Cítim sa menejcenne
PReco sa citim menejcenne oproti ostatnym ludom, povacsinou zenam, ktore su napriklad lekarky ci psychologicky?
Som Ing, venujem sa transferovemu ocenovaniu a zabraneniu dvojiteho zdanenia, nie je to ziadna predavacka ani upratovacka ani ine castejsie povolanie, no napriek tomu sa citim ako chudera ked sa mam porovnat s niekym kto skoncil medicinu...aj ked platovo som na tom lepsie ako oni....
nie som zrejme normalna :(
Tak ak robíš vo firme s tranferovym oceňovaním, môžeš tam robiť možno asistentku a máš nízke sebavedomie, ak sa porovnávas priamo s daňovými poradcami. Lebo pochybujem, že daňový poradca s takouto špecializáciou by založil podobnú tému.
Ale to je jedno, akokoľvek to je, neradim ti porovnávať sa s inými povolaniami. Keď už sa chceš porovnávať, porovnávala by som sa v rámci jedného povolania. Pretože existuje predavacka, ktorá je tak veselá a usmiata a milá, že ti nákup spraví pekný deň a existuje hnusná ofucana sekera, kvôli ktorej radšej nakupovať nepôjdeš. Existuje upratovačka, ktorá uprace tak nádherne, že sa cítiš skvelo a taka, ktorá všetko odfklakne. Existuje lekár, ktorý pomáha tisícom ľudí a lekár, kvôli ktorému ľudia umierajú. Taktiež je to s daňovými poradcami. Tak skus byť najlepšia ako vieš v tom co robíš, poprípade to zmeň a rob dačo iné, ak to robiť nechceš. Porovnávaj sa len so sebou
@juliasb nie, nerobim asistentku. opakujem, predavacka ci upratovacka bolo myslene na frekvenciu tychto povolani nie na to co odnasaju, urcite su niektore stastnejsie ako ja bezohladu na ich povolanie...
@panelacikova niekolkokrat som to napisala a zopakujem, bolo to myslene na frekvenciu toho povolania nie na cinnost ako taku...
autorka: OK, tak potom si nájdi chlapa. alebo iného chlapa. niekoho, kto sa k tebe bude správať tak, aby si sebavedomie nadobudla
To čo si napísala o tej frekvencii, nemá hlavu ani pätu. Však predavačiek a uprtaovaciek je omnoho viac, než daňových poradcov a predsa svoje povolanie považuješ za lepšie. Ale lekárov je tiež viac než daňových poradcov a svoje povolanie považuješ za horšie 🙄
Cítiš sa ako chudera a este sa aj tak vyjadruješ. Nic moc 🙂
a s pravnickami sa neporovnavas, iba s lekarkami? 😀
@roztlieskavacka ked myslis
@panelacikova 😀 rozosmiala si ma, dakujem.
tvoja reakcia hovorí za všetko. rozosmialo ťa to, žeby si si našla niekoho, kto tvoje sebavedomie zdvihne tým, že si ťa bude vážiť a obdivovať. tak potom si dvíhaj sebavedomie sama, ale podľa úvodného príspevku toho očividne nie si schopná 🙂
@panelacikova skor ma rozosmialo to ako si to jednoducho napisala, ako keby to bolo ist do obchodu a kupit chlieb ci rozky.
aha 😀 no.... tak rozhoď siete 🙂
Nerýp sa v minulosti a nehľadajte príčiny vo výchove. Určite tam sú ale nepomôže ti to. Skôr sa zameraj na seba a svoj vzťah k sebe. Cítiš sa menejcenne. Je to pocit ktorý ti odzrkadľuje tvoje zmýšľanie o sebe samej. Zmeniť to sa dá no treba to cvičiť. Hovor si nahlas že sa máš rada a prijímam sa taká aká som.
citis sa ako chudera ,a aj tvoje odpovede su dost "chuderske"😂na tvoj level vzdelania.Nema vobec zmysel tato tema takisto ako vsetky tvoje odpovede,su uplne trapne.Asi by som sa citila takisto menejcenna mat takuto povahu.
Andrea Vadkerti vyštudovala ekonomiu na Komenskeho a cely čas robila rozhovory s ludmi a novinarku a z nej sebavedomie len tak svieti, rada ju počúvam. A ona neni krasavica nejaky prototyp barbiny, ale je sebavedoma a to sa mi páči. Koučovala prezidenta, vysoko si verila a niekam to dotiahla. To je presne o tom, ako človek o sebe zmyšla, tak ho ľudia beru. a či mam komplexy pri doktoroch? Vždy to bola važena profesia, ale vzhladom na to, že mi je zle z krvi, nedokazala by som tuto profesiu robiť Tato tema neni fake? takuto vec riešiť, u nas v dome by tvoje ego išlo prudko dolu, tu sami doktor, profesor, novinar
@falbala132 ja sa občas s pravnikmi ´porovnavam, niekedy im zavidim 2 sekundy 🙂
neporovnávaj sa prosím ťa s nikým,...to je znakom zrelosti a inteligencie, a rob si svoju prácu čo najlepšie. Ja mám pociť že ťa nebaví to čo robíš a nevážiš si svoju prácu.
Neboj sa, na teba ani tie lekarky nemaju, este sa taka nenarodila
asi ti z toho vzdelania kus poškodilo
Cloveka Clovekom nerobi vzdelanie ani inteligencia ale v prenesenom zmysle slova srdce (osobnost). Kazdy clovek ma svoju hodnotu a vsetci sme prepojeni. Tu pomoze iba laska (k sebe a ku vsetkym). Skus sa naucit milovat, nehodnot, neposudzuj.
Ak chceš konkrétnu radu, tak aj keď nie som fanúšikom motivačných kníh, tak jedna sa mi páčila - 13 vecí, ktoré psychicky silné ženy nerobia - jedna z tých vecí je neporovnávať sa... možno by si mohla po nej siahnuť, podľa mňa je fajn
A teda, stále tu hovoríš o tej frekvencii, ale mne nepríde žeby lekár bolo nejaké výnimočné a netradičné povolanie - áno je to náročné štúdium a aj práca, nepochybne - ale naviac kamárátov a známych mám práve na medicíne 😅 Takže možno by bolo fajn sa zamyslieť a sama pred sebou si priznať prečo práve týchto ľudí máš tak vysoko ? A potom sa od toho odraziť. Napr. - páči sa ti že pomáhajú ľuďom ? Inšpiruj sa a venuj sa vo voľnom čas dobrovoľníctvu, pomáhaj ľuďom, ktorí sa dostali do ťažkých životných situácií aj ty.
Ja mám vo svojom živote tiež ženy, ktoré obdivujem a vzhliadam k nim, ale necítim sa kvôli tomu ja ako menej, práve naopak, motivujú ma robiť viac, inšpirujú ma a sú mi vzorom 🙂 skús tieto svoje pocity aj ty využiť pozitívne
@karolinakr
pre ma je nepochopitelne spajat hodnotu povolania s hodnotou cloveka. Nech sa to akolkovek tazko počuva, nie vsetky povolania su atraktivne, dobre ohodnotene a rovnako nevyhnutne potrebne. Clovek viac zvladne, ked bude na pokladni cakat 30 minut, lebo obchod nema dostatok predavaciek, ako to, ze ho na urgente nebude mat kto osetrit a vykrvaca, resp. ho objednaju na dolezite vysetrenie o rok.
Kazde povolanie ma svoj zmysel, ale nie kazde je "vysnivane" a "ziadane", je vela takych, ktore su vykonavane ludmi len preto, ze niet inej moznosti sa inde zamestnat.
Podstata vsetkeho je v tom, ze je absolutne jedno, čo človek vykonava, ake ma iq, predpoklady, kolko zaraba a neviem co - toto jeho hodnotu netvori!! Kazda z nas sme cenna a originalna a je uplne jedno, ci sme manazerky za 5 litrov alebo kucharky za 800 eur, ci mame dom na kolibe alebo zijeme v 1-izbaku vo vrakuni - toto netvori nasu podstatu a hodnotu ako cloveka.
Treba si vazit kazdeho cloveka a ku kazdemu pristupovat s uctou a slusnostou.
Každé povolanie vytvára nejaké hodnoty prečo by si sa mala cítiť menejcenne si dôležitá
Nedostatok sebavedomia vo všeobecnosti. Úplne normálne. Aspoň nie si arogantná a sebecká, ktorá každému musí predvádzať aká je super a povyšovať sa nad druhých, či ich urážať.
Teba asi často doma.nechvalili však ? Príde mi to že stále čakáš na uznanie od rodiny a okolia. Ale na to kašli začni si vážiť samu seba. A ak si pre niekoho menej cenná tak s ním nestracaj čas aj keby to mala byť najbližšia rodina. Nenadarmo rodinu ktorú dostaneš si nevyberas ale rlodinu ktorú si vytvoria si vybrať môžeš a to je šťastie.
Ja ti docela rozumiem. Tiež sa tak cítim. Ale ja nemám ani VŠ, ani taký plat čo ty, svoju robotu nenávidím (ale zazila som aj horsie teda). Najviac mi prekáža že moja práca ozaj nemá nejaký "zmysel ". Všetci v rodine úspešnejší ako ja...
Ale nerozumiem sama sebe prečo sa stále tak hodnotím ...pretože u druhých ľudí vôbec nepociťujem, že by som ich sudila podľa školy, platu, alebo zamestnania. Hodnotu v druhých vidím podľa toho ako sa spravaju voči druhým. Ale seba musím stále porovnavat, mucit sa pocitmi menejcennosti a pod. Keď sa ma niekto pýta kde robím, mám z toho hrôzu, lebo mám pocit že to musí znamenať že je to to čo ma ma definovať, o niečom to vypovedá a pod.
Takže z môjho pohľadu ty mas byt aspon na co hrdá. Lenže je to proste len v nasich hlavách, také pocity môže mať na svete aj nejaka doktorka, vedkyna a pod.
@shades_of_life nemôžeš zmeniť prácu? To naozaj znie hrozne robiť prácu, ktorú nenavidis. Samozrejme, že nemôžeš byť takto spokojná. Myslím si, že možno aj autorka nemá svoju prácu veľmi rada, preto sa porovnáva s inými. Ten, koho práca baví a je spokojný nemá potrebu sa porovnávať.
Nepochopím a nechcem to pochopiť prečo si niekedy ľudia myslia že lekári sú niečo viac. Sú to len ľudia, ktorí sa rozhodli študovať medicínu a celozivotne sa vzdelávať ďalej a samozrejme pomáhať ľuďom. Je to síce pekné že sa rozhodli vykonávať povolanie a slúžiť druhým, ale je to stále ich dobrovoľne rozhodnutie a teda ak sa z medika stane lekár tak očakávam ako pacient že mi pomôže. To je ale to isté ako keď ideš do obchodu a očakávaš od predavačky že ti nablokuje tovar (pokiaľ nejdes do samoobsluznej pokladne). Čiže tvoje nízke sebavedomie máš len preto že sa nezmyselne porovnávaš s inými.
Kazdy pracuje najlepšie ako vie, každa práca je dôležitá pre chod spoločnosti a vážim si všetkých ľudí ktorí pracovať chcú a je jedno ako.
Sebavedomie nie je o tom aku mas profesiu ci karieru. Mohla by si byt aj zakomplexovana neurochirurgicka. To nie je o tom aku mas skolu. Ale o tom ako si vazis samu seba. Pre ine hodnoty. Svoju ludskost. Aj svoje nedostatky. Ked sa mas rada taka aka si. Aj Keby si bola “ len” predavacka ci upratovacka. Nikto nie je “len “. Ta osoba je Hlavne zena. Potom Mozno partnerka ci matka. Kamaratka . Clovek jedinecna osobnost. Je jedno cim sa zivy. Ide skor o to aby clovek mal svoju pracu aj rad. Lekar je povolanie pri ktorom je vysoke % sebevrazd. V USA su na prvom mieste medicky lekari v rebricku sebevrazd, 60% zdravotnikov trpi depresiami, Keby si sa mala dost rada, vedela by si ze nie si menej ako doktorka ani viac ako predavacka, Vobec by si sa takto neporovnavala a nehodnotila ludi. Ani anglicka kralovna nie je viac ako pani co cisti verejne wc.( len sa vedela lepsie narodit ) sebavedomie si mozes jednoducho vypestovat ked sa zacnes mat rada taku aka si. Ked sa zbavys skodlivych nazorov z minulych storoci o hodnoteni cloveka podla jeho statusu profesie ci materialneho zazemia. Snaz sa byt Hlavne stastny a dobry clovek,Takych svet potrebuje.

stačilo mi prečítať to tvoje.... "nie je to ziadna predavacka ani upratovacka "
podľa tohto to vyzerá tak, že máš sebavedomia až-až....