Čistý dom = zanedbané dieťa. Je to pravda?
Maminky -nemaminky. Som zvedavá na odpovede.Tema poriadku v domacnosti rozdeluje mamy na dva tabory. Jedny hovoria, ze upratany byt je znamkou dobrej organizacie, druhe tvrdia, ze cisty dom znamena zanedbane dieta.
Kam patrite vy
Co sa to deje s konom? Kazdy den x umelych tem
a neda sa sklbit oboje? podla mna je to teda mega hlupost. to, ze si doma stiham upratat, predsa nemusi nevyhnutne znamenat, ze moje dieta je zanedbavane alebo zanedbane 😀 Dcerke sa venujem odmala naplno, ale neporiadok mi vadi 😀 To mam proste v povahe. Ked spala, upratovala som, neoddychovala som, lebo to nemam cez den vo zvyku ani ked som unavena 😀 Ale zas nemusim okna umyvat kazdy tyzden, niekedy neumyjem aj polroka a som s tym uplne ok.
Ani do jednej, tieto kraviny zaujimaju asi len frustrovane zeny. Venujem sa dietatu aj domacnosti tak ako prave treba alebo ako sa na to v danej chvili citim. Bezne upratovanie je stale,velke je raz za cas
Presne tieto vymyslene temy.. mame deti, mame cisto, nevidim problem...cisto a rozhadazane veci pocas dna je rozdiel...vecer je vzdy cistucko a vstavame do uprataneho domu
@really8 kontroverzia drží ľudí pri obrazovkách.... máš ľudí pri obrazovkách, máš pozretia na reklamy... máš pozretia na reklamy.... máš prachy.
Veľmi jednoduché.
@really8 presne. Práve dali novu o dojčení a um, len aby to rozprudilo vášne 🤦♀️
Ja som zas zvedava na tvoj nazor.
presne umelé témy o ničom... alebo tie nekonečné veľa/málo, málo sexu čo mám robiť
@really8 kontroverzia drží ľudí pri obrazovkách.... máš ľudí pri obrazovkách, máš pozretia na reklamy... máš pozretia na reklamy.... máš prachy.
Veľmi jednoduché.
@procrastique pravze tieto temy su uz tak priehladne ze malo kedy prekrocia dve strany.
Dá sa skĺbiť aj jedno aj druhé. Určite som sa nevenovala len dieťaťu a domácnosť nechala len tak, a aj naopak to platilo, že určite som cely deň nepratala a dieta v ohradke. Dá sa nájsť rozumný kompromis. Varila som na dva dni, len deťom čerstvé, vysávala som podľa potreby, resp muž väčšinou keď som išla s deťmi von. Riad a podobne som umývala priebežne, nikdy toho nebolo veľa a deti toľko vydržali. Mňa s tým každý strašil a nemali sme vôbec problém..
Nikdy som nemala extra upratané. Venovala som sa hlavne deťom. Dieťa potrebuje hlavne pozornost a lásku a nie nablýskané podlahy. Až raz vyrastie bude spomínať na chvíle čo ste spolu prežili a nikdy nie na čistotu. Nepoznám dieťa ktoré,by povedalo.."mami pamätáš sa aké sme mali krásne čisté okná? Ako na poličke nebol prach?" ...to mu krasne detstvo nespraví.
Niekde medzi, aj dom, aj dieta cele, Mne dieta pomaha upratovat, potom mame cas aj na ine veci. Musi sa naucit, ze treba aj jedno, aj druhe. Nie ze sa mama zodrie a dieta v 20 rokoch potom bude zit niekde na intraku ako bezdak, lebo iba mama sa starala.
Čoraz viac sprostejsie témy, ale patrim do kategórie pre dieťa všetko, čiže deti prvé a bordel sa raz uprace 🤣, miesto upratovania zbalim rodinu a ideme na výlet, miesto varenia sa dá najesť aj po ceste atď.. každý má priority
Nemám ani zanedbané dieťa ani byť, som tábor c3
Nie je to jedno co kto hovori, nech si kazdy mysli co chce.
Vždy bola priorita dieťa a mať navarené, a športovať chodiť von aj teraz, keď je velka.Nie som pedant ani nežijeme v špine.Niekedy si pozriem zámenu manželiek ako všetci gruntuju a deti behajú bezprizorne po byte nikdy by som nepovedala, že je toľko žien čo majú takú obsesiu z upratovania🙂ale aj mužov, keď počujem muž chce prísť do čistého, navareného o deti postarané.Radsej ideme cez víkend preč ako umyvat
Dobrá blbosť. Je to o prioritách, tak ako všetko. Faktom je, že mať nonstop upratané ti zoberie čas, ktorý si mohol investovať inde, nemusí to však znamenať, že je zanedbané dieťa. Tak má ten človek menej koníčkov, menej oddychuje, pracuje, čokoľvek.
Pre nás s manželom je upratovanie niekde na chvoste priorít, vyššie sa dostáva len vtedy, keď má prísť niekto na návštevu (a to je tak raz za 3 mesiace).
Nie, nie je to pravda.
No mam bordel. A obcas sa aj detom venujem😆
Keby som chcela mam vypiplanu domacnost, ale ze ozaj tip top, tak suhlasim s tym, ze popri stalom upratovani sa detom venovat neda. Vacsie sa uz mozu zapojit, ale malicke, to moc nejde
Je to taka kravina ze sa mi nad tym ani nechce uvazovat
btw. su ludia, co maju doma bordel a ani deti nemaju...vsetko je to o ludoch a ich pristupe k tomu
nepatrim ani k jednemu nazoru. kazde dieta je ine, pri mojej sa dalo mat cisto, nakupene navarene aj kavu vypit s prstom v riti doslova.. lebo bola kludne babatko, prvy mesiac spinkala ako dudek... aj nasledovne mesiace, ani som nevedela, ze mame babatko . vzdy bola kludna . spala a spi dodnes tvrdo ako ja, ze mozem vrtat pri nej... cize ano v mojom pripade mat bordel, by bolo asi na hanbu.. otazka je vsak aj co je bordel... za mna neporiadok, nie spina... spinu neznesiem nech by bolo dieta akekolvek. 3x denne som vysavala ked mala lozila a o detstvo som ju rozhodne neobrala. nemam rozhodne vypiplanu domacnost a nemam ani stavy, ked nieco hned neupracem... proste pohodinda... ale poznam zeny, co maju dobra bordel a to ani deti nemaju, alebo kazdy tyzden aj okna umyte s dvomi detmi.. zdravy stred je podla mna ok
este pridam za seba.. ked niekam ideme, vzdy je upratane, oprate a byt cisty... okna ale nelestim a niekedy sa ich nechytim ako je rok dlhy... zaluzie ano, ale okna moc nemusim... ja mam pasiu v upratovani ale nie choru. takisto ked prideme, vsetko dam hned oprat a upracem... umoznuje mi toto nastavenie ale praca, kde je casty HO, cize mam cas.. verim, ze ak by som chodila fyzicky denne do prace, v pohode prezijem
Čo je upratané... Lebo je rozdiel bežný denný povrchový neporiadok a je rozdiel pieseň a zažratá špina v domácnosti.
A teda aby som odpovedala, kľudne odídem z domu na prechádzku s dieťaťom aj keď sú rozhádzané hračky po byte a riad z obedu v drese. Upracem večer keď malá zaspí lebo sa ráno rada budím do čistého.
Mam 3 deti s malými vekovými rozdielmi a vždy bolo u nás upratané (samozrejme myslím ten základný poriadok, nie ze budem kontrolovať každé zrnko prachu) aj o deti postarané. Dá sa to krásne skĺbiť, dieťa netreba brať ako bytosť, ktorej musím všetko podriadiť a byt jej neustále za chrbtom.

Nenapadlo mi nikdy uprednostniť domácnosť pred dieťaťom. Radšej bude týždeň nepovysávané, pol roka neumyté okná, ale nech má dieťa všetko, čo potrebuje.