Chodia mi nepríjemné sms od neznámeho odosieľateľa 0940509900, ako by ste reagovali?

katarinaina
11. feb 2019

už viac ako pol roka mi chodia smsky ktoré ma oslovujú krstným menom a upozorňujú ma na to že manžel ma podvádza. Pretože to nie je pravda, volala som na to číslo späť aby som na smsky reagovala tým že "máme sa manželom voľný vzťah a môžeme obaja robiť čo chceme". Chcela som docieliť aby ma odosielateľ nekontaktoval. Žiaľ, moje hovory odosielateľ zrušil - nechce sa zjavne so mnou baviť. Som si istá že ma manžel nepodvádza, pozerali sme si jeho facebook a ukázal mi ako sa na neho staží nakontaktovať istá Katka Krátka, ktorej výzvy stále ruší. Jemu žiadne smsky nechodia a obaja vieme, že to je len šikana. Len nevieme od koho. Neviem či to je niekto známy, ktorý nám chce ublížiť alebo či je to len nejaký chorý človek, čo nemá čo robiť.
SMSKY mi chodia aj PoslatSMS.sk... neviem prečo to ten dotyčný robí ale rada by som aspoň zistila či je to niekto známy, kto ma nenávidí... Stalo sa Vám niečo podobné? Ako by ste postupovali?

saslavka73
11. feb 2019

Zablokuj.

katarinaina
autor
11. feb 2019

@saslavka73 to už som urobila ale potom mi prídu znovu z nového čísla... naposledy z toho čo je uvedené vyššie.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinaina
autor
11. feb 2019

@veronika4495 práveže si číslo zmeniť nemôžem... podnikám ako konzultant a moje číslo je na nete uvedené v sieti profesionálov.

macik166
11. feb 2019

Pohroz políciou, alebo že to dáš do Markízy....hned ho srandičky prejdu

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinaina
autor
11. feb 2019

@stela01 skúsila som a vyšlo z toho:
+421 940 509 900

Nepotvrdený majiteľ telefónneho čísla
Našli sme len informáciu, ktorú nemáme na 100% potvrdenú, preto Vám ju posielame zadarmo. Možný majiteľ čísla je:

SMS brána - poslatsms.sk

katarinaina
autor
11. feb 2019

@veronika4495 ignorovat to sice moyem ale nedoyviem sa kto je ten magor... bojím sa aj o deti... to predsa nie je normalne

fokuska
11. feb 2019

@katarinaina Ked mas zverejnene cislo a meno, lebo podnikas, tak hocikto si moze robit srandu, posielat ti smsky a oslovovat ta krstnym menom. A vobec ta nemusi poznat.

Dobrym riesenim je oddelit pracu a sukromie a na pracovne veci mat ine telefonne cislo ako na sukromne zalezitosti.

stela01
11. feb 2019

@katarinaina tak ako píšeš manžel tá podvádzať nemôže lebo máte dohodu .
Ale asi slečna to vidí inak a asi by rada docielila niečoho .

Niekto ti posiela SMS cez internet .
Nemá odvahu baba .
Držím palce ale asi p . Manžel bude vedieť asi kto to môže byt .

Veľa šťastia .

17juraj17
11. feb 2019

@katarinaina Skus zavolat priamo do tej spolocnosti. Ak im vysvetlis problem pripadne pohrozis vysetrovanim, mozno budu utretovy a daju ti prave cislo ci uzivatela co to cez nich posiela.

dominika6
11. feb 2019

@katarinaina a skúsila si sa informovať v O2,odkial je dotyčné t.č?

fokuska
11. feb 2019

@dominika6 Ale ved to je sms brana... ak chces poslat sms ale nechces tak urobit zo svojho cisla. A to uz autorka zistila, ze je to cislo sms brany, lenze tu mozu vyuzivat tisice ludi. To nie je telefonne cislo konkretnej osoby.

katarinaina
autor
11. feb 2019

@stela01 išlo o to, že dohodu nemáme... ale chcela som aby mi dotyčný dal pokoj. Manžel ma skutočne nepodvádza to by som riešila inak...

katarinaina
autor
11. feb 2019

@dominika6 áno, nič mi nepovedia... len polícií

katarinaina
autor
11. feb 2019

@fokuska toto nie je riešenie... ja sa obávam skôr toho že takýto človek môže ublížiť mojim deťom. Ak ho už ignorujem pol roka, a on stále neprestal, tak čo bude ďalej??? tým že budem mať dva mobily, nič sa nevyrieši.

zooeynka
11. feb 2019

@katarinaina preco manzel rusi vyzvy katky kratkej? Ved nech od nej vyzisti o co jej ide....mozno ma dovod preco ju rusi na fb

katarinaina
autor
11. feb 2019

@fokuska takže identitu nikdy nezistím???

katarinaina
autor
11. feb 2019

@zooeynka nikdy si nepridávame priateľov, ktorých nepoznáme... preto si nedáva nikoho neznámeho. Môjho manžela situácia trápi o veľa viac ako mňa...chceme obaja zistiť či je to nejaký blázon, alebo len niekto z nášho okolia kto nás nenávidí. Ak teraz útočí na mňa za pár týždňov môže na moje deti.

katarinaina
autor
11. feb 2019

@zooeynka zrušil ju aj preto že mala na fotke niečo podobné ako alena žužová 🙂🙂 takže mu bolo jasné že to nie je známy kontakt.

dominika6
11. feb 2019

@katarinaina daj sem link na jej profil

adamhana
11. feb 2019

No sice sa deje kadeco v dnesnej dobe, ale myslim si, ze vsetko ma vzdy pricinu. Urcite by som to nebrala na lahku vahu. Podla mna nejde o zart a urcite by som sa obratila na policiu. A nechcem ta ranit, ale ruku do ohna by som ja nedala za nikoho, ani za rodicov, deti a vzdy sa snazim zistit pravdu...Takze aj toto ma urcite niekde pricinu, aku to neviem. Nie si ty alebo manzel s niekym v spore? (sudnom, susedskom, praovvnom...?) Nie si ty alebo manzel v zaujimavom pracovnom postaveni? Alebo niekto tebe blizky, napr rodicia, nemaju s niekym konflikt, ze by sa im niekto chcel takto,prostrednictvom tvojho zniceneho manzelstva pomstit?

katarinaina
autor
11. feb 2019

@adamhana Manžel tou príčinou nie je... Zavolám na políciu a uvidím čo mi povedia.

katarinaina
autor
11. feb 2019

@dominika6 teraz som sa dívala a profil tam už nie je. Je pravda že sme ho s manželom pozerali asi pred mesiacom, keď sme to riešili... Teraz začali smsky chodiť znovu.

adamhana
11. feb 2019

@katarinaina Ja budem len rada ak sa to potvrdi a cele to vase menzelstvo len posilni, ale teda, aj tu na fore sa x krat ukazalo, ze proste ludia vedia klamat...muzi o cosi castejsie. Urcite sa obrat na policiu, toto je regulerne spravanie, ktore prekracuje zakon. Necitala som vsetko, ale zvaz aj vymenu cisla, aspon na cas. zaujimalo by ma, ci to bude pokracovat a teda ci si ta osoba je schopna na teba zistit akykolvek kontakt....ci je to teda osoba, ktora je vam blizka. Skus mysliet analyticky, racionalne...ci si napr neodmietla nekakeho napadnika alebo tak. Nejaku pricinu to iste ma. Vravim, dnes sa deje kadeco ( napr. nedavno bol prispevok na ploche, ze jedna baba mala doma tlaciaren pripojenu na net a normalne sa jej v case ked ani nebola doma vytlacili zdravotne zaznamy pacienta jednej Dr. ktora ani neordinovala v SR, nakoniec sa zistilo, ako je to mozne - bola to tlaciaren HP a mala vlasny e-mail do ktoreho sa prihlasujes kodom, cize stacilo ze sa dr. pomylila a tlacila inde...) cim chcem povedat ze aj toto bude mat pricinu a drzim palce nech mas co najskor po 🙂

fokuska
11. feb 2019

@katarinaina Keby si mala od zaciatku oddeleny sukromny a pracovny telefon, tak by si vedela, ci ti pise na sluzobny - cize pokojne aj nahodne najdene cislo s menom na internete, alebo ci ti pise na sukromny - cize cislo bolo ziskane pravdepodobne od tvojich znamych, kamaratov, proste od ludi, ktorym davas sukromne cislo.

A ci zistis kto ti to posiela, no ktovie, takto cez internet asi tazko, nemas na to paky. Policia ma viac moznosti, ale aj oni mozu konat a ziadat taketo informacie od policie len v odovodnenych pripadoch. Nie som si ista, ci "pravidlene informovanie o manzelovej nevere" naplna akukolvek definicu precinu a pod. Teoreticky nejake obtazovanie, ale ked sa nevyhraza ani nic, len ta "informuje", tak ktovie. Povedia ti na policii ci s tym vedia nieco robit.

katarinaina
autor
11. feb 2019

@adamhana viem čo myslíš. Som opatrná, raz mi prišli aj smsky že vie kam chodia moje deti do školy. Problém že to robí stále z grátis smsbrán, ktoré sú online. Takže sa nikdy nič nedozviem...

adamhana
11. feb 2019

@katarinaina fuuuha, tak o dovod viac riesit to...toto podla mna policia musi zobrat vazne...A aj ked to robi z bezplatnych sms bran, eviduje sa IP atd a oni su od prevadzkovatela tychto lsuzieb mozu vyziadat udaje odial sa kto prihlasuje atd. Pripadne, skusila si sa obratit priamo na tie sms brany? Ci oni nevedia nieco v tomto urobit?