icon

Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?

31. jan 2023

Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.

h2
1. feb 2023

@agajka22 Čiže nakladáš mu na tanier aj keď ste na oslave? 😲

canis_lupus
1. feb 2023

Je to môj muž, nie dieťa preboha 😀 Na raňajky a desiatu si vezme nejaký jogurt, banán, keks, koláč, ak som piekla. To nechápem, prečo by som mu mala chystať, keď neviem, na čo má chuť v ten deň a čo chce jesť. Obed si buď naberie sám do misky, alebo je po práci doma. Dnes som sa akurát pýtala, čo bude mať na obed, lebo včera sme prišli neskoro a ani jeden z nás nevaril (áno, varí ten, kto má práve čas/voľno v práci, častejšie muž 😁), či mu mám niečo rýchlo pripraviť a on že Preboha, veď som dospelý, viem si zohnať obed 😂 Na večeru si tiež robí, na čo má chuť, nebudem mu natierať chleba ako 2-ročnému dieťaťu. Akože občas samozrejme ako prejav lásky mu nachystám pekne obed na stôl alebo zabalený koláč do práce, ale pravidelne chystať jedlo dospelému človeku je pre mňa nonsens a pre mm našťastie tiež 😀

kvetinka75
1. feb 2023

nie nerobím, občas desiatu, ale to len občas, Má výplatu, chodí do práce - je tam možnosť ísť na obed. Nevidím dôvod, prečo by som mu mala zabezpečovať obed, veď to je úloha zamestnávateľa zabezpečiť obed - buď donášku umožniť alebo ísť sa niekde najesť.
Jeho trápi, čo ty ješ v robote? Toto nechápem. Večné obskakovanie okolo ich rití. Keby som si ja varila, OK, ale prídem z práce unavená + mám aj brigády, svoje záujmy a nie každý deň variť, aby mal môj muž obed. Láska, neláska, on si v konečneom dôsledku tiež môže navariť.
No a teraz sa do mňa pustite aká som to manželka

kvetinka75
1. feb 2023

@kvetinka75 ešte podotknem, robím nákupy, takže vždy je doma nejaké pečivo, šunka, saláma , treska, nátierka domáca, takže má z čoho vyberať na desiatu. Keď chce nech berie, keď nie, nech si spraví.

luccija
1. feb 2023

@h2 môj muž neznáša, keď mu nakladam na tanier.On chce viac ryže, menej mäsa také onaké on chce sám🙂ale opakujem ja som to ani doma nevidela, že by mama naberala otcovi bolo navarené každý deň, ale nikto nikomu nenaberal.Detto raňajky cez týždeň jedava až v práci vezme si z domu šunku, syr...cez víkend spolu, ale každý niečo iné.
@agajka22 super veď sú také ženy, ktoré majú potrebu sa starať a robí im to radosť, ale musí to byť, že chcem nie, že muž to očakáva.Aj ja upečiem bábovku, lebo ju ma rád, ale nefungujeme stylom mám chuť sprav.Ja som veľmi hakliva, keď mi niekto rozkazuje musím chcieť ja🙂)

autor
1. feb 2023

No zienky, ďakujem vám za názory, ale asi sa zhodneme, že sa nezhodneme. Mne ani tak nejde o to, že by sme mali žiť každý ako samostatné jednotky a robiť si jedlo každý sám. Mne ide o to aby tá starostlivosť, ktorú on odomňa dostáva bola aj opätovana. On nemá namáhavu prácu že by po skončení šichty padal na hubu a nezvládol by hodit o dve vajcia na panvicu viac, takže si nemyslím, že ho požiadavkom o tom, aby sme sa navzajom o seba starali tyram. Keby som doma a nemám robotu, tak by som brala ako samozrejmosť to, že má vždy navarene a upratané. Ale aby som po dvanástke isla do obchodu a následne robila večeru, keď on je uz dve hodiny doma, tak to je na hlavu. Vidim, že ženy muzovych kolegov sú buď povedzme "stará škola" alebo ich vykresluju v krajsom svetle ako naozaj sú. Veď kto by pred inými vyťahoval, že sa týždeň nebavia keď sa môžu pochváliť že varí každý deň :D

autor
1. feb 2023

A k tomu nakládaniu, to mi osobne nevadí a robím to bez toho aby ma to niekto žiadal, ale aby som dospelemu človeku naberala pred ľuďmi, tak to mi príde pre toho človeka ponizujuce a ja by som si neprišla ako žena, ale náhradná matka.

h2
1. feb 2023

Autorka, akože chceš povedať, že tvoj muž si spraví jesť, ale len pre seba?! No tak to je od neho vyslovene hnusné a sebecké!

h2
1. feb 2023

Mne keby prišiel na návštevu pár, ja by som dala jedlo na stôl a ten muž by čakal, kým mu z toho žena naberie (keď už som to neurobila ja), tak sa asi smiechu nezdržím.

bessie12
1. feb 2023

desiatu do prace mu nerobim. Obcas si nieco na jedenie zoberie ( napr. maso s ryzou, palacinky na sladko a pod ), tak vtedy mu zbalaim, ale to je fakt len malokedy a co sa tyka nakladania, tak s tym nemam problem ani pred ludmi. Bezne mu nakladam jedlo na tanier. Malokedy sa stane, ze polozim hrniec / pekac na stol a kazdy si tak naberie sam.

osky
1. feb 2023

@aceris möj muz ma Fakt tazku pracu.
Domace prace zvladnem sama.
Ale mame Dom,velku zahradu...
Drhne kupelky,vysava,kosi,striha stromky...
Stara Sa o kurenie,domace chlapske roboty....je ich dost.
Neboj,vie aj varit ci zehlit.
Ja to od neho nechcem.
Som zena a chcem nou ostat.
A chcem mat pri sebe Chlapa.
Nie poskoka.
Ale vari kavu,keby som chcela,urobi aj ranajky Do postele🙂
Nechcem .

petedea
1. feb 2023

Ked ma pre teba chystat on a na miesto toho povie, podme si nieco objednat, tak mu povedz aj ty, nech si nieco objedna.
Aky pozic, taky vrat.
A opakuj mu to, az kym mu to nedojde.

agajka22
1. feb 2023

@h2 áno mňa to ani neuráža ani ne ponižuje cez týždeň. Nie sme spolu rano a v sobotu a v nedeľu robí kávu ten kto skôr vstane mam 3 dcéry bola by mi hamba keby od neho vyžadujem takéto ženské roboty samozrejme nie je retardovany a spraví si jest aj sam hocikedy on je taky všeumelec aj na dome fasádu aj variť vie.,pracke sa ale úspešne vyhýba

h2
1. feb 2023

@agajka22 Ja som písala o nakladaní na tanier. Nie o vyžadovaní "ženských prác" od muža. Nehovor mi, že by ťa hanba fackovala, keby si od muža chcela, aby si nabral jedlo sám???
Ešte malé vysvetlenie: mne to nepríde ponižujúce pre teba. Ale pre muža.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
agajka22
1. feb 2023

@elizabet173 nie tak som to nemyslela on je normálny a dokáže sa postarať o seba aj o mňa sú veci ktoré robí iba on v domácnosti napr. Vynáša smeti mame dom nemusím sa na dvore starať o nič iba úplne o to co chcem ale ja som to myslela tak ze sú ženské aj mužské roboty v domácnosti o tom má nikto nepresvedčí napr keď chceme od muža aby umyl riad aj keď dneska umývačku naložiť by mohol zvládnuť tak on sa môže sťažovať ze na chodbe nesvieti svetlo a kedy manželka vymení žiarovku alebo ako ze ešte nepokosila a tak každý máme svoju domácnosť a žijeme si tak ako sa nám paci a to je na tom pekne

jovka
1. feb 2023

Áno,raňajky aj obed zvyčajne,ale varim na 2/3 dní,ak robím viac tak ide na obed🙂

andreakotesova
1. feb 2023

@agajka22 žiarovky nevymiena dennodenne, no riad umyvas denne, alebo nakladas umyvacku 😉 travnik kosi raz za tyzden, nie denne atd. atd.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
agajka22
1. feb 2023

@andreakotesova pre mňa za mňa žite si ako chcete ja to mam takto ja mam 50r on 55 takto nám to vyhovuje a meniť to nebudem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evinqua
1. feb 2023

Chystám mu ranajky - lebo vstávam prvá, chystám ranajky všetkým, on potom odvedie dieta do skolky, obed/veceru varim ja, ale kvôli tomu, že ja som ta, ktorá má rôzne diety, na tanier mu dám len ak je v čase keď ja, inak mu nedávam pod nos, sam si naberie, ohreje. Ja som v práci ale kratšie, on robí často z domu a vybavuje nákupy postu atd. Keď sa mi varit nechce, objedname z overených zdrojov. Ak ide do prace, chodi na menu niekam, ja obedujem jedlo ktoré si nosím kvôli dietam, kym som ich nemala, varili sme minimálne cez týždeň.

katka700
1. feb 2023

Pozri ja som zrejme najotrasnehsia manželka pod slnkom a svojho muža dostatočne nemilujem pretože keď večer ešte pracujem vôbec neriešim čo on chúďatko má na večeru. Mala by som to prehodiť, pekne mu navariť, nastolovat, po umývať riady a potom o 11tej znova sadnúť k práci a robiť do 3tej. Však 4 hodiny spánku stačia a dokážem mu ako ho milujem 🤣🤣🤣
Stručne povedané, povedz mu že keď chce byť obskakovany ako 2-ročné decko nech padá k mamičke 😂

lulupulu
2. feb 2023

U nás robí raňajky manžel pre nás dvoch, a ja potom ešte deťom keď sa zobudia lebo to už je on v práci. Obed robím ja a väčšinou na obed mame to co na večeru alebo si urobíme niečo ešte niekedy on niekedy ja. V nedeľu keď je doma tak vari obed väčšinou on 🙂

zoeeoz
2. feb 2023

Ja mu chystam obed do prace (nabalim to co mame doma aj my na obed, ak nenabalim ja hned ked varim nabali si on rano) a veceru navarim bud ja alebo on..pripadne vari on aj obed..mame to v rovnohave, komu sa chce ten navari, ak sa nechce ani jednemu nenavari ani jeden :D..cez vikend robi ranajky vsetkym vacsinou

98
2. feb 2023

Sem tam chystám obedy, keď aj sebe. Varí si aj on, raňajky a večere výnimočne, niekedy keď som celý deň doma alebo skór o dáke tie hodiny, navarím, napečiem, objednám. Podľa mojej lenivosti alebo mu zavolam nech z mesta prinesie pizzu, obalovaný syr alebo niečo čo len dokončíme :D. Ale v poslednej dobe si chystá iba raňajky a večere a obed nevaril veeeľmi dlho.. Tak som mu vysveetlila, že nestíham a že on bude variť :D, a našli sme kompromis... víkendy je doma, víkendy varí on a cez týždeň dáko zbúchavame :p

PS: jediný z 12 si jediny nosí obed, ostaní chodia na menu a 3 dokonca lebo žena doma nevarí vôbec...

flafly
2. feb 2023

Nie, nechystám mu raňajky ani obedy do práce. Pri synovi sa striedame, jedno ráno robí on desiatu a druhé ja. Večeru nachystam, som doma takže to nie je problém. Ale slúžku nikomu robiť nebudem. Ak chodíš do prace, máš rovnako aj ty potrebu si oddýchnuť. A ak k tomu pristúpis, tak rovnakým dielom, keď ja tebe tak aj ty mne.

mia247
2. feb 2023

Tak ja napríklad robím. Každé ráno odkedy žijeme spolu vstávam ráno s ním, pripravím mu čerstvé raňajky do práce a naložím obed do dózy. Nikdy mi to nevadilo :D a prečo aj. On pripraví zas mne aj ho o to požiadam, navarí, napečie, nachystá desiatu aj malej..

jennyska
2. feb 2023

Já teda doma pravidelně vařím, protože jsem z 90% na HO. Někdy vařím obědy, někdy večeře a někdy obojí. A vždy si manžel bere uvařené jídlo na oběd druhý den do práce 🙂 Velmi málo se stravuje mimo domov, protože mu ne vždy jídlo v rest. sedne :X a taky se shodneme, že si raději koupíme kvalitnější potraviny (nakupuje i manžel) a z nich si uvaříme, co máme rádi, avšak na rodinné večeře máme už své oblíbené restaurace, kam chodíme 🙂 Sem tam uvaří i muž, to hlavně když jsem pracovně mimo, ale jinak opět z 90% já. Baví mě to.

Ráno se s jídlem pro děti střídáme podle času a prostoru - někdy chystá vše dětem manžel, kaše většinou vařím jen já atd. Odpoledne většinou dělám skleničkové dezerty, které mají děti někdy do školy, někdy po škole a manžel si je sem tam vezme do práce. Detto, když něco upeču, vezme si. Ovoce je u nás denně v košíku, takže je rozhodnutí na něm. Cca 4x do měsíce jsme na večeři mimo domov, ale donášky domů jsme takto využili jen přes covid. Prostě si vaříme a když si chceme užít pohodový večer bez vaření, vyjdeme si všichni 4 do nám známé restaurace. 🙂

Celkové nastavení je ale na každém aka co komu vyhovuje. Vím, že mezi jeho kolegy jsem v podstatě jedna z mála, která vaří i pro muže do práce. Někomu to sedí, jinému ne. Někdo miluje stravu v restauracích, vývarovňách atd. a je to naprosto v pořádku. Stejně tak jako to, že si někdo rád objednává a volný čas namísto vařením využije jinak 🙂

janadidiova
2. feb 2023

Ja som doma s deťmi. Takže priestor chystať desiatu by som mala. Ale nerobím to , manžel to odomna ani nechce a ani raz mi to nevyčítal .. obed aj večeru robím väčšinou ja ale to robím pre celú rodinu takže to sa asi nepočíta že je to extra preňho. Aj on chystá jedlo pre deti. Ani by ho nenapadlo mi to vyčítať,vie že mám čo robiť kým nakŕmim 3 malé hladné krky. Dokonca mi niekedy zakazuje variť a že si objednáme,keď už padame na hubu a deti sú choré a je dosť čo robiť. Tak povedz, že aj ty také chces 🙂