Cikanie deti do mora
Boli sme u mora pár dní späť a potrebujem vedieť názor viacerých žien.
Na pláži sme mali karimatky rozložené úplne blízko vody a zároveň rodinky s deťmi-menšie aj väčšie deti. Hneď vedľa nás bola rodina s s dvomi chlapcami asi 6-7ročný a druhý mohol mať tak 4 max.
Matka tomu menšiemu priamo pred nami stiahla plavky, popohnala chlapca k vode a postojačky hybaj si ho vycikať. Ten druhý to isté a priamo do vody len bez asistencie. No my s mužom sme mali dosť. Zbalili sme sa a išli do hotela. Ja viem, že veľa ľudí a bla bla tie reči ale priamo takto pred všetkými postojačky sa vymočiť?
Iné decká chodili normálne na toalety no mám dosť
no ono vies, ja sledujem, ze male deti su tak akokeby usetrene od nejakeho "sukromia", bezne sa deti davaju cikat, hocikde pri ceste, na kraji travnika atd... a mamy chalanov to maju este zjednodusene. Vacsinou vidim, ze tatuso nema problem sa vycurat na plot susedovi, a ani jeho synovia nevidia problem hocico ocikat, ci je niekto na ulici alebo nie. Tu je ale naozaj neprijemen to, ze vsetci vieme, ze do vody chodia ludia cikat, dokonca aj do plaveckych bazenov, proste kolkokrat som to pocula ani neviem, ze vycikas sa vo vode atd... len aby naaahodou nepresli 100m k wckam... ale urobit to takto na ociach a potom este ten pocit, ze ano viem kolko je mori vody atd, ale ja prave tade budem liezt do mora za chvilu, alebo sa tam po brehu bude o 15minut valat nejaka tinedzerka a robit si selficka :DDD
Stavím sa,že 90% ľudí, to robí do mora,ale nie tak okato...
@mamula20 možno aj bývaš aj ty v nejakej osade, alebo pánu bohu za chrbtom, ale v civilizovanej krajine to nie je zvykom. Vieš ľudia niekde aj súložia na ulici, teraz čo to budeme všetci robiť??? Clovek má používať šedú mozgovú kôru. To, že to pripadá tebe normálne, ešte to neznamená že to normálne je. Pritom stačí štipka inteligencie a trochu slušnosti.
@kallanchoe Jasné, že to robia, veď o tom táto debata nie je. Vieš si predstaviť dospelého chlapa že vytiahne vtáka na plazi začne štat do mora pred ľuďmi na pláži?? Nech zájde 200m do mora nech si tam robí čo chce.🙄
tak rob, čo ti vyhovuje. Mne je to srdečne jedno.
@kallanchoe no tak to je jasné. No vieš čo oči nevidia, to srdce a hlava až tak moc nebolí. Nebudeme si vravieť, že to ľudia nerobia, no kto má v sebe aspoň štipku chochmesu, tak ide do sprchy alebo na wc
@stanulienkat a tu zacina problem slusneho spravania, vychova curat hocikde, prdiet, grgat hocikde, vrieskat a hadzat sa o zem hocikde - ved je to normalne. Naozaj zdivocieva tento svet :DDD
Ja ta chapem, nejde tu o curanie do mora, ale ze si pred tebou niekto stiahne plavky a ty mu vidis holy zadok a ako cura.. to by sa ani mne nepacilo, keby si niekto vedla mna spravil verejne wc 😀
@mamula20 a ty kde si bola, že si zažila robenie za pochodu?
Mne to vadi tiez,preto chodievame na plaze kde je WC.🙂
@stanulienkat tiež si myslím, ze zarážajúca bola ta forma a nie to ze sa vycural do mora 🤷
@nerya samozrejme, že tá forma, taká drzosť bezohľadnosť niektorých rodičov
@stanulienkat dospelý chlap ide do mora....v lepšom prípade na to wc😁....ale tak ľudia sú lenivý...tak viem si predstaviť, že už keď si idú zaplávať.....
Ja by som si myslela o tej matke svoje...ale nereagovala by som nato asi...môj mal 5 r. ale keď mu trebalo na wc tak išiel na wc...vie, že ani doma do bazéna sa necika...aj môj 2 ročný,sá pýta z vody von a ide sa vycikať...noo nenapadlo by mi to ...minimálne by som šla niekde ďalej od ľudí a tam by sa vycikal...
@kallanchoe presne tak. ked sa to decko naučí, tak sa do tej vody len tak nevyciká. tiež odkedy sme snáď odplienkovali, chodili z vody cikať na wecko, aj keď to bolo niekedy na nervy, lebo to nutkanie na potrebu vo vode vie byť otravné🙂 ale zvykli si. vsak ryby nech si cikaju do vody, ale my sme ludia.
Moje deti aj kakajú do piesku ako psíkovia, potom naberiem hovienko aj s pieskom do kyblíka a hodím hovienko do kríkov (co najdalej od pláže).
My chodíme na pláže, ktoré niesú turistické a sme tam sami ako stroskotanci. Tam ani záchody nenájdeme. Tam to necháme všetko na prírodu.
@zooeynka omg presne pre toto tam ani palec nenamocim 🤮
Ja mojich ucim, ze pisa sa do mora ale vodu musia mat po pas a tvarit sa ze obdivuju horizont a vlnky. 💪😁
Ja zas nepochopim co je na tom hnusne. Nielenze tam pisaju rybky. Ale este tam aj kakaju veleryby 😂😂
No vieš čo v mori už sú horšie svinstvá ktoré by tá mali trápiť ako taky moc ...to ste kde boli na dovci?
Na plazi som malej nedavala plienku od nejakeho roka (ak uz bola vykakana samozrejme 🙈) takze ano stalo sa, ze sa vycikala do piesku, ale teda odkedy je odplienkovana normalne ideme na zachod ak sa da. Ak sme v mori a treba jej cikat, tak jej poviem, nech sa vycika. Za mna 4 a 6 rocne deti su teda dost velke na to, aby normalne udrzali chvilu potrebu a rodicia ich vzali na zachod. Asi sa im nechcelo vstat z lehatka alebo co 🤦🏼♀️
@alexka89 tak jasné, len teda to mohli robiť tak, aby to ostatní nevideli. My sme podstivo chodili na wc. Boli sme v egypte a vo februári ideme do thajska, tak som zvedavá čo bude tam
"podstivo" na wc je ako? To len tak btw, skôr ma zaujíma, prečo si si to nevydiskutovala priamo tam s tou mamičkou a zavzdušňuješ sa ex post tu
@dkethe beriem to tak že je to stále ,,príroda"....horšie je vysypať odpadky do mora.....kto necikal nikdy do vody ruku hore😂😂
Mna toto tiez zarazilo naposledy v Chorvatsku, za tyzden som videla 3 deti takto na hulvata cikat so spustenymi plavkami do mora a matky s tym boli ok. Nepamatam si, ze by som to niekedy predtym videla a to som toho videla za 38 rokov uz celkom dost 🙂
@danica2711 pretože mi po anglicky nerozumela ani prt a to bola toaleta na pláži.
Čo ty si sa nikdy nevystala do mora ?muž sa tiež tvári ako by odišiel z pláže kvôli staniu do hotela🙂
Každý sa asi vyčural do mora. Ja už som zbierala aj produkt môjho dieťaťa pri bazéne. Ale vrcholom bolo dnes správanie mamičky. Čakala som na MHD a mamička stiahla dieťaťu nohavičky a potrebu nechala dieťa urobiť priamo na zastávke. Kúsok ďalej tráva. A ešte drzo, že dieťa môže urobiť potrebu kde chce.

Ja by som sa ich opytala, ci su z ciganskej osady. Tu nejde o to, ci cikali do mora, ale ta forma. Ludia sa spravaju ako prasce.