icon

Čítanie si mobilu partnera

19. sep 2023

Podľa vás je v poriadku keď sa partner hrabe partnerovi v mobile? Je rozdiel v tom, keď to robí s jeho prítomnosťou a tajne bez jeho prítomnosti? Má právo si čítať súkromné chaty? Nejde o neveru, ide o bežný chat či už s rodinou, známymi.

Strana
z3
tetapetra
22. sep 2023

Neprehrabavala som sa, pokiaľ si "kolegyňu" nedotiahol domov. To čo som videla, mi mobil len potvrdil.

mircalla
22. sep 2023

@candii Clovek nemusi mat tajnosti, aby nesuhlasil s tym, ze mu partner lezie do mobilu. To uz mi pride, ze bez toho, aby som informovala partnera nejdem ani na zachod.
Nevidim dovod, aby si cital dake babske klebety s kamoskou. Rozhodne nehovorim kazdu prkotinu, co sa mi pocas dna stane, ani o com sa s kym bavim. Hovorime si vsetke je fraza, nik si nehovori uplne vsetko, len to, co povazujes, za podstatne

mircalla
22. sep 2023

A mimochodom, je to neslusne aj voci osobe, s ktorou si pisem. Ta osoba predpoklada, ze nase komunikacie su medzi nami a nie, ze si ich cita niekto druhy - manzel. Ja by som nebola tiez nadsena, keby si kamoskin manzel cital, co si spolu piseme. Proste je to nasa komunikacia. Nemam potrebu, aby o mne vedeli vsetci vsetko.

candii
22. sep 2023

@mircalla je to môj názor .. a náš vzťah. Takto mi fungujeme .. ja si hocikedy zoberiem jeho a telefón a on môj.. nemáme s tým problem .. obaja vieme svoje hesla do telefonov. V dlhodobom vzťahu je to normálne podľa mňa. Zase .. iné je keď niekto účelovo robí kontroly. Že ukážem sem telefón a roluje a číta všetko. Zase hovorim o zdravom vzťahu

mircalla
22. sep 2023

@candii Dala som validny dovod preco nie. Citate si komunikacie s tretimi osobami, ktorym to moze vadit resp. aspon niektorym z nich, keby o tom vedeli. OK to nie je podla mna minimalne z toho dovodu.
To, ze pre Vas to je pohode, neznamena, ze aj pre osobu, s ktorymi cez mobil komunikujete.

vroni
22. sep 2023

@dominikakoll, do BSM môže patriť mobil ale rozhodne nie jeho obsah. Ak by sme to chceli doviesť ad absurdum, môže byť dokonca čítanie manželovho/manželkinho mobil trestným činom. A teda rozhodne mam výhrady, aby čítal môj muž moju konverzáciu s kamoškami, bývalým (vie, ze si píšeme), zamestnancami ci kolegami, akože sorry, je ho do toho starú belu. Ako mňa do jeho konverzácie s kamošmi, sefstvom ci podriadenými. Dokonca mu pracovná zmluva zakazuje akékoľvek zdieľanie s tretími osobami. Ale zase jasne, ze keď mi vola spoločný kamoš alebo niekto z rodiny a ja nemôžem, tak mu kľudne poviem, aby to zdvihol.

mircalla
22. sep 2023

@vroni Presne tak, zdielanie sukromnych debat s 3. osobami..kde sme? Niekto sa mi s niecim zdoveri a akoze automaticky to cita manzel? Ved to je minimalne neeticke voci tej osobe.
Keby som vedela, ze mojemspravy kamoskam citaju ich manzelia, tak ani nepisem. Nastastie by ich to nenapadlo.
Pracovne veci ani nehovorim, to je tabu a senzitivne info. Ja zasnem.

marca12
22. sep 2023

Urcite to nie je v poriadku,kazdy ma pravo na sukromie. Ja nic neskryvam,nepisem si s muzmi a velmi by mi vadilo,ak by moj muz lustroval moj mobil. Nemam tam nic,co by ho mohlo poburit alebo zneistit,nahnevat,no aj tak mam rada svoje sukromie. Vztah je o dovere a slobode. Musis verit a dat tomu druhemu pocit slobody.

mircalla
22. sep 2023

@marca12 Presne. Mne na tom vadi aj to, ze si citaju rozhovory s tretimi osobami. Jednoducho poviem daco kamoske a jej manzel je informovany, co mam "nove". Slusny clovek to necita. Zjavne u niektorych sa laska meria tym, nakolko mas precitane cudzie komunikacie, aby si sa dozvedel, co ma kto nove, ako tu bolo spomenute. Ja som ozaj mierne znechutena. Nevidim dovod, preco by o mne ci o mojich detoch mal byt informovany niekoho manzel.

queen_mary
22. sep 2023

@mircalla no ved dobre. My sme s tym v pohode🙂

fantaghiro21
22. sep 2023

neviem ci tomu rozumiem spravne,ale @candii sa myslim nevyjadrila,ze ked pride kazdy z partnerov domov z prace,vymenia si telefony ako dennu tlac a lustruju ,kto s kym,ako ,preco pisal aby sa mali pod dozorom,....

Toto nerobime ani my.Stale nerozumiem vsak tomu terminu "tajne nahliadnutie" Ak je tajne,tak dotycny o tom nevie.ci?

My nemame vsak telefony zamknute ,a ak muz potrebuje si nieco pozriet cez google,mail nejaky recept,potrebuje zavolat a nie je pri svojom telefone,nemame absolutne problem pouzit telefon toho druheho...neberieme to ako zasah do sukromia ale ulahcenie si situacie.tak tiez ak sa ma spyta co mama,ako sa ma otec tak mu okrajovo opisem a navrhnem ak chce moze si precitat diskusiu ak som s nimi pisala a nevolala, aby som na nieco nezabudla....

Moj manzel ma nikdy vsak nevyzval,aby son mu podala moj telefon,ukazovala konverzacie ,a ja tiez nie.takze neviem o tom ze by mi lustroval diskusie ale ak by,nemam tam nic,o com by nevedel

Dlhorocne kamaratky,kamarati,su pre nas uz spolocni kamarati (tych pravych ,najlepsich ,myslim co je tak 2-3 ks -samotni maju svoje rodiny ,nemyslim facebookovych ).obidvom nam zalezi na nich a je to tak aj opacne. Tam ta komunikacia,zaujem, fungujue zo vsetkych stran...

Kolegyne,exkolegyne,exkolegovia spoluziacky,byvali spoluziaci su vzdialenejsi,spomeniem mu napriklad ako teraz som pisala s byvalym kolegom,lebo siel na operaciu,na oddelenie, kde pracujem(som na rizikovom a pn momentalne) tak sa ma pytal ,radila som mu,ukludnovala....samozrejme ze si manzel debatu necital(neviem o tom) ale nemam dovod mu nieco tajit v takomto pripade,a bol by to zasah do sukromia aj druhej osoby..ale kedze su tl vzdialenejsie osoby,ktore ani nepozna podaktore,len z pocutia,tak samozrejme ze ten zaujem z jeho strany klesa a tak povediac prejdeme pri komunikacii na inu temu a viac sa nad nou nepozastavujeme..

A takziez ked je to niekto,koho absolutne nepozna,nemam dovod mu vesat na nos nejaku debatu...

Neviem vsak ci som sa spravne vyjadrila...

mircalla
22. sep 2023

@fantaghiro21 Ja narazam na inu uzivatelku, ze si prelustruju navzajom telefony, aby zistili, co ma ten druhy nove. Nepride mi ok si citat debaty s dalsimi osobami.

Vobec tu nejde o nejake tajnosti.

mircalla
22. sep 2023

@queen_mary Neviem, ci stale nechapes. Vy ste s tym v pohode, tie osoby, ktore s Vami komunikuju mozno nie su. Mne by sa nepacilo, keby moje sukromne komunikacie cital manzel kamosky ci sestry, pripadne kolegyne. Ja jej nieco napisem a ona to ukaze doma manzelovi. Jasnejsie to uz napisat neviem.

annamivo
22. sep 2023

Muž mi bežné vezme mobil a číta diskusie, ktoré máme v skupine rodina. On nemá messenger, ani po tom netuzi. Celkovo on nie je zbehly v takýchto veciach. Aj nový mobil mu musím nastaviť ja 😂... nevadí mi to, väčšinou to robí v mojej prítomnosti, alebo keď ma on mobil na nabíjačke a chce si niečo pozrieť, vezme si môj mobil ( robím to aj opačne ) Nemáme pred sebou tajnosti, zároveň si verime , takže sa nebojíme, že by tam našiel niečo ten druhý, čo by nemal.

candii
22. sep 2023

@mircalla to som nikde nenapísala.

adelkaa159
22. sep 2023

Keďže môj muž je darebák v platení na čas atď robím to ja sem tam mi treba v jeho mobile banking alebo správu s sms kodom a email detto čo sa týka massangera nie idem si za tým čo mi treba či zaplatiť paušál alebo niečo podobné na email komunikuje hlavne z lekárku z ba a dakedy neotvorí email ani za mesiac a jej treba odpísať. A bez upozornenia to nespraví.

mircalla
23. sep 2023

@candii Ja ani o tebe nepisem

candii
23. sep 2023

@mircalla tak prepáč

rozkvet1
23. sep 2023

Diskutabilná otázka. Veľmi veľa ľudí prišlo na partnerovu neveru práve vďaka tomu že nazreli do mobilu. A pritom by to na toho partnera vôbec nepovedali. Osobne do mobilu nenazeram ale plne chápem ľudí, ktorí to spravia. Podľa mňa tí ľudia musia mať nejaké podozrenie, keď im napadne spraviť to. Takže uhol pohľadu.

rozkvet1
23. sep 2023

Ešte dodám že u nás na dedine žije žena s detmi a mužom a nazrela mu do mobilu. Všetko sa prevalilo a zistilo sa že ten muž žil desať rokov dvojitý život. Že inde mal ženu aj deti. A takto sa striedal že raz bol tam a raz tam. A kresťanská rodina na ktorú by to nikto nepovedal. Takže asi úplne nebude naskodu sa do toho mobilu pozrieť ak sa v človeku vzbudí malé podozrenie

elenka.k
25. sep 2023

no super - na začiatku vzťahu a už ho kontroluješ - snoríš / nazvi to ako chceš / , vieš čo si o tebe pomyslí ... ten vzťah nevydrží dlho .
Sem tam pozriem maily / ak sa registrujem niekde a už nemám nový mail, tak použijem jeho / ale to sme prepojený takže sa hrabem na mojom mobile v jeho maily 😀 .

elenka.k
25. sep 2023

@rozkvet1 to fakt? alebo si robíš prču? Som myslela, že sa to stáva iba vo filmoch ...😲

rozkvet1
25. sep 2023

@elenka.k naozaj. Je to malá dedina. Už spolu nie sú našťastie

elenka.k
25. sep 2023

@rozkvet1 za to by ho mohli zavrieť, keby mu chcela zlé jeho prvá žena - či druhá?

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3