Chodíte večer von s kamarátmi?
Baby, co mate male deti (tak do 2-3 rokov), chodite vecer von s kamoskami alebo kamaratmi, na drink ci normalne zurovat? Mne sa dieta stale v noci budi, zaspavat chce len so mnou. Takze vecerne vylety nehrozia. Na druhej strane mi to ani velmi nechyba. Len mi to tak napadlo, ked vidim na facebooku fotky kamosiem, co maju doma babatka a kazdu chvilu su niekde v klube s drinkom v ruke. Som cudna, ak sa prisposobujem dietatu a od jeho narodenia som este vecer zurovat nebola???
@digysa myslim, ze pani napriek tomu, ze pise ze nie je introvertka, nema pojem o tom co je to zur, u inteligentnych ludi 🙂 Zurovat sa da ako pises,aj na urovni.... Nie len vylabat liter vodky a spadnut kdesi pod stol. ja nevidim nic zle na tom, ze si vyrazim s kamaratkami, i ked je to v nocnych hodinach, popijame si miesane drinky, v ktorych toho alkoholu je fakt malo....pripadne vinko, ktore tiez nie je zrovna najalkoholickejsi produkt na svete 🙂 a popritom dobre babske klebetenie, nejake tie tanecky ak sa v podniku tancuje.....ale pani asi nevie, ze zur neznamena bezpodmienecne preliate litre alkoholu, a prichod domov rano, ked uz rodina vstava 🙂 🙂
@sari24 ja v tom skor vidim to, ze pani chcela poukazat na to, ako sa tym, ze nikam nechodi obetuje pre svoje dieta..... co mne nepripada ako velka obeta ,dietatu je jedno co mama robi ked ono spinka a je doma s ockom, babkou, dedkom 🙂 a tiez chcela poukazat asi aj na to, ze kazda matka ktora raz za cas ide von s kamoskami, je vlastne matka ktora svoje dieta zanedbava 🙂 No nepochopim.
Trebars, vcera som bola na oslave, stary znami mal narodeniny pozval ma. Okolo polnoci som sla domov- dcera si ani len nevsimla, ze som niekde bola, rano som fungovala uplne normalne, ako stale 🙂 Neviem, naco bol dobry ten prispevok, kritizovat inych pre to, aby sa pani citila ako supermama, no ozaj super 🙂
@lauricka Ani ja neviem, kde zijem, ale vidis, aj tu su take baby. Uprimne, tie kamosky, co chodia takto zurovat, alebo radsej v noci zit, aby to niekoho zasa nepoburilo, maju babatka doma s manzelmi. Manzelia totiz chodia tiez na panske jazdy a s kamosmi, takze potom na oplatku ide ona von dalsi vecer. A nie je to raz za dva mesiace, ale viackrat tyzdenne. Dokonca aj na vikendy. Napriek tomu neodsudzujem a normalne sa kamaratime, ale zda sa mi to az nemozne, ze sa da pri malom dietati aj takto zit. Rano vonku potom niekedy trpia, ako im je zle z alkoholu a preflamovanej noci. 😝
@zuzka_puska Ty si stale melies svoje a nepocuvas. Citala si vobec moje prispevky? Kolko krat som pisala, ze moje dieta sa budi a place za mnou v noci? Tak co trepes o tom, ze si dieta ani nevsimne, ze tam nie som a tak zbytocne sa obetovavam?
Ale kludne, bojuj dalej, uz tahas za nezmysly, len aby si vysla za tu najlepsiu a najmudrejsiu...
@linj ty si hlavne uvedom, ze zurovanie nemusi byt hned pobyt v bare do rana do 3 a s alkoholom. Jasne, nejaky ten drink padne dobre. ale zas nemyslim si, ze nejaka normalna, inteligentna mamicka by sa sla niekde do bezvedomia dopiť,a rano domov,a potom zanedbavat dieta..... mozno nepoznas inteligentne mamicky, ked teda ako pises tvoje kamaratky su prave tieto typy, ze nepovolia a deti kvoli rannemu dospavaniu zanedbavaju 🙂
nehnevaj sa, naco si zakladala tuto primitivnu debatu? kedze je to debata verejna, nemozes sa cudovat, ze to baby komentuju.
Ak si chcela poukazat na to, aka si skvela mamicka, pretoze ty sa od dietata nepohnes, a obetujes mu absolutne vsetko- nevyslo , zial...
Sklamem ta, lebo KAZDA matka sa pre dieta obetuje. to,ze ty nikam nechodis, obeta nie je. Ked to nepotrebujes, tak neries tie ktore to potrebuju. Ja si nemyslim ze ty si taka dokonala, aby si mala pravo vycitat nieco inym mamam. Kazda je ina, tebe nikto nevycita ze sedis doma, ci ano? Tak by si mozno mala brat na vedomie, ze kazda mama sa snazi byt dobrou, nechapem tej tvojej potrebe zalozit tuto debatu, ci je alebo nie je normalne ist obcas vecer von......
Ked potrebujes poohovarat, ake zle matky vo svojom okoli mas, ako zuruju zatial co ty sa od dietata obetavo nepohnes - skus to radsej s tymi kamoskami na kave, mozno zazijes viac pochopenia ako tu 🙂
@linj ja nikde nepisem, ze sa obetuvas zbytocne, nezmysly tu tahas jedine ty 🙂 hned prvym nezmyslom bolo vobec zalozenie tejto debaty 🙂
nepisem, ze robis nieco zbytocne, to si nedovolim posudzovat- ty vies preco to robis, a mne to moze byt absolutne jedno.
v skratke ti zhrniem co pisem, ty si zalozila tuto temu aby si akoze vyzdvihla to,aka si obetava. OK, pises tiez, ake mas kamaratky, ako odkladaju deti, a ako im je rano zle z alkoholu a neviem co. A na to som ja reagovala tym, ze nik ti nezazlieva, ze nikam nechodis. Tak preco ty kritizujes ine matky? tie,ktore niekam chodia? Ake mas vlastne na to pravo, ich vinit z toho ze zanedbavaju deti? A ako vyssie pises, davaju deti do "mrazu"???? teda poviem ti, citis sa asi prilis dokonalo, ked mas tu odvahu niekoho kritizovat, alebo zhadzovat konanie inych. Pis si co chces, ja som nenapisala ze to co robis je zle. Zle mi pride len to, ako sa vyjadrujes o druhych ludoch- o kamaratkach, trebars. ja by som nechcela taku kamaratku co by o mne verejne pisala ako zanedbavam deti kvoli zurovaniu 🙂
@zuzka_puska A co je zurovanie? Raz pises, ze to, ze ides von, neznamena hned ist zurovat. A teraz pises, ze zurovanie nie je automaticky popijanie v bare. Takze zurovanie je aj ist decentne vecer von, ano? Lebo predtym si to poprela.
Prepac, ale mam dost inteligencie na to, aby som vedela, co som napisala. A nemotam sa v tom tak, ako ty
Este raz ti hovorim, pisala som o babach, ktore chodia v noci von a aj popijat. A nie raz za dva mesiace. Ak sa ta to netyka, tak sa nemusis hned branit.
A nie, nepotrebovala som pocut, aka som uzasna. Praveze ja netrpim nejakymi komplexami a nepotrebujem sa tu takto realizovat, ako ste zacali vy. Normalne som sa spytala mamiciek, ci tiez chodia vecer von. A uviedla som priklad kamosiek, ktore potom davaju fotky na facebook, ale to bol len priklad. Otazka bola normalna, ako to robia ostatne matky. Ale to som sa nedozvedela. Skor tu citam len samu obranu teba a par dalsich na to, ake ste super napriek tomu, ze chodite von. Pritom to vam nikto neberie. 😉
@zuzka_puska Si absolutne neobjektivna. Kde som osocovala matky, ktore chodia von? Este raz, vypus konkretnu vetu.
@linj odpoveď - nie nie je normálne ak chodia mamičky, ktoré majú malinké bábätká 2-3 x za týždeň popíjať do baru drink, neviem si ich totiž predstaviť fungovať na ďalší deň, kojiť asi nekoja a v noci sa o nich stará kto? Manžel, ktorý vstáva do práce?!? 😝
Ak raz za mesiac, raz za dva mesiace...pohoda. Vypnúť potrebuje každý....
Je každého vec ako si svoj voľný čas a relax zariadi, ale dávka zodpovednosti pri tom dieťati by tam mala byť určite.
@zuzka_puska Ty tu napriklad uvadzas, preco som zalozila tuto debatu. A ako to vies, preco to bolo? Tak isto ako vies, ze som introvert? Nehnevaj sa, ale ty si dovolujes sudit ludi bez toho, aby si ich poznala.
Ja ak som sudila, tak jedine niektore kamosky, ktore velmi dobre poznam. A prepac, to ze napisem, ze napriklad niekto ide 3 krat za tyzden na celu noc von a ked potom dieta place, tak mu to lezie na nervy az tak, ze je schopny ho vystrcit v pyzame na balkon. To ti pride ako normalne? Pises, ze by si nechcela takito kamaratku ako ja. Takze na mojom mieste by si sa jej zastala, ze je to v poriadku, ano? Prepac, ale tieto tvoje hodnoty nezdielam. Tym si mi potvrdila, na akom mieste u teba dieta je, ked toto ti pride ako zle z mojej strany a nie zo strany tej matky, ktora takto tyra svoje dieta. Kvoli svojmu sebectvu...
@linj pises konkretne, ze ak je matka unavena a chce spat, odlozi dieta "do mrazu" 🙂 dalej, ze podla teba nie je v poriadku, ak si matka prida na socialnu siet foto z nejakej party. pripadne kritizujes kamaratky, ktore niekam idu,a su potom unavene a zanedbavaju deti pretoze oni musia dospavat preflamovanu noc 🙂
ved tebe nikto nepisal, ze robis nieco zle, pripadne ze nie je v poriadku to ako sa spravas... ja osobne by som si ani nedovolila, napisat nieco zle na spravanie ci postoj k detom na adresu inych mamiciek.
ty si sa sice pytala, ako to robia ine mamy,ci chodia von alebo nechodia, ale samozrejme si podotkla, ze to ze mamicky zuruju a je tam alkohol, nie je normalne 🙂 vsak citaj co pises 🙂
Teraz nejde o to, co je zur- pre niekoho posedenie s kamoskami v bare, pre niekoho diskoteka, pre niekoho aj ten alkohol. Noa? to neznamena, ze ked ja mam svoj model spravania, musi ho kazdy respektovat.
Ja osobne si dam miesany drink, alebo vinko, neopijam sa do nemoty. Ale nedovolim si ani sudit ine mamicky, ano aj tie ktore sa na diskoteke kludne opiju 🙂 Noa? kazdy robi to,co mu vyhovuje 🙂 Ked tvojim kamaratkam vyhovuje ist v noci von a opit sa,a rano byt unavene,tak? Preco by si ty mala riesit ich, ci to je alebo nie je v poriadku 🙂 Sak ries seba, svoju rodinu, svoje dieta, teba predsa ini ludia nemusia zaujimat. Nemam proste rada taketo verejne osocovanie,kritizovanie, hranie sa na niekoho viac, ako ti ostatni.....
@linj Moja dcerka chodi od 6 mesiacov babičke na noc a velakrat aj na vikendy,niekto neda pol ročne dieta z ruk ani na 5 minut,ja som ju dala maminke aj na dva dni a s kludnym svedomim. Dcerku milujem viac ako svoj život,dychala by som za nu keby to šlo a musim povedat ze keby nebolo maminy asi by doteraz nebola s nikym inym v noci (s vynimkou tatinka) okrem mna,ani svokre,ktoru velmi lubim a je to užasna žena,by som ju nezverila,každy ma doma inu situaciu a každy je obklopený inymi ludmi a aj každe dieta je ine,ak by dcerka bezomna plakala a potrebovala by vyslovene len moju spolocnost,tak by som ju "neučila" byt bezomna,naštastie je citovo naviazana na nas všetkych 🙂 nie len na mna konkretne ale aj tatinka,babičky,mojho brata...miluje spoločnost ,kamaratav a rodinu,ked ju necham pocas nakupov v detskom kutiku a prijdem pre nu o dve hodiny ešte sa mi stažuje že som prišla skoro 🙂 ale ešte dodam k času stravenemu bez dcerky,jasne ze som bola aj vonku s kamaratmi,na drinku,alebo s partiou včetne manžela na večeri,ale to ma ani tak velmi nelaka,skor ten cas vyuzivam na relax,dobru knižku,alebo film s manželom 😉 a na všetko ostatne pričom nas nevyruši dcerka 😀
@zuzka_puska Kedy som napisala, ze nie je v poriadku, ak si mamicka prida na facebook fotku z party alebo odkial? To je zase vymyslene.
Ano, nezda sa mi ok, ak sa niekto opija a potom nie je schopny starat sa o svoje dieta. To jedine si teraz trafila. Napriek tomu, ze toto snad nie je bezny pripad. Co sa ti zda na tom vyvysovanie?
Takze ak socialka takej matke zoberie dieta, bude to preto, lebo sa vyvysuje? Nemas pravdu, ze je to kazdeho vec, ako sa stara o svoje dieta. Deti nie su tovar ani majetok a nemali by zit v takych rodinach, ako popisujes. Zial asi aj to je slovenska realita a je mi ich luto.
@linj Haloooo 🙂 Kde pisem, ze to ak matka vystrci dieta v zime v pyzamku na balkon je normalne?? NIKDE!!!! Lebo si ani nemyslim, ze je to v poriadku. samozrejme, zena by nemala byt 3x do tyzdna do rana von. Ty mozes urobit jednu vec- nahlasit taketo spravanie matky na socialku....A neboj sa, oni to uz poriesia, aj jej caste nocne vyjazdy, aj tyranie dietatka.
Ten prispevok, kde pises o tyrani som asi prehliadla, nic take tu nevidim???!!!!
@sarinka2012 Super, ved takto to ma byt. Ak dcerka nema problem byt s tatinkom alebo babickou, tak preco nie. Toto je normalny zivot, o com ty pises. A na toto som sa pytala. Dakujem za pochopenie.
@zuzka_puska Teraz ti to presne skopirujem, ak nevies o com hovorim:
A ake mas na to vlastne pravo, ich vinit z toho ze zanedbavaju deti? A ako vyssie pises, davaju deti do "mrazu"???? teda poviem ti, citis sa asi prilis dokonalo, ked mas tu odvahu niekoho kritizovat, alebo zhadzovat konanie inych.
@linj Ja uplne chapem tvoju otazku,v okoli mam asi dvadsat mamičiek a mladych rodin s ktorymi mam kamaratsky poprijpade priatelsky vztah a kazdy to ma doma inak "nastavene" kym jedna kamaratka nemoze ist ani cez den na kavu,lebo jej dcerka nevydrži ani s babičkou tak druhej synček chodi babičke na vychod na tyždnovky a ani domov sa mu nechce 🙂 a obe deti maju s rodičmi nadherny vztah 🙂 Ja som si tiež pripadala nenormalna ze moje pol ročne dieta nie je so mnou ,žiadna kamaratka babatko v takom veku nikomu "neodložila" ale žiadna nemame doma rovnake babatko 🙂 rychlo som si uvedomila ze nezaleži na nikoho nazore ani postoji ,iba na mojej dcerke a to ako dana situacia vyhovuje jej samotej,nikdy by som jej citovo neubižila tym že ju niekomu odložim,hoci je to babicka,ak by jej to nevyhovovalo,nehovorime tu o 15 ročnych pubertiakoch,ale taketo male dieta tu nie je preto že by samo chcelo,ale preto že sme ho chceli my a je tym padom pre mna samozrejme,ze sa prisposobujeme jej potrebam
@sarinka2012 Toto je uplne iny pripad, pretoze ty respektujes potreby svojej dcerky. Ako si sama pisala, ak by bola na tebe zavisla a nechcela byt s nikym inym, nedavala by si ju. A to je to. Mozno aj ja by som chodila vecer obcas von, ak by syncek bol spokojny aj s manzelom alebo mojimi rodicmi. Ale skratka chce mna.
Nikdy by som neodsudila maminu ako si ty. Ano, ked vidim kamosku, ktorej dieta za nou nacahuje ruky a jej je prednejsi vecer v spolocnosti slobodnych kolegov ci kamosov, to sa mi zda trochu smutne. Nehovorim, ze je zla matka, ale ja by som to nedokazala. Ako pises, rodic by sa mal prisposobovat potrebam dietata.
@linj pozri, v prispevkoch vyssie pises ze sa ti nezda OK, ak mamicka zavesi fotku z nejakeho zuru na socialnu siet. Ty pises vseobecne, o kazdej matke, ktora sa od svojho dietata niekam pohne. Lebo ako pises, dieta potrebuje matku pri sebe, nie kdesi von..... toto vsetko pises, ono ked si precitas vsetky svoje prispevky, dojde ti, ze osocujes a kritizujes kazdu jednu mamu, ktora niekam ide a necha dieta s , ako pises "niekym inym"..... akoby dieta malo byt len a len s matkou. pre boha 🙂
pisala som to, pretoze o tyrani si NEPISALA ABSOLUTNE NIC, o tyrani si zacala pisat az vtedy, ked som ti napisala ake mas pravo sudit ine matky a hrat sa tu na hrdinku. Az vtedy si napisala, ze tyranie deti je zle, a bla bla bla. ZIADNY PRISPEVOK kde pises predtym o takomto tyrani tu nevidim. Tak mi ho skopiruj- je mozne ze v tejto kope prispevkov som to prehliadla.
Takze zhrniem to,a idem spat, lebo myslim ze mudrejsi ustupi, nikam nevedie toto natahovanie a chytanie za slovicka......
Ak matka pije, chodi 3x do tyzdna niekam do rana zurovat, dietatu neda jest pit, da ho v noci na balkon, pripadne ho v opojeni alkoholu mlati- to samozrejme nie je dobre. Ale ak sa matka ide zabavit obcas von, ci si da, alebo neda alkohol, je uplne jedno. Ak tym dieta nijako neutrpi, a je o neho riadne postarane, nie je na tom absolutne nic zle. Obcas si vyrazit treba.
Inak, ked si precitas svoj prispevok - myslim ze sa pytas na to, ci baby chodia von, alebo obetuju svoj zivot doma detom - a nie na to, ci je zurovanie, alkohol, a nasledne tyranie dietata normalne alebo nie. Takze, laskavo si aspon svoj za svojim, ked uz nieco pises 🙂
A teda z toho vyplynulo, ze tebe sllo o vsetky zurujuce matky, aj tie slusne, nie len o tie ktore deti zanedbavaju a tyraju 🙂
Ok, idem spat, odpisem zajtra :P cau
@zuzka_puska Dat dieta v noci do mrazu ked place ti nepride ako tyranie?
@linj mimochodom, vyssie pises ze o ziadnych fotkach nepises, a je to moj vymysel 🙂 tak aby som ti akoze ukazala, ako si "kakas do pusy" - moj vymysel to rozhodne nie je, a o spominanych fotkach na socialnej sieti pises hned v uvodnom prispevku 🙂 dala som si tu namahu to najst- nech sa paci, klikni na prispevok, ktory debatu zacal, a pekne krasne to tam uvidis 🙂 Takze utvrdila si ma v tom, ze ani len nevies, co si pisala pred cca 2 hodinami, takze ja dalej nemam dovod s tebou kominikovat, a dohadovat sa tu kto ma,alebo nema pravdu 🙂
Cize ja mam svoju pravdu, ty svoju,a tym to pre mna hasne 🙂 dobru noc, a ked sa budes nudit, precitaj si svoje ctene prispevky, aby si potom nemusela vytahovat na inych ludi, ze si vymyslaju 🙂 pa
@linj Tak to by som nedokazala ani ja 🙂 ak by dcerka čo i len zamrnčala ked ju beriem mamine,tak by som vzala tašku ,dcerku a skusila to nabuduce 😉 ale zase su deti ktore sa tažko lučia a potom si na rodičov ani nespomenu,aj kamaratka potrebovala chodit na školenia jednu dobu a nosila mi dcerku domov lebo ju nemala kam dat a ta za nou vždy velmi plakala,ale len kym nezavrela dvere a potom sa na mamu ani neopytala a musim povedat ze bola evidentne spokojna,usmievava,pekne sa mi napapala a dokonca aj vyspinkala 🙂 kazde dieta je ine a ja verim ze ziadna mamina by nesla v noci hyriť,keby vedela že jej dieta za nou niekde plače 🙂 je spravne ze sa prisposobujes synčekovi ,len si ho uživaj,prijde čas ked ta pri zaspavani nebude chciet ani vidiet a sam ta bude posielat večer von s tatom aby mohol mať doma žurku 😀 a čas už nevratiš....
@zuzka_puska A nepisala som nic z toho, co hovoris. Ani o tej socialnej sieti, ze to nie je normalne. Ani o inych matkach. Neosocila som ziadnu, iba taku, ktora sa zacala do mna navazat za moju otazku. Co je na tom zle, ze sa spytam? Ak ta ta otazka irituje, tak na nu neodpovedaj. Ja som chcela normalne a slusne vediet, ako to funguje v inych rodinach. Ci je to iba nahoda alebo skutocne vacsina dnesnych mamin zije tak, ako pred narodenim babatka. Lebo u mna si to neviem abi predstavit, ako by to slo. Ale to som uz pisala. Nebudem sa opakovat. Kto chce, pochopi. A kto chce bojovat, toho nepresvedcim.
@linj moment, to davanie dietata "do mrazu" si vysvetlila v prispevkoch az neskor. az nedavno si napisala, ze je to vlastne vyhodenie dietatka v pyzamku na balkon. PREDTYM SI O TYRANI NEPISALA NIC!!!! ale to je uz jedno, ja som sa presvedcila o tom, ze ty si nepametas, co pises. a preto ti radim precitaj si SVOJE prispevky, a pripomen si vsetko co si napisala, aby sa potom nestalo ze napises ake vymysly tu niekto pise, pritom tie vymysly pises rovno vo svojom uvodnom prispevku 🙂
uzavrela by som to tak, ze tato debata nevedie nikam, si najmudrejsia, najstarostlivejsia, najsikovnejsia,a neviem este aka najmama 🙂 a pre mna to hasne 🙂 cau
@linj na tom ze sa pytas nie je zle nic, o tych fotkach si pisala v svojom uvodnom prispevku. vies vobec, ako znela tvoja otazka?? mam ti to skopirovat? 🙂
@sarinka2012 Asi mas pravdu. U nas to je tazsie, malicky strasne place a mali sme co robit, aby sme ho zvykli aspon cez den byt chvilu so starymi rodicmi. Skusali sme to velakrat, ale stale len hlada mamu. Tak som to vzdala a hovorim si, ze z toho vyrastie, nebudem to silit. Hoci mozno som ho to mala naucit skor alebo nieco. Ja by som aj tak urcite nechodila niekam do baru na celu noc, ako ty hovoris, skor si doprajem relax ci manzela, ked je to mozne. Ale pre mna je vobec predstava, ze raz zaspi sam a nebude ma do hodiny s placom hladat utopia. 🙂
@linj takze tu ti to skopirujem, neda mi to,ked vidim ako si sa uz zamotala 🙂
toto je tvoj uvodny prispevok nech sa paci:
Baby, co mate male deti (tak do 2-3 rokov), chodite vecer von s kamoskami alebo kamaratmi, na drink ci normalne zurovat? Mne sa dieta stale v noci budi, zaspavat chce len so mnou. Takze vecerne vylety nehrozia. Na druhej strane mi to ani velmi nechyba. Len mi to tak napadlo, ked vidim na facebooku fotky kamosiem, co maju doma babatka a kazdu chvilu su niekde v klube s drinkom v ruke. Som cudna, ak sa prisposobujem dietatu a od jeho narodenia som este vecer zurovat nebola???
este ako dlho chces tvrdit,ze o ziadnych fotkach na facebooku si ty vobec nic nepisala??? 🙂 🙂 prosim ta chod sa radsej vyspat, ako sa tu donekoncena zamotavat 🙂
@zuzka_puska Ja som nepisala, ze som o ziadnych fotkach na facebooku nehovorila, ale o tom, ze som nikdy nepovedala, ze to nie je normalne. Citas?
@zuzka_puska A k tomu mrazu a tyraniu. Na strane 2 (este skor ako si zacala tuto slovnu vojnu) som napisala:
Ano, mam kamosky, ktore to ignoruju a idu zurovat. Ak dieta reve, tak povedia, ze ma byt ticho, lebo dostane po riti. Ak nepomaha, vystrcia ho na balkon do mrazu.
Ty tvrdis, ze som to dostatocne nevysvetlila a nemohla si z toho vediet, ze ide o tyranie? Nezartuj.

Keby som výrazne ponocovala, chcelo by to telo dospať a to pri prckovi nie je možné 🙂 som lenivá a tak presúvam moju velectenú prdel všade autom - tudíž nealko. A vobec, po celom dni keď niečo žvatlám vysvetlujem naháňam malého človeka - nemám moc často chuť spoločensky konverzovať 🙂 dám sprchu, kniha, háčkovanie, telka, manžel 😀 keď chcem spoločnosť a pohár vínka rak zavoláme kamarátov k nám, decko sa s nimi vyhraje, oni s deckom stvárajú koniny a je pohoda klídek tabáček 🙂 áno sem tam idem von (asi 5x za rok a pol? Aj to radšej kafe poobede ako drink večer 😀) ale momntálne nemám potrebu žúrovať 🙂 teraz mám iné prority, možno o 5-10rokov budem popíjať sex na pláži niekde v centre a budem ohovárať tie mladé šušky čo balia mladých šušiakov 🙂