Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?
Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.
@h2 ano, to bolo na margo komentu vyssie. Tam bolo spomenute krmenie a na to som reagovala. Ale mne je to total jedno, nech sa kazdy stara doma ako chce. Ale dik za komenty, aspon mame co citat a rychlejsie ubehne cas ✌
@miselka007 ty si napísala, že TY JEMU robíš natierku (len preňho) a TY mu k tomu krajas chlieb.
občas, ak niečo zostane, a chcem aby sa to dojedlo, tak mu to nachystám do práce. Ale inak nie.
@letfenixa ano odkrojim krajec NAVYSE ked robim jest dietatu. Ale ostatnym asi odpadne ruka ak by odkrojili NAVYSE jeden krajec. Uz je to lepsie napisane?? Ale ja som taaak rada ze sa tu kazda viete chytit niecoho a potom o tom omielat dokola 🤣🤣 good day
@miselka007 aj tebe
Ja idem smútiť, lebo môj muž nielen že sa odo mňa necha obsluzit (@h2 - máme fakt malú kuchyňu), ale dokáže obsluzit aj on mňa a keď mám prísť domov neskôr, tak mi volá, či to, čo vymyslel, môžu nachystať na večeru pre nás oboch.
@miselka007 Tebe sa naozaj nedá vysvetliť. Tu nejde o to, že niekomu ruka odpadne, keď odkrojí krajec navyše. Prečo NAVYŠE? Keď ty chystáš obed a večeru, prečo ten krajec navyše neodkrojí on tebe? A ty nebudeš krájať žiadny.
@ropucha6 ja som takaaa rada aj za vas ze sa bavite ✌✌ no nic nie je na svete krajsie ako pobavit zenske na konovi 🤣🤣🤣 a tie zenske sa vzdy taak radi niecoho chytia. To je uuuplne uzasne 😅😅✌
@miselka007 ano, normalne si mi zlepsila den 👍
@h2 si myslis ze moj muz mi v zivote nic nepripravil? Okej asi vidis do nasej domacnosti. Ano odkroji aj on a si predstav ze mi vie aj jedlo nalozit. To je cooooo? 🤣 a ruky mu este neodpadli. Ale tu nema vyznam a cenu sa hadat. Idem radsej pokracovat v praci. Pekny den ti prajem.
@ropucha6 tak to som uprimne rada aj za teba ✌
@letfenixa Viete mile damy, taketo veci zalezia aj od toho, co ho naucili jeho rodicia.
Pokial bola jeho matka naucena, ze jedlo pre otca a pre deti vzdy chystala len ona, on to proste povazuje za samozrejme.
Takze to nemusi mat korene v neochote, ale v detstve.
Ludia maju dar reci preto, aby komunikovali a veci si vysvetlili a pokial sa niekomu vo vztahu nieco nepaci, nieco, s cim sa nedokaze zmierit a nie je mozne dosiahnut konsenzus, tak si proste treba spocitat plusy a minusy a pokial minusy prevazuju, treba ist od seba.
Keď som chodila do prace, nestihala som vždy variť takže sme varili na striedačku. Raňajky mal každý sám a zvlášť keďže sme vstávali rôzne časy a večere tak isto. V dňoch voľna som sa postarala ja. Teraz som tehotná doma na PNke čiže sa striedať ani nemusíme tak sa starám len ja či o varenie alebo domácnosť a absolútne s tým nemám problém, vyhovuje mi to takto 🙂 manžel zarába, ja sa starám, mylsim že to je fér 😄
@miselka007 Ty sa ani nesnažíš pochopiť, čo ti tu píšeme. Ale OK, pekný deň aj tebe.
sú to vzorce chovania, ktoré majú ľudia z domu, ja nepochádzam z rodiny, kde žena skákala okolo muža, ale ako sa tu už písalo, keď niekomu niečo vyhovuje nie je o čom, stačí si pozrieť výmeny manželiek, aké sme ženy odlišné, ja som niekedy unavená len z pozerania toho, čo tam oni vyvádzajú, ako začne hneď všetko pucovať, na stoličku vyliezať komentovať prach na najvyšších miestach atď. ale s deťmi nemá ani jeden zážitok, potom sú také, ktoré nie sú upnute na poriadok a jedlo 6 x denne a fungujú inak, každá sme odlisna, takže zbytočne sa hádať..ja sa cítim príjemné inak a iná zasa sa cíti príjemne, keď môže mužovi všetko nakladať 🤷
Môj manželik je dospelý a zdravý - má ruky aj nohy, čiže na mňa odkázaný nie je. Dokonca musím povedať, že väčšinou varieva on, nie ja. Od novembra sme v novom dome a ja som k dnešnému dňu varila v kuchyni presne 0x. Samozrejme, nerátam do toho príkrmy pre bábätko. 🙂 A teda okrem varenia si dokáže jedlo aj nachystať sám.
Ja vacsinou varim len obed, ked sa mi nechce ja si kupim daco a muz si urobi sam. Ale napr ex kolegyna mala muza co miloval varit chystal ranajky obedy vecere a este jej to aj v praci nalozil na tanier. Ona nevarila vobec. A tiez tam bola kocka co varila kazdy den sebe aj muzovi cerstve jedlo, nikdy nemala dvakrat to iste. Kazdy nech si spravi ako mu vyhovuje. Ja napr radsej pecem, ako navarim ale niekedy mam nervy ked dojdem z roboty a este dve hodiny som v kuchyni. Ked sa mi nechce tak nenavarim. Minule som mu povedala nech vari on cely tyzden, uz druhy den mal nervy, hovorim vidis, to neni len tak ze sak navar nieco a co? To je jedno 😀
Daj mu to vyskusat uvidis ako rychlo zmeni nazor. Urcite by som mu nechystala do prace tri chody zabalene, nehrozi 😀. Jedine ze som zena v domacnosti vtedy budis, ale inak halo nejsme otrokyne ne.
@h2 hej, to mi tiez napadlo...tak by sa musel vychystat sam, alebo vecer nachystam sebe i jemu, (kebyze chodim do prace) a rano si to len zoberie. Keby chodim neskor z prace ako on, bola by som na nervy este ze mam varit veceru 🤨
Ja nikdy nic nevarim, u nas vari iba manzel. A v praci chodime na obed...sak je dospely pre pana, si nevie urobit desiatu sam? Trvaj na svojom
Ja sa iba smejem ako ti povedal,že jeho kolegom ženy chystajú aj raňajky+obedy+večere.Neverim,že vo firme napr.s 50 chlapmi sa nájde 50 žien čo toto robí.Moj má čisto chlapsky kolektív a ani jeden! nemá možno okrem večere nachystané.Ja osobne raňajky určite nestíham robiť.Zaspal v stredoveku?Žena nemá právo mať od chlapa nachystané raňajky,obedy,večere?Že u teba v práci to tak funguje,každá kolegyňa má,iba ty nie
Mňa fascinujú tie desiate u dospelých ľudí. Veď sa naranajkujem a do obeda snáď vydržím, nečudujem sa ,že sme čoraz obeznejsi národ.
Ja ano lebo som doma varim pre nas a aj pre manzela do prace a na veceru.
Och :D ja som musela jemne vycvicit mojho, lebo jemu svokra skakala okolo riti. On doslova nemusel doma nic robit. Ale od prveho dna co sme spolu zacali byvat, zacal pomahat. Viac toho pomotal a dodrbal ale za 6 rokov je z neho funkcny chlap, ktory sa vie postarat o 2 deti. Som na MD a obed varim na viac dni pre nas. Ked ma manzel volno robi nam ranajky 🙂 kavicku. Pri veceri sa striedame. Aj pri obede mi pomaha napr. nacistit zemiak. Nabera si jedlo do roboty sam, jedla si naberame osobitne, ja sama aj on sam. Aj domace prace mame podelene resp. kto ako stiha. Neobudne z nikoho a v cistotu ma kazdy rad.
Svokra takto svokra odskakovala a obskakuje do teraz. Panko doma nerobi, ze nic. Pride domov sadne pred notebook a je tam az do vecera. Medzitym mu svokra da obed, veceru, pivo, frtanky a popripadne sladke. Ked je u nas nikdy si nenaberie jedlo sam. Stale len svokra alebo moj chlap (moj ma nenechava naberat - ja som nemehlo :D vsetko vsade vylievam). Ked je svokra v robote tak len sedi v kresielku a caka na svokru. Nic nenavari sam.
Svagrina ma tiez taky kvietok. Co navarila, to bol krik, ze sa to neda jest (popritom vari fajn), lebo jeho mamka to vie urobit lepsie a inak. Po 2 rokoch sla do roboty kde ma obed, jej mala ma obed a on nech si vari podla svojej chuti. A tak je .. on spokojny, ona spokojna. Domace prace maju podelene ale aj do nej dzube, ze to nerobi tak ako jeho mamka :D proste ... Ja by som toto nedavala.
@kubkovamama to som chcela povedat v praci kazdy chodi na obedy, alebo si objednava, minimum ma obed z domu, plno roznych nových chuti a nie len z domu to iste, ja sama si rada pochutnam na jedle od nejakeho dobre kuchara a nie stale sa mi chce tahat z domu ryza s masom napriklad
@adrianajozko kebyze niesom doma chodime vsetci na obedy a vecer len nieco rychle ved to sa da prezit. V sobotu na vylet a v nedelu si uvarime spolu nieco dobre. Alebo grilujeme.
@miselka007 už si niekedy jedla 4-dňovú vajíčkovú pomazánku napríklad? Je to jednoducho hnus.

Má nejaké zdravotné obmedzenie, že sa nemôže stravovať v zariadeniach kde robia menučka? Ak je zdravý tak sa vie zariadiť sám!
Dcéra 3r. a aj manžel majú zdravotné obmedzenie, ktoré im nedovoľuje jesť čo si zmyslia tak áno v tomto prípade čo chystám mladšej to si beriem ja a aj manžel. Rovnako ste pracujúci, rovnako ste unavení a nevidím dôvod aby si mu chystala jedlo ak to nie je z dôvodu zdrav obmedzenia.... a manželky tých jeho kamarátov sú doma na MD a RD a varia tak či onak?