Chlap si kúpi nové auto a doma nič nepovie. Ako reagovať?
Ahojte žienky. Idem si sem po nestranny názor. Ako by ste reagovali nato keby si váš chlap kupi nove auto a vam by nič nepovedal? Proste by ste sa rano zobudili a nove auto vo dvore? A nič sa neopytal ??? Neporadil ? Mame doma dve auta , toto je tretie ...
@sheila121 je sebecké, keď manželia a deti žijú spolu na rovnakej úrovni? Wow
@sheila121 manželstvo nie je zdrap papiera. Keby bol,nebáli by sa ho mnohí a nenútili by mnohé svojich priateľov do toho manželstva.
Možno máš zlú skúsenosť a si voči tomu zdrapu zatrpknuta,no neznamená,že je ho nutné dehonestovat.
@spadnutaslivka áno, pri mne profesne partner rástol. Pred slubnou kariérou som dala prednosť rodine. Rozviedli sme sa, ex postupne upadol ☹️ pri "šikovnej ženskej" A ešte jeho šikovná milenka žiadala, aby som mu platila ja podnájom 🙃 Úspech partnerov (aj príjem) závisí od oboch partnerov.
@sheila121 ale je ešte skupina,kt.nikoho nenúti,dobrovoľne vstupujú do manželstva a sú v ňom šťastní obaja.
@sheila121 presne pre toto sa nevydávaš... manželstvo nie je o tom, čo si SÁM zabezpečíš. V manželstve už nie si ty sám/sama, ale ste spolu a spolu vám ide o spoločné dobro. O tom je manželstvo. Chlap sám keď chce budovať kariéru, nemusí sa ženiť. Ale mnohí chcú mať doma navarené, upratané, možnosť pochváliť sa rodinným zázemím a keď má ešte reprezentatívnu manželku, ktorou sa môže chváliť, to je úplná paráda. Lenže kam by rástol, keby ostal vždy na marodke s deckami, keď ochorejú, alebo keď pôjde len na obyčajné preventívky, keď sa s nimi po večeroch po príchode domov bude učiť a cez víkendy im pomáhať s projektami? Ja nehovorím, že žena má byť príživníčka, ale keby jej platil za všetko, čo robí alebo keby si na tie veci mal platiť iných ľudí, vyšlo by ho to riadne draho. Takže mi príde úplne normálne, že si navzájom pomáhajú a ide im o spoločné dobro. A nie, nie som doma príživníčka, takže neobhajujem svoj status. Ale viem o tom dosť, lebo nie som egoista, ktorý vidí len seba.
@sheila121 no ale ty manželstvo chápeš trošku zvláštne. Rodina je o Tom,že raz jeden,raz druhý je v situácii,že zatajuje viac,aj finančne. Ale navzájom to berú ako spoločne úsilie a rodinu a vážia si svoju prácu,uznávajú prínos oboch do fungovania rodiny
To,že sa niekto rozvedie a že skončí s holou riťou,je o vzťahu tých dvoch ľudí. Konkrétnych ľudí.
Nedá sa byť v rodine,mať deti a obaja si všetko deliť každý deň rovnako. Aj prácu,aj povinnosti,aj oddych,aj prínos peňazí,aj starostlivosť o domácnosť,skrátka všetko. Každý deň a presne na polovičku. To už by nebola láska a rodina,ale pracovný vzťah. A ešte ani v práci s kolegami nie je možné si vždy 100%vsrrko rozdeliť.
@sheila121 toľkokrát tu plačú, lebo tie spokojné nemajú potrebu písať na MK 😉 nie každá vydatá má doma lenivca, ale ani otroka

autorka, preco neodpovedas? je to manzel, alebo frajer? otec tvojich deti?
bol tu jeden taky pribeh, ze muz kupil auto za vsetky peniaze, neviem ako to dopadlo, autorku obvinovali, ze je to vymysleny pribeh.