Chodíte večer von s kamarátmi?
Baby, co mate male deti (tak do 2-3 rokov), chodite vecer von s kamoskami alebo kamaratmi, na drink ci normalne zurovat? Mne sa dieta stale v noci budi, zaspavat chce len so mnou. Takze vecerne vylety nehrozia. Na druhej strane mi to ani velmi nechyba. Len mi to tak napadlo, ked vidim na facebooku fotky kamosiem, co maju doma babatka a kazdu chvilu su niekde v klube s drinkom v ruke. Som cudna, ak sa prisposobujem dietatu a od jeho narodenia som este vecer zurovat nebola???
dieťa potrebuje vidieť rodičov v dobrej nálade a vpohode, a nie len vystresovanú mamu ležiacu v teplákoch s mastnými vlasmi na gauči 🙂 My chodíme aj von, aj spolu, a nášmu vzťahu to len prospieva, nie často a nie nadlho, na chvíľku, pokecať s kamarátmi, čo si tiež na tie 2-3 hod dajú starým rodičom povarovať dieťa (ktoré sa na to mimochodom veľmi teší a už nás "vyháňa von", takže žiadna ujma), takže v normálnej miere určite radím áno ;) A koniec koncov, aj ja sa potrebujem z času na čas cítiť "pekne" a "mlado", ubíjajú ma tie tepláky 😀 takže my kedy sa len dá, chodíme všetci traja spolu na výlety a pod, dcérka keď sme 2 dni "len doma" už je nesvoja, čo si tiež tak zvykla 🙂)
ja neviem, ale aj ked som doma, urcite hentak nevyzeram ako popisujes :D:D:D:D:D a vylety povazujem za uplnu samozrejmost s detmi :D to by som nemala potrebu tu ani spomenut snad kks chodia vsetci s detmi po vyletoch a von, ze dva dni doma, dva dni doma su jedine ked su chori
No bola som vonku na hodinku ...vecer do pol 9-tej...kedze este kojim malu a ona chodi spavat okolo pol 9...uz by som to asi ,,dlhsie nedala" pri 2 detoch som rada ze si pospim a nie este ze disky...bary...nechapem ako funguju ine zeny ale moj muz robi do 8 hod.vecera...dost casto aj soboty...neviem ako by som fungovala sama na 2 deti od rana do vecera...vstavaju o 06:15...muz v praci..a varit...prat...upratat...hrat sa s detmi...ist vonku na šmykali,piesku...cez leto chcu byt len vonku...a uprimne radsej budem s detmi chodit po vyletoch(ked uz bude muz sobotu,nedelu doma konecne)a nie dospavat diskoteku...deti urcite viac odcenia vylety,zažitky s rodicmi ktori sa im venuju cely vikend atd..alebo učenie sa s nimi (basnicky,pesnicky atd..) lebo najdolezitejsie su vraj prve 3 roky zivota!!nie su dolezitejsi kamosi,vyjazdy nocne...to počka...prave citam dobru knihu...tam pisu ze dieta potrebuje mamu aj v noci..a dobry vyvoj dietata zavisi od prvych mesiacov/ rokov zivota...aj co sa tika po citovej väzbe na matku...tie roky sa uz nevratia ....proste babatka a male deti by mali byt pri matke...vypinat sa da aj s detmi...na vyletoch a spolocnych aktivitach ktore nieco dietatu daju...niektori sa zabavaju po nociach a potom su neni schopny tomu dietatu ,,nič dať" ziadny zazitok...zabavaju sa ale je to na ukor toho ze dieťa je o vela veci ukratene...(odpisujem z knihy) to su asi pripady rodin kde su alkoholici a od rana do vecera spia a dieta sa hra same v kute...🙂 ...no aj taky su....ja budem radsej doma s detmi...a v noci si radsej pospim a od rana do vecera mam zasa energiu na rozvijanie deti...odreagujem sa po obede...na masazi...korculiach...hrame hokej...kupalisko,rybačka,grilovanie,gulašky s detmi na chate s detmi...a nato sme si ich robili aby boli s nami nie bez nas...a v noci už duplom nie...
prvy krat som bola vonku vecer na 3 hodiny ked mala krpata 2,5 mesiaca 😉 svokra ju strazila, mlieko odsate, dala som si 2 piva po roku abstinencie zuuzo dobrodruuzo..samozrejme nervozna ako pes oci na telefone ci sa nieco nedeje..ale bolo to fajn, posediet s kamosmi a konecne nieco ine ako kojit/prebalovat/par minut spat
Ja zase chodievam von, mala ma predsa aj otca,babky, dedkov, tety..nie casto, akcie si vyberam a ked idem musi to stat za to, ziadne bohpauste vysedavanie v krcme..proste nejaky koncert divadlo, kino ...
Ale aj tak mam najradsej spojenie prijemneho s uzitocnym takze zavolame navstevu s deckami k nam, deti sa pohraju, vecer zaspia, my dospely si otvorime flasu vinka pokecame...alebo ideme zase na navstevu my, riadne na chatu atd
To zalezi asi od natury, niekomu spolocensky zivot nechyba, niekomu ano a kazdy to ma tak ako mu vyhovuje
Niektori muzi robia od pondelka do nedele..takze obdivujem matky ktore idu vonku buď v piatok alebo v sobotu ked muz rano vstava do prace a zena musi od rana fungovat..ja som taka vycerpana pri dvoch detoch ze v noci som rada ked si mozem pri malej pospat..milujem ju a chcela som ju a lubim ju viac ako diskoteky,kamaratky,bary...nocne posedenia(to ziadnej zene neujde) milujem vedla nej spat a ked ma v noci hladka po prsniku a ja ju po hlavicke,vlaskoch...jaaj...citi mňa,moju pritomnost...istotu a bezpecie..zobudi sa aj 5 krat za noc aby sa uistila ze som pri nej...ma aj otca ale dieta chce matku pri sebe nie na vyjazde...keby dieta dokazalo rozpravat isto by povedalo:,, načo ste ma teda chceli?a načo som sa narodilo?....to ozaj nie je laska ani materinsky cit ked sa matka par tyzdnov ci mesiacov po porode vrhne do zivota ktory by si mala aspom na nejaky cas odpustit...koli dietatku a jeho potrebam...niektore ani nekoja lebo sa nechcu vzdat vyjazdou...tak naco maju bábo ked im je prednejsia zabava vonku?na ukor dietatka sa ist bavit...prednejsie mi je dieta jeho potreby nie moje akcie...taky zivot by mali viesť zeny predtym pokial nemaju deti...to sa uz nehodi ponocovat...ja osobne s kamaratkami,znamimi..sme uz vecer take vycerpane ze sme radi po celom dni ked sme uz domka a ideme si oddychnut..od rana od 6 hore...a milion povynnosti..a s detmi vonku az do vecera hrame rozne hry tak asi by som niekde v nocnych hodinach zaspala za stolom..a radsej su zeny doma s muzmi..pokial ich miluju ...lebo nechapem kedy funguju spolu ako rodina ked sa ,,labzuje" potom sa dospava...chudiatka deti...no radsej s muzom po celom namahavom tyzdni v praci doma a spolu s detmi ci pekne straveny vecer ♥♡♥ ja sa pohybujem uuuplne medzi inymi matkami...maju po 30-tke 35- tke a rozmyslaju ako ,,matky" ženy...vypnut sa da aj inak...no pokial je matka vyťazena tak podla mna nema na hluposti cas ani energiu lebo sa venuje detom...suseda ma 3 deti...druha 5...diskoteky nocne vyjazdy maju za sebou ...bavime sa spolu...padne 22- hodina a kazdy padá na hubu do postele unavou..nie vsetky matky su blbe,nudia sa tak ponocuju....a muzov maju zrejme viac doma ako v praci...keby robili aj soboty nedele pochybujem ze by mali chut rodinku a minimalne spolocne chvilky s muzom vymenit za kamaratky a behačky po baroch...naco su potom rodiny nechapem.zabavat sa o samote to co je za rodinu ...to potom nepotrebujem ani muza ani deti mat🙂 ked mam raz za cas moznost aby sme boli aspom sobotu spolu alebo niekedy v nedelu tak isto budem radsej s muzom a detmi nie vonku...to som robila kazdy piatok a sobotu ked som bola mlada ,drbnuta bez muza a deti...a deti rychlo vyrastu...potrebuju nas hlavne prve roky zivota...a prve mesiace tym duplom..ja sa nemozem malejESte teraz nabažit...bude mat 2 roky a tak ju lubim aj ona mna...je na 1 mieste!!!!
@gabrish ty si to krasne napisala 😉 sice dietatko este len nosim v sebe ale uz teraz sa tesim na presne to co ty opisujes, a nesla by som ani ja na diskoteku alebo do nejakeho baru a nechala malinke domka ale s niekym inym. Chcem si uzit kazdu jednu minutku ci dokonca sekudnu s mojim vytuzenym babatkom. Neviem sa uz dockat 🙂
Nechapem pointu tohto rodinneho "problemu". Ty nechodis vecer sa zabavit, ja hej; kazda podla svojho uvazenia a situacie. Jedine, co je tu problem, je tvoja nutnost porovnavat sa s inymi (a uistovat sa, ze si ta "dobra"). Podla stylu, akym pises, neoklames.
@linj
no neviem v akej spolocnosti sa pohybujes, ale ja som nikdy ani nepocula o takych matkach, ktore od babatiek chodia dva-trikrat do tyzdna na chlastacky ci dieta davaju do mrazu a podobne... Mne take zeny skor pripadaju ako nejake socky, primitivnejsie este "deti"... fakt som taku matku v zivote nepoznala ani nepoznam...
Neni ani kedy...obdivujeeeem zeny co nato maju cas...muz od pondelka do nedele v robote..bohuzial...deti od 6:15 rana hore...po obede spi len jedno..s druhym malujeme,kreslime,spievankujeme,strihame,lepime...skladame,plastelina..no je milion 500 hier...do vecera na nohach s detmi...popri tom varit prat..ukladat..zehlit..umyvat..niekedy kojim aj na wecku..muz pride z roboty o 8...uspime deti do 22:00...booooze ja som radaaa ze si sadnem na 20 min.ku nemu..kecnem...a spat...hotovaaa ...o hodinku sa zobudi mala na kojenie...do 5 rana je hore dost krat...alebo syn krici zo sna...chce cikat...chce az ho drzim za rucicku...chce citit ze som pri nom ze je v bezpeci a mat istotu...o 6:15 budicek a zasa do vecera...od pondelka do nedele...spavam 4-5 hod...niekedy je to ako v robote za pasom...a niekedy ked mi susedka postrazi deti rychlo nachystam muzovi veci do prace...urobim detom papanicu...upracem hrrrrbu hraciek...poumyvam co mala rozliala,umazala,rozmrvila...nachystam veci do skolky atd...okupat a tak...dam prat lebo stale ide pracka🙂 ...no...a tak...a som stastnaaaa ked nahodou muz zivnostnik v nedelu nerobi a sme od rana spolu....takze...rodina deti a muz na 1 mieste....vsetko ostatne pocka...nie som predsa kon...preboha...som rada ze mam 10 min.na vaňu...pisem ked kojim...mala uz búva...syn ma caka
V posteli...lubia aj ocina...ale MAMA JE MAMA...ale to vsetko zavisi aj od vychovy...v akom prostredi kto zil a vyrastal...ako sa ku nemu chovali rodicia..nie vsetkym sa dostavalo lasky...aj neuplne rodiny vela poznacia..charakter a okolnosti.niektore matky nemaju taky cit a zmysel...su matky a matky...v podstate za to ani nemozu...ja sa ku malej chovam tak ako sa aj moja mama chovala ku mne...zaklad su fakt prve 3 roky zivota...ono sa to potom ťaha s clovekom cely zivot...detstvom...pubertou...ucili nas na psycholigii🙂...ale kazdopadne obdivujem zeny co sa dokazu o vsetko starat,nevyspate sa venovat detom,hrat sa s nimi rozvijat ich motoriku,zmysli...ucit ich vsetko plus domacnost a maju energiu este aj na flam...
Nie si čudná , rob ako cítiš a hlavne vládzeš 🙂. Divná som ja.... Mala ma 7 a ja som zurovat s kamoškami večer ešte nebola....😀. Skôr poobede káva , alebo pokec pri ihrisku kde jedno ucho počúvalo kamosku a druhé ucho a oko sledovalo malú , ci je všetko ok.... Je to hlavne od povahy, ja veľa času venujem práci tak som rada , že mam aspoň chvíľu čas byt s dcérou a po druhé som lenivá sa kdesi po večeroch plížiť a potom ráno taká zbúraná s malou do školy ...
A uz len tolko ze matka ktora pride rano podgurazena z flamu(aj take su) tak co taka moze dat svojmu dietatu?nic...flam isto dospava..je rozbita,chce pokoj...kto jej uvari a obriadi dieta pokym sa ,,resetuje" neviem ale lutujem tie narodene deti ktore maju doma taku cool mamu roka...ktora da prednost diske než im...zurky pockaju...ale dieta ked sa uz chce od rana hrat...chce ist von..na vylet chce proste ziť !!!!tak asi dam prednost jemu ako svojmu pohodliu a vyjazdom..tie som mala pred jeho narodenim nie?do 30-tky kazdy tyzden...uffff....takze pochybujem ze matka po diskoteke pusti okolo 7 hod.rano detom spievankovo zaspieva si s nimi,zatancuje...alebo sa im venuje tak ze ich uci..strihať,lepiť,modelovat,basnicky,hrat pexesso,schovky a sto dalsich hier...alebo vonku ist hrat fotbal,na korcule,šmykalky,pieskovisko atd....ťazko sa mi tomu veri ked matka povie: prisla som nadrbana rano domov z disky...ale neboj venujem sa aj synovi...no haha...som ticho...ale myslim si svoje ze ako sa to da ked ja nikde nechodim v noci a aj tak padam na hubu....tak bud je fakt vo skvelej forme alebo trepe...ja by som po flame asi sotva mala vydrz tak sa detom venovat...takze deti ma potrebuju viac ako kamosky ,tanecny parket a postel....lebo sa mi hnusi ked vidim ,,jednu znamu" ako odstrkuje svoje dieta a jeho potreby a uprednostnuje jej ,super life" dieta by aj islo na nejaky vylet...nieco zazilo...ale bohuzial...mama nevladze a otec tradicne po opici zas naliaty..sem tam som to dieta vzala vonku s mojimi detmi..pokial oni spali...to je zivot...lieh a zabava...chudak dieta...5 rokov a nevie ani basnicku...nemal ho kto naucit..ked sa ho clovek opýta ako sa ma tak odpovie: a mama opita aj tato opity...ja by som to trestala...skoda deti....hlupe vdaka rodicom...ziadny zaklad do zivota...nic..
@gabrish A hlasila si to niekde? Na socialku napriklad? Ja neznasam takychto rodicov dokonca az tak, zeb by som bola schopna tu tvoju naliatu znamu aj prefackat, keby bolo treba.
Konecne mam muza doma!!!!!!♡♥♥ USpime deti a konecne spolu....a dame si vinko atd....deti spia...keby čosi...som pri nich...co je lepsie?byt doma s muzom a uzivat si....a vipit si mozem aj doma 🙂 na balkone a mam deti pri sebe....alebo byt niekde mimo domu...naliata....a neviem ani co a ako s mojimi detmi......uzivam si ze je muz konecne doma...ze sme spolu ako rodina...my a deti....to je hlavne....nie oddelene kazdy o svem....to je zanik rodiny....ludia sa bavia......a bavia....niektory sa bavia az tak ze deti rieši potom socialka....hmmm....a ozaj ju riesia...chudak decko...a zena sa len smeje: ze staraj sa o seba...ja viem ze treba sa aj bavit aj zit....ale ked mam rodinu a male deti...počka to.....alebo sa nadrbem teda doma....😀😀😀
Ja by som sla hned keby malu este v noci nekojim... pre mna by to bol fajn reset, no kazdy sme ini..
Uz som dva roky nikde nebola...kojim...som stastna..ani by som nikde nesla..aj keby som nekojila...moja dcera s syn su na 1 mieste....neznasam bary...disky...kamaratov nadrbanych...nie..dik...radsej cez vikend deti a muz...rodina...ja milujem vikendy s detmi...niektore matky su luzri...nie matky....deti vyrastu rychlo.......vsetko ostatne pocka!!!!
@gabrish tak pardon, ja sice nechodim von preto, lebo tu, kde byvam, nemam s kym..inak by som vysla raz za cas. To, ze sa chcem odreagovat od rutiny a stereotypu, vypnut, vycistit si hlavu ci uz 40 km na bicykli so sestrou, alebo sa vyskakat na koncerte este zo mna, ani zo ziadnej inej matky nerobi luzra, odpad spolocnosti ani nic podobne. Ja nie som otrom domacnosti, ani otrokom deti. Samozrejme, pre ne prve aj posledne, nespim, nestiham sa kolkokrat najest, ci ist na zachod. Ja to, ze mozem na chvilu vypadnut von, a je jedno ci na kavu, pivo, ci k mame na pohárik vina, beriem ako odmenu za to, ze sa im venujem, nezanedbavam ich, ze im venujem vsetku pozornost aj na úkor moj vlastny. Je ubohe pisat o zenach, ktore si chcu coni len raz za cas oddychnut od deti, ze su luzri, odpad a podobne kydy...to si vyprosim v mene svojom a v mene vsetkych tych, ktorych sa to tyka. Samozrejme nemyslim take, co si deti odkladaju pravidelne a viac menej je im jedno, co s ich detmi je. Hovorim o tom, ze aj matka je len clovek a nie perpetuum mobile, nema nevyčerpateľny zdroj energie a kazdy dobija baterie inak. Tak pozor na slova
@gabrish myslim,ze vsetky mysleli normalne stretnutie s priatelmi. Takych zien,co popisujes, je vyrazna mensina, ja osobne taku ani nepoznam. Len normalne baby,ktore sa maximalne raz do tyzdna s niekym stretnu(zvacsa menej) a ked,tak skor chodia cvicit v ramci psychohygieny.
P. S. Za 6rokov,co mam deti,som bola asi tak 5x na kave,stretavke zo skoly.. Ani na firemne party som nesla..
Jedine,co som.si dovolila,bola 2xkozmetika a ked sa co len trochu dalo,tak raz do tyzdna cvicenie.
Napriek tomu neodsudzujem tie,ktore sa raz do tyzsna strernu s kamoakami. Lebo uz naoAj nejde o opias party,ktorym vacsina ani neholdovala.
@gabrish lol no s týmto prístupom asi ani veľa kamarátov na stretávanie nemáš 😊
ja tiež nikde moc nechodim ani mi to nechyba a ked aj vidim taketo "resetovačky " u kamaratiek vačšinou su to mamičky čo mali deti velmi mlade tak do 20 rokov a su tak povediac nevyblaznene 😉 ja to neodcudzujem a preto si myslim že každemuu vyhovuje niečo ine.POkial to ja nepotrebujem neznamena to že to nepotrebuje nikto . Ja som bola dost vyžurkovana do 25 rokov ,potom sa narodil prvy synček a odvtedy sa všetko toči okolo deti a vobec mi to neprekaža ,občas idem s kamoškou na kavu cez den a uplne mi to stači . 🙂
@linj nieje to vôbec čudné, aj naše dieťa zaspáva iba pri mne a v noci sa budí,ale rýchlo zaspí aj ak tam niesom...ja idem tak každý tretí mesiac na disco a raz do mesiaca na nechty, každý pondelok a piatok cvičenie...ono ako sa komu dá, a chodím aj poobede len tak na nákup keď je už manžel z práce doma-2hoďky vydrží v pohode s dieťaťom...len do budúcna si nenauč svoje okolie (muž.mama.sestra.brat...) aby sa na to spoliehalo, že nikde nechodíš a nevrav, že ti to nechýba, keď tu píšeš, tak asi ti to chýba, ja keby som nešla sa odventilovať aspoň nákupom v obchodoch tak mi asi prepne.
A ako kojenie by malo byt 2 roky prekazka, to si tiez neviem predstavit, kedze sama kojim za chvilu uz tiez dvojrocnu a nesedim iba doma, to v ziadnom pripade
@bluka2 vies, sme rozni ludia, pokial ju samu to naplna a je stastna, preco nie? Dolezite je aby to neskor nevycitala detom, ze nikam nechodila a ze to robila pre ne a oni teraz toto a hento... Aj ked pre mna by to bol smutny zivot, nemat priatelov, nevediet zdvihnut zadok a ist s kamoskou dajme tomu do fitka, na kavu...a najhorsie je, ze ona si normalny zivot spaja s opijas stretkami a inými pofidernymi vecami... ale to vsetko zavisi aj od toho, v akom prostredi sa pohybovala, pohybuje. Vôbec si nepripusta, ze ist von, moze ist s priatelmi, manzelom napr. do kina, divadla, restauracie, rautik.. atd 😉 Mozno kulturu v jej ponimani nahradili len telenovely..kto vie...
@bluka2 kojenie je len vyhovorka.. Ja som tiez dojcila druhe dieta dva roky (bez 11dni) a sla som.na stretavku zo strednej.. Dieta zvyknute zaspat na prsniku nejak zaspalo v ten vecer bez. epila som,kedze som.dojcila a aby som.nebola.moc rano unavena,tak o 23 som odisla domov.
Rovnako som.si dovolila tu "drzost" si dat operovat zlcnik a pruh,ked mladsie malo 7mesiacov. Ale vsetci boli pripraveni,nrmohla som cakat na to,kebys a daco stalo nahle,to by bolo horsie s organizaciou. Bolo to tazke pre nich,ale prezili sme a prezilo aj
moje dojcenie.
Ona prosto je typ,co jej vyhovuje byt len a len s detmi. Mne sa tiez velmi nechcelo,ale raz za cas dobre padlo. Aj bez opijania sa do nemoty,ktore som nikdy nepraktizovala,ved zabavit sa da ja bez ci len s minimalnym.mnozstvom alkoholu.
@gabrish ja som introvert, na takych zabavach, ake popisujes som nebola snad uz aj 7rokov a to ani nekojim a s rodinou travim cas najradsej..
ale nechapem preco by matky, ktore to robia inak mali byt nejaki "luzri".. po prve "luzer" je niekto komu sa nedari, je to smoliar, trapko - co sa mi moc nehodi..
a po druhe - to, ze niekto zije svoj zivot inak ako ty, neznamena, ze ho zije zle, alebo ze je horsi ako ty a mas pravo ho sudit..
kazdy nech si zije tak ako uzna za vhodne, kazdy nech si cisti hlavu sposobom ako mu vyhovuje - pokial to nikomu neublizuje, nikto mu do toho nema co kecat..

je zdrave, ked zena obcas vypne od deti a vybehne si, alebo manzel od manzelky a deti vybehne s kamosmi niekam, je to normalne
vztahy, ktore to netoleruju a nerobia, maju najviac problemov
samozrejme, vsetko s ohladom na situaciu v rodine, ked clovek dojci a dieta bez neho nevie zaspat, asi si ten volny cas vyberiem inokedy, alebo neskor