icon

Chlap ma strápnil pred susedmi

bakiska
23. máj 2016

Ahojte zienky, ja neviem co s mojim chlapom je, ale vcera ma neuveritelne strapnil pred susedmi a zacal po mne kricat a spravil zo mna totalnu chuderu. No budem konkretnejsia, rozpisem to cele ako to vlastne bolo. Mame 2 rocneho syna ja vcera vecer som debatovala so susedmi ked som kvety polievala a kedze som mala narodeniny tak som im ponukla si dat poharik alkoholu, tak som sla k nim na terasu a vravela som priatelovi ze tam idem, nemal nic proti tomu. Ja som sa tam zdrzala a potom vysiel a pytal sa ma ze kedy mienim prist domou a ja mu na to ze tu este ostanem nech on syna uspi tak siel do vnutra, siel ho uspat potom som ich asi po pol hodine sla skontrolovat a spali tak som sla naspat k susede a tam sme sa rozpravali az do v tej chvile kym moj chlap nevybehol von a zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil. Strasne ma sklamal, toto som od neho necakala takyto pristup. Ved ma mohol slusne zavolat a.nie spravit mi hambu na celu dedinu. Nemam ho chut vidiet ani sa snim rozpravat. Keby nemame spolu dieta tak asi balim kufre a.idem prec. Pre mna to bolo strasne ponizujuce. Prosim aky mate vy na to nazor ako by ste sa cez to preniesli, ? lebo mna to strasne zabolelo, urazilo , sklamalo...

mircalla
23. máj 2016

@timea7 vacsinou s tebou suhlasim, ale myslim, ze to teraz prehanas. neviem, ci tu niekto napisal, ze ma byt na retazi. akurat slo mozno o nedorozumenie. mna zase zaraza, ako vie niekto z jednej situacie robit zavery, ze je pomaly psychopat atd. - ved ho predsa nepozname, toto islo o jednu situaciu, ona tu nepise, ze to robi stale. nik nie je dokonaly. urcite reagoval neprimerane, akurat mne sa zdaju zase prehnane niektore reakcie a detailne psychoanalyzy osoby podla jednej situacie, ktora vytocila jeho priatelku, dobre ze sa nemaju hned rozist

ona sama vie, aky je, ci sa takto uz spraval a ci naozaj nemoze nikam chodit, alebo mu proste rupli nervy a neprimerane vybuchol - podla toho nech si zvazi, co dalej

mandala77
23. máj 2016

@bakiska zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil.

Som si to ešte raz čítala. Neurobila si niečo na čo on nebol zvyknutý? Niečo čo vybočovalo z vašich koľají? Že len tak ideš k susedom?
Stále tvrdil svoje - toto si všímaj. Aj celkovo, či vždy musí byť po jeho, aké máš Ty práva. Či len ak si ticho, pomáhaš mu, robíš čo treba, je všetko ok. Kde si v tom vzťahu Ty a čo Ty chceš, či potrebuješ?
Ty si neurobila nič také, čo by ho oprávňovalo sa k Tebe zachovať tak, že pred susedmi do Teba kričí, aj keby si tam presedela celú noc.
On má jednoducho črty, pri ktorých by som bola obozretná. Huláka na Teba, Ty ho musíš upokojovať aby bol kľud, máš pocity viny, donesie kyticu a nič Ti ani nepovie, asi akoby sa ani nič nestalo.

Buď obozretná a nenechaj sa obalamutiť kvetmi.
Všetko dobré k narodeninám!

mysga
23. máj 2016

@mircalla To je fenomén MK, určovanie diagnóz (vážnych diagnóz) ľuďom, čo spravia blbosť. Keby má mať človek pre každú unáhlenú vec alebo chybu nejakú duševnú poruchu, tak tento svet je v riadnom zadku.

Tu keď ženy píšu - chlap sa mi opil a sme pohádaní - je to alkoholik (nevadí, že pije raz za rok), keď človek vybuchne, hneď je psychopat, keď mamička zlyhá v nejakej situácii - hneď má najhoršiu výchovu na svete a jej dieťa bude malý magor, keď niekto napíše - stratila som nervy, treskla som dieťaťu po zadku - je hneď fyzický násilník. Tu je to samý psychológ, všetci vedia, ako to je u ostatných doma aj bez bližších informácií. :D

mircalla
23. máj 2016

@mysga asi tak - tu bola hned urcena diagnoza, ze mamicka nemoze opustit dom a musi neustale sediet pri dietati - povedala snad nieco take? pre jednu situaciu, ktoru ano uznaval vobec nezvladol. mame nejaku informaciu, ze takto funguju stale? nemame. jednoducho si mozno v danej situacii nerozumeli ako ten vecer bude prebiehat a ano, on skutocne zareagoval vlemi neprimerane. ale uz je to psychopat a manipulator

petra3312
23. máj 2016

Ja som tiez sokovana ospraveldnovanim chlapa, ze asi mal zlu naladu, asi sa zle vyspal, asi vybuchol, asi toto, asi hento...nie, nie je to na rozchod, ani na terapie, nie je ani psychopat...NEVIE sa spravat! Zakladatelke fakt radim, aby si to teraz vydiskutovala raz a navzdy. Tiez som prchka povaha, vybuchnem a aj nakricim, ale doma medzi nami dvomi. Ja by som sa po takom vystupe od hanby pod zem prepadla. Ked si to predstavim, tak mi to pripomina sceny z komedie Slunce, seno a par facek. Uzasna komedia, ale v reale zazivat nepotrebujem!

timea7
23. máj 2016

@mircalla reagovala som na príspevky žien, ktoré písali, že má byť v čase ukladania dieťaťa na spánok doma. 😖 😖 😖 😖 😖 nie na príspevky autorky témy, aj som to uviedla, že ma zarážajú príspevky niektorých žien.
Nepísala som, že je psychopat, ani si nemyslím, že tu ide o týranie, ako som sa tiež dočítala v jednom príspevku. Ide tu o neúctu k človeku, k žene, k partnerke, k matke jeho dieťaťa, na ktorú nakričí ako na prašivého psa. Je úplne jedno, či je toto prvá situácia, alebo sa takto už niekedy správal, alebo mal potrebu ju zosmiešniť niekedy či už pred ľuďmi, alebo bez nich iným spôsobom, ide o to, že si to vôbec dovolil. A pri tom išlo o kravinu...aj keby mu rozflákala nové ešte nepoistené auto, keby zabudla dieťa v škôlke a ona sa niekde flákala, nemá čo po nej vrieskať na verejnosti, lebo takto potápa aj sám seba.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mircalla
23. máj 2016

@timea7 ok🙂

mircalla
23. máj 2016

To musi vediet, zakladatelka, ci ma sklony k takymto vybuchom na verejnosti, ak ano, je to vaznejsi problem, ak sa to stalo prvy raz, bola by som ostrazita, ale zase nerobila by som z toho uplnu dramu.
Uz som zazila aj toho najkludnejsieho a najbezproblemovejsieho cloveka stratit nervy - samozrejme sa to nesmie opakovat

katka253111
23. máj 2016

ahoj, moj to takto na ulici nikdy nespravil, ale tiez ked sa rozkrici aj doma, tak pocut ho vsade... hlavne, ze po ulici ide co najrzchlejsie, aby ho nedajboze niekto nevidel :D ale k veci, tvoj aspon uspal maleho, moj vacsinu povinnosti nahadze na mna, vsak ja som doma a on zaraba... to je jeho argument...

mysga
23. máj 2016

@nikolka1986 ja to myslim tak, že stačilo napísať, že tak k tomu by si sa neznizila a ja by som s tebou suhlasila, lebo tiez to povazujem za svoje zlyhanie. Preto som to aj napisala, na margo toho, ci jej muzovi nepraskli pre nieco nervy / z casti opravnene. Nie hned niekomu pisat, ze je trafeny.

jana_eyre
23. máj 2016

@petra3312 nikto tu neospravedlnuje chlapa nevyspatim, skor vysvetluje preco ASI zrazu tak reagoval kedze z pisaneho je aspon mne zrejme, ze to je jednorazova zalezitost.. to je rozdiel..

moj muz je napr. velky flegmatik, ale par krat vybuchol - ked deti si nedali povedat, mal toho vela v praci, jednoducho velke vypatie - proste stratil nervy.. tiez som bola vtedy sokovana, ze on, ktoreho poznam uz 16rokov dokaze stratit nervy - pretoze na tie som v nasej rodine ja, ale stalo sa a bolo to sposobene stresom.. stane sa kazdemu a nemusi to hned znamenat, ze sa NEVIE spravat..

petra3312
23. máj 2016

@jana_eyre je to len moj nazor...a mne sa Ta situacia jednoducho vidi uplne grotesktna - idem si k susedom posediet, muz vie, kde som, co tam robim, ma sa zatial postarat o jedno dieta. Este ich odbehnem skontrolovat a spia, tak si idem v pohodicke nic netusiaca dalej pokonverzovat a potom tam na mna nabehne a nakrici, urobi mi hanbu na sto rokov -ZA NIC. No u mna by si to musel strasne dlho zehlit. Mne sa to za devat rokov nestalo, ani muz, ani ja sa na verejnosti, ani pred rodinnymi prislusnikmi nehadame, nekricime po sebe. Ked som nanho nasrata, tak sa s nim pred cudzimi ludmi rozpravam maximalne usecne, cez zuby. Ja nerobim z toho konkretneho chlapa ziadneho psychopata, ani som ho nenazvala nelichotivo, ani vulgarne...ale spravat sa podla mna nevie. Ale tak neberiem nikomu jeho nazor. Toto je cisto moj nazor, ja taketo spravanie netolerujem, ani sa tak nespravam.

whitecat666
23. máj 2016

@bakiska ja som v šoku, ze sa toto spravanie tvojho manžela zdá niekomu normalne 🙄 🙄 🙄
Toto určite nie je normálne.

Ak sa ti manžel rýchlo prišiel potom ospravedlniť môže to byť jednorazový skrat (aj ked ja som sa s nicim podobnym nikdy nestretla a nepride mi ani takyto skrat OK). Ak sa sam od seba neospravedlnil alebo sa nieco podobne stalo viac nez raz, tak je to totalny magor.

jana_eyre
23. máj 2016

@petra3312 ja ti tvoj nazor tiez neberiem, to si dufam nikde nevycitala - len oponujem o tom je diskusia.. pretoze pises, ze ho tu niekto ospravedlnuje - to ale nie je pravda.. /a reagujem preto, lebo prave ja som pisala o zlom vyspati/

ja by som sa s nim za taketo spravanie asi riadne pohadala, tiez sa nam este nestalo aby sme po sebe kricali na verejnosti, pred niekym - to ale neznamena, ze ak sa to stane tak sa z nas stanu automaticky nevychovanci.. stat sa moze vselico AJ kvoli nevyspatiu..

timea7
23. máj 2016

@katka253111 hľadaj si prácu, malého do jasieľ, budete zarábať obaja, argument stratí svoje opodstatnenie. Čím skôr to urobíš, tým lepšie pre všetkých. Nedovolila by som mu kričať ani doma, odišla by som z miestnosti s tým, že toto počúvať nemusím. Ak sa nevie ovládať, mal by pracovať na sebe, aby to dokázal.

petra3312
23. máj 2016

@jana_eyre k tomu nevyspatiu - tak tam ma napada jedine, ze by bol namesacny 😀, vtedy by to bolo pre mna vysvetlenie takeho spravania. Sama pises, ze by si to netolerovala a asi sa s muzom kvoli tomu riadne pohadala. Zjavne to ani Tebe nepride normalne. Tak preco hladat nejake dovody, vysvetlenia? Aj keby sa takto spravat prvykrat v zivote - aj tak by to bol priklad nevychovaneho spravania.

jana_eyre
23. máj 2016

@petra3312 preco? lebo sama autorka pisala o tom, ze keby nemala dieta, ide balit kufre.. 😕 rozchadzat sa kvoli jednorazovej, neopravnenej hadke, tak to uz je sila alebo nie?

po tejto diskusii mam fakt pocit, ze na svete sa vyskytuju v prevahe dokonali ludia, co nikdy nieco neprezenu a neurobia nieco zle..

petra3312
23. máj 2016

@jana_eyre nie rozchod, ale pre mna jednoznacne urobit uz aj z tejto situacie exemplarny pripad, ktory by chlapovi ukazal, ze takto teda nie. Za ziadnych okolnosti. Vies co, ja by som sa fakt pred tymi susedmi hanbila ako pes.

helenanovakova
23. máj 2016

v prvom rade tvoj partner strápnil sám seba. a vlastne aj v poslednom. teba sa jeho verejný výlev nijako netýka. je to jeho hanba, on nech si ju rieši, ak má potrebu. vydebatujte si to, nech sa to neopakuje, nakoľko sa ťa to dotklo a hotovo.

jana_eyre
23. máj 2016

@petra3312 ja by som sa hanbila tiez a tiez by som mu riadne vysvetlila ako to nefunguje..

ale ako som uz pisala - na teba som reagovala preto, lebo ta teda sokovalo ospravedlnovanie jeho spravania zlym spankom - to som ale nerobila - len som autorke zdovodnila, preco tak MOZNO reagoval, jej balenie kufrov je tiez trocha unahlene, hoci urazena je samozrejme odovodnene..

ivetkab.
23. máj 2016

@bakiska no, akože, mne je prvé proti srsti, že priateľ. Mal nejaký dôvod si Ťa nezobrať za manželku? Áno, manželstvo je zaväzujúce, ale o to tu ide. Mňa by napríklad zaujímalo, či kričal po Tebe a nadával prvý krát v živote, alebo Ťa trápi, že to bolo prvýkrát pred susedmi, alebo ľuďmi celkovo. Zjavne Ťa má chlapík na háku po každej stránke, tak načo si zbytočne nahovárať.

mircalla
23. máj 2016

@ivetkab. opat dalsia, co presne vsetko vie z jednej situacie - citujem "zjavne ta ma na haku po kazdej stranke". toto by som si mozno trufla povedat o pare, ktory dobre poznam osobne. zasnem, zasnem. ty je tolko expertov, co ti hned zanalyzuju vztah aj vselico ine
@jana_eyre 🙂

sue
23. máj 2016

...no kolegyne zo slepičárne..ruku na srdce, ako by ste reagovali, keby sem napísala žena niečo v zmysle: Baby, predstavte si, muž mal narodky, dúfala som, že spolu posedíme aspoň pri pohári vína, keď už sex nehrozí lebo ako na potvoru mám krámy a on sa oddrbal k susedom.... Uspala som decko, čakám, on nikde..povedal, že o chvíľu príde..a furt nič...čakm ako trúba sama, on nikde....no tak som sa nasrala a išla som ho zavolať. Novytočilo ma ako mu tam dobre bolo....same hihi haha...no ja som mu nechýbala 😔 no musel klusať domov, fakt nechapem co si o sebe mysli...cele dni spolu nie sme a on este toto urobi...

silaviat
23. máj 2016

@bakiska uz 4ta strana niekolko otazok kolko bolo hodin a stale ziadna odpoved... si mala ist oslavovat cez den.. ak uz bolo vela hodin a manzel rao vstava tak sa mu ecuduj.. muz ma silny spanok ak by sa dieta zobudilo a on nie? zena ma v sebe instinkt sa budit s dietatom ale mus nie... ked chces oslavovat mala si mu povedat ,, nemal vybuchut to isto nie ,ale ani ty si nemala neplanovane na dlhsie odist ... ved si mu mohla povedat ze chces von a nie na skok ,,, vo vztahu sa mate respektovat navzajom ... a ak zavcasu vstava mala si si vybrat den ked mal aj muz volno ..

ivetkab.
23. máj 2016

@mircalla nie som jediná ktorá tu zanalyzoval vzťah. Urobila to každá jedna, ktorá sem prispela. A zakladateľka témy, mala o to záujem, inak by sem neprispievala.

marinablue
23. máj 2016

@sue No ja sama za seba ti poviem, že by som akurát tú fľašku sama načala a potom by som išla spať. Neponižovala by som sa vykrikovaním u susedov. A ospravedlniť by sa musel len on. Moje svedomie by bolo aj na ďalej krištáľovo čisté. 😀

jana_eyre
23. máj 2016

@sue to su tie uhle pohladu 😀 najlepsi prispevok dnes podla mna..

katarinamarkova
23. máj 2016

@sue ako? dobrá otázka....
- prečo si nezobrala baby-phone a nešla posedieť s nimi?
- spýtala by som sa, prečo je manželovi na narodky lepšie u susedov ako doma.
- ak by 100% vedel, že sa chystá domáci večer, hnevala by som sa, dosť....... 🙂 určite by som ale nešla na neho ako zmylsov zbavená hučať, že má padať domov 🙂 ....... hlavne nie v deň jeho narodenín......
- ak by romantický večer bol chystaný len v mojich predstavách o kt. manžel nevedel - očividne bola chyba aj na mojej strane.

jana_eyre
23. máj 2016

@ivetkab. zanalyzovat jeden problem a zanalyzovat cely vztah na zaklade popisu jedneho problemu je rozdiel..