icon

Cítim sa menejcenná medzi kamarátkami. Čo s tým?

16. nov 2024

Ahojte. Neviem asi sa potrebujem vykecat alebo aby ste sa nestranne pozreli na situáciu ktorú zažívam medzi dvoma kamoškami. Mam 30 rokov, ďalšia kamoška 32 a ta tretia ma 48. Dosť o seba ta najstaršia dbá, stara sa o seba a vyzerá fakt dobre. O to ani tak nejde skôr o to ze ta jedna sa jej v jednom vkuse líška. Ak si spolu píšeme stále jej píše aká ja krásna aká je pre ňu inšpirácia ze aj ona chce vyzerať a byť ako ona. Ja tak stále rozmýšľam ze áno aj ja ju zvyknem pochváliť ale nemusím ju každý deň srdieckovat a písať jej takéto veci a potom sipoviem ze do frasa prečo mi to vadí? Pre to, že mňa nikdy nepochvali ? Pre to že keď sme v komunikácii alebo spolu ze sa cítim menejcenna a ponizena? Mam pocit akoby mňa vkuse museli o niečom pouciat ja nemám rovnaké záujmy ako oni ja som iná som introvert a mam asi iné názory co tiež neberiem za zlé len keby sa ma nesnažili presviedčať a znevazovat. Stále si poviem okej je super ze v 48 rokoch stále dbá na módu chce vyzerať super a mlado ale ja teda radšej budem v rifliach a oversize svetri v 30tke ako žena co sa do ľudí navaza čokoľvek tresne ponizi a potom obráti všetko proti mne ze však ona srandovala . Nechcem brat všetko vážne to nie je dobre ale za tie roky mi tak pretiekol pohár ze ha už neviem čo robiť. Mam pocit ze nie som dosť dobrá. Zaujímavá pre ne nemám i co ponúknuť. Ja nie som ani na také módne veci a trendy. Neviem teraz prísť a povedať si chcem bt ako ty tak idem do obchodu a zmením šatník. Som skôr praktická žena a nepotrebujem v 100 správach na messwngeei riešiť ci sa hodí táto deka ku gauči a k nabutku. Riešim hlúposti ale trápi ma to lebo neviem ako s nimi

Strana
z2
lija22
16. nov 2024

podobne veci riesi moja 10 rocna dcera, tej mi je luto. Ale ze sa ty akodospela zena zapodievas tymto je odveci. Si uplne v pohode, zrejme aj ony su, len spolu tri nie ste az tak kompatibilne. Nejak sa odosobni a ber to s nadhladom, daj si to za ulohu

efka77
17. nov 2024

Netrap sa ak sa v urcitej skupinke ludi necitis dobre. Nemusis sa prisposobit za kazdu cenu.
Skor si skus najst priatelku pri ktorej by si sa citila super. Mohla jej povedat dobre aj zle co zažívas. To je skutocne priatelstvo. Ja pri svojich nemusim skryvat nic,beru ma aka som a za to im robim presne to iste. Aj v casoch najvacsej krizi stali pri mne.
Nechaj veci plynut a drzim palce nech tu spravnu kamosku stratnes co najskor 🙏

anketkarka
17. nov 2024

Podľa mňa sú to len kolegyne, ktoré sa hrajú na kamošky. Kolegyne zákonite nemusia byť kamošky. Pišeš, že máte iné názory. Každý má právo na svoj názor. Keď Ťa nerešpektujú takú aká si, tak to kamošky určite nebudú. Skúsila si sa stiahnuť a mali s tým problém. No a čo. Môžeš si robiť čo chceš. Práca nie je klub kamaratiek. Je potrebné spolupracovať a už aj kolega by mal respektovať hranice a tieto ich nevedia rešpektovať vôbec. Divná nie si, neboj. Rob ako cítiš. Si slobodný človek.

dvanastka
17. nov 2024

Najlepšie urobíš, keď necháš veci plynúť tak, ako pôjdu. Tie dve niesú ani omylom tvoje kamarátky. Sú to povrchné osoby, ktorých stredobodom je vzhľad. Nevšímaj si ich prehnane na úkor toho, aby si sa cítila ako vtierka. Ak budeš mať potrebu niečo pochváliť urob to, ale nikdy nie na silu. Keď budeš mať chuť sa stiahnuť, urob to. Ak budú zas na teba reagovať, že si namyslená, nevšímaj si ich. Ich to po čase omrzí. Nechaj proste všetko plynúť. Nad ničím, čo sa stane príliš nerozmýšľaj a nevenuj všetku pozornosť iba im dvom. Si úplne normálna, niesi divná a myslím, že si 100x povahovo lepšia ako tie dve dokopy.

simma42
19. nov 2024

Tak ako už bolo písané, nie ste kamarátky, len si to zrejme neuvedomuješ. Ste kolegyne, zdvorilostné neškodné reči sú fajn, nepúšťaš si ich ale bližšie k telu, sama hovoríš že o svojich trápeniach a podobne sa s nimi nebavíš, úprimne zrejme aj preto, že by ich to jednak nezaujímalo, a aj keby sa toho chytili, mohli by to neskôr nejak nevhodne otočiť proti tebe, vyhodiť ti to na oči a podobne (keďže nejaká empatia z ich strany voči tebe nie je). Ty ich považuješ za kamarátky, odkiaľ ale máš, že tak berú aj oni teba? Podľa všetkého spolu aj pracujete... Ak ochorieš, ozvú sa ti? Okrem toho, čo ti je a kedy sa vrátiš do práce, padne aj otázka ako sa cítiš? Či niečo nepotrebuješ? Ak nie, odpoveď je jasná. Možno sa aj ony snažia s tebou len vychádzať v rámci možností, keďže ste kolegyne tak musia, ale keďže ste úplne odlišná krvná skupina, nemôžeš od nich čakať nič len tento povrchný záujem a rýpavé reči, rovnako ako ty im nemôžeš ponúknuť výživnú niekoľkohodinovú konverzáciu o móde, doplnkoch a bozkávať zem, po ktorej staršia kolegyňa chodí, pretože jednoducho taká nie si a ani nemieniš byť (a dobre robíš). Nemyslím to v zlom, ale odosobni sa od tejto celej situácie a prijmi ju tak, ako to je. Verím, že si si to sama doteraz neuvedomila, že toto kamarátstvo naozaj nie je, a že ťa to vnútorne trápi. Rovnako ako verím, že oni nad tebou nerozmýšľajú ani sekundu vo svojom voľnom čase. Čím skôr to prijmeš, tým skôr sa ti bude ľahšie dýchať ♥️

ema22270
19. nov 2024

Toto nie su kamaratky kasli na ne, nech si myslia o tebe co chcu, takto kamaratstvo nevyzera. Ty popracuj na svojom sebavedomi... aj ked sa vidite v praci kamaratit sa nemusite

Strana
z2