icon

Chytá chlapov po 40tke druhá puberta?

26. aug 2022

Ahojte, len mi takto na večer vŕta hlavou otázka, čo sa to deje s chlapmi okolo 40-tky. Doma máme serióznu krízu s manželom, pritom nemáme žiaden skutočne vážny problém, ktorý by nebolo možné jednoducho vyriešiť. Ale on doslova vyrýva pre hlúposti. Odrazu si začal pozerať samé luxusné dovolenky, drahé autá a vkuse hovorí iba o tom, čo všetko by mohol mať a kam všade by mohol ísť, keby nemal nás (mňa a deti). Po príchode z práce robí iba to, čo uzná za vhodné on, chodí športovať, doma mi s ničím nepomáha, nemá záujem ísť s nami na žiaden výlet, ani len obyčajnú prechádzku, stále hovorí iba o tom, ako sa chce konečne venovať sám sebe. Dokáže tu pol dňa preležať na gauči a potom sa presunúť na pol dňa na terasu a vôbec ho neštve, že deti majú posledné dni prázdnin a kvôli nemu sedia doma, rovnako ako to, že ja tu od rána do večera behám, varím, upratujem, venujem sa deťom, nemám čas si ani na minútu sadnúť. Pretože ON má dovolenku na regeneráciu svojich síl a ja sa nemám starať do toho, ako ju strávi. Je doma druhý týždeň a neboli sme ani na krok, pritom ešte pred dovolenkou deťom nasľuboval aquaparky, dinoparky, lanové dráhy, zoo a neviemčo ešte. Včera som sa trošku posťažovala kamarátke a ona mi vraví, že doma má úplne to isté. Muž vkuse len fitko, plaváreň, masáž, nulový záujem o spoločné aktivity, dookola hovorí iba o tom, ako sa už bude venovať iba sebe, ide na pivo, celý večer ho niet, potom sa zvalí k telke a nechce sa ani rozprávať so ženou, to, ako strávili deň deti, ho nezaujíma. Je toto normálne a bežné aj v iných domácnostiach? Však hádam, keď som raz otec rodiny, tak mám voči deťom a žene nejakú zodpovednosť. Je v poriadku mať čas pre seba a svoje záujmy, ale tak nejako v norme, aby ostal čas aj na deti, aj chod domácnosti, ale nie, že JA (muž) a Vy (žena a deti).

autor
27. aug 2022

@matabb73 Cez deň ho má v ruke len párkrát a krátko, večer sa zaplesne do izby, kde spáva od narodenia drobca a tam už netuším, čo robí, do rána už nevylezie ☹

mikadooo
27. aug 2022

Fúha no tak to je pekne sebecké od neho. A on tie deti a teba chcel, alebo vlastne nie a ty si ho "donútila" aby si ťa vzal a aby s tebou sexoval a spravil ti deti? To sa teraz zbadal po x rokoch, že mu to vlastne nevyhovuje? Aj ja chcem takú dovolenku. Ľahnem vedľa neho a nestarám sa dva týždne. Nie je navarené? Nie je opraté? Nie je čisto? No ale ja musím regenerovať svoje sily... Ja by som mu dala krízu stredného veku plnými dúškami. A nezabudni si hojne vínečka nalievať, nohy vyložiť, klapky na oči a na uši a regeneruj... (Deťom tablet, mobil, tv, McDonald's a podobné šmakocinky, nech aj oni regenerujú usilovne).

matabb73
27. aug 2022

Ja by som takýchto chlapov najradšej prefackala. Môj bývalý je neskutočný sebec. Tiež som mu pár krát povedala, že vôbec nemal mať deti keď sa im nechce venovať. Pokiaľ sme mali dobrý vzťah aj deťom sa venoval. Keď to začalo škrípať, aj deti išli bokom. Teraz so svojou novou ženou chodi po výletoch, ale dcéru nevezme. Akoby sa vedel venovať len vtedy keď niekoho miluje a keď prestane tak aj deti tej ženy sú mu vtedy na obtiaž.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
27. aug 2022

@zoro9836 Pozri, nie som a nikdy som nebola žiadna stíhačka. Ak muž chcel ísť cvičiť, behať, na bicykel, kamkoľvek, šiel a bol tam, ako dlho chcel. Nie raz som ho aj posielala, aby sa šiel s chlapmi odreagovať, aby šiel hoci na pivo pokecať o iných veciach, ako je práca a deti. Nechcel. Navrhla som mu, nech si do kalendára vyznačí dni a časy, kedy nemám od neho nič chcieť, lebo to je jeho čas pre seba. Vysmial ma. On chce mať čas pre seba každý deň a celý deň, proste robí, čo uzná na vhodné. Nie je lenivý, on aj pokosí záhradu, urobí veľa mužských prác. Ale urobí iba to, čo chce on a kedy to uzná za vhodné on. Mimo to sa môžem aj na uši postaviť. V stredu vyšli dvom deťom tréningy na rovnaký čas, každý na úplne inom mieste. poprosila som ho, nech jedno zavezie on, že druhé zaveziem ja. Sedel pri počítači a ani ho nehlo. Viezla som ich štýlom, že jedno meškalo na začiatok a druhé som musela z tréningu vybrať pred skončením, aby som to prvé stihla vyzdvihnúť. Upotená, s bábom na rukách som behala medzi nimi a pánko pil kávičku. Tak akože kde sme? Ja mám počúvať jeho potreby a kde sú tie moje? On sa ma niekedy opýta, či vládzem? Čo by som chcela? Zaujíma sa, aký mám deň? Čo robili deti? O chvíľu začína škola, všetko ide mimo neho, ja nakupujem, pripravujem, behám s tromi deťmi a on pozerá jeden film za druhým. Kde je partnerstvo, vzájomná opora, pochopenie a otrepané "v dobrom aj v zlom"? A ešte zareagujem na tú Tvoju vetu, že má zmeniť to, s čím je nespokojný. OK, ak ma prestal mať rád, nech ide a zariadi si život po svojom, ale deti budú jeho deťmi do smrti, to mi ich akože nechá a pôjde si užívať luxusné autá a dovolenky s mladými pipkami? Ako hračku, ktorá sa zunovala a zahodím ju do kúta, lebo už o ňu nestojím? Toto je Vaša mužská logika?

zuzitko74
27. aug 2022

Nechcem ťa strašiť, ale myslím si, že toto už nerozchodíte. Tvoj chlap by ti urobil najväčšiu službu, keby odišiel z vášho domu, lebo z vášho života odišiel už dávno.

matabb73
27. aug 2022

@zoro9836 jasne; že sa zastávaš chlapov, keď si chlap. Takže je úplne v pohode keď sa chlap odmieta venovať deťom a manželke. Ešte že existujú chlapi, ktorí si toto nemyslia a jedným z nich je aj môj otec. Bývalý si išiel na dovolenku k moru a našu dcéra nevzal. Má 14 rokov, nie sú s nou žiadne starosti. Toto ako ospravedlníš?

danicastiavnica
27. aug 2022

akoby si písala o mojom....po 40. tke mu preplo ale že úplne ,dovtedy vzorný otec a manžel ...nezhody sme mali ale úplne banality ,pekne sme si žili...po 40. si začal hľadieť len svoje záujmy ,zábavky ,o deti sa menej zaujímať o mňa ani nehovorím ...na jeseň ,dcera doma online -ja som prišla z prace ,padala na hubu ,nevedela či skor variť n druhý obed pre ňu alebo sa učiť alebo ju ísť venčiť aby nesedela celý deň doma za pc ,panko si išiel svoje ...neskôr som zistila že ma podvádza ,podozrenie tam bolo už dlhšie ...nemali sme vážnejšie problémy ,podala som žiadosť o rozvod. lebo s ním nebolo reči...dúfam že toto nie je vás prípad a držím Vám palce nech sa Vám to podarí prekonať ...ked chceš kľudne nápis IP...môžeme "pokecať "..😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
matabb73
27. aug 2022

@zoro9836 neodpovedal si na čo som sa pýtala. Dcéra k moru ísť chcela. Ja som dovolenku musela zrušiť kvôli zdravotným problémom a otec sa rozhodol ísť bez nej. Keby ju zavolal, išla by veľmi rada. Ale on si dovolenku naplánoval bez nej. Ani nevieš ako tým tí chlapi svojim deťom ubližujú. Ona sa tvári, že je v pohode, ale ja vidím, že ju to mrzí. Pri rozvode mal silné reči, že sa rozvádza len so mnou a nie s deťmi a nakoniec sa správa takto. Takže sa ti to zdá stále v pohode, keď otec kašle na svoje deti? Len pre vlastné pohodlie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
matabb73
27. aug 2022

@zoro9836 všetko čo si opísal je obyčajné sebectvo. Ja by som tiež chcela veci inak, ale beriem ohľad na svoje deti. Tiež by som si vedela oddýchnuť sama, ale vždy beriem aj dcéru. To je ten rozdiel. On vidí len seba a svoje pohodlie, ja myslím aj na to ako sa má moje dieťa. Ľudia, ktorí myslia len na svoje pohodlie by nemali mať deti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
cecilia29
27. aug 2022

Ano. Hlavne tí čo su uz par rokov v chomute , maju deti. Puberta ako vyšitá

viestta
27. aug 2022

@zoro9836 dieťa po rozchode je rovnako dieťa matky aj otca. A jeden aj druhý majú voči nemu povinnosti, a majú svoj život prispôsobiť aj potrebám dieťaťa. Len, väčšinou (a nielen po rozchode rodičov) je to tak, že potrebám deti sa prispôsobuje matka, otec málokedy a aj to len ak mu to vyhovuje. Matka, vyberá dovolenku s ohľadom na dieťa. Ale otec si chce užiť podľa svojich predstáv. 🤔

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
matabb73
27. aug 2022

@zoro9836 ona si nevybrala. On dal v návrhu, že deti majú žiť s matkou. Dcéra mala vtedy len 9 rokov, tak veľmi na výber nemala. Syn už je dospelý, toho neriešim, ale dcére by sa normálny otec venovať mal. V triede sú ešte dve deti z rozvedených rodín a tie otcovia na dovolenky berú. O to viac ju to musí mrzieť keď to vidí. Môžeš ho obhajovať koľko chces, ale takto sa poriadny chlap nespráva.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
27. aug 2022

@zoro9836 áno, od prírody to je dané. Lenze v 21. už hádam civilizácia zasiahla aj mužov. Niektorých určite, niektorí sa vyhováraju na prírodu a to, že "lovia mamutov"

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
27. aug 2022

@zoro9836 pozri sa, všeobecnými dristami o spoločnosti tu na mňa nechoď. Dieta je oboch rodičov, obidvaja ho majú vychovávať, napĺňať jeho potreby nielen materiálne ale aj emocne. Ak sa otec nestará, tak je to hajzel a nie rodič. Ak otec uprednostní svoje pohodlie na úkor trávenia času so svojím vlastným dieťaťom, je sebec.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
maria1989
27. aug 2022

@zoro9836 ako si ma dieta zasluzit?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzitko74
27. aug 2022

@zoro9836 Ja tvoj pohľad na vec sčasti beriem, muži a ženy majú rozdielne potreby a rozdielne spôsoby, akým ich napĺňajú. Ak sa však rozhodli pre spoločný život, kompromisy sú, jednoducho, nevyhnutné. Je mi jasné, že ak muž nechce investovať svoj čas a energiu do budovania vzťahu so svojou manželkou a deťmi, nemá zmysel ho do toho dokopávať násilím, myslím si, že žiadna normálna žena by nechcela mať doma otroka, ktorému prikazuje, čo má robiť. Každá z nás chce, aby bol muž s nami a deťmi rád a dobrovoľne, nie aby nás cítil len ako povinnosť a guľu na nohe.
Problém však nastáva vtedy, keď takýto chlap, ktorý nič neinvestoval, si zrazu začne myslieť, že on má právo si z ,,toho konta" niečo vybrať. Tak to ale nefunguje. Ak nebuduje vzťah s vlastnými deťmi, nebude mať s nimi láskyplný vzťah, nemôže od nich očakávať úctu, ani rešpekt k jeho názorom. Ak zanedbá vzťah so svojou ženou, nemôže očakávať, že po ňom bude túžiť a bude si ho vážiť. Takto to vo vzťahoch funguje, to sa nedá oklamať nejakou filozofiou o pudovom nastavení muža.

reisi
27. aug 2022

@zoro9836 ty vies, ze aj zena matka ma rada zabavu, relax, kino, fitko, rada sa naje, bez toho, aby vyskakovala od stola, ze dieta/ deti nieco potrebuju podat, nakrmit, ze by rada sexovala ked ma chut, spala celu noc a rano vyobliekana cupitala do robotky a po robite fitko a dobra vecera v restike? Ty si o tom asi nepocul, ze zeny potrebuju to vsetko, co aj muzi aj relax, aj sex atd… aj svaty pokoj obcas.
Ak si pan manzel zalozi rodinku a splodi deti, tak musi sa tiez prisposobit rodine. Tiez musi hladat kompromis a riesit ten chaos, ktory casto nastane. To nie je o tom, ze bude rozhodovat, kto si co zasluzi! To kde sme?! Rodina je o spoluziti a partneri si maju navzajom pomahat v projekte rodina. Zena nie je otrokyna. A ked sa rozhodne, ze ju teda nechce za manzelku, nech sa rozvedie ale deticky su stale jeho detmi.
Panboh zaplat, ze moj muz blizsie k 50 tke a fakt pracovne vytazeny nema v hlave taketo karelaby a maka okolo deti a dopraje mne aj detom a este aj nasim psom.🙏