Chronicky nespokojná manželka
ahoj, mam problem so svojou manzelkou a jej chronickou nespokojnostou. Nepijem , nefajcim, vsetky zarobene peniaze davam do domacnosti.Kazde volno travim s rodinou .Vzdy sa snazim zobrat syna aspon na 2 hodinky a nech zena ma klud ci uz na upratovanie alebo na pozeranie TV.Samozrejme varenie je moja praca a varim takmer len ja, este ked idem do roboty sa snazim uvarit aby ona nemusela sa tym zatazovat.Najlepsie bolo ked som raz stal pri hrncoch a zena mi vycitala ze jej nepomaham v domacnosti.Taktiez sadenie kvetov, okopavanie zahrady je moja robota.Zajtra ma prist jej kamaratka a uz som dostal poziadavky na upecenie sladkeho a aj slaneho peciva, ja to bez problemov urobim lebo keby som to nechal na nu tak by sa toho chytila ale co by si clovek vypocul pri tom jej nervaceni.posledne dni mi vycita ze sa nemoze sama dostat do mestaa, ja s tym nemam problem nech ide ale tento tyzden mam dovolenku a chcem si nieco porobit okolo domu ale ona ked si nieco zaumieni tak to musi byt hned a nevie pockat nejaky ten tyzden, a ak neprikivnem som sebec.Viem ze ani ja nie som dokonaly a mam vela chyb a caka ma este vela roboty na ich odstranovani ale aspon mala pochvala by padla vhod..
@mandragora22 sú aj také situácie, ako som vyššie písala - že žene nedopomôžu k rozumu ani deti 3.
Zažila som si to osobne s mojim bratom - a nie je ani teplý, ani dement, ani retardovaný - len má smolu, že je dobrák a bol slušne vychovaný. 🙂
Nevieš koľko má rokov, ako bol vychovaný...a hlavne prečo je vždy debil ten, čo sa snaží k žene správať s úctou?
@minewka ale nie, zle si ma pochopila. debil? nuz podla mna ano. netusim, kolko rokov toto zene ktory chlap toleruje. ale ak je situacia ako u zakladatela a trva viac nez 5 rokov, tak potom ano, je to debil... sorry...
@manzanilliak nuz ono je podozrivy aj datum registracie, prides dnes a hned vies, ako to tu chodi atd atd. proste ja ti neverim. si niekto, kto si robi z ostatnych dobry den. normalny zdravy zrely a sikovny chlap by toto riesil ako tu uz niekto pisal, s kamosmi pri pive, alebo by nasiel psychologa a dal by zene ultimatum. bud budeme chodit do poradne alebo dovi-dopo...
@mandragora22 no môj brat toleroval, kým neprišla oznámiť, že čaká 3 dieťa s 3 mužom 🙂..potom už nasledoval rozvod. Ale nebiť tejto nepríjemnej bomby - pochybujem, že by sa k rozvodu dokopal. Je to ten typ, ktorý by ticho trpel...a možno by deti dospeli, rozviedol by sa.
@mandragora22 a ešte dodám, že myslím aj môj brat by bol schopný založiť podobnú tému.. 😝 vždy bol a je introvert, o svojich vnútorných pocitoch sa nedokáže baviť - ani s nami, súrodencami a pochybujem, že aj s kamošmi...bavil by sa o všeličom..ale nie o takých veciach..
Proste fakt sú rôzne typy mužov .
@minewka no. tak ti napisem. mas pravdu, co pises. ale tu, na MK, kde si ludia vymyslaju nicky a temy len z nudy alebo preto, aby si do niekoho rypli.... mi pripada prispevok a vobec tema od chlapa fakt divna... ale aby som nebola total svina.....
@manzanilliak kludne mi napis do IP aj nieco viac, ja nie som typ, ktory "vynasa". a mozeme "pokecat". ja som bola podobna ako zena, ktoru opisujes, takze ti mozno budem vediet poradit, ak si skutocny. tak sa kludne ozvi
@mandragora22 jasneee, moze to bytaj zabavka dakeho pubisa.. Alebo niekoho alterego.. 😀 mozno aj za mna hovori moje druhe ja 😀
Ale fakt si realne aj vazne viem predstavit, ze je to pravda..
Tak na odlahcenie.... @manzanilliak hod sem recept na tie bryndzove rozky 😀
Mne nepride chlap, ktory rozozna varechu od metly a ktory vie ovladat pracku nejako divny... Ja by som zas nechcela mat lenive prasiatko,, ktore by som obskakovala. Akurat to sadenie kvietkov sa mi zda uz trochu neuveritelne 😅
Pokial je dotycny realny, odporucam riesit s manzelkou, co ju naozaj zerie, lebo ake tie drobne zadrapky a buzeracia za blbosti su casto povrchovym prejavom nejakeho vacsieho vnutorneho problemu. Ale pozor, ked taky rozhovor zacnes, bud pripraveny, ze sa mozes dozvediet veci, ktore sa tazko pocuvaju...
@manzanilliak keď som si prvýkrát prečítala túto diskusiu, tak som tiež mala - ako viaceré maminky - pocit, že sa tu niekto prišiel pobaviť, ale keď nad tým tak rozmýšľam, tak chlap ako ty nereálny nie je.
napr. moja kolegyňa má brata, ktorý je presne ako ty: doma varí, dokonca oberá ovocie, vyrába domáce komóty, sirupy, džemy, stará sa o malého - a to od malička - prebaľuje, kŕmi, prechádzky sú samozrejmosťou, upratuje, a je šikovný aj v "chlapských" prácach - celý byt prerobil sám. no a jeho manželka tiež nie je nikdy spokojná - s ním, s jeho "nedostatočnou" pomocou, s jeho rodinou, s ničím. sú spolu už veľa rokov, jeho manželka sa už troška zmenila - aspoň čo sa prístupu k jeho rodine týka, možno je to aj tým, že dlho nemohli mať dieťatko, a teraz malý nezbedník zmenil jej pohľad na svet.
len tvoja téma je trošku iná ako väčšina tém, čo sa tu rieši: veľa maminiek má skôr problémy s tým, že sa im ich partner nevenuje dostatočne, ani deťom - dôvody sú rôzne - buď pracovná vyťaženosť, alebo povaha partnera.... tvoj prípad je opačný: tvoja manželka nevie oceniť, akú má v tebe veľkú pomoc, koľko žien by dalo neviemčo za to, aby sa ich manžel aspoň trošku podobal tebe - to ale neznamená, že majú doma, ako si sa to vyjadril? "chlievy".
tak ako iné mamičky trápi, že ich manžel neocení to, ako sa starajú o deti, domácnosť, tiež mnohé chodia do práce, tak to trápi aj teba - rád by si bol ocenený, pochvalou, vďakou....
dosť často, keď majú ženy takéto problémy ako ty, tak im ostatné poradia, aby nechali starostlivosť o deti či domácnosť na nejaký čas tomu druhému, aby sám varil, pral, staral sa o dieťa - neskúšal si niekedy jednoducho nechať domácnosť na starosti aj manželke, žeby si si - ja neviem - ráno dlhšie pospal, neuvaril, a prišiel domov s tým, že čo dobré je na večeru? lebo keď už teda robíš úplne všetko, čo robí tvoja manželka? teda neviem, ako staré/a náročné máte dieťa, možno jej starostlivosť oň zaberie všetok čas, a nadmieru ju vyčerpáva?
no ja ti neviem, ja by som manzela ako si ty nechcela, sorry. Ja mam radsej CHLAPA s velkym CH, mna by si unudil k smrti. Vsetkeho vela skodi, ziaden extrem nie je dobry (a ano, ja osobne napr. vnimam ako extrem chlapa co na pisknutie pecie kolaciky 😀 ).
V kazdom pripade vsak nechapem, preco ludia riesia svoje problemy na internete skor, ako doma v realite s dotycnym. V prvom rade nalej dobre vinko a vezmi si manzelku na pokec, o co jej ide. Alebo som si nieco nevsimla a uz si s nou pokecal?
Uf, tak nuda je tej, ktora ma doma muza co nepotrebuje chlemtat pivo s priblblymi kamosmi? Fiiiiha, co sa clovek nedozvie. A potom tu mame temicky, kde si plackame na ramienkach co za hovadka doma mame, ze?
Uprimne, podaktore nakopat niekam. Ako sa vravi, bolo koze dobre...
Autorovi temy - maju prist kamosky tvojej drahej? No tak pani manzelka ma dve ruky predpokladam, tak nebude problem pre nu spravit kavu. Ze nevie piect? Jej problem, nie tvoj. Prestat skakat ako pajac, Ty nie si catteringova sluzba, kde si tvoja zena moze objednavat pohostenie pre svoje kuncaftky. Ked si ich pozyva, nech sa postara, ak nutne potrebuje vyhostovat.
myslim ze postaci ked jej das precitat tuto diskusiu.... 😀 ..ale to by asi hucala ze ti radia cudze /krasne/ zenske 😎
@manzanilliak este mi napada, ze ta pre teba nepochopitelna nespokojnost moze pramenit z toho, ze zijete mozno prilis stereotypne. To niekedy ubija a takto ubity clovek potom prehliada to co by iny vnimal ako skvele vlastnosti partnera. Netrcite stale len doma? Obcas si vyrazite len vy dvaja so zenou do kina napr. alebo aspon do kaviarne? Mozno tu je niekde pricina toho, ze si Ta zena nevazi pre to co vsetko vies a chces robit v domacnosti, mozno ste upadli do rutinnych, ubijajucich kolaji a chce to len zmenu. Ono, napecene kolaciky na objednavku, ak clovek len trci doma medzi styrmi stenami, sa lahko objedia.
Kazdopadne ale porob nieco s tymi manzelkinymi objednavockami, toto by som ja teda nerobila.
@manzanilliak necitala som diskusiu-co ti radili druhe zienky 😉
No podla toho co pises-si dokonaly! 😀 Tak potom kde je problem???Dokonaleho chlapa by chcela kazda zena!
Ak je pravda co pises a nerobis si srandy z nas-zien-tak potom tvoja zena potrebuje chlapa...nie zienku domacu 😅 😉
@jabadaba ja osobne som skôr za odreagovanie manžela pri pive s kamaratmi (podotykam nemusia byť priblbí) Ako za vylievanie srdca medzi cudzimi ženskymi. Ale to je môj osobny nazor. Samozrejme nič netreba prehanať, ani to pivo ani tych kamaratov. Ale raz za čas to podla mna každemu padne vhod. JA by som tiež šla, keby som nedojčila a nebola by som tehotna a možno by som bola kludnejšia ako som, ked som len doma pri malom a pri drese plnom riadov.
@vejula jasne, odreagovanie sa je potrebne. Asi som voci pivu predpojata, priznavam. 🙂 Ale tiez som za, aby partner, jeden, druhy, pokial ma fajn kamaratov, mal moznost sem tam vypadnut a trochu sa posocializovat.
Skor ma ale zarazili take nazory, ze autor ani nie je chlap, ze jeho zena potrebuje doma chlapa a pod. Ja by som teda bola zvedava na definiciu toho chlapa lebo obcas mi rozum stoji.
Ja u nich vidim jediny problem, cisto hypoteticky, a to je stereotyp a z neho prameniaca tzv. nuda. A tu potom uz asi manzelka nevie coby roupama. Zakladatel by mal zacat so zmenami hned pri tej objednavke na pecenie pre kamosky svojej zeny a to raznym nie! Lebo takto to vyzera, ze zena zaveli, ziaden odpor sa nekladie, cvaknu opatocky a uz s jedlom rastie chut. Tak treba utat takyto komand, aby aj pani manzelka vedela, ze su iste hranice, ze muz nie je jej handricka, ale rovnocenny partner.
jasne,súhlasím s predchádzajúcim príspevvkom.ináč ječ len otazka času kedy sa vvzťah rozpadne.
uz som sa zaprisahala, ze do tejto zabavnej temy nebudem viac prispievat, ale neda mi 🙂
ak aj pripustim, ze naozaj zakladatel je realny chlap s realnym problemom, tak stale neviem pochopit, co taky chlap od nas tu caka - problemy si musi kazdy vyriesit sam, a najlepsie zoci-voci s dotycnou osobou, ktorej sa to tyka.
ak sam nema jasno v tom, co si mysli a preto potrebuje X anonymnych komentov k svojej situacii, tak ani keby diskusia mala 18765 stran, jeho problem to neriesi.
asi som blba, ale fakt nechapem zmysel tejto temy, sorry.
moj otec pracuje vyse 30 rokov ako manzelsky poradca pri rozvodoch.
Viete co je najvacsi problem manzelov, ze pridu do manzelskej poradne?
....cakaju, ze NIEKTO INY, nejaky odbornik alebo ktokolvek iny, skratka rozhodne a vyriesi ich problemy za nich...kym nepochopia, ze oni sami maju problem a je len a len ich zodpovednost ho riesit, je to o nicom....
takze ak
@manzanilliak
si z nas nestriela (comu stale mam problem uverit)
a je naozaj chlap, rady na zenskom fore jeho zenu nezmenia...ani ich vztah ani nic podobne.
@lyongirl royumiem a plne suhlasim. NIekedy je velmi potrebne poznat iny/odosobneny nazor. Ja len ze tomuto by mala pri problemoch predchadzat diskusia doma, s tymi ktorych sa to tyka a NASLEDNE, pripadne SUCASNE sa obzerat aj po inych nazoroch. Ale ist s tym rovno na net.... co ti ja viem....
@jabadaba ale ved si prave chlapa popisala, nepotrebujes definiciu 😀 (rovnocenna bytost, neskacem pri kazdom zaveleni ...). A to iste plati aj o zenach. V zivote by mi mm nenadiktoval, co si praje pre seba a svojich kamosov 😀.
Podaktore mame spokojno a nepotrebujeme sa vyplakavat na ramienkach (ako si to pekne popisala) uz nejaky ten rocik. POdaktore mame doma CHLAPA a pritom ani nepopija pivo a jeho kamosov by sme rozhodne nenazvali priblblimi (nevraviac o tom, ze castokrat s nimi sedime aj/iba my na tom "pive" a su to naozaj zaujimave debaty a vela sa clovek dozvie) . POdaktore chceme od zivota holt nieco ine ako manzela v zastere, pripadne manzela krcmoveho sadistu. Oboje su extremy a oboje nie je chlap - pre mna napriklad.
Zaujimave..ked chlap robi v domacnosti ,to co je pre zenu automaticky samozrejme,tak chlap za to caka diplom,ci medailu!
Tak ako si to zakladatel temy zauzival vo svojom sukromi,take to ma.Teraz uz tazko bude prevychovavat svoju zenu.Myslim si ak vznikne z jeho strany vzdor a razne NIE,nastanu dalsie a dalsie problemi.Je uz len na nom ci bude ticho robit ako robil doposial,alebo to skonci mozno aj inak,ak jeho manzelka neuzna jeho pomoc.
@viera27 tak neviem vierocka, chlap v zastere u mna nie je o nic menj chlap ako iny. Rovnako chlap, ktory nema potrebu sa kontaktovat s kamosmi a vysedavat ci uz pri pivecku alebo inom moku, nie je pre mna menej chlap.
Kazdeho bavi nieco ine a je total egal akeho je pohlavia. To len take slovenske predpotopne prezitky este z dob "riadnych chlapov" povazuju muza co sa vie postarat aj o teple jedlo na stole za podpapucnika a chudaka. Pomoze dom zene, je chudak, neje 7X do tyzdna flaksne masa, zas je chudak. Stara sa o kojenca, je za chudaka detto a pokracovat by sa dalo.... Tych muzov v "zastere" je vela. Zavisi ako sa na to pozries.
K tomu oceneniu niecej prace - kazdy to potrebuje, zene aj muz. Staci byt dobrym diplomatom a sem tam ocenit pomoc a ma to byt obojstranne.
Dovolim si prispiet do tohoto fora - aj ked z ineho dovodu: tazko je hodnotit situaciu tohto mladeho pana len z jeho subjektivneho pohladu. Cca pred troma rokmi sa mi tu na fore prihodila jedna vec: s manzelom sme mali krizu, pretoze ja som odmietala mat druhe dieta... Moj manzel toto forum nasiel a prispel do jednej z tem s dost dlhymi prispevkami, kde sa dievcatam postazoval - napisal jeho pohlad, ze ako on doma pomaha a ake mam ja super podmienky na to, aby sme mali druhe dieta atd. a ja predsa nechcem, lebo nas syncek je narocny..... atd. Napisal pravdu, to mu neupieram, ale napisal len svoju cast pravdy!!! A samozrejme dievcata tu na modrom konikovi (cca 80% z nich) mu drukovali, ze pomaly kazda by chcela takeho chlapa... a niektore z nich ma tu vyhodnotili ako "lenivu princeznu", ktora je prilis pohodlna na to, aby mala druhe dieta.🙂)) Podotykam, ze 90 % domacich prac si robim sama a moj manzel na moje naliehanie sem-tam nieco urobi (to ze to vie urobit je druha vec) a potom mu treba mesiac stavat slavobranu.🙂))) Preto by bolo velmi zaujimave vypocut si aj nazor druhej strany a az potom hodnotit... ale najlepsie co moze "Manzanuliak" urobit je, ze sa v prvom rade porozprava so svojou manzelkou... tu mu objektivne neporadi nik, lebo naozaj dievcata nepoznaju jeho realnu situaciu doma. 😉
@jabadaba to je vec gusta. Pre mna osobne nie je chlap v zastere (myslene metaforicky, rozumej muz pravidelne sa venujuci upratovaniu a udrziavaniu jedla na stole a podobnym zalezitostiam) pritazlivy a nestacil by mi. Mozno to suvisi s tym, ze tieto veci v pohode zvladam aj bez neho lavou zadnou. Mam radsej ine veci , ale to je ako pisem otazkou priorit a poziadaviek kazdeho individualne.
Kazdy nech robi co ho bavi a v com je dobry. Pre mna osobne su dvaja ludia robiaci to iste v domacnosti plytvanie. Nech to robi ten, co ho to viacej bavi a je v tom lepsi. A ten druhy partner na oplatku nech je lepsi v niecom inom.

ved ja to riesim aj s nou aj dnes vecer sme sa rozpravali, viem aj zahresit aj buchnut do stola, mam dostatok muzskych hormonov, chcel som pocut len nazor niekoho ineho nakolko na internete na tuto temu som toho moc nenasiel.
inak ked sa vam zdam taky neuveritelny , tak to potom niektore asi mate doma riadne "chlievmy"