icon

Chodia mi nepríjemné sms od neznámeho odosieľateľa 0940509900, ako by ste reagovali?

katarinaina
11. feb 2019

už viac ako pol roka mi chodia smsky ktoré ma oslovujú krstným menom a upozorňujú ma na to že manžel ma podvádza. Pretože to nie je pravda, volala som na to číslo späť aby som na smsky reagovala tým že "máme sa manželom voľný vzťah a môžeme obaja robiť čo chceme". Chcela som docieliť aby ma odosielateľ nekontaktoval. Žiaľ, moje hovory odosielateľ zrušil - nechce sa zjavne so mnou baviť. Som si istá že ma manžel nepodvádza, pozerali sme si jeho facebook a ukázal mi ako sa na neho staží nakontaktovať istá Katka Krátka, ktorej výzvy stále ruší. Jemu žiadne smsky nechodia a obaja vieme, že to je len šikana. Len nevieme od koho. Neviem či to je niekto známy, ktorý nám chce ublížiť alebo či je to len nejaký chorý človek, čo nemá čo robiť.
SMSKY mi chodia aj PoslatSMS.sk... neviem prečo to ten dotyčný robí ale rada by som aspoň zistila či je to niekto známy, kto ma nenávidí... Stalo sa Vám niečo podobné? Ako by ste postupovali?

petah82
13. feb 2019

@katarinaina napriklad: dobry den, prečo má opakovane kontaktujete? Poznáme sa?

dominika6
13. feb 2019

@katarinaina skús so pozrieť posledný diel relácie V siedmom nebi,kde je jeden príbeh o kyberšikane...je to otrasný prípad,možno ti to pomôže s postupom

mircalla
15. feb 2019

@katarinaina Co keby sa do toho vlozil manzel a riesil to manzel? Preco to s nou neriesi on?

codal
15. feb 2019

@katarinaina nevím, jak jste na tom finančně,ale kamarádka zažívala to samé, policie ji nedokázala pomoct a nakonec si zaplatila soukromého detektiva, který to opravdu vypátral.Ale tam teda chodily smsk z předplacené karty.

katarinaina
autor
15. feb 2019

@codal toto som skúšala... detektívne agentúry tvrdia, že mi nevedia pomôcť pretože sms brány na nete nie sú povinné posúvať informácie z ktorej IP adresy bola sms poslaná. Takže ani toto mi nepomôže.

katarinaina
autor
15. feb 2019

@mircalla čo s ňou má riešiť??? bude si s ňou dopisovať, že ako sa voláš a kde bývaš. Kým nevieme nájsť páku na identitu toho človeka, tak sme stále na bode 0.

mircalla
15. feb 2019

@katarinaina Tak asi logicky by ju mohol trosku postrasit, pohrozit jej policou on sam....Nechapem, ze sa do toho vobec nevlozil

zooeynka
15. feb 2019

@mircalla musel by chciet....zjavne nechce.

mircalla
15. feb 2019

@zooeynka Vsak prave...Ja byt manzelom a mojej manzelke toto chodi a zalezi mi na nej, tak riesim...tam som aj smerovala

chupakabra
15. feb 2019

@mircalla to bude asi tym ze on velmi dobre vie o co ide len hra mrtveho chrobaka..ak sa mylim tak je to totalny sralo s prepacenim pretoze normalny chlap by uz davno napisal par teplych slov minimalne ked sa vyhraza niekto jeho detom.

mircalla
15. feb 2019

@chupakabra Presne, len neviem, ci to este zakladatelke nedocvkalo, kedze sa cuduje...

mircalla
15. feb 2019

A teda ok, kedze je to z sms bran a neda sa k tomu dopatrat (docitala som to cele), tak to mal tak ci tak manzel riesit a ist na policiu, nie kaslas na to pol roka a nechat na manzelku pytat na MK....je snad chlap, nie? Dost divny pristup

chupakabra
15. feb 2019

@mircalla ja som bola v podobnej situacii..a clovek by fakt neveril ako dokazu muzi klamat s kamennym vyrazom na tvari. Chodili mi spravy z fb z vymyslenych uctov , samozrejme ze on o nicom a nikom nevedel a odmietal riesit ved podla neho su to omyly a bla , bla ako tuto jej pan manzel az som to nakoniec zobrala ja do svojich ruk ...potom sa uz netvaril ze on s tym nic nema.
Ja na mieste jeho zeny by som si urobila novy ucet na fb a napisala mu ze ak sa konecne zene neprizna poviem jej to ja osobne. Mozno zacne potom spievat lebo toto nebude len tak ze on je v tom nevinne. Moj odmietol jednu slecnu a takto sa mu cezo mna pomstit chcela.

katarinaina
autor
15. feb 2019

@zooeynka
@mircalla asi vám nedochádza že ona/on práve chce aby si s ňou/ním dopisoval??? to znamená že ona/on mu bude všeličo chúlostivé písať a potom bude v tom namočený? a čo nám pomôže ak si manžel bude s ňou písať /mimochodom máme obaja prístupy k vlastným fcbookom, takže si s ňou môžem písať aj ja.../ ale tým neodkryjeme osobu toho človeka. Ja osobne si totiž myslím že to nie je žena, ale muž... Vaše odpovede sú zjavne mimo čiarku, vôbec ste nepochopili, že tým že sa budeme vyhrážať a komunikovať s dotyčným, urobíme mu akurát radosť, lebo bude vidieť že nás to serie. Manžel už bol pred pol rokom u jedného kriminalistu /je to znám môj známy/ a on nám povedal že takýmto ľuďom ide hlavne o to ako zaujať toho, ktorého obťažujú, čím viac pozornosti mu doprajeme, tým horšie to bude.. a zrejme mal pravdu, pretože bolo pol roka pokoj. Tiež nám povedal, že nie je možné zistiť totožnosť legálnou cestou. Takýto ľudia vraj naschvál používajú anonymné sms brány lebo vedia že nejestvuje legislatíva, ktorá by donútila prevádzkovateľa brány aby posunul IP adresu dotyčného.

katarinaina
autor
15. feb 2019

@chupakabra Môj muž je práve ten ktorý to chce riešiť, ja som to doteraz brzdila, pretože som si istá že to pravda nie. Aby si mi správne rozumela, ak by ma muž podvádzal, tak to riešim okamžite ale mám dôkazy na to že to tak nie, pretože som ho pred tromi mesiacmi nechala sledovať, a nič z toho nebolo... takže ja fakt viem na 100% že ma nepodvádza. Skôr si myslím že ten človek čo to posiela vôbec nie je žena, ale niekto kto sa nám chce pomstiť za niečo alebo niekto chorý...

mircalla
15. feb 2019

@katarinaina Takze potom ziadny problem nemas, ci? Naco si zakladala diskusiu? Nic nerobite, nic sa urobit neda atd atd...tak to nechajte tak, to je asi najlepsia rada, ked sa ti ziadna nepozdava. Na policiu ist nechcete....Ci cakas nejake zazracne riesenie bez snahy z vasej strany daco urobit?
Evidetne nekomunikovanie a ignorovanie tiez nikam nevedie, kedze vam pol roka stale vypisuje dalej...

katarinaina
autor
15. feb 2019

@mircalla ak by si dobre čítala, tak by si sa dočítala, že som tam bola... Diskusiu som zakladala, pretože som dúfala, že niekto, kto zažil to čo my, možno urobil niečo na čo som ja s manželom ešte neprišla sama. Žiaľ, asi to tak nie je a každý má len štandardné odpovede typu: veď on ťa podvádza, takže buď vďačná za to že ti to ten dotyčný napísal. Možno sa tu ešte ozve niekto, kto zažil to čo my a prišiel na riešenie, ktoré ani Tebe ani mne ešte nedošlo.

bodka13
15. feb 2019

@katarinaina zvláštne , že až doteraz si detektíva nespomenula.....

katarinaina
autor
15. feb 2019

@mircalla
@katarinaina
@katarinaina verte mi že ak by ma muž podvádzal, tak to viem dávno a už je aj dávno rozvedený... keď som dostala smsku že: Viem kde chodia vaše deti do školy... tak mi došlo že tu nejde o podvádzanie alebo nejakú milenku, tá by predsa nemala na muške moje deti, ale snažila by sa môj muž so mnou rozviedol a nešlo by jej o mňa... rozmýšľajte logicky... chodia mi aj sms: Máš pekné nové auto... Skrátka niekto ma šikanuje. Mne ide len o to aby som vedela či je to niekto z môjho blízkeho okolia, či ho poznám.

katarinaina
autor
15. feb 2019

@bodka13 čo sa ti zdá na tom zvláštne... myslela som bude normálne stačiť keď poviem že som si istá že ma nepodvádza a nepriek tomu, ste šli po mojom mužovi... Teraz keď vieš že som si to už dávno overila, tak vieš aj to že to zrejme nie je o mojom mužovi ale skôr o mne. Prečo nechodia smsky môjmu mužovi??? čo myslíš ty???

mircalla
15. feb 2019

@katarinaina Ja netvrdim, ze ta podvadza, ale mozne to je. Nejako neverim, ze ta na policii takto odbili.....Kedze je niekto ozaj vytrvaly, tak to bude skor osobne a nie si nahodna obet...Dufam, ze mas o tom nejaky zaznam, ze si tam bola...
Ja si myslim, ze to je niekto, kto vas pozna....neviem, moj nazor

katarinaina
autor
15. feb 2019

@mircalla no práve... na polícii mi povedali že sa to stáva dosť často a či nemáme nejakých nepriateľov. Ja si nie som ničoho vedomá. Jasné, keď mi začali tie smsky chodiť tak som si muža preklepla... Pozerala som si tajne jeho mobila, historiu surfovania na nete na jeho PC... kopu vecí som overila a na nič som neprišla... Potom mu začala písať na fb ta Katka a on mi to hneď ukázal. A tiež v tom čase nevedel že už mi prišlo pár smsiek. Čiže ja som mala náskok na to aby som všetko overila. Potom bol chvíľu kľud a začalo to znovu.

mircalla
15. feb 2019

@katarinaina To nemaju povinnost sa tym zaoberat, spisat uradny zaznam, ked podas podnet? Vobec nic?

bodka13
15. feb 2019

@katarinaina zvláštne je to, že keď ti detektíva baby odporúčali,ani slovom si nereagovala,, stačilo napísať " toho sme už tiež skúsili"
A naozaj si myslím, že tvoj muž vie viac ako hovorí.. prečo by ťa niekto šikanoval? Si vplyvná osoba alebo si odmietla ctitela?

bmuller
15. feb 2019

tak mu odpis nieco v zmysle, ze "to sive auto, ktore stoji nedaleko, uz ma prehlad o tvojom zivote, naozaj potrebujes, aby sme poznalôi vsetky tvoje kroky? / citis sa v bezpeci?"
(je velka pravdepodobnost, ze nejake sive auto nedaleko bude, kedze polovica aut je siva 😃 davaj si pozor, aby si tu osobu oslovila len "ty /vy" = aby si nepouzila rod muzsky/zensky, cim by si sa prezradila, ze nevies, kto je - ak by si netrafila pohlavie)
-- pride mi, ze dnes si takito blbci dovolia potial, pokial maju navrch a vidia, ze siria stres a strach. takze treba aspon zahrat, ze sa nebojis a vies, kto je.

katarinaina
autor
15. feb 2019

@mircalla urobili úradný záznam a vyšetrovateľ usúdil, že nejde o prečin vyhrážania sa a uzavrel to.

katarinaina
autor
15. feb 2019

@bodka13 pisateľky odporúčali detektíva nie na to aby sledoval manžela ale na to aby vypátral toho kto mi to píše. Keby napísali zaves detektíva na manžela tak by som sa ozvala. Ja som tomu detektívovi ani nehovorila že mi chodia smsky, najala som ho s tým že chcem iba vedieť či muž nemá niekoho.

bmuller
15. feb 2019

@bodka13 vies, ale to je aka logika od dotycnej otravy - akoze aj keby ju muz realne podvadzal, tak co si dotycny slubuje od toho otravovania alebo co caka od smskoveho bombardovania? ze mu autorka napise - ano, mate pravdu, srdecne dakujem za oznamenie, tak sa uz ideme rozvadzat, a ja som sa z toho psychicky este zrutila a idem sa liecit na psychiatriu, a dam o tom velky oznam do novin??

katarinaina
autor
15. feb 2019

@bmuller ja nemám ako odpisovať... mne len chodia smsky z sms brány, nedá sa odpisovať späť do sms brány. Práve v tom je ten háčik, že nemôžem reagovať.

mircalla
15. feb 2019

@katarinaina Tak uz fakt neviem....nepoznam nikoho, kto to zazil a neverim, ze by to bolo nahodne, to by nikoho tak dlho nebavilo....