icon

Chlap ma strápnil pred susedmi

bakiska
23. máj 2016

Ahojte zienky, ja neviem co s mojim chlapom je, ale vcera ma neuveritelne strapnil pred susedmi a zacal po mne kricat a spravil zo mna totalnu chuderu. No budem konkretnejsia, rozpisem to cele ako to vlastne bolo. Mame 2 rocneho syna ja vcera vecer som debatovala so susedmi ked som kvety polievala a kedze som mala narodeniny tak som im ponukla si dat poharik alkoholu, tak som sla k nim na terasu a vravela som priatelovi ze tam idem, nemal nic proti tomu. Ja som sa tam zdrzala a potom vysiel a pytal sa ma ze kedy mienim prist domou a ja mu na to ze tu este ostanem nech on syna uspi tak siel do vnutra, siel ho uspat potom som ich asi po pol hodine sla skontrolovat a spali tak som sla naspat k susede a tam sme sa rozpravali az do v tej chvile kym moj chlap nevybehol von a zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil. Strasne ma sklamal, toto som od neho necakala takyto pristup. Ved ma mohol slusne zavolat a.nie spravit mi hambu na celu dedinu. Nemam ho chut vidiet ani sa snim rozpravat. Keby nemame spolu dieta tak asi balim kufre a.idem prec. Pre mna to bolo strasne ponizujuce. Prosim aky mate vy na to nazor ako by ste sa cez to preniesli, ? lebo mna to strasne zabolelo, urazilo , sklamalo...

ivetkab.
24. máj 2016

@mircalla pozri, môžeš sa na vzťah dívať ako chceš a hodnotiť ako uznáš za vhodné. Ja to porovnávam s mojím vzťahom s manželom. Áno, aj my sme sa nezhodli, sme manželia síce len vyše 7 rokov, ale veci, nedorozumenia, nepochopenia si riešime medzi sebou. Aj keď som bola naňho neviem ako nahnevaná, nikdy by som mu neurobila takúto hanbu ani žiadne iné poníženie. Mám voči manželovi úctu a vážim si ho ako človeka. A to je pre mňa základ celého vzťahu. Tento týždeň budem mať aj ja narodeniny. Daný deň si plánujem prežiť s deťmi a s manželom. Normálny vzťah - komunikuje. Oni zjavne akoby o sebe ani nevedeli, že vôbec nejaký sviatok je.

mircalla
24. máj 2016

@ivetkab. Netvrdim,ze v mnohom nemas pravdu

vanesanova
24. máj 2016

preboha zeny ako ste sa obuli do neho vsetky...neviem preco to tak zvelicujete vsetky chlap mal zly den alebo prosto chcel byt so zenou doma alebo sa potreboval vyspat riadne pred pracou a nemohol lebo musel strazit syna ci je v poriadku,podla mna to nic nie je ved aj my ked mame kramy nie sme dva krat prijemne aj chlapi maju svoje dni a ked ta tvoj muz lubi a inak vam to vsetko doma klape a pomaha ti tak jedna takato zalezitost nemoze znamenat hned dovod na rozvod staci si to len v klude vydiskutovat aj vo mne ked sa toho za dva dni nakopi a vsetci ma v praci seru tak niekedy vybehnem na muza ale to nic neznamena nemame tu kazdy terapeuta ako v amerike kde chodia bezne ludia ale my to obcas proste musime niekde vypustit-aj ked nie vzdy najstastnejsim sposobom-ale je to zdrave,samozrejme ak sa toto bude stavat opakovane tak by si mu to mala zatrhnut ale razne ze si to nezelas nebud ziadna putka zasa. ved ty musis poznat svojho muza najlepsie ved kazdy ma vo svojom vztahu ine hranice.

janeri151
24. máj 2016

Toto mám doma.Ja som sa 13 rokov z domu nepohla len pri deťoch a do práce.Ked som chcela ísť niekam von tak to bolo už som sa k... a podobné veci.Jednoducho bud doma a staraj sa.On ako frajer ked sa mu zachce ide preč vracia sa až ráno,chodí z kamarátom po welnesoch a deti nezobere,o všetko sa starám sama a on ani ho len nenapadne že aj deti niečo potrebujú.Ked on ponocuje z kamarátmi tak je to v poriadku nerieši čo je z deťmi a ja som nemohlôa chodiť ani na aerobik už s tým mal problém a podotýkam vždy išli deti so mnou.Takže ak ti môžem poradiť stopni to a daj mu najavo že aj ty máš na niečo nárok.Ja som spravila chybu a trpím dodnes i ked už to pomaly začínam riešiť.Ved my ťaháme 24 vorky a máme tiež na niečo nárok Držím palce.

mijo53
24. máj 2016

@mircalla vieš čo ti poviem, moje dcéry sú mladé dámy, ktoré majú svoje rodiny, ale ani jedna by na diskotéku nešla a na Silvestra bez manžela tiež nie, na kávu s kamarátkami idú, skôr poobede ako večer, tu neide o myslenie z 18. storočia.

zuzka0605
24. máj 2016

nezniesla by som taketo spravanie, vdaka Bohu za mojho muza, nikdy by si to nedovolil...vsak sa k teba spraval jak k psovi co musi byt doma zaviazany o sporak

nyusika
24. máj 2016

@mijo53 ked ich to nebavi OK...ale aj mlade damy mozu ist tancovat, damu z nich nerobi to, kedy idu von, ale to, ako sa spravaju.

sasa1310
24. máj 2016

@janeri151 chlap si zariadil ako chcel a ty si mu to umožnila. Čo viac dodať. Robotu navyše so doma pýtať nebude. Treba mu ju dať

mircalla
24. máj 2016

@mijo53 cize bez manzela ani na krok, rozumiem. Ked mal syn 2,5 roka vratila som sa do prace. Nakolko moj sef si dost potrpi, ze sa team bude zucastnovat na team buildingoch, tak som sa na asi kazdom druhom zucastnila (cca 4-5 rocne). Vacsinou slo o veceru, bowling, dokonca sme mali aj beh na 5 km po praci. Navrat do 20-21 hod. V podstate ani jeden z nas uz nema potrebu chodit von, nakolko nas to nebavi, ale neviem preco sa vlastne vobec obhajujem za jedneho Silvestra. Kto nechape, nechape a chapat nebude...Mojho partnera rozhodne neponizilo, ze som bola raz dlhsie bez neho, boli sme normalne dohodnuti. keby chcel ist, vyriesime inak. V podstate sme obaja dost papucove typy a chodit von s inymi ludmi nas nebavi, podnikame radsej vylety a dovolenky

mircalla
24. máj 2016

@mijo53 Takisto sestra si po skoro dvoch rokoch po narodeni syna urobila vikend s kamoskami v Stiavnici - damska jazda (jaj manzel tiez chodi na polovacky), pre niekoho ponizujuce, pre ineho normalne.

mijo53
24. máj 2016

@nyusika Baví ich tancovať, ale majú na to manželov, chodia na svadby, plesy, na kávu do kaviarne, na večeru, občas aj s kamarátkami, ale na diskotéku? to tancujú samé ženy, alebo tancujú s cudzími chlapmi? kamarátmi? podľa mňa sloboda a demokracia ako si niektorí ľudia vysvetľujú ´ = každé druhé manželstvo rozvedené" .

mircalla
24. máj 2016

@mijo53 a o kom hovoris? zakladatelka bola vonku raz (netvrdim, ze diskoteka je ten najvhodnejsi sosobom zabavy, ale to je jej vec), toto bolo druhy raz

mijo53
24. máj 2016

@mircalla ak sa Ťa to veľmi dotklo , tak sa ospravedlňujem, ja som tiež chodila na time buildingové aktivity, manžel chodil dlho hrať futbal s 30 ročnými, len mi je čudné, že na Silvestra alebo diskotéku bez manžela.

nyusika
24. máj 2016

@mijo53 pri vsetkej ucte - ja som konzerva ako svina, ale toto je uz aj na mna vela.
pre info - ja nechodim na diskoteky, ani ako mlada som nechodila, lebo mna to nbebavi.
ale napisat toto...tak teda AMEN a apage satanas. zeny tancuju SAMEEEEE, bozeuchovaj nebodaj s kamaratmi...a uplny nonsens - s cudzim chlapom. ved sa tam nepretahuju a neolizuju snad.

no a co ked tancuju s kamaratmi ? ved tam aj s manzelmi mozu ist. a nemusia, ked to tak obom vyhovuje.

sasa1310
24. máj 2016

@mijo53 každé druhé manželstvo je rozvedené možno aj preto, že manželky sedia doma na zadku a sú nešťastné.
V čom spočíva šťastie manželstva? no predsa v dôvere, kompromise, komunikácie.
Ja ako manželka chcem niekde ísť, tak v prvom rade si nepýtam povolenie ale iba oznámim. A manžel vie, že sa má postarať v danom momente o deti a o domácnosť.
To isté je, keď chce ísť on niekde, tiež vie, že je o všetko doma postarané.
90% chodievame spolu.
A vy viete ako a kam chodievajú vaše mladé dámy? Lebo my našim rodičom nevešiame na hlavu, keď ideme niekde von každý sám alebo aj spolu.

nyusika
24. máj 2016

@mijo53 aj mne je divne, ze niekto ide na silvestra bez partnera - ale ked to tak im vyhovuje, ich vec.

ist bez partnera tancovat pride me uplne normalne. pokial to nie je kazdy vikend. ale ked to vyhovuje obom aj kazdy tyzden, ich vec.

sasa1310
24. máj 2016

@bakiska tebe v prvom rade gratulujem, že si si vôbec uvedomila, že ťa ponížil. Lebo existuje mnoho žien, ktorým ani po takomto prejave nedopne, že niečo nie je v poriadku.
V druhom rade si mala toto, čo tu píšeš povedať priamu jemu v ten večer.

mircalla
24. máj 2016

@mijo53 ale nedotklo - podla mna raz za cas je v pohode ist von s inymi ludmi, rozhodne sa netrhal dakam ist, sediet doma mu vyhovovalo, mne tiez obcas vyhovuje ak ide von (co su piatky vecer, ked hra tenis) a ja si zatial pozriem dake dvd. my uz mame svoj vek na to, aby sme sa potrebovali zabavat, uz nas to nelaka

mijo53
24. máj 2016

@sasa1310 áno, my s manželom tiež chodíme väčšinou spolu, keď išiel manžel hrať futbal, tak som určite s ním nešla a išli si posedieť po futbale, ale záver futbalovej sezóny bol vždy s manželkami, priateľkami, hostina, opekačka, smiech
Moje dcéry poznám veľmi dobre a dôverne, rozprávame sa ako kamarátky a viem, že by na diskotéku alebo Silvestra samé nešli

baaambulkaa
24. máj 2016

Normálne žasnem ako ste tu niektoré z neho urobili psychopata, tyrana a neviem čo :D So zakladateľkou súhlasím, cítila by som sa nepríjemne, až trápne, mohol si taký výstup odpustiť, pretože aj my matky máme nárok na pár chvíľ rozptýlenia a otec je tiež rodič, čiže nevidím problém v tom, aby sa mohol aj on postarať, u nás to našťastie tak funguje....ale zase na základe toho, že vybuchol nemusí byť hneď psychopat....možno mal zlý deň, proste to sa stane každému z nás, že reaguje neprimerane, otázne je, či to bola situácia výnimočná, alebo sa to opakuje často, takéto výstupy....ak je to výnimočné, jednoducho sa o tom porozprávajte, v kľude si to vysvetlite, on nech vypočuje teba, čo ťa nahnevalo, ty jeho....no ak je to časté, takéto nepríjemné výstupy, tak tam už je problém väčší a bohužiaľ, asi sa to bude opakovať....to už ty musíš vedieť, aký je...a nie tu ženy na MK, ktoré z neho hneď urobia šialenca 🙂

nyusika
24. máj 2016

@baaambulkaa
podla napisanehio bola takto vonku autorka dvakrat a dvakrat jej spravil takuto scenu...dost zla statistika 🙂

kebyze jej prichysta anrodeninovu veceru, asi by ostala aj doma, nie ? 🙂
takto jej na narodeniny spravil scenu, gratulujem, to potesi kazdu z nas.

majaxy
24. máj 2016

Wau, nečítala som príspevky, ale predýchavam to....Mám pocit, že doma treba utiahnuť oprate 🙂 No nie, máš právo na výbeh... Ja som to aspon tak volala počas materskej, lebo ja neviem prečo sa volá MATERSkÁ DOVOLENKA, ked pracujeme 24 hod denne, a nikto nás neposunie na " odpočinok "

janeri151
24. máj 2016

@sasa1310 ja som dala také ultimátum,lenže podľa neho kedže bol tak z domu vedení je to len moja povinnosť a ja sa mám starať o všetko.Ono občas je hlavné aspoň niekoho pochopiť a nie hned kritizovať.Ludia sú všeliaký.A každý je iný a vie sa ináč brániť .Každý predsa prežívame iný život.

charity
24. máj 2016

@janeri151 Ono vobec nejde o to ako bol on z domu vedeny. Ide o to, ako si bola vyformovana Ty. Ci si vazis samu seba natolko, ze taketo jednanie netolerujes alebo ci Ta niekto naucil, ze na Tvojich citoch a nazoroch a potrebach nezalezi, lebo ich mas vsetky obetovat v prospech inych a na seba zabudnut. A este sa to cele schova pod "argument": on je taky, takze musim byt tolerantna.
Lenze tolerancia a posliapanie potrieb, prav aj citov, su rozdielne veci.

marina24
24. máj 2016

@charity všímam si ťa tu tak na fore,ty si nejaká stará zatrpknutá dievka, čo robí v centrách pre týrané ženy, keď tak vehementne si v každej diskusii ideš svoje a každý chlap je ten najhorší ?čo ti niekto niekedy ublížil,alebo ťa týral ?pripadáš mi taká...sorry, nič v zlom,ale nie každý chlap je násilník,grobian a nie každý si zaslúži trest smrti..

charity
24. máj 2016

@marina24 Sirim osvetu o domacom nasili a specialne o narcistickych psychopatoch. Prispevky pisem tak, aby si aj citatelky mohli raz uvedomit, ze Kurnik, toto som kedysi citala, ze by to mohol byt priznak vztahu s toxickou osobnostou. Robim to cielene a reagujem teda prevazne len v temach, kde by to mohol byt problem... Oslovujem taketo zeny aj cez IP a pomaham im dalej sukromne, kedze v tejto problematike sa casto nevyzna ani socialka alebo policia.

Bavi ma kazit plany psychopatom. ;)

cacianka
24. máj 2016

@charity tá posledná veta je TOP N.1

nyusika
24. máj 2016

@marina24 sorry, ale ty si strasna blbana...kebyze je x krat tolko zien, ako je @charity, to by bolo uplne super

ivetkab.
24. máj 2016

@mijo53 neobhajujte svoje dcéry. Všetko je výchova a hodnoty v živote človeka. Niekomu proste nevysvetlíte o čom tu točíte dookola. Ja tiež nechodím po diskotékach ani po večeroch nemám za potreby chodiť s kámoškami na kávu. A ak tancujem, tak s mužom, hoci aj v obývačke a deti skáču okolo nás, lebo sa tešia. A potom si striedame partnerov. Manžel tancuje s našími dievčatami a ja so synom. Sú síce ešte malí, ale hádam si našu výchovu zoberú k srdcu a raz sa nimi budem pýšiť tak, ako sa vy pýšite svojimi dcérami. Ale to niekto nepochopí. Neobhajujte seba ani svoje dcéry ani svoju výchovu. Ten kto nepochopí čo je základom vzťahu ani života, toho aj sám život bude trestať ... 😀

robin_claire
24. máj 2016

@ivetkab. To je ozaj "chvalyhodne", ze nevyjdete z domu a akukolvek zabavu ci relax povazujete za odsudeniahodnu. Blahozelam. Myslim, ze na tom niet co chapat. Pokial je zle, ked si partneri obcas vyjdu do spolocnosti (nie pravidelne), tak skutocne nemam slov. Najst si cas aj pre seba je totiz dost dolezite aj na utuzenie vztahu.