icon

Cítim sa ako osamelý rodič

31. mar 2025

Dobry den, potrebujem sa vyrozpravat, lebo uz neviem ako fungovat a zaujimalo by ma, ci som extrem alebo je to rovnake vo viacerych pripadoch.

Mame jedno dieta, zo skolky ho vybera vacsinou muz, akonahle pridu domov tak mam pocit, ze do pol hodiny ide telka a takto ide vela krat kym nepridem domov aj o pol siedmej. Velakrat som sa snazila, aj normalne vysvetlit muzovi, ze jedna dve kratke rozoravky ok, ale aby jej nechal bezat televizor takmer nonstop tak to je uz moc.
Nikdy sa s nou nevedel zahrat, ako rastie stale sa jej nevie venovat, ja som z toho podrazdena a nastvana. Neorbittujem za dietatom ani ja nonstop, ale telku nepustim a najde si svoju zabavu. Pri muzovi raz pipne a telka hned pustena.
Mozem povedat nazor aj milionkrat normalne, proste nic, z jeho strany ziaden dovod, vysvetlenie nic, len odvolavka kolko ludi nechava dieta na tablete a pod.
Unava uz presla a nastala iba frustracia, mam pocit ze dieta vychovavam sama.
Uvedomil sa niektory muz, ak mate podobneho alebo ste sa iba zmierili s tym aky je?

Strana
z2
ladivina
2. apr 2025

@michaela329 to je pravda ale dnešné deti sú väčšinu času doma ..

michaela329
2. apr 2025

@ladivina a pustia ich rodičia? Ja to vidím často, že rodičia sú tí, čo nepustia vonku. Pracujem v ŠKD a naše aktivity vonku sú často jediným pohybom vonku pre tie deti. Lebo maminka nechce, aby sa uspinil, lebo maminka sa bojí ma pustiť mimo dvor (sme dedinska škola), lebo maminka nestíha ísť so mnou na ihrisko...lebo musím každý deň na nejaký krúžok.

siera_springs
2. apr 2025

Ja by som to riesila tak, nech je ta telka aspon potichu (bez zvuku). Ja to tak robim nasim, max 20-25 min mozu vecer pozerat a potom ked kricia ze este chcu, tak vypinam zvuk. Do 5 minut ich telka nezaujima.. To iste tablet. Muz ze ale nech jej dam ked si chce pozriet youtube kids. Ok, max 10 minut a bez zvuku. Neznasam vsetky tie silene zvuky na detskom youtube.

luccija
2. apr 2025

Väčšina chlapov si vyberá jednoduchšie veci, takže on si pozrie mobil, mala TV.Ano, žena by hneď vytiahla knižky, stavala Lego, išla na ihrisko.
Ty si tiež nevyberas, že v zime a v lete sa jej nebudeš kvôli počasiu venovať.Kup nejaké pracovné listy, nálepky niečo čo ju baví a povedz mužovi nech niečo robia, lebo takto nikdy neprídu na spoločné aktivity.A ano buzerujes, lebo si mama a chces, aby decko nesedelo pri TV bez slova a čakalo na mamu.Moj muž spravil, ale bolo treba povedať čo pre mňa nepochopiteľné, ale ok
Takže dostali do ruky pexeso, hry ..kreslili, hrali obesenca neskôr, keď bola väčšia.Niektori muž nevie čo s takým dieťaťom.Tak povedz malej zajtra pôjdeš s tatom na ihrisko, zmrzlinu a mužovi len oznam dopredu.
@sasa1310 asi nesedí na káve, ale je v práci trocha nefér jej vytykat, že s malou nie je.On je, ale ako keby nebol to tam môže sedieť na gauči sused na mobile a robiť dozor

mamutka
2. apr 2025

No, toto nie je o tom, že on to nevie s malými deťmi a možno budú viac chodiť von, keď mala podrastie a bude partacka. Nebudú. Tvoj muž je hnusná lenivá hnida 😞 keď príde domov a leží na gauči kým bordel v kuchyni čaká na teba, celý čas ti ukazuje ako ta ma na haku. Doma je a nevenuje sa dieťaťu, domácnosti, von nechodí, proste hnije. To nezmeníš podľa mňa. To len buchnúť po stole a oznámiť že ak nespratá kuchyňu a pod, tak jest nebude. Si moc mäkká. Ja si myslím, že kto všetko necha na ženu a len sedí doma, ten nemá právo nažrať sa. A je mi jedno ako to zneje. A zadaj úlohy. Keď píšeš, že si s ním x krát pekne skúšala, prosila, vysvetľovala, tak už to chce rázny zákrok. Urob to a to a bude to hotové kým prídem z roboty. Hentakemu by som nevarila, neprala, nespala s ním… to je hnida čo na ženu aj dieťa serie.

ladivina
2. apr 2025

@michaela329 no tak to je smutne lebo by som to chápala keby je to v krajine s vysokou kriminalitou , ale na SR môžu mat ešte stále krásne detstvo takze nerozumiem tým rodičom ..

autor
2. apr 2025

Mala ma rozne pracovne zosity ale nevytiahnem ja, ze pod ideme nieco urobit, tak to nevytiahne nikto. Ked sa s nou clovek rozprava ako bolo v skolke tak ona porozprava, povymysla blaznovstva a clovek sa s nou zasmeje a da sa s nou pekne dohodnut.
Nechodim domov kazdy vecer o pol siedmej, ale aj ked pridem neskor tak v lete a na jar sa obujeme a ideme von.
Problemy su vsade, clovek sa vekom zmeni ale vacsinou k horsiemu, je otazka, ci najdeme porozumenie a nejaky kompromis, lebo ta televizia je jedna vec, ale ak aj do ucenia budem dieta nahanat a dozerat iba ja, tak neviem aky ma vsetko vyznam.

tribodky
4. apr 2025

Z toho co pises to bohuzial znie, ze nedospel a v tomto veku uz ani nemaju zaujem, lebo to je nepohodlne. Ak chces nieco riesit bohuzial asi bude najlepsie investovana energia skor uvazovat, ci by si to nedala aj bez neho...

sova7
8. apr 2025

@endzi83 no nevie to s deťmi a malú odloží pred tv a má pokoj

martin96321
12. apr 2025

@sidicek Uprimne,vychova je vacsinou na zene.......😁 Ci sa Ti to paci,alebo nie,dieta netreba vychovavat,ale ukazovat mu priklad. Dieta sa vychova samo na priklade. Amtka moze mat svoj pristuo,otec svoj......dieta si od kazdeho vezme svoje.

sidicek
12. apr 2025

@martin96321 neviem na co z môjho príspevku resgujes, ale tu "otcov"pristup je:srať na vsetko a ležať pred telkou s mobilom ,ale možno si sa v tom našiel

martin96321
12. apr 2025

@sidicek Precitaj si to este raz. V klude,pomaly a s porozumenim poprosim. Ak pochopis,super. Ak nie,tak uz nedolejeme

Strana
z2