Chytá chlapov po 40tke druhá puberta?
Ahojte, len mi takto na večer vŕta hlavou otázka, čo sa to deje s chlapmi okolo 40-tky. Doma máme serióznu krízu s manželom, pritom nemáme žiaden skutočne vážny problém, ktorý by nebolo možné jednoducho vyriešiť. Ale on doslova vyrýva pre hlúposti. Odrazu si začal pozerať samé luxusné dovolenky, drahé autá a vkuse hovorí iba o tom, čo všetko by mohol mať a kam všade by mohol ísť, keby nemal nás (mňa a deti). Po príchode z práce robí iba to, čo uzná za vhodné on, chodí športovať, doma mi s ničím nepomáha, nemá záujem ísť s nami na žiaden výlet, ani len obyčajnú prechádzku, stále hovorí iba o tom, ako sa chce konečne venovať sám sebe. Dokáže tu pol dňa preležať na gauči a potom sa presunúť na pol dňa na terasu a vôbec ho neštve, že deti majú posledné dni prázdnin a kvôli nemu sedia doma, rovnako ako to, že ja tu od rána do večera behám, varím, upratujem, venujem sa deťom, nemám čas si ani na minútu sadnúť. Pretože ON má dovolenku na regeneráciu svojich síl a ja sa nemám starať do toho, ako ju strávi. Je doma druhý týždeň a neboli sme ani na krok, pritom ešte pred dovolenkou deťom nasľuboval aquaparky, dinoparky, lanové dráhy, zoo a neviemčo ešte. Včera som sa trošku posťažovala kamarátke a ona mi vraví, že doma má úplne to isté. Muž vkuse len fitko, plaváreň, masáž, nulový záujem o spoločné aktivity, dookola hovorí iba o tom, ako sa už bude venovať iba sebe, ide na pivo, celý večer ho niet, potom sa zvalí k telke a nechce sa ani rozprávať so ženou, to, ako strávili deň deti, ho nezaujíma. Je toto normálne a bežné aj v iných domácnostiach? Však hádam, keď som raz otec rodiny, tak mám voči deťom a žene nejakú zodpovednosť. Je v poriadku mať čas pre seba a svoje záujmy, ale tak nejako v norme, aby ostal čas aj na deti, aj chod domácnosti, ale nie, že JA (muž) a Vy (žena a deti).
Čím viac Ta čítam, tym viac si myslím, že niekoho má a to nie som z tých, čo v každej diskusii píšu, ze muž má milenku.Nechce sa mu, vyhýba sa Vám, deti nikam nezoberie, spí vedľa v izbe...alebo ho vôbec nebaví rodinný život ono je to všetko pekne spolu sme sa rozhodli pre deti, sú tu treba sa postarať, ale ja verím , že človek príde do bodu, že vyhori jednoducho sa mu nechce stále riešiť detský krik, riešiť čo variť, prečo nejedia, kto kam chce ísť, čo treba kupit, chodiť do roboty prísť domov a tam sa všetko točí okolo detí.Zeny to znášajú emočne lepšie ako chlapi sú predurčené na staranie sa, "obetovanie" chlapi sú väčší sebci hladiaci pre svoje dobro a kľud.Myslim, že on žije svoj život tak ako jemu vyhovuje...podobne ako tu bol minulý rok príspevok autorky, ktorej muž pred 50 tkou začal bicyklovať, míňať peniaze a mali 3 či 4 deti trocha väčšie a bola pred kolapsom, lebo nevedeli bez nej ani pizzu objednať a v nicom ju zastúpiť.
Čo by som robila neviem, lebo keď raz nechce spraviť deťom radosť a niekam ich zobrať ťažko...
Keď mu už dohováral otec asi je jeho divne správanie už okate.Moze mať pocit, že mu život uteka medzi prstami a rúti sa ako balvan a je tlačený.A tak si robí čo chce...tu niet rady, keď mu to budeš tolerovať bude už chodiť domov len spávať a ty budeš lietať okolo detí...komunikácia venovanie sa nula bodov.Ja by som sa ho rovno opýtala či sa chce rozviesť a, keď nie nech sa rýchlo spamätá.Blbo napísané, ale ďalšie dieťa v ňom asi spustilo tieto pocity a možno ste sa vrátili krok dozadu.Zase režim, obmedzovanie...
@terezka1947 nesúhlasím nemusel byť vobec taký veď nikto nevie ako ho deti, rodina, zodpovednosť, povinnosti zmenia ani nemusí byt pravda, že ho k ničomu nepustí, lebo sa vie o všetko postarať ona.Iba sa zmenili...aj ja som sa zmenila za tie roky, aj môj muž ved to je prirodzené.Casto sa stane, že jeden sa chce rokmi viac venovať kariére, cestovaniu a druhý nie a cíti to ako podraz je to stále ako preťahovanie lanom sú ženy, ktoré nefrflu a znesú toho veľa a potom tie, ktoré si stále uzurpuju svoj čas, hobby, lebo sú chlapi s ktorými sa nedá normalne dohodnúť a je to večný boj.
@luccija neverím,že sa ľudia zmenia. Vždy v sebe ten egoizmus mať musia. Túžbu dosiahnuť niečo. Na úkor tých druhých,neskôr manžela či manželky.
Ja poznám opačnú prípad,kedy manžel je ten,čo sa obetuje,aby nestratil zenu. Od začiatku je otec,aj mama deťom,že a vždy išla svoje. Teda,kým spolu chodili nie,vtedy sa hrala na žienku domácu.
Ale na to to spoznávanie je,vidieť v budúcom manželovi,či manželke aj veci,kt.nie su až tak celkom ružové a je na nás,či ich budeme schopní akceptovať.
Pozri,len minule tu bola téma,že bývame spolu roky,teraz sme sa rozhodli pracovať na bábätku,priateľ mi dal ultimátum. Keď neotehotniem,nechá má.
Tá žena namiesto rozchodu s ním ide pre rady ako otehotnieť a udržať si ho,ešte si ho obhajuje aký je skvelý.
Sa pýtam prečo?keď takýto ludia majú druhé,tretie dieťa a žena sa príde na fórum opýtať,čo ďalej.....?
Ľudia sa menia,ale ich podstata nie. Akurát sa časom ukážu viac tie potláčané zle vlastnosti,či ich viac začneme vidieť my.
@terezka1947no veď sa opýtaj svojho známeho prečo sa obetuje?🙂asi v tom vidí preňho zmysel...má viac empatie...tiez poznám takých on chcel veľmi dieťa navela ona v 38 r porodila a dohoda bola, že ona ide hneď po pol roku do práce k dieťaťu chodila opatrovateľka, babka, muž sa staral.Syn má 14 r a aktivity, učenie všetko robil so synom on.Este aj večer vari, ona služobky, kariéra a sú spokojní.Ved nikde nie je písané, že každá žena sa chce a musí obetovať rodine.Kazda rodina má svoj model.Syn samozrejme inklinuje k otcovi.
A možno sa ten tvoj známy musí starať, lebo žena na to kašle.Mozno čakal, že sa dieťaťom zmení.To by všetci mohli povedať toto ma nebaví, nenapĺňa a deti by žili ako samorasty.Vzdy jeden ťaha viac..
@luccija to s tebou súhlasím. raz jeden,raz druhý v manželstve ťahá viac,dopĺňajú sa. A tak to má byt.
Dokonca aj taky prípad poznám,že sa dohodli,že žena má svoju kariéru,buduje si ju a muž je rodinný typ,rád sa venuje rodine.
Keby to však obaja vedeli pred svadbou. Lenže do príchodu dieťaťa,tehotenstva sa správala inak a neskôr sa nechala počuť,že si ho len potrebovala poistiť.
On sa obetuje,ale kvôli malým deťom. Kým nepodrastu aspoň do puberty,nerozvedie sa. Ona sa rozvádzať odmieta. V tomto prípade išlo o klamstvo zo strany ženy. Takže sa nezmenila,iba sa trošku pretvarovala,kým nevyhnutné musela.vlastne žijú v jednom dome,ona ako ďalšie dieťa svojho manžela.
Autorka, ked bol muz na sluzobke, ako casto ta kontaktoval? O com bololi vase rozhovory. Kludne sa mohlo stat, ze sa na tej sluzobke s niekym zaplietol. Moze to byt kolegyna.
@terezka1947 tak veľa žien to má dobré preratane.Moja kamarátka sa teraz rozviedla po 20 r.dom bol mužov bývali v radovke dvojdome so svokrovcami odišla s osobnými vecami zdedila po babke maly byt, ktorý nechala dcere..má nového priateľa 2 roky a túži sa vydať.Ked som sa pýtala čo ju ťahá sa v 44 r vydať, tak vraj majetok🙂že nič nemá a, keď sa vydá on podniká aspoň niečo bude raz mať....každý má svoje pohnútky.Vela ľudí je zištných čaká niečo za niečo.
Z mojej vlastnej skúsenosti, áno, a že riadna :DD
@marseillefan Presne to isté som zažila s mojím bývalým mužom...jeho mladé mäsko mi ešte na konci ich ,,vzťahu" vyplakávať prišlo...ach
@zoro9836 myslim, ze uz rozumiem preco mas taky zvlastny nazor na fungovanie rozvedenych rodicov.. Vlastne negativne skusenosti nas formuju, ovplyvnuju nas nazor na vec aj do buducna..
zrejme teraz veris tomu, ze to, ze si otca po rozvode uz v podstate nemal, ta netrapi, ale svojho casu ta to trapilo viac nez dost.. Preto tolko racionalizovania a v podstate obhajovania pomyleneho postoja rozvedenych muzov..
@sima338 a ty si jej povedala, že reklamácie neprijímaš 😀
Ta puberta podľa mňa už aj po 30tke prichadza😃😃😃
@eskop no u niektorých je puberta celý život, takí by sa nemali ženiť
Presne toto som zazila s mojim muzom kratko pred jeho 40 kou. Bolo to velmi tazke obdobie, my sme sa dokonca aj na cas rozisli, ale pocas velkej krizy boli u oboch city voci tomu druhemu. Ale tomu mojmu vtedy tiez totalne preskocilo. Ja som sa po skusani vsetleho moznehi, nato potom jednoducho vykaslala. Zacala som si zit svoj zivot, muz sa dokonca na cas odstahoval a potom sa zacal postupne vracat domov.s odstupom casu vidim vela veci inak - tiez sim bola vynervacena, mali sme malu dceru ,on zacal mat pocit, ze si nic v zuvote neuzil. Neisoravedlnujem ho , ale vidim to teraz aj z jeho strany. Oboch nas to znenilo, je to uz 10 rokov, ale vedome sa starame o nas vztah. Drzim palce , nech to vyriesite. Ked sa mate radi, ak tam este du city tak to zato stoji.

@zoro9836 Ale ja som s mužom už 18 rokov, takže zažila a poznala som ich už dávno, aj v tej puberte a boli zlaté aj vtedy. Ja neviem, možno ma brali, lebo som sa im nesnažila robiť "druhú mamu", ale bola som skôr rovnocenná kamoška.