icon

Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?

31. jan 2023

Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.

miselka007
2. feb 2023

Ked som citala tie niektore komenty tak to je des normalne a smutne.
Ja varim vzdy aspon na 2 max 3dni. Z domu si berieme obedy obaja a vzdy rano nalozim do misky sebe a automaticky aj muzovi. Vzdy v nedelu mu spravim nejaku pomazanku a tu ma na ranajky na cely tyzden. Rano len odkrojim chleba k pomazanke a zbalim mu obed, ranajky a aj desiatu. Nikdy ma nikto do nicoho nenutil, robim to sama od seba a hlavne s laskou. Muz nema lahku pracu oproti mne, on pracuje stale vonku za hoc akeho pocasia v sklade kde sa namaka s tazkymi vecami, ja sedim v kancli. Dieta sa stravuje v skole ale kazde rano mu chystam desiatu. Zvycajne kavu spravi rano muz kedze je velakrat skor hore ako zvoni budik a da jest psom. Z prace je tiez skor doma kedze on aj skor zacina. Ale aj veceru robim ja. Predebatime ze co by sme si dali a spravim/navarim. Este mi ruky z toho neodpadli a nemam s tym najmensi problem. Samozrejme ze aj on navari, ale vacsinou to robim ja. A ano aj mu to nalozim na tanier aj ked ma dve zdrave ruky a nohy. Neviem no, mne to pride ako normalna vec a nie, necitim sa ako sluzka. Vzdy mu s radostou a usmevom to jedlo nalozim. Kazdy to ma proste nastavene inak.

katlin7
2. feb 2023

Ja mu robím aj raňajky aj obed a čakám ho s večerou. Pracuje dlhšie ako ja,niekedy ma cez deň voľno,ale nežiadam ho vtedy o nič,som rada keď si oddýchne. Kuchyňu mam rada pod palcom ja a nemám s tým problém. Ved aj to je dôkaz lásky. Každý to samozrejme berie inak,je to podľa mňa len o dohode partnerov,nedá sa nájsť ani speci rada ci inšpirácia,ide o ochotu ale aj to nakoľko ta to baví v kuchyni,je úplne v poriadku keď sa ti nechce alebo to chceš aj od neho. K donáške sa nevyjadrujem, pomaly sa stáva niečím co si proste nemôže dovoliť každý ani raz za čas,nie ešte pravidelne 🙈

h2
2. feb 2023

@miselka007 Mne je zase smutno z toho, čo píšeš ty. Muž je skôr doma z práce, lebo začína skôr, takže aj končí skôr, ale raňajky, desiatu, obed, večeru, chystáš ty. Ráno kvôli tomu vstávaš skôr, keď on začína skôr, popoludní je on už doma, skôr, než ty, ale večeru aj tak robíš ty, nakladáš mu na tanier a dokonca sa ti podarilo aj presvedčiť samu seba, ako ti to vyhovuje. Aspoň mäsko si už pokrája sám?

euka210
2. feb 2023

Ranajky o 4.30 si teda robi sam...aj ked ide na poobednu...ked tak kavu mu urobim ked som doma.
Obed alebo veceru ma v praci...podla smeny. Ked je doobedu doma, tak nieco uvarim na obed a ked ma rannu, tak vecera bud ostalo z obedu alebo sucha vecera. 2xdenne nie som ochotna varit pre 5 ludi, dost mam vecer s detmi, nie este aj varit. Deti pridu zo skoly a prve...co bolo na obed? 2 dni jedlo u nas nevydrzi 🤷‍♀️
Ja som doma bola naucena na suchu veceru, naco by mama mala vecer varit, ked vsetci mali obedy v skole, praci...max.nieco rychle ako placky, krupica niekedy urobila.
Svokrovci naopak...svokra je naucena ze vecera sa varila a veru sa cakalo kym dojde manzel z prace 🤦‍♀️

letfenixa
2. feb 2023

@miselka007 čiže tvoj manžel si nevie ani chlieb odkrojit?

dkl
Autor odpoveď zmazal
modraslamka
2. feb 2023

ano robim mu aj ranajky aj ho cakam s vecerou aj mu obed nachystam😁
Ked ide na 6tu, vstanem skor, zrobim mu ranajky kym sa on nachysta, este mu idem aj branu otvorit aby mohol rovno ist. 😁 a robim to rada s laskou 🥰

zoeeoz
2. feb 2023

Baby kazdy to ma doma inak, ale nemusi ani jedna strana pisat pohrdavo na tu druhu, kazda z nas robi co jej vyhovuje

h2
2. feb 2023

@modraslamka Ale vzhľadom k veku dieťaťa, ktoré máš uvedené v profile, predpokladám, že si doma na materskej. Autorka chodí do práce a často tam býva dlhšie, než jej muž. To je trochu rozdiel.

miselka007
2. feb 2023

@h2 prepac ale ja sa presviedcat nemusim o nicom. Viem aku pracu vykonava a nevyzadujem od neho aby doma aj varil. Je doma skor z prace zhruba o pol hodinu a to nakrmi psov a ide s nimi von. A predstav si ze nie nekrmim ho. Teraz je on doma na OCR a si myslis ze sa nevie postarat za to ze mu nalozim jest? Prosiiim ta...
@letfenixa a preco by si nevedel? Ked je hladny vie si zobrat aj sam. A ked uz chystam sebe tak preco by som nenachystala aj jemu?? Co akoze na tom je? Ci nachystam len sebe a jeho necham tak?Nevstavam o nic skor, vstavame narovnako, pripadne on nieco pred budikom. Nie sme len my dvaja, mame aj dieta a psov.

autor
2. feb 2023

@miselka007 vieš, písať, že to je smutné a neviem aké, je to isté ako keby ja som ti teraz išla písať že to seba robíš slúžku. Áno, je to ten ísty princip. Pár krát sa mi stalo, že som o 21:30 došla domov z roboty a muž mi zabil že čo bude na večeru čo bol už hodinu a pol doma. Ako nehnevaj sa na mňa, ale aby ja som išla po 21 z roboty nakúpiť, prísť domov o 22:00 najskôr a potom ešte robiť večeru a spratavat? Nachystana na spánok by som bola po polnoci. A to ešte nehovorím o tom, že často si beriem prácu aj domov. Ale že by mňa niekto poľutoval to vôbec 😂😂 to že je môj chlap chudák som si vypočula už pár krát, aj vidím tie komentáre tu na MK, ako sa niektoré vyjadrujete o ženách, ktoré vyžadujú od mužov v paneláku domáce práce tak kalamita. Ale to, že by bolo smutné že ženská nechce robiť denne tri jedla denne dospelému človeku som ešte fakt nepočula. Ja som asi dosť zlá žena, pretože ma nabavi motať sa v kuchyni. Varenie aj keď to robím častejšie a nevadí mi to, vyslovene nenávidím a snažím sa to robiť čo najmenej to ide. So suchým obedom raz za čas našťastie nikto problém nemá. Myslím si, že láska sa dá dokazovať aj inak ako tým že naložím niekomu kura do dozy. Tej lásky máme dosť a spoločne strávený čas je pre každého z nás určite viac ako nejaky koláč ku káve. Ja si neviem predstaviť, že by sa so mnou chlap chcel rozísť a ja by som mu začala vykládat ako sa o neho starám a že mu robím jedlo a neviem čo všetko. Pretože toto určite nie je základom vzťahu. Teda aspoň môjho nie. Keď vám to takto vyhovuje, je to super a majte sa radi, je to len medzi vami. Ale označovat niečí iný vzťah za smutny a že sa to zle číta len kvôli tomu, že chlap si naberie sám jesť, je naozaj podľa môjho názoru už cez a patrí to niekde do začiatku minulého storočia. Nabudúce budete robiť z chlapa poníženého keď jeho žena zarobí viac ako on?

ropucha6
2. feb 2023

@miselka007 mna zaujalo ine. To realne jete pomazanku z nedele cely tyzden? To sa snazis setrit ci preco?

miselka007
2. feb 2023

Joj tak to zas niee o 22 chystat veceru. Moj chlap ked je hladny tak si samozrejme vezme sam alebo si nieco pripravi a necaka na mna. Ja zas nemam problem navarit, napiect..mna to bavi a chapem ze nie kazdu. Preto som aj v prvom komente pisala ze kazda to mame inak. Ked nieco navarim tak nam proste nalozim, tak ako aj dietatu tak aj muzovi a mne. Ja osobne s tym problem nemam a ak niektora ano tak to uz je na nich ako to maju doma nastavene. Ja mam fajn aj to ze 2x do tyzdna mam homeoffice a tiez stale vstavame rovnako, nevstavam skor kvoli jedlu, ale treba aj dieta vychystat a odviezt do skoly. Ale ked pridem z prace tak ma vzdy caka s kavickou. Teraz je momentalne na OCR a vie sa postarat, aj nalozit jedlo aj umyt riad. Umyje aj ked som doma, nema s tym problem. Ale ako som pisala, ma fyzicky tazku pracu a nerobi mi problem mu to jedlo proste nachystat alebo nalozit ked davam aj nam. Tot vsjo.

miselka007
2. feb 2023

@ropucha6 robim vecer v nedelu muzovi do roboty. On moc ranajky nestiha a zje tak max jeden krajec chleba a musi ist robit. A nie nerobi mu problem si jeden ten krajec natriet od pondelka do piatku. Nemam dovod setrit a na jedle uz vobec nie. Jemu to tak vyhovuje ze sa nemusi v robote piplat s ranajkami. Neviem co je na tom akoze zle? Niekto si pri ranajkach v klude posedi no on je rad ze do seba hodi krajec chleba a ide robit.

ropucha6
2. feb 2023

@miselka007 Nic, len jest niekoho tyzdnovu natierku som teda este nevidela. Vsak ked mu to nevadi, vasa vec.

andreakotesova
2. feb 2023

@ropucha6 to musí byť riadny hnus jesť týždňovú nátierku....

miselka007
2. feb 2023

@ropucha6 ja robim len pre neho do malej misky, doma ju nejeme. A velakrat z nej aj donesie domov co samozrejme vyhodim. Ak ju nema tak si vezme sunku a maslo, pripadne syr. A nema ju tyzden, on ju ma 5dni.

andreakotesova
2. feb 2023

@miselka007 Aj 5 dní je veľa! Max. 2 dni.

rachelkk
2. feb 2023

Nechystám mu jedlo do práce . Ale za to naberiem mu jedlo na večeru , keď príde z práce už ho čaká. A to isté ja keď napr cez víkend robím a prídem na obed on naberie mne jedlo na obed.

miselka007
2. feb 2023

@andreakotesova kraasa pisat na nieco hnus ale ked si tak vchovana tak prosim.Ja nikde nepisem ze ju je tyzden..vies co je tyzden?? Pondelok az nedela len tak pre info. On ju ma 5dni a niekedy ani to ne ked nestiha. Nech si kazdy je to co chce ale teda urcite by som nikomu nepisala ze je nieco hnus aj keby ten clovek jedol "tyzden" jeden a ten isty obed.

ropucha6
2. feb 2023

@andreakotesova vsak toto, ze uz dvojdnova (akakolvek) je taka, ze no len preto, ze ostala.

ropucha6
2. feb 2023

@miselka007 ale ty tu autorke nakladas a tvoj muz je 5dnovu natierku. Tak aspon si to mohla zamlcat.

miselka007
2. feb 2023

@andreakotesova a co sa mu tam ma akoze pokazit ked to ma v chladnicke? Nechapem...

miselka007
2. feb 2023

@ropucha6 a preco by som mala? Sa tvarite ako keby jedol plesnive jedla a pokazene natierky 🤣🤣 ja autorke nakladam?? A kde prosim ta? Ako kazda som tu napisala ako to u koho doma je. Nikde som autorke nenadavala ani nic podobne. Viete existuju aj chladnicky a dokonca aj vo firmach keby ste nevedeli. A nemienim tu niekomu vysvetlovat nieco co nevie pochopit. Krmte si muzov cim chcete a varte si co chcete a co vam chuti. Mna do toho absolutne nic nie je. A ked ma niekto problem s natierkami tak hold jeho problem, nie moj.

miselka007
2. feb 2023

@ropucha6 asi tazko..neviem ake natierky kto robi ale ma to v chlade a su uplne normalne. Samozrejme nepouzivam ziadne majonezy ani nic podobne. Ale ok, nech si kazdy robi tak ako uzna za vhodne.

ropucha6
2. feb 2023

@miselka007 v pohode, len mi to prislo vtipne, lebo fakt toto by vela ludi nejedlo a nie je to velmi na chvalenie ako si teda krmis muza.

zobaka
2. feb 2023

ja zase milujem víkendy, keď muž počká kým vstanem a opýta sa ma, či mi už môže pripraviť anglické, alebo francúzske raňajky 🥰 nechcela by som tak fungovať ani sama od seba, že od skorého rána obskakujem 🤪

h2
2. feb 2023

@miselka007 Viackrát si písala, že čo je na tom, veď keď chystáš sebe, nachystáš aj mužovi. Také, že by on nachystal občas tebe, keď chystá sebe, aby si ty nemusela chystať nikomu, ti nenapadlo? Navyše: nátierku nechystáš aj sebe a deťom. Je len preňho. Je ju 5 dní a keď ju donesie domov, tak, samozrejme, vyhodíš. Ale keď ju on je ešte v piatok na raňajky, to je tiež samozrejmé. Nuž, bolo ti ľúto chlapov, o ktorých sa tu píše. Mne je skôr ľúto toho tvojho.

miselka007
2. feb 2023

@h2 absolutne nemusis mojho chlapa lutovat. A som velice rada ze ste sa tu kazda mala coho chytit 🤣 aspon mame co citat. Diiky

h2
2. feb 2023

@miselka007 Bože, teraz čítam, že "Kŕmte si mužov, čím chcete..." Tu je naozaj škoda čokoľvek vysvetľovať, keď ty žiješ v tom, že "nakŕmiť muža" je úlohou ženy.