Chodíte večer von s kamarátmi?
Baby, co mate male deti (tak do 2-3 rokov), chodite vecer von s kamoskami alebo kamaratmi, na drink ci normalne zurovat? Mne sa dieta stale v noci budi, zaspavat chce len so mnou. Takze vecerne vylety nehrozia. Na druhej strane mi to ani velmi nechyba. Len mi to tak napadlo, ked vidim na facebooku fotky kamosiem, co maju doma babatka a kazdu chvilu su niekde v klube s drinkom v ruke. Som cudna, ak sa prisposobujem dietatu a od jeho narodenia som este vecer zurovat nebola???
@zuzka_puska Do tejto debaty som povodne vobec nechcela prispiet, lebo sa mi zda odveci ako sa tu hadate. Ale teraz mi to uz nedalo, citala som celu diskusiu a fakt prekrucas strasne niektore veci. Mne ta otazka vobec nevyznela ako osocovanie, ani utok proti inym mamickam. Mozno nie som zaujata a nemam vycitky svedomia, ale prisla mi uplne normalna. Praveze tvoje prispevky sa mi zdaju dost utocne, ovela viac ako uvodna otazka...
A k tomu mrazu ma linj tiez pravdu, napisala to dost jasne.
@zuzka_puska Ty si strateny pripad dievca. Este pred chvilou pises, ze sa netreba starat do druhych a nemam sudit ine matky, teraz hovoris, ze mam kamosku nahlasit na socialku. Ten pripad je trochu zlozitejsi a nie je tu priestor pre jeho rozpisovanie, ale vedz, ze to sledujem a ak bude treba, nahlasim to. Len som ti na tom chcela ukazat, ze nie je vzdy kazdeho vec, ako vychovava svoje dieta. A to by si mala ty obzvlast vediet, ak pracujes s tyranymi detmi...
nechodim a ani som velmi nechodievala. skor poobede na caj ale to par krat do roka. akebo castejsie nejaka poobedna navsteva, grilovacka, opekacka...
Ja osobne by som sama von nesla nikdy som to nerobila nedokazala by som sa vobec zabavit myslim si ze zurovat je pre baby ktore nemaju deti a muzov ved ako sa mozu potom starat o deti ked nasledujuci den cely prespia.u nas funguju romanticke vecere v restike svokra postrazi deti su na nu velmi zvyknute lebo byvame spolu takze von neni problem ale na co.relax mam ked moj muz pride domov a je s nami doma.vtedy som ta najstastnejsia zena na svete ked sme vsetci spolu.
Kazda zena, ktora sa stane matkou, ziska iny pocit zodplvednosti za seba, za dieta, za rodinu. To, ako zije matka po narodeni dietata, ci chodieva von z casu na cas, alebo je stale iba s dietatom, je na jej rozhodnuti a voli. Tak sa tu nehadajte, je to uz trapne.
@linj jasne ze chodim, boze zato ze som matka neznamena ze uz nie som clovek a nemam ziadne potreby. Chodim cvicit 2x do tyzdna, s kamoskami aspon 1x do mesiaca von a niekedy do divadla a pod. Tak isto aj moj muz, problem jasne nastava ked chce ist spolu, to uz je ovela tazsie, kedze nas maly je taky aky je a jednoducho spi len do 2 rana 🙂. jasne ze uz nemame potrebu sa niekde opijat, lebo potom na druhy den treba fungovat 🙂, ale zabavat sa da aj tak
Ja chodim sem tam s kamoskami na kavu, ale nie zurovat po nociach, to som nikdy nemusela a ani by som po celodennej sichte uz teraz nevladala 😉. Ale kedze uz mame skoro vsetky deti, stretavame sa skor cele rodiny, my pokecame a aj decka maju aktivity.
kokos, ja chodim zurovat, aj nezurovat, mam rocne dieta, ale tieto trapne, utrapene tety bety ktore namiesto otazky nad ktorou sa proste zamysla zakladatelka, zacnu riesit vsetko, jej motivacie, jej pocity, mentoruju o vsetkom a o hovne a subezne s tym, by chceli mat vypointovane to, ze zakadatelka ohovara )))
a ako zazrato sutazivo, slepky, kto ma pravdu, v tom sliepocky rady sutazia))
normalka, si sa zamyslela, nech uz z hocakych dovodov, pohoda... kludne sa opytaj ) ja obcas chodim na zurky, aj nie..ako kedy... nevidim na tom nic zle, tiez sa mi budi este, ale je tam babka, na ktoru je zvyknuta, obcas sa nezobudi vobec... ale ja len ozaj obcas vybehnem, v noci som bola dvakrat... ked v noci deti prespia, nevidim na tom nic... cau a vela sil.
@linj chodim a rada. Mam stvorrocnu a trojmesacnu dceru. Mam skveleho manzela,super rodicov a odsavacku na mlieko. neviem si predstavit zivot bez priatelov a napriklad divadla,kina. A pride mi lepsie obetovat svoj spanok,baby ani nevedia ze niekde som. Vztahova vazba sa nezaklada na neustalej pritomnosti matky pri detoch. Ak by som sedela vkuse doma,bola by dom nervozna,takto som spokojna mama. Ozaj,este si robim aj dalsi postgradual. Ale nevravim,ze sa to ako to teraz mame nebude menit. A kamosky, co tyraju deti by si mala asi upozornit...
@linj ahoj tak moja ma v aprili 2 roky a poviem ti ze od kedy som porodila som vecer vonku nebola max poobede a to len par krat..obcas si povem ze by sla ale nie dieta je dvolezitejsie a radsej bude s chlapom a malou doma....a v lete ma caka porod druhe dieta....a myslim ze kym su deti male budem hlavne prinich...ved ked podrastu bude este dost casu ist kde
ja som bola raz na diske ked mal malý pol roka 🙂 a stačilo mi vôbec som sa nezabavila ... akurát som nad ním premýšlala ... ach ... ale sem tam si zájdeme s mm na pivko na dve hodky .. to mi ho postráži mama a na tom nie je nič zle ... ak chcem isť aj ja niekedy do spoločnosti medzi známych sa vyventilovať 🙂
@linj "Len mam par kamosiek, ktore chodia aj 2-3 krat tyzdenne na zurky, na nakupne vikendy a babske jazdy ci lyzovacky. A to uz od 2 mesiacov veku ich deti. Ja si to neviem predstavit, moje dieta by plakalo o dusu, preto sa pytam, ako to funguje a ako sa to da. A ci tak to ma byt, ze treba dieta vytrenovat a zvyknut na to, ze mama chodi zit, alebo je normalne sa mu na cas prisposobit, kym to potrebuje."
ich deti asi neplacu, tak chodia. Naco ich riesis? Rob podla seba, svojho dietata. Ci potrebujes kopirovat ich? Zi svoj zivot, to je to najlepsie co mozes robit 🙂
Tak ja mám 36 a neviem si predstavit ísť v noci na disku. Ak nám deti postrazi svokra Tak ideme s mužom na večeru,nákup alebo kávu, niekedy Ide aj 9r syn.Inak chodím do detského centra.Raz za mesiac idú deti k sestre na 3h a my s mužom na nákup. Keď je možnosť kam dať deti prečo nie,pri synovi som si robila Vs,chodila cvičiť teraz ešte kojim aj keď malá má 27m.Na všetko dozrie čas. Inak nie na milú a usmievavu maminu. 😉😉😉
vsetci nasi znami,co maju deti, tak chodia, akonahle deti mali tak rok a pol tak isli von. Nehovorim,ze su vonku furt, ale ako raz za par mesiacov idu na par drinkov a doma im to hlidaju babicky. Nechodit nikde znamena dost nebezpecne sa odrezat od spolocnosti a clovek lahsie chytit potom depku,ze je 2 roky doma a furt toci iba o plienkach a kojeni a kocikovani. Ja tiez nechodim von stale, ale sem tam ist vecer s kamosmi von na dobre jedlo a pohar vina padne na psychiku velmi dobre.
Ahojte, nebudem zakladat novu temu mozno mi poradite aj tu. Viem ze ma vela z vas odsudi, ale skusim. Po 18tich rokoch sme mali vcera stretko zo zs. Ja som nesla, malemu idu zuby, uz dva mesiace sa budi aj v noci kazdu hodku, spi len na prse a len so mnou. Brala som to ako svoj "udel". Dnes ale kukam fotky a je mi do placu. Nie som zurkovy typ, ale ze som tu chybala ma mrzi. Planuje sa repete a ja by som ho nerada tentokrat zmeskala. Mlieko na odsatie nemam a viem si predstavit aky randal bude robit synator keby som nechala uspavanie na manzela. Myslite ze raz umele mlieko a trochu placu by bol velky problem v psychike 8 mesacneho dietata? Detom sa fakt venujem, dcere ako prvacke, aj synovi, ale po x rokoch fakt potrebujem vypadnut. Nie sa ozrat, proste len zabavit a pospominat. Dik za kazdy nazor
@nikitaf ja som sa bala ako to zvladne syn, ked som isla do porodnice s druhou dcerou.. maly si ani nevsimol, ze nie som doma 😀 az mi to bolo luto..
len to umele mlieko by som mu skusila dat mozno ochutnat popredu, nasla vhodny dudel na flasku - aby sa vedel ukludnit.. psychike to urcite neublizi - ved bude s tatom..
Mam rodinne problemi neviem ako by som zacala manzel pije a je agresivny neviem co mam robit psichicky ma tyra zvast cez vikendy kazdy vikend sme v strachu co zase bude.pomozte mi neviem co mam robit.
@12adriana11 je mi ľúto, čo prežívaš, no tu ti môžeme pomôcť len radami. Viac ti môžu pomôcť tvoji najbližší, tvoja rodina, obrátila by som sa na nich. Povedz im čo prežívaš a nedovoľ, aby svedkom toho boli deti! Skopíruj si všetky doklady, priprav do tašky nevyhnutné veci a odíď. Zároveň by som pri jeho vyčíňaní zavolala políciu. Tu pomôže jediné - odchod od neho. Skús sa obrátiť na nejaké centrum pre týrané ženy - 0903 550 519 - tu máš nonstop linku, oni ťa už nasmerujú, alebo pohľadaj na internete podľa miesta bydliska. Drž sa.
podla mna je Tvoja otazka uplne normalna. Poniektore babenky su asi len trosku frustrovane ;) takze... ja tiez nechodim von, presne kvoli tomu dovodu, aky mas Ty 🙂 Maly sa odomna nevie odtrhnut a to ma uz skoro 3 roky.. Ked aj idem von, tak ho musim uspať ja a vybavit maminu na varovanie.. A musim byt pobliz (resp. mat k dispozicii auto, aby som bola rychlo doma, ak by sa nahodou zobudil a hladal ma). My tak s muzickom mojim vypadneme raz za pol roka... (svadba, nejaka vacsia akcia, iba obcas sme vybehli len tak na pivko.. to uz skor poobede na dve hodky a domov).. Sme spolocenske typy, tak dufam a pevne verim, ze krpec z takehoto "maminkovania" vyrastie a dopraje nam trosku volnosti 🙂 na druhej strane sme zase aj radi doma, pretoze moj muz chodi pracovat na 3-5 dni a potom je doma den, dva... a smejeme sa na sebe, ze aki sme zostali domasedi 🙂 dame vinko, pozreme film... hotovi dochodcovia 🙂
Ja som na materskej bola so synom 3 roky.nikde som nechodila.teraz bude mat 5 rokov..mam este 1,5 rocnu dcerku..aj keby som chcela ist vonku tak su tu 4 problemy🙂 1: dcerka je kojena a v noci sa budi aj 10 krat.umele nechce..ani flasu neda do pusi. ...2: muz staaale robi..do 8 vecera kazdy den a este aj soboty...takze kedy??? 3:keby aj nerobil cez vikendy tak koooonecne po celom tyzdni by bolo vhodne keby ho aj deti vydeli 🙂 a kedy mame byt my dvaja spolu ako par?ako rodinka?ze sa povenujeme spolu konecne obom detom...neviem si predstavit ze by bol konecne doma a ja by som ho nechala doma s dvoma detmi nech sa kukaju na rozpravky alebo nech sa hraju,blaznia...a ja by som odisla za kamoskami do baru ci na disku..pride mi to nefer voci detom..nie?kamosky boli,su aj ostanu...aj zabava pocka a neutecie..ale vikendy stravene s detmi su mi viac vzacne.lebo rychlo vyrastu a nebudu vecne sa chciet s nami hrat...maznat..spinkat s nami...a radsej si deti uzijem a uspim no a romanticky vecer si urobim s muzom...uz ked sme rodina tak nocne vyjazdy idu bokom..no a keby som uz aj isla...a mala to ♥ vykaslat sa na nich...rozmyslam ze ako by som po fláme fungovala?keby aj prespali celu noc ( co nehrozi a na chlapa 2 deti placuce v noci uffff by ho drblo) ...no tak ako by som od rana od 7 ked oni vstavaju fungovala az do noci? A kto by sa s nimi hral? Navaril obed..isiel s nimi na vylet?...ok ocinko...ale mamicka v posteli cely den nevladna z flamu a otec s detmi? A tie deti by mali co z takeho dňa? Namiesto rodinnej zabavy či vyletu mamicka KAO... ale kazdy ma ine priority...ja sa musim praveze vyspat aby som dokazala fungovat a venovat sa im...mam 34 rokov.nevladzem 😀😀 ja ked spim malo tak...chudiatka deti...a aj muz🙂 hovno z dňa...a deti su hyperaktivne..tie moje su ani z certovho vajcia..ani pospať by ma nenechali..4: vsetky mamicky a
Kamosky ktore mam by ani len nenapadlo ist somnou na noc vonku...ani jednu...a to ich mam dost a poznam ich vela.ale jednoducho by nesli..proste taky nazor ...zalezi to aj od povahy,charakteru...vychovy a tak dalej...niektore nemaju az taky materinsky cit a pud...kazdy dostaval od rodicou inu vychovu,hodnoty,lasku...ale kazdy ma svoj nazor...ale...ked dokojim🙂 chcela by som ist vonku.trosku vypnut a odreagovat sa..tak ale s muzom..deti starym rodicom a spolu.hlavne cez den🙂 welnes a tak...nie na noc a prist rano ku detom rozbyty a nevyspaty...obdivujem takych co sa takto odreaguvavaju...ja by som tiez rada vypla aspom na par hodin a aj to budem robit lebo 24 hod.denne len viskanie,plakanie,vzdor,domacnost...a v kuse dokola...tak ale myslim ze je asi vhodnejsie vypnut tak aby som si praveze oddychla a relaxovala...a nie ponocovala a bola nevyspata...to mi nejde do hlavy...chciet oddych od deti niekde na zurke...aby som dalsie dva dni zomierala.ved by som si praveze este viac uskodila nie?? Da sa vyrazit aj cez den...fitko,kava,kino...masaze,kadernik...do mesta a tak...ale vecer sa venovat rodinke..naco by som si ju
Inak zakladala ? A robila deti? Aby som si uzivala ako ,,zamlada" ked som nemala muza...deti...treba sa vyburit a uzit si...a okolo 29 ked uz ma clovek rozum a je pripraveny na rodinny zivot a deti tak si zalozit rodinu...moj nazor...no mozno keby ma moje deti vecer a v noci nepotrebovali no tak by som si uzivala aj ja...v posteli🙂🙂
Jaaaj a zabudla som na to,ze ked ma niekto ledva na rožok...tak na taxiky,bary,a ine vyjazdy mu neostava🙂
Nie, nechodím. Malá ma 20 mesiacov skoro a bola som 2x a z toho ten druhýkrát, teraz v piatok. Pred tým sa jednoducho nedalo a teraz je to skôr o tom, že idem a neriešim. Je pravda, že ako vie, že som tam neni, tak skôr zaspí pri otcovi, ako keď som tam a chcem, aby ju uspal. Celý môj doterajší život bol veľký žúr, takže pre mňa to bolo veľmi ťažké, ale zvykla som si. Vždy bola malá u mňa na prvom mieste. Skôr ma dojíma, ak niekto stále vešá na fb fotky svojej rodinky ako píšeš a potom tam bachne foto z nejakej akcie. To sa už len pýtam, kde je to malé. Pre mňa, takéto mimi nebude spokojné inde ako pri mame. Ale teda tento rok sa chystám na pohodu. 😀
Ja chodim pravidelne, s muzom sa striedame..jeden je s detmi a druhy ide...ked tak...inak sme spolu doma🙂
zuruje sa na strednej 🙂)))
mi bez deti ani na krok a vyhovuje nam to uplne 🙂)

@linj v uvodnom prispevku nepises,ze to nie je OK 🙂 to pises zas v inom- ale to si uz citaj a hladaj sama, mna to uz prestalo bavit.
Ja citam, ale ty necitas 🙂 v poriadku, vsak ako som uz pisala, je to jedno, nemienim sa tu s tebou donekonecna natahovat, je to uz trosku nuda 🙂
takze sa maj, a KED VIDIS TYRANIE, a si presvedcena o tom,ze je to urcite tyranie, NAHLAS TO. urobis urcite viac, ako ked to opises tu na MK, tu to riesit nebude nikto. A este jedna vec- ak si svedkom nadmerneho pozivania alkoholu, a nasledneho tyrania dietata, a NENAHLASIS TO, si spoluzodpovedna za to ze dieta trpi. Takze, ked sa hras na slusnacku, pomahaj skutkami, nie pisanim na MK.
Poviem ti, pracujem v tomto odbore, riesim prave tyrane deti. Ak by som niekedy zivote videla, ako matka dava svoje male dieta v pyzame na balkon, v zime, tak to riesim. A riesit znamena zdvihnut telefon a oznamit to, nie sadnut si za PC a na modrom koniku riesit, ci je davanie dietata v mraze na balkon v poriadku. Len tolko!
PS: To si mi radsej ani nemala napisat, ze si priamo svedkom tyrania dietata,a nerobis s tym nic. ZBOHOM