše takže to nie je vhodná aktivita pre ich deti a miesto na výlet ich všetkých vezmú každú nedeľu do kostola 😀 A deti hneď majú za sebou aj výlet aj kultúrny zážitok 😀 Tam im farár vysvetlí ako dobre je žiť v chudobe a láske. A možno po odchode z kostola budú aj šťastní. Aj keď majstri sveta v lyžovaní z nich nikdy nebudú, talent -netalent. Tým chcem povedať, že každý si je strojcom vlastného šťastia a rodičia naviac aj strojcami šťastia pre svoje deti. Aspoň do určitého veku dieťaťa. Preto by aj pri rozhodovaní o počte svojich detí mali na to myslieť.

margarita
7. jan 2016

@fidka79
nie ja, ale oni. ale ani o mna sa nebudes Ty starat, tak fakt nechapem, preco tolko prskas 😉
a poviem TI, ze sama sa budem starat o svojich rodicov ja, lebo moj jeden brat je od narodenia postihnuty a druhy nezamestnany. a cuduj sa svete, mame u nas v dome na tento ucel spravenu bezbarierovu hostovsku izbu s kupelnou, nastahovat k sebe potencialneho bezvladneho by teda problem nebol, mam zazitky a skusenosti s bratom a aj s babkou, takze myslim, ze hadam to zvladnem.

ja to citim tak, ze to rodicom dlzim, a ak budu potrebovat, spravim co sa bude dat.

a ak sa moje deti rozhodnu zit v zahranici, budem rada ak budu tam stastni, ja som si ich nenarobila, ako pises, kvoli sebe ale aby som z nich skusila vychovat dobrych a zodpovednych ludi, ktorym bude v zivote viac zalezat na vztahoch ako na peniazoch. ak sa mi to podari, mozem umriet aj hned 😎

libka1
7. jan 2016

@marinablue no a mne minule trener na hadzanej povedal ze najviac na sebe makaju prave decka co az take zazemie nemaju. Ze tie z bohatsich rodin nejak stracaju ambicie nieco dosiahnut...

alla24
7. jan 2016

@carinita no ja mam vo svojom okoli vcelku dost ludi co sa im uz druhe tehotenstvo nie "moc vydarilo" a to su tie kocky tridsiatnicky. v dnesnej dobe uz skoro so 40-tkou na krku by som do toho isto nesla lebo ak sa ti nenarodi zdrave dieta to uz len "iny zmysel zivota" budes mat.... porozmyslaj o tom ci ti ten risk za to cele stoji. ja po tom co mam vo svojom okoli uz nechcem ani druhe.... ☹

emilia25
7. jan 2016

V každéj generácií bola a vzdy bude nejaká doba.ja rozmýšľam práve nád tymi deťmi co jedináčik maznacik ze vsetko dopriaťe.potom sa cudujme ze v prvom ročníku dokope druhe dieťa a s takým dieťaťom to bude len horsie.nikdo nevie aks bude doba pre naše deti možno tymto zmyslsnim ako im v sugerujete hned do hláv oni nebudu mať zisdne deti ved je hrozna doba tak načo.uz teraz to splodnostou ide dole vodu a možno ďalšia generácia bude uplne neplodns.a ľudstvo vyhynie.

natalym
7. jan 2016

@emilia25 Vieš čo keď vidím čoho sú ľudia schopní tak možno by aj malo vyhynúť. ☹

marinablue
7. jan 2016

@libka1 Za tie majú zase ambície ich rodičia, ktorí sa cez deti budú snažiť dobehnúť to, čo sa mi v detstve nedosiahli. Je to celé zle.

lenocka123
7. jan 2016

Niektori to tu maju pekne pomylene, ja mam teda tri deti,a biedou netrpia 😀, chodia normalne na treningy obidvaja, niekto ma aj jedno dieta a jedine co dokaze je odvliect ho do detskeho kutika , niekto moze mat aj desat deti a dokaze im zabezpecit slusny zivot. Niekto moze mat jedno a nieje pre neho schopny urobit nic, a nie nadarmo sa hovori ze to najvzacnejsie co mozte dat detom je vas cas, to ze im kupite najnovsi typ playstation,x-box, a ze budu mat vsetko po com si pipnu neznamena ze z nich vyrastu stastni a uspesni ludia, to nikdy zarucene nikto nema. Preto zbytocne polemizovanie o tomto.

emilia25
7. jan 2016

@natalym presne tak závidíš si aj nos medzi očami a potom ked clovek prejde nejakou chorobou náramne všetko celý život prehodnotí a na prvom mieste má zdravie nie peniaze majetky a dovolenky a falošné sa pretvarovať a vychcslovst.

malabiba
7. jan 2016

holky to vy kde ste sa ž dopracovali - autorka diskusie vôbec neriešila financie, ale to, že mm už ďalšie nechce...a možno ma tu ukameňujete, ale mať dieťa/deti, nie je otázka peňazí, ale lásky, prírody, vôle, možností, schopností....deti máme už odrastené a všetci majú/budú mať adekvátne vzdelanie a nemám pocit, žeby sme im niekedy odopreli realizovať ich plány a sny kvôli peniazom...lebo, keď sa chce, tak sa všetko dá....ale autorkin manžel žiaľ už nechce

emilia25
7. jan 2016

@natalym prepáč tam má byt napisane závidia si nos medzí očami píšem cez tel.a niekedy mi to a nenspise ale s.ze oprsveny TELEFON.