icon

Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?

31. jan 2023

Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.

janulik2008
2. feb 2023

Ja polovicku nemam ale nikdy nezabudnem ako mi ex kolegyna hovori ze "aj tebe mama chysta desiatu, nie?" Na to jej hovorim ze nie, robim si desiatu sama a odpoved "mne otec pripravuje." 😀 mala vtedy tusim 30 🙂

h2
2. feb 2023

@andreakotesova Ona tie nátierky neje vôbec. A pre manžela to nevadí, ten zje, čo a koľko mu je pridelené.

andreakotesova
2. feb 2023

@h2 spamätá sa, keď jej donesie domov salmonelu...

sticker
dominikamacakova
2. feb 2023

Varí na 90% chlap a aj si to chystá do roboty

felicitab
2. feb 2023

@miselka007 Nejdem sa vyjadrovať k názoru, že chlapi, ktorým nie je chystaná strava a položený tanier na stôl sú chudáci, hoci s ním absolútne nesúhlasím.
Zarazila ma tá veta o chystaní nátierok v nedeľu na celý týždeň. Naozaj ma zaujíma o aké nátierky ide, pretože nie je možné aby akákoľvek nátierka, do ktorej bolo pridané maslo, nátierkové maslo, tavený syr, uvarené vajíčka či ryba z konzervy bola po 4-5 dňoch v úplnom poriadku. Možno ešte nejaká čisto strukovinová alebo oškvarková bez cibule. Taká cibuľa, ktorá sa pridáva takmer do každej nátierky totiž pomerne rýchlo začne kvasiť. Pri každom naberaní sa to misky môže dostať vonkajšia kontaminácia. A to nehovorím o neustálom prerušovaní chladiaceho procesu - pri opakovanom rannom vyberaní z chladničky, natieraní na chlieb, ceste do práce. Manžel musí mať mimoriadne odolný žalúdok.

vanilka83
2. feb 2023

Ja som začala varit mužovi do prace,ale kvôli peniazom, aby sme ušetrili na menučkach...a ako to skončilo?????po 3 dňoch jedenia( jeho obľúbené pečené bravčové-krkovička a plece) mi vyplakaval,že on už to ďalší deň jest nechce,že je toho prejedeny ...a to som mu normálne ešte aj prílohu a oblohu menila k tomu každý den-1 deň cervenu kapustu knedlu, 2 deň zemiaky opekané s mangoldom a cesnakom a 3 deň kimchi a zemiaky...takže som sa na to co?????vy....a!!!!!a z vysoká a rada!mne to teda vôbec nevadí jest 3 dní to isté, ale on je prepistany,tak nech si chodí láskavo na obedy, aspoň si oddýchnem, pre porovnanie on robí deťom raňajky nám kávu ráno vodí ich do škôlky a večer si už bud niečo len rýchlo každý sám niečo zbucha suché, alebo ak mi ostane čosi, ja varím pre deti,alebo pizzu objedname a cez víkendy mu teda prenechavam kuchyňu, riady umýva tak isto skoro stále len on.

letfenixa
2. feb 2023

@petedea ok, nemáme s týmto doma žiadny problém

zoeeoz
2. feb 2023

@andreakotesova :D 4 dnova vajickova premyslam kedy by si ju kto dal..mozno tak na rychle schudnutie pred letnou dovolenkou 🤣🤣 ale vlastne nie, ani to nie 🤣🤣🤣

adrianajozko
2. feb 2023

@vanilka83 tak aj moj nechce 2 dni jest rovnake uz som niekedy z toho na nervy ved na 1 den varit je neekonomicke. Takze varim rano aby mal na veceru a na druhy den do prace inak to uz nebude.

vanilka83
2. feb 2023

@adrianajozko presne,každý deň varit to môže chodiť vážne do vyvarovne...veď ja chodím tiež do roboty okrem toho chodím po deti do škôlky ihrisko,postarať sa o ne prať upratovať a bla bla bla a ešte každý deň varit...no psycho

zoeeoz
2. feb 2023

Ale teda niektore mate dobre odveci reci typu, ze aj muz ma ruky a neubudne z neho a aj vy chodite do prace, aj vy ste unavene a bla bla..akoze teraz uz len pripravit obed pre muza znamena, ze muz je kripel a zena otrokyna

h2
2. feb 2023

@zoeeoz Nie, jasné, že neznamená. Ale pripravovať vždy mužovi raňajky, desiatu, obed, večeru, keď aj žena chodí do práce a (pozor, dôležité!) NEVYHOVUJE JEJ TO, nie je v poriadku.

jankaa26
2. feb 2023

Ja ked manzel nemal obed v praci tak som nalozila aj jemu a aj sebe. Proste ked naberam sebe,pripravim aj jemu. Ale akoze tie raňajky si robi sam a vecere takisto. Obcas on nam pripravi nejaku veceru,co zvladnu aj chlapi. Akoze parky,vajicka. Alebo obcas ja. Som starostlivá zena, ale aby som bola otrok muzovho jedla to zas nie. Tiez chodim do prace, mala kruzky,nakupy atd.

h2
2. feb 2023

@jankaa26 Ja chápem, ako si to myslela, ale "pripraví nejakú večeru, čo zvládnu aj chlapi", tak takto to radšej nepíš. Znie to hrozne zovšeobecňujúco a nespravodlivo voči chlapom.

sashenka222
2. feb 2023

Ja to robim. Ranajky chystam pre celu rodinu (mame 4 deti), tak samozrejme nachystam aj pre muza. Ranajky mavame vzdy vydatne, aj cez pracovne dni. Obed mu nachystam do doziciek, ten si v robote zohreje. Veceru mavame vzdy spolocne okolo 18tej. Chystam detom, tak nachystam aj muzovi. Ja v tom teda nevidim ziadny problem a robim to z lasky. Aj ked sme boli iba dvaja, vzdy sme jedavali spolu. By mi ani nenapadlo spravit si ranajky iba pre seba. 🤔
On zase robi veci, ktore nerobim ja. Napr. vozi deti do skoly, velke nakupy, opravy/upravy okolo domu...)

lemoncheesecake
2. feb 2023

Ja chystam vsetko ranajky, obedy, vecere aj jedlo do prace vsetko ale zase ja som doma on pracuje nerobi mi to problem robim aj tak jest aj sebe aj detom tak uz vsetkym spravim.

h2
2. feb 2023

@sashenka222 🤦🏻‍♀️ Táto diskusia nie je o tom, či keď varíme pre celú rodinu, dáme z toho aj mužovi. To je predsa jasné, že áno. Ale autorka nepíše nič o deťoch, píše len o nej a o mužovi. A nepíše ani, že pre seba si chystá a jemu z toho nedá. Práveže dá. Problém je v tom, že všetko okolo stravy má na starosti len ona. Muž je doma z práce skôr, ona príde unavená a on ju čaká s tým, že "čo bude na večeru?". Takže je vcelku zbytočné písať jej, že keď ty varíš pre seba a 4 deti, že uvaríš aj mužovi. To je predsa úplne iná situácia.

zoeeoz
2. feb 2023

@h2 jasne, urco s tym musia byt okej obaja

h2
2. feb 2023

Ináč, ešte by som mala otázku pre všetky "naberačky": Ako fungujete na dovolenke, keď ste v hoteli, kde je stravovanie formou švédskych stolov? Muž sedí a vy mu nosíte, čo uznáte za vhodné? Alebo čo vám povie, aby ste mu priniesli? Alebo chodí s vami s tanierom a vy mu nakladáte? Fakt by ma to zaujimalo.

sulavikova
2. feb 2023

Chystám každý deň🙃 Žiaľ, objednané obedy z firmy neuveriteľne klesli na kvantite a kvalite, zato cena astronomicky stúpla… takže aj domáci lepák je momentálne dobrý, ak nie najlepší.

zobaka
2. feb 2023

@h2 😂 mozno v tej chvili sa to zmeni z naberania na krmenie, donesie si sam, ale aspon nieco sam neurobi

ropucha6
2. feb 2023

@jankaa26 no tak prrr, chlapi teda zvladnu aj zlozite vecere, len teda musia chciet. Aj moj manzel si predtym varieval na obed len bud ryzu s masom alebo cestoviny. Ked sme sa spoznali, usudil, ze toto stacit nebude a teraz uz ma celkom kvalitny repertoar jedal.

zobaka
2. feb 2023

@vanilka83 o tom som pisala tiez, ved to musi liez na nervy casom, dookola to iste jedlo, vsetky tie krabicky, ja sa takto stravujem len vyslovene ked som na diete 😂

martul
2. feb 2023

Ráno vstávame naraz, áno chystám mu raňajky, sebe aj deťom. Chystám mu desiatu, na obed ho čakám s obedom pripraveným na stole + kávička k tomu. Večer príde a takisto mám už pripravené jedenie, sadáme si spolu celá rodina za stôl a spolu večeriame. Som doma, keď som chodila do práce varila som deň predtým a on si to ohrial.
Každému ako vyhovuje a ako je spokojný.

jankaa26
2. feb 2023

@h2 ja fakt odpadavam. Snad je vsetkym jasne ako som to myslela. Jasne, ze su chlapi, ktori vedia varit lepsie ako zeny. Ale vseobecnosti skor varia zeny.

jankaa26
2. feb 2023

@ropucha6 🤣🤣🤣🤣 kazda "normalna" zena pochopila ako som to myslela. Niektore beriete vsetko tak vztahovacne. A tato tema je prave o klasickom mužovi. Nie co doma vyvara.

h2
2. feb 2023

@jankaa26 Veď ja som už začala tým, že chápem, ako si to myslela. Napísala som to len kvôli tomu, že my, ženy, by sme tiež ostro protestovali, keby napríklad chlap povedal, že niečo je príliš zložité, aby to pochopila žena.

jankaa26
2. feb 2023

@h2 ved ano,to je fajn prirovnanie.

vanilka83
2. feb 2023

@zoeeoz myslím, že nie ,skôr väčšina z nás chce dosiahnuť ten zlatý stred...teda aby si to doma pekne delili pol na pol,alebo prirodzene keď je žena chorá,nevládze, ma toho veľa, nestiha,aby muž netrval na tom ,že to je jej problém, lebo je to čisto ženská robota.Ja mam doma zlatíčko, pochopil to hneď od začiatku a veľmi to želám každej žene.

denisah6
Autor odpoveď zmazal