Cítim sa byť neocenená v manželstve
Mam 30 rokov a manzel ma 35r pozname sa 7rokov a 4 roky sme manzelia. Mame male dieta ktore chodi do skolky. Muz ma velmi fyzicky narocnu pracu robi od rana do vecera, nefajnci pije len prilezitostne. Neni zlý chlap ....aleeee stale mi nieco vycita, podrypne, on chce mat velmi dokonalu cistu domacnot .....nemame doma neporiadok len neni to podla jeho predstav. Je velky pedant nieco zrobim ale aj tak je to zle len tak povrchne . Ma ma za zenu ktora patri do starej spinavej chalupy .....za to ze neni poriadok na 100percent. Citim sa velmi zle lebo to neni spravodlive lebo staram sa ako mozem navarane, nakupene je.... nie na 100percent upratene co mu treba pomoct nikdy nepoviem nie.Ani ho nikde netlacim ze sprav to..... chod okupat malu.viac sa jej venuj..a ine veci ktore by mali tatkovia robit. Jednoducho nic mu nevycitam. Neviem co mam robit je to hrozne vobec si ma nevazi. Som ako som nemam sa za co hanbit Dakujem ze som sa mohla vyrozpravat...hoci to neni zdaleka vsetko
@dianocka88 necitala som odpovede... k tomu len tolko 😀.... pridte obaja k nam na navstevu 😀... tu by skolaboval... tu mozes od rana do vecera vysavat, drhnut, lestit, prat... ale vylestena domacnost je utopia... poznam dost takych chlapov (nielen chlapov)... kukaju na nas cez prsty, ale nech... ja som za toto velmi vdacna, ze moj mm to vsetko s nami prezil, ze este nezdupkal... tot vcera... kukam na drobcov a nahlas vravim... aki su zlatucki ze?... a mm ze... ehm (neviem to citlosloovce presne napisat, ale bolo to tak vtipne myslene, ze ano 😅 ) a popritom si robil miesto na posteli a premiestnoval hracky a kadeco, co tam decka navlacili 😀.... bolo to vtipne, aj sme sa zasmiali... ale po rokoch nam to bude urcite vsetko chybat...
ja si kolkokrat myslim, ked cakame navstevu, ze ako super som upratala, deti ten cas musia vydrzat v pozore, nic nerobit, je to pre nich aj pre mna velmi narocne... a uz sa mi stalo, ze navsteva si vsimla nejake banalne nedostatky a este nas na to aj upozornila... zbytky po malovani a pod. ... radsej to neriesim... a ked, prosim... nech mi vezmu deti na prechadzku, ja si domacnost vylestim 😀 ..
z toho co si napisala, mne vyplyvaju tieto veci:
- ak nie je spokojny s urovnou upratania, moze sa realizovat alebo zaplatit si na to niekoho. On ma ine poziadavky, ty ine..tak nech si riesi svoje problemy. Ved ak ma taku narocnu pracu a robi od nevidim do nevidim, musi predsa zarobit slusne. Ak nezarobi, tak zabity cas.
- ked sa zamestnas, ake ma predstavy on o delbe prace medzi vami v domacnosti? hadam neocakava ze budes robit domace prace aj za neho...!
- tiez vnimam, ze mozno ma aj problem s tym, ze studujes... a mozno sa boji, ze ty stupas, pracujes na sebe, a on je robotnik
@veronicka88 Vdík, že mi radíš, ale ja nemám ten problém, ale zakladateľka 😀
@dianocka88 ja nehovorím že máš vyžadovať aby robil Tvoju robotu, ale keby si to aspoň skúsil tak by tolko nepindal... Ked to správne chápem tak jeho úloha je financovanie domácnosti a tvoja úloha je starostlivosť o domácnosť. Ked si mala príjem materskú, alebo rodicovsku kam išli peniaze? Lebo ak on odmieta pomáhať tebe s domácnosťou tak by si nemala ani ty jemu pomáhať s financovaním domácnosti a všetky svoje príjmy míňať len na seba
@dianocka88 vlastne co som chcela mojim prispevkom vyssie... lahko sa do druheho navaza, posudzuje, frfle. kritizuje, ale kym si to clovek sam nevyskusa, nevie, co to vsetko obnasa... bud nech si to vyskusa, alebo nech si radsej kusne do jazyka.... 😖
@juhseverzapad blby mobil,musela som nechtiac kliknut;)prepac;)
@veronicka88 v poho 🙂
@dianocka88 Ale však nech poprata on, nech si to urobí na 100%. Keď sa mi snaží niečo také moj mm vyčítať moja jediná odpoveď: "nech sa páči, realizuj sa". Aj moj má rad poriadok, ale keď ho niekto za ním urobi 🙂 Buď trošku tvrdšia, povedz mu nech ťa nesekíruje!
@mirkava presne.... aj ja mam rada poriadok, sviezu vonu po glancovani, kto by nemal?... ale viem, aka je to namaha pri detoch a den ma iba 24 hodin... a to, povedzme si uprimne, nie vzdy staci... ked si clovek potrebuje aj oddychnut, vypnut... ano, mozno sa da ist nejaky cas na 100%, mozno to niekto vydrzi aj celu matersku a rodicovsku... ale nie ked je na materskej a rodicovskej dlhsie... napr. 10 rokov... uz 5 je dost... mne sa normalne zlc dviha, ked niekto je taky premudrety a danu situaciu toho cloveka si neskusil... horsie, ak s takym clovekom musi aj zit... a tu su dve moznosti... bud si zvykne, alebo si uprace podla svojich predstav... ale to sa uz opakujem... to tu uz zaznelo viackrat... zakladatelke temy drzim palce, aby to vyriesili k spokojnosti oboch stran...
Nech sa paci. M9ze si to vyskusat. Odkedy som nastupila po MD do prace robim na 3 smeny tak ako aj moj manzel. Sme dokonca vtejistej praci.akurat ine oddelenia..a uz si vsimol ze ako tazko vsetko stihat.. Aj varit, prat, deti, upratat...uz si svoje pripomienky na zle umyty riad nechava pre seba... Ked mas cas mozes sa s riadom vybavit...ale ked mas plnku, deti pistia a tlaci ta cas kde sa mozes 3/4 hodiny vybavovat s jednym umyvadlom riadov.. M9j chlap sa naucil pustit pracku( robbi ta 3x do roka:D ) vie uvarit zaklady( maso so zemiakmi, polievku...) a podlahu zmyje ako profik..a baby, pocito na kolenach..sice tiez tak 1x za stvrtrok...ale je! Hlavne ked ma prist navsteva..a tiez nechapal kym som bola doma 🙂
@dianocka88 , ja si myslím, že základný problém je vo vašom nastavení vzťahu - to nie je o tom, čo a koľko kto robí, kto viac kto menej, ktorá robota je takzvane dôležitejšia. A nie je to len o tom, že si určité veci nevyskúšal. Bohužiaľ, mnohí muži si vyskúšajú a aj tak "buzerujú". Je to o tom, že od začiatku ste sa nastavili na level - jeden je viac a druhý menej, jeden partner je hodnotnejší, mocnejší, má lepšiu pozíciu ako ten druhý.... Ty si v pozícii žiačika, podriadeného - ktorý má počúvať, byť kritizovaný, tvoja práca je pod drobnohľadom, on má právo ti hovoriť čo robíš zle... Ty chodíš k nemu do práce a komentuješ jeho robotu? Vyjadruješ sa k jeho kvalite práce, výške príjmu, vzhľadu a tak podobne? Tie roky, čo si bola slobodná a žila bez neho si si snáď nevedela v živote poradiť? Čakala si len na niekoho ako on, aby ti povedal , čo si vlastne zač a akú máš hodnotu?
Je to celé zle, máš asi veľmi nízke sebavedomie, keď uvažuješ v hraniciach, že musím ho počúvať, inak nebude so mnou spokojný a vyhodí ma. O tom rovnocenný vzťah nie je. Mala by si určiť hranice čo do rovnocenného vzťahu patrí a čo nie a to čo najskôr, lebo inak sa tieto hranice budú len stále posúvať v tvoj neprospech. Že ťa vyhodí? No to pochybujem. Potrebuje ťa rovnako ako ty potrebuješ jeho , len ti svojím konaním a kritizovaním dáva najavo, že to tak nie je, že on je nenahraditeľný ale ty nie. A ak by to aj chcel spraviť. To fakt potrebuješ žiť s niekým, kto by ťa mal za nič a len preto, že chceš do vzťahu nastoliť rovnoprávnosť a spravodlivosť, tak sa ťa vzdá?
@bodka70 jeden z naj príspevkov čo som na MK v poslednej dobe čítala...do bodky s tebou suhlasim
Ja len ze ta chapem , lebo mam doma tiez puntickara, zo zeme sa da jest a on najde papierik na stole...ale ja ho viem aspon ,na rozdiel od teba, pri jeho pripomienkach poslat do r*ti.
@dianocka88 bývaš v BA, prečo nepracuješ, keď máš dieťa v škôlke? Idem do práce, drahému oznámim, že od 1. nastáva koneic jeho buzerovaniu, nakoľko nastupujem do práce a na upratovanie mám pani, ktorú budeme platiť na polovicu. Na konci mesiaca bude poznať cenu mojej práce, ktorú som doteraz robila zdarma a ešte to ofrflal. Okrem toho vetu - môžeš ísť som od neho počula prvý aj posledný raz, lebo druhý krát ak odídem, tak to bude navždy, tak sa s tým nezahráva. Že sa v práci narobí? Ty to chápeš, to však nie ej dôvodom, aby si na tebe vybíjal zlosť. Môže si hľadať inú. nikde nie je napísané, že tam musí pracovať celý život. Ty by si jeho prácu nezvládla, už len preto, že na to ako žena nemáš fyzické predpoklady, no on by nezvládol to, čo robíš ty, už len preto, že sám tvrdí, že malú nezvládne, tak si neželáš takéto komenty. A ak si myslí, že domácnosť zvládne lepšie ako ty, nech sa páči, počas dovolenky si to môže vyskúšať a kritizovať môžeš ty. Kým budeš šúchať pätami, kým mu nedáš jasné stop, bude pokračovať, tým si môžeš byť istá...Ale ty mu musíš ukázať aj iným spôsobom, že nie si na neho odkázaná, že sa dokážeš postarať sama o seba, to si mu doteraz neukázala. Ty si musíš vážiť sama seba, aby si ťa vážili iní, nie zo seba robiť handru. Už len tým, že manželík okrem kritizovania nerobí nič, sorry, ale to je tvoja chyba. Nehovor mi, že pracuje 365 dní do roka, že každý deň pracuje od rána do večera. A keby aj, v piatok skončí a v nedeľu nakúpiť môže, či?
daj mu handru a nech si uprace podľa svojich predstáv, ak má výhrady
@dianocka88 co robit?
uplne vazne, s vaznou tvarou mu pri buducich vycitkach, ze je zle upratane povedz: ok, mam navrh....ja idem pracovat, ty ostavas doma upratovať, na rok si to vymenime, ukazes mi, ako sa to robi spravne.
@dianocka88 ak to vie on lepsie prosim, mop, vysavac do ruky a ides, to ze ma fyzicku pracu je jedna vec, ale to ze zbuzeruje nieco, k comu ani nepricuchol je o inom...najlepsie je ho takto postavit do realnej situacie, nasej zname chlap vykrikoval stale, ze kolko mina v obchode atd. pricom kupovala normalne potraviny len zakladne veci, par raz ho poslala do obchodu aj so zoznamom podotykam, aj tak polku veci zabudol a mal nervy lebo nevem poriadne kde co je v obchode, vzdal to a povedal, ok mas pravdu ty nakupujes....vies podla mna ak ma clovek nejaku takuto poviem to uchylku, je najlepsie, ked si taketo veci robi sam....lebo aj keby sa ten druhy posr...nikdy to neurobi podla jeho predstav....
mm ma stále kritizoval pri leštení okien. Podĺa neho nie sú tak ako by mali byť. Raz ma to napálilo a povedala som - zober si handru a môžeš leštiť....Odvtedy umýva a leští okná už len on.... 🙂 🙂 🙂
Ak ma problem s tym ak upratujes daj mu metlu do ruky a moze lietat ruky nohy ma zdrave... A potom by som skonstatovala kto z koho... Nedaj sa buzerovat😀
@dianocka88 Akú domácnosť má jeho matka? Možno tam by si mohla hladať inšpiráciu. Alebo zistiť príčinu jeho večnej nespokojnosti.
@ramzesa presne toto poznam, aj ked ja mam 14r syna, ale mame psa a papagaja a ja som cez tyzden zaneprazdnena...Takze upratujem len v soboty...A tiez sa mi stalo ze ked mala prist navsteva tak sme vsetci lestili domacnost jak blazni..Dosla svokra a zhodnotila: dvierka na rure sa nedaju vycistit? deka na posteli sa neda viac netiahnut ? a gol bol ked vopchala ruku medzi gauce a tam zacala vytahovat omrvinky. Muz sa nezdrzal a jej povedal, ze je u nas 10 min a z toho 8 minut skritizovala nasu 4 hodinovu cistiacu proceduru...ze nabuduce nabudeme upratovat vobec a bude 😀 a to je uz co povedat, pretoze moj muz svokre-svojej mame takmer nikdy neprotireci
@laura1804 napodobne 😂😂😂😁😁😁😁😁 @dianocka88 u nas to bolo v style ze si panko nadobudol pocit ze on robi vsetko ja nic a len si valam sunky... Tak som si ich tyzden teda aj valala. Po poznamke o prachu som mu s usmevom oznamila ze vsak neupratal 😂😂😂😂 Pochopil.... Ale fakt, musis trosku nazbierat sebavedomie. Vsak sa ho neboj.... Povedz mu o svojich pocitoch (aj ked si myslim ze to bude v tomto pripade zbytocne, ale tak skusis mozes), nebud dilinka ktora poslucha na slovo. Ale v prvom rade si zacni vazit sami seba, ostatne uz pojde samo ☺️😉
@svetluska82 no, ja mam chvalabohu super svokrusu... to bol niekto iny... muzska polovicka navstevy... 🙄 ...prosim... poziciam mu na mesiac 3-4 kusky deti domov a nech si to skusi 🙄 ...
realita vo vacsine rodin kde obaja pracuju je taka, ze:
1. chlap neda euro na zaplatenie si niekoho, este zo zeny spravi lenivu, ze ma dve zdrave ruky a chce mat sluzku..plus ju rodicia a svokrovci a svagrine roznosia... ze jaka klava zena.... to ze vsetko je na jej pleciach sa povazuje Bohuzial za nieco uplne bezne..
2. chlap sa vykasle delit si prace, ci starostlivost o deti a zena je proste nutena robit tzv. druhu sichtu...
@mima4 a v to, ze chlapi sa zmenia my mozeme len ticho dufat..
@mima4 asi žijem niekde mimo realitu, ale v mojom okolí väčšina mužov nemá problém priložiť ruku k dielu. Žena nie je nútená, žena v drvivej väčšine prípadov dobrovoľne prijme úlohu slúžky hneď od začiatku spolužitia. Táto situácia totiž nenastane zo dňa na deň, keď má pár tri deti, ale žena videla od začiatku vzťahu, že sa muž do ničoho nehrnie a uspokojila sa s tým. Prípadne je ešte rada, že nič doma nerobí, lebo má pocit, že ona to urobí najlepšie, alebo chce mužovi ukázať aká je šikovná, ako všetko zvláda sama, ako dokáže vyžiť z mála. Ženy tu napíšu A, ale často nenapíšu aj B, že už od začiatku vzťahu si všimli, že muž sa necháva doma od matky obskakovať, že s ničím nepomôže, ale verili, že sa po svadbe zmení 😖 😖 😖 😖 Vo veľa témach to tu čítam - všetko som robila sama, varila, pratala, prala, jedlo až pod nos, on si ani špinavé handry do kúpeľne neodniesol, ani tanier po sebe neodložil, len sedel pri PC alebo telke, prípadne krčma, kamaráti ....Je to bohužiaľ tak, že mladé ženy sa hrnú do vzťahu a dieťaťa bez rozmyslu, mám pocit že často s prvým, ktorý sa naďabí ☹ ☹ ☹ ☹ , len rýchlo, rýchlo mať dieťa, bez vzdelania, bez našetrených peňazí ☹ a ak narazia na vola, tak sa dostávajú do úzkych. Tu ide o manipulátora, ani nie lenivca a už vôbec nie o bežnú vzorku muža. A že by neplatil? Vykašlal by sa na delenie domácich prác a žena je nútená robiť druhú šichtu? Na čo jej je potom takýto muž? Ako chodiaci bankomat a na sex? Dosť málo, nie? V takomto prípade nesedieť - 3,4 roky na zadku doma, ale do práce a finančne sa osamostatniť. Taký muž inak pozerá na ženu, ktorá čaká na každé euro, ak je debil, tak to zneužíva, treba mu dať jasne najavo, že ona sa bez neho zaobíde a ak chce, aby boli spolu - nech sa páči, ale za iných podmienok. Muž si k žene dovolí iba toľko, koľko mu dovolí ona.
Citam ze chlap vycisti kupelnu a kuchynu.. Ako neverim ani..
Neviem si vobec predstavit, ako to bude fungovat, ked pojdem do prace.

@sardinka335 ja studujem na SS vecerne externe studium.....kde ja na VS hihi