icon

Čierna ovca kvôli očkovaniu

9. dec 2021

Ahojte ženy dala som sa očkovať keďže mi nedávno kamarát 34 r umrel na covid už mám dve dávky len odkedy sa z mužovej strany dozvedeli že som očkovana tak som s a jeho rodine stala čiernou ovcou keďže hlavne obe sestry môjho muža a ich manželia sú prostí očkovaniu normálne sa somnou aj prestali baviť..akoby som niekoho zabila .a tým že ja môj muž zvažuje očkovanie keďže vidí že nemám z toho žiadne následky už na mňa kydaju že aj jeho som donútila aby išiel .a že keď nám z toho dačo bude nemáme ísť plakať ..ako nechápem

tayla
Odpoveď bola odstránená
annm81
10. dec 2021

@tayla Máš aj nejaký vecný argument? Či len nepodložené obvinenia o nejakom pocite vraj dokonalosti?

tayla
Odpoveď bola odstránená
annm81
10. dec 2021

@tayla No ak za nič nestoja, bude ľahulinké šmahom ruky a dvoma vetami ich vyvrátiť. Smelo do toho!

tayla
Odpoveď bola odstránená
annm81
10. dec 2021

@tayla Tak jednu vetu by sme mali. Úplne si mi ňou vyrazila z rúk všetky tromfy. Skláňam sa pred tvojimi debatnými schopnosťami.

tayla
Odpoveď bola odstránená
mondolina
11. dec 2021

@annm81
to je tak, keď niekto povie, že má právo na svoj názor a potom zapotí, že 2+2=5
logicky ti nevysvetlí svoj výsledok 😉

liljana
11. dec 2021

@marseillefan Z ventilacie sa uz vacsinou nikto nevracia. To uz su pluca na 80% poskodene. Aj ked pacienta z nej vypnu, cim bude dychat potom?

liljana
11. dec 2021

@tayla "Odvaznych" ci lepsie povedane hazardujucich su plne cintoriny. Kolovali vtipy, ale su posledne slova pored smrtou. Aha uzovka ... Nie je v tom prud ... Pribudne novy.Covid je taka chripocka, dam si na to bromhexin a invermectin ... Ked ma budu pochovavat, nebudem kaslat a nebudem mat ani cervy.

liljana
11. dec 2021

Staci sa pozriet na to statisticky. Vyspele zapadne staty maju 80-90% zaockovanost a tretinovu ci mensiu umrtnost. SR spolu s Rumunskom a Bulharsko, tri najchudobnejsie staty v Europe ledva 48%. Ake priznacne. Nizke vzdelanie = rychla moznost manipulacie = chudoba. Hlavne , ze Slovaci sa chodia stazovat, preco sme chudobny stat. No preco asi? Kym ludia nebudu rozmyslat a nebudu chciet niest zodpovednost za svoje konanie, tak budu vzdy iba so zavistou pozerat na tych uspesnejsich a hladat vinnika za svoju zlu situaciu v niekom inom.

liljana
Autor odpoveď zmazal
gina17
11. dec 2021

@tayla Tu je to zbytočné.

tayla
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
tayla
Odpoveď bola odstránená
anickaaa6aaa
11. dec 2021

V rodine mame bohuzial tiez takych co su proti očkovaniu. Vraj je to slaba chripôcka, ze ide len o peniaze a bla bla bla... Cuduj sa svete pred par dnami som zahliadla status jednej z rodiny ako vypisuje pod nejakym hoax clankom ze su csla rodina pozitivny a nechcu im dat liecbu protilatkami ci ako to ma presný nazov.. Ze volali aj na ministerstvo, ze im to nechcú uvoľniť ci čo 🤔 a hlavne ze chripôcka... Ale nadávať na ockovanych vedia... Človek až nechápe ake charaktery sa ukážu..

fleur1111
11. dec 2021

@anickaaa6aaa môj muž bol tiež v tomto hrdina, pokial covid nedostal od svojho otca, ktorý mal návštevu z BA. Svokor to schytal prvý a skončil na umelej. Manžel par dni po ňom sa s covidom trápil mesiac a sám sa nakoniec priznal, že nečakal taký priebeh. Ja ockovana som to od nich nechytila. Ale ťažko sa to vysvetľuje niekomu, kto to nezažil na vlastnej kozi a nikto z rodiny im neleží v nemocnici. Viac uveria tomu, že namiesto ľudí, tam ležia figuríny…

cubo2
11. dec 2021

@anickaaa6aaa to je jednoduche - ked ti je velmi zle a citis, ze ti smrt dycha na krk, tak ti hocijaky liek bude dobry..

A v tom je ten pes zakopany, co nechape ani @tayla - dovtedy sa s dzbanom po vodu chodi, kym sa nerozbije. Namiesto toho aby si dali pichnut vakcinu za 20 eur (wow to farma firmy sa budu topit v peniazoch.. ved len v Lidli nechas tolko kazde tri dni) tak struhaju hrdinov a ked sa chleba zlomi, tak ziadaju monoklonalne protilatky za tisic eur pre jedneho a ked sa dostanu do nemocnice tak liecba za dalsie tisice eur a beru lozko onkologickym pacientom, pre ktorych je odlozena liecba prakticky rozsudok smrti, ked rakovina postupi do vyssieho stadia a zacne metastazovat.. nezaockovani, fakt ste hrdinovia.. aspon majte tolko hrdosti a nevolajte zachranku ked uz nedokazete dychat.. supnite si ivermektin a budete v pohode.. nezatazujte tych podplatenych lekarov prosim 🙂

tayla
Odpoveď bola odstránená
annm81
11. dec 2021

@mondolina Je to ešte horšie. 2+2=4 je axióm a ak ho niekto rozporuje, nemáš ako mu dokázať opak. Tu sa ale nebavíme o nejakom postuláte, ale o veciach, pri ktorých sa dá donekonečna argumentovať, podávať fakty, vyvodzovať z nich závery, používať rôzne pohľady od biologického, cez štatistický až po historický a sociologický. A napriek tomu sú ľudia, ktorí aj po dvoch rokoch omieľajú tie isté nezmysli dookola bez ohľadu na to, že museli už tisíc krát počuť protiargumenty.

gina17
11. dec 2021

@viestta Tak zomrieť môžem aj dnes. A nemusí to byť covidom.

liljana
11. dec 2021

@gina17 Poznam ludi, co 20-30 rokov tvrdili, ze uz mozu zomriet zajtra. Az raz nakoniec mali naozaj pravdu. Iba o par desiatok rokov neskor.
To je ako ked sa bavis s niekym, aby odkladal na dochodok. Naco, zajtra ma moze prejst auto. O 20 rokov neskor pred dochodkom plakali, ze nic nemaju. Asi potom aj lutovali, ze ich to auto naozaj nepreslo.

gina17
11. dec 2021

@liljana To už nechaj na ľuďoch.

kiki68
11. dec 2021

No ved potom nebudes plakat na ich pohrebe alebo ked uz nikdy neprejdu viac ako par sto metrov. Proste kasli na to. Je to Tvoje rozhodnutie a ich rozhodnutie je zase opacne. Ked na to doplatia, tak budu niest dosledky. Ja uz som k takym ludom bez pardonu chladna.

liljana
11. dec 2021

Co sa tyka, ze ste ockovani a rodina vam to ma za zle. Ber ockovanie ako poistenie v nebezpecnej dobe. Ci nastane ta udalost, ci nie, si chranena. Aby ten co sa vysmieva, este neskoncil na are.
To iste s pasmi v aute. Keby povinne pasy neboli zo zakona, polovica ludi by ich nemala a vysmievala by sa tym, kto si ich davaju. Ze ich to obmedzuje a vacsia frajerina je jazdit bez pasov. Kym by neprisla nehoda, kde im pasy mohli zachranit zivot.
A zase je to velmi podobne covidu. Aj pri autonehode zomieraju najcastejsie spolujazdci vpredu a vinnikovi sa nic nestane.

ankare
11. dec 2021

Ja nie som ockovana, ale vôbec neodsudzujem ľudí, ktorí sa očkovať dajú, je to každého osobná vec. Takže to je asi záležitost charakteru a osobnosti.
Ak sa prestali s Tebou baviť, neurobis s tým nič. Takže si z toho nič nerob a buď rada, že si sami urobili sito z Tvojho života.
Hlavné je,že máš v mužovi oporu, to je dôležité. Držím palce a veľa zdravia prajem! ❤️

eva112014
11. dec 2021

@liljana Zvláštny názor. Nízke % zaočkovanosti v SR je kvôli chudobe, nízkemu vzdelaniu a kvôli manipulácii.
Myslíš si, že na Slovensku majú ľudia nízke vzdelanie?
Chudoba? Pred vstupom do EÚ bolo vidieť markantný rozdiel medzi krajinami. Ľudia jazdili na Škodovkách 100, 120 a ešte taká Lada bola rozšírená všade 🙂. Vtedy bola chudoba. Obzri sa okolo seba teraz ako žijú si ľudia.
Chudoba len príde a to kvôli Covidu. Ceny sa rapídne zvyšujú. Zvyšujú teraz !
Manipulácia? Tá je všade vo svete. Nielen na Slovensku.
Čo je najhoršie je nedôvera. Ľudia nedôverujú možno svojej vláde, alebo aj svojím lekárom. A od tohto nemôže byť horšie. Strata dôvery. Veď ešte dodnes neviem svoju mamku odhovoriť, že nemusí brať "pozornosť" pani Doktorke. A nie je jediná, ktorá takto rozmýšľa. Idú operácie, pôrody ... šup niečo lekárovi a sestričkám treba dať. U ľudí (česť výnimkám) prevláda myšlienka, že keď nezoberie tak lekár sa "nepostará" tak ako má o toho pacienta! Toto treba napísať. Ľudia nedôverujú !!!!!!!

annm81
11. dec 2021

@eva112014 Nižšia miera preočkovanosti je medzi ľuďmi s nižším vzdelaním, s nižším príjmom a z chudobnejších regiónov, z horších sociálnych pomerov. Takže áno, vzdelanie a miera bohatstva má veľký vplyv.

eva112014
11. dec 2021

@tayla Človek, či už očko, neočko nikdy nevie, že či pre neho konkrétne príde, alebo nepríde to vytriezvenie. (ako píšeš). Niekomu očkovanie neurobí nič, cíti sa po ňom OK a druhého všetko bolí. A opäť jeden neočkovaný prežije Covid ako chrípku a ďalší prežije Covid na are. To je fifty - fifty. Čiže nikdy nevieš.
Čo je zlé, je táto mutácia vírusu. Ťažko sa na ňu vyvíja 100 % účinná vakcína.