Chlap ma strápnil pred susedmi
Ahojte zienky, ja neviem co s mojim chlapom je, ale vcera ma neuveritelne strapnil pred susedmi a zacal po mne kricat a spravil zo mna totalnu chuderu. No budem konkretnejsia, rozpisem to cele ako to vlastne bolo. Mame 2 rocneho syna ja vcera vecer som debatovala so susedmi ked som kvety polievala a kedze som mala narodeniny tak som im ponukla si dat poharik alkoholu, tak som sla k nim na terasu a vravela som priatelovi ze tam idem, nemal nic proti tomu. Ja som sa tam zdrzala a potom vysiel a pytal sa ma ze kedy mienim prist domou a ja mu na to ze tu este ostanem nech on syna uspi tak siel do vnutra, siel ho uspat potom som ich asi po pol hodine sla skontrolovat a spali tak som sla naspat k susede a tam sme sa rozpravali az do v tej chvile kym moj chlap nevybehol von a zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil. Strasne ma sklamal, toto som od neho necakala takyto pristup. Ved ma mohol slusne zavolat a.nie spravit mi hambu na celu dedinu. Nemam ho chut vidiet ani sa snim rozpravat. Keby nemame spolu dieta tak asi balim kufre a.idem prec. Pre mna to bolo strasne ponizujuce. Prosim aky mate vy na to nazor ako by ste sa cez to preniesli, ? lebo mna to strasne zabolelo, urazilo , sklamalo...
Tak ja nesúhlasím s tým, že žena nemá právo nikdy nikde bez dieťaťa ísť. Najmä ak to dieťa už v pokoji spí a otec mohol spať tiež. To, že ona na svoje narodky kúsok posedela so susedmi, a čo? Dieťa neostalo samo v dome, nerobí to pravidelne a má nárok tiež vydýchnuť a zmeniť stereotyp. Veď to bol taký jej malý darček, oslava, zmena. Často z domu nechodievam, ale ak idem, muž nerieši, kedy sa vrátim. Vie, že neprídem opitá, vie s kým som, vie kde som, tak čo? Hulákať po žene je dosť trápne v takejto situácii a tiež si myslím, že v prvom rade strápnil seba, nie dotyčnú maminku. 😉
@charity ved ale stalo sa to len vcera v noci, ak som spravne pochopila tak este spolu poriadne osobne odvtedy ani neboli.. Bavili sa len cez sms, to nie je moc idealna forma na vysvetlovanie a dohadovanie sa.. Aj na uvedomenie si chyb treba urcity cas a dobre argumenty z oci do oci..
Keby som zalozila diskusiu o akejkolvek hadke co sa udeje u nas doma, tak by z toho mozno zeny vydedukovali take problemy o kt.som ani len vo sne netusila 😄
podla mna ta strapnil a mal by si to uvedomit, lebo daju sa aj inak veci povedat a to ze si matka na materskej neznamena ze budes okolo jeho zadku behat a ze si nemozes aj od detskej ritky odbehnut... ja k tomu viac nepoviem ani to vystihuje vsetko, lebo ked citam co ti tu niektore pisu mi pride ze iny zivot ako plienky sporak a mužov zadok asi nepoznaju... aj ked je to tvoj muz nema co po tebe vrieskat pred cudzimi tieto veci sa riesia medzi styrmi ocami aj kazde ine podla mna je ubohe riesit si veci pred cudzimi
Ako by som to riešila ja?
Oznámila by som mu, že nech si nemyslí, že sa niekedy v živote ešte pohne z domu bezo mňa a dieťaťa (mimo práce), lebo to, čo žiada odo mňa, bude robiť aj on a bodka. Koniec debaty.
prosím ťa neobviňuj sa ! vedel tvoj muž kde si ? vedel. vedel s kým - vedel. bola si opitá či nebodaj ožratá - nebola. dieťa bolo hladné, posr.té zranené samé = nebolo.
si dospelá svojprávna žena, ktorá potrebuje aj komunikáciu s dospelými jedincami a mať svoje chvíľky sama pre seba, svoj program aj na pol dňa či celý aspoň raz za týždeň, nieto tie 2 hodinky hned vedľa u susedov. reakcia tvoj chlapa bola skrátka neadekvátna, a ja by som mu 2.x nedvihla mobil, keby sa hned pri 1. volaní neospravedlnil, žiadne SMS !!! ešte by som ho aj vypla. a večer s kľudom angličana : "čakám na tvoje ospravedlnenie". keby bol nechápavý, tak mu len poviem že je rodič tak ako ty, tak sa môže a musí postarať aj on, dieťa si neopustila, všetko bolo okolo neho OK. a pokiaľ si to slušne s tebou nevysvetlí a neospravedlní sa , nemáme sa o čom baviť.
@bakiska no chybu si neurobila, teda ak je to tak, ze si presedela 2 hodky, mojmu by nenapadlo ani po 4 hod mi vyvolavat, al. po mne hulakat, to kde sme? Mne ked manzel povie, ze ide von - ok , ja ked poviem, ze idem cvicit, pokecat s kamoskami z prace al.hoc co neni problem a obom sa nam par krat prihodilo neplanovane zdrzanie a svet sa nezrutil. Pokial je jeden rodic s detmi tak hadam to staci v noci ked spinkaju. Joj niektore zeny tu fakt nechapem
@bakiska Zabolelo, ponizilo, sklamalo - ano, ale nie kvoli susedom (ti mi mozu byt ukradnuti), ale kvoli sebe. Posledne, co by ma zaujimalo, so si o mne pomyslia susedia
Inak - kolko casu si tam dokopy stravila? nejako mi to neni jasne...myslim celkovo. Mozno si to ozaj trosku presvihla - nechcem tym povedat, ze mal pravo takto reagovat...
@bakiska taky isty pripad svagrina nestihala pri malom pytala brata aby ho nachvilu podrzal tak skrikol na nu ze co robila cely den ved je na materskej ☹
@katkaluky89 Boze, byt to moj brat, tak na neho tak nakricim!
Ono tazko daco vyvodozvat z jednej situacie - ty sama vies, ci sa to stalo prvy raz alebo sa daco podobne opakuje. Ak sa to opakuje, tak to dobre nie je. Ale na zaklade jednej situacie z neho tazko robit manipulativneho psychopata. Mozno je nim ozaj je, mozno mal len velmi blby den a nerozumeli ste sa - myslel si, ze tam ides na chvilu a rupli mu nervy. Aj to sa stava. Sama vies ako sa sprava v roznych situaciach, najlepsie si to vydiskutovat, ked vychladnete.
@bakiska neverím, že toto už neurobil. Môj muž by si toto v zivote nedovolil. Poznám takéto typy mužov čo len oplodnia a žena sa je potom povinná starať. Neviem, čo máš robiť. Takéto chovanie je neprípustné, ty ho poznáš, ty vieš, čo naňho platí. Nemal by to už nikdy viac urobiť o čom ale silne pochybujem.
ako ja nepochopím jedno....ak mám narodeniny pozvem susedov k sebe a neidem piť k ním či ??? popravde - manžel ti to mal povedať v súkromí a nie kričať, no z druhej strany sa mu nečudujem.... bola si doma sa pozrieť potom si sa vrátila späť k susedom - mne by to bolo trápne, mať doma muža a dvoj ročné dieťa a miesto oslavy s nimi pobežím k susedom ???? hmmmm pre mňa dosť divné
No ak ju doma nečakal manžel so šampanským a filmovým večerom na oslavu, tak prečo by nemohla ísť k susedom? :D
@irusa vacsinou pravda byva niekde uprostred - preto sa pytam, ako reaguje v inych situaciach, ci podobnych situaciach
ak to bolo nahodou tak, ze idem na chvilu a po 3-4 hodinach po mne neni ani stopy, pripadne mam aj nahodou v hlave (popis situacie je subjetivny), tak tiez by som bola nastvana - samozrejme sa to malo riesit inak. ja ten popis beriem trosku s rezervou
Inak, raz sa mi stalo niečo podobné. Ale naopak. Môj drahý si šiel zapáliť. Je to otázka 15 minút, podľa mňa, aj s rozhovorom s kamošmi, ak niekoho stretneš. Keď ho nebolo hodinu a pol a vykecával sa s našou spoločnou kamarátkou pred vchodom, vyšla som von a tiež som zhučala (aj pred ňou), že či považuje za normálne, ísť si večer zapáliť a ani mi nedať vedieť, že sa mieni zdržať. A okrem toho sa nepatrí, aby sa vykecával s nejakou ženskou pod nočnými lampami ako nejaký puberťák, keď ho čakám doma. Že či sa mám ísť prejsť za svojimi známymi si pohrkútať. Už sa mu nič podobné nikdy nestalo.
@myjusiatko ved som mu vynadala ale vyzaloval sa mame ze som strapnila ja jeho a ze sa mu montujem do rodiny..to je pripad 😀
@nikolka1986 Je to naša dobrá známa, tiež sa má vedieť chovať. Ja som ho čakala s programom na večer, on si šiel zapáliť a jednoducho tam trčal cez hodinu. Bohužial, alebo pre nás našťastie, to u nás funguje velmi jednoducho, čo nechceš, aby som robila ja, nerob ani ty. Ja nie som nejaká Mariena, ktorá zatne zuby a bude očakávať mužíčka, kedy si zaumieni, že ide domov. Každopádne, písať niekomu, koho nepoznáš, že je trafený, asi si na trochu nižšej intelektuálnej úrovni, ako ja.
Takze moj chlap prisiel z roboty a nehal kyticu na stole, ale nepovedal ani slovo ze je pre mna za co ani prepac za krik nic polozil to tam a siel von nieco porobit na dvor. Ked sa mali vyspal sme sli von a iba sa ma opytal ze ci som dala kyticu do vaze a ja ze ano a to bolo vsetko co sme si dnes povedali. Este je vonku stale ani neobedoval , ale cakam ze vecer s nim dam vazny rozhovor ako si to predstavuje a ze vzdy ked bude po mne kricat mi donesie kyticu akoze na uzmierenie.
@bakiska ak by si aj prišla od tých susedov o štyroch a po štyroch, NIKTO, rozumieš, NIKTO nedal tvojmu mužovi právo na to, aby po tebe kričal a to ešte na verejnosti. Ak by sa mu aj niečo nepáčilo, ak aj chcel večer stráviť s tebou vo dvojici (nemusí ísť nutne o sex), tak si to mal s tebou vydiskutovať doma, medzi štyrmi očami. Neviem, akú mal predstavu on o tom, ako strávite večer, ale ak si ich našla spať, tak zrejme by to nebolo inak, ani keby si bola doma, pretože ako si písala, vstával dnes skoro ráno do práce. Ako si reagovala, keď na teba pred susedmi vrieskal? Ja by som ho nechala vykričať sa a potom by som mu povedala, že na mňa kričal prvý aj posledný krát v živote. Sme dospelí ľudia a komunikovať spolu budeme na určitej úrovni, či sa nám niečo na správaní toho druhého páči, alebo nie. Ak to nie je schopný pochopiť, tak má problém sám so sebou a so zvládaním vlastných emócií. A ešte by som sa ho spýtala, v ktorom storočí sa zasekol, ak má pocit, že ty musíš byť nutne každý večer doma, ak máš malé dieťa. Ty si ho informovala o tom, kam ideš, nemal dôvod sa hnevať. (Ak ste sa teda nedohodli, že si otvoríte vínko a urobíte pekný večer, čo nepredpokladám. Ale chybu robíš aj ty, píšeš, že má doma všetko hotové, že keď si doma, nič po ňom nechceš, ešte mu pomáhaš napr. s dlažbou. On toto bude brať ako model vášho spolužitia a pochybujem, že sa bude hrnúť do domácich prác, keď ty nastúpiš do práce, alebo bude detí viac. Potom budeš stíhať ako? Je pekné, že mu pomáhaš, ale prečo aj on nepomáha tebe? Prečo pre neho nie je samozrejmosťou, že aspoň raz za týždeň, za dva niekam nejdeš a on má na starosti dieťa? Je tak otcom, ako ty matkou. Ťažko si to neskôr presadíš, ani by podľa mňa nedošlo k tomuto incidentu, keby bol tvoj partner zvyknutý na to, že žena-manželka - matka sa nerovná nevoľník. Na tvojom mieste by som s ním dnes hodila reč a dôrazne by som mu povedala, kde sú hranice, za ktoré už nikdy nesmie a aký bude od zajtra model vášho manželstva. A inak, všetko najlepšie k narodeninám, veľa zdravia, šťastia, radosti a dostatok asertivity.
@mysga Ja by som síce nešla tomu svojmu von nič vykrikovať a už vôbec nie tak aby to aj známa s ktorou kecal počula, ale určite by mal v ten večer po programe 😀
@bakiska to nemal gule ani sa ti ospravedlniť? Ja by som sa tej kytice ani nedotkla, ak by sa ma spýtal, či som ju dala do vody, tak by som povedala, že nie, že ja s ňou nič nemám. A ak by začal, že nech to beriem ako ospravedlnenie, tak by som trvala na tom, aby sa s fľašou vína išiel za cirkus ospravedlniť aj susedom. A nech zabudne na to, že si bude takéto cirkusy vylizovať kyticami, dnes večer by som si s ním vyjasnila raz a navždy, že nie som jeho majetkom, ale partnerkou a ak nám má byť spolu dobre, tak to pôjde len za určitých podmienok, ktoré musia rešpektovať obaja.
inak som šokovaná názormi niektorých žien...tiež neviem, v ktorom storočí sa zasekli....ak im vyhovuje byť každý večer doma pri dvojročnom dieťati, je to ich rozhodnutie, ale dávať ženu do pozície psa na reťazi len preto, lebo má dieťa.... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@marinablue Ani ja by som nešla vykríkať, toto dievča sa nám ale akosi veľmi moc začalo montovať do cesty a už sme to aj doma parkrát riešili. A najskôr som aj, čo sa týka témy, zaujala ten postoj, že som pobúrená, že čo jej to chlap spravil. :D A potom som si spomenula na túto príhodu, keď praskli nervy pre zmenu mne. :D
Dodatok-
Partner pochopil, že stretávať sa budeme len spoločne, lebo som nevedela, čo od nej čakať. Potom som si aj s ňou hodila reč, že čo už je veľa (denné vyvolávanie, obracanie sa so všetkým na môjho partnera a pod...). A dobre som spravila, našim spoločným známym sa nakoniec zamotala do vzťahu tak, že z toho bol mimomanželský pomer. :D
@bakiska Nečítala som všetko, ale ak sa riadne staráš o dieťa, domácnosť, manžela, príp. priateľa.....nie je na tom nič zlé ak si občas oddýchneš a susedia ako relax? Veď to je celkom v pohode, resp. malo by byť.....Preboha, veď žena na rodičovskej nemusí byť doma pripútaná....musí si aj oddýchnuť, aj spoločensky......To nikomu neublíži.......možno niekedy mužskému egu
fúúha, no reagoval neprimerane, to neni bohviečo no..toto je divný úkaz, ale niekedy muži zvyknú prehnane reagovať zrovna v tú najneočakávanejšiu chvílku..možno si myslel,že sa opiješ,alebo čo,alebo možno si bola pripitá?neviem, a nechce asi,aby si pila,ale výstup o tom, že malý spí a on sa nemôže vyspať do roobty tak to je iný bonus,však ved malý spal pokojne,nie ?to o čom už je toto ?je zarážajúceako si chlapi k nám začínajú dovolovať, čo sme len nejaké chudery doma ,čo nemajú ani slova,alebo čo ?aleb osme len večito pripútané k domu, domácnosti, deťom a nič viac ?
každý máme právo na reset,preboha však evd si mala narodeniny,pokiaľ správne chápem,a čo je na tom,že si si dala alkohol večer ?a len na dve hodiny ?toto nie je trapas z jeho strany,toto je na zváženie normálnosti.
@bakiska Každopádne máš nárok byť na neho nahnevaná, lebo vykrikovať na teba pred cudzími ľuďmi určite nemal. Nemal na to totiž právo. Ak sa potreboval vyspať tak mal spať a nie behať po susedoch a naháňať domov zatúlanú priateľku. Dieťa spalo a ty si ich bola skontrolovať. Tým si si splnila svoju povinnosť nič si nezanedbala. ( On o tom ale nevedel a možno ste aj obaja nejak inak chápali čo znamená ísť na "chvíľu" k susedom) . Podľa mňa v tomto prípade išlo len o jedno veľké nedorozumenie ktoré si musíte vydiskutovať a dohodnúť sa na pravidlách aby sa podobné situácie neopakovali. My máme pravidlá jednoznačné. Môj manžel má rovnako dlhú reťaz ako ja, ak potrebuje dlhšiu musí povoliť aj tú moju. Manželstvo, partnerstvo je o rovnocennosti, iba vtedy ide o naozaj zdravý vzťah. Držím palce aby ste si to vyjasnili a udobrili sa.

@jana_eyre Jasne, ze sa stava, ze obcas vybuchneme, ale potom sa ospravedlnime a pripadne vysvetlime preco sme vybuchli. Tu u chlapa tato faza absentuje a nepspravedlnenim sa vzbudzuje v obeti vybuchu iracionalne pocity viny a pochybnosti o svojom zdravom sedliackom rozume. A to uz do Tebou popisanom normalnom vztahu nepatri. To je patologia, zastrasovanie, izolacia,...