Cítim sa menejcenne, keď bývam v trojizbovom byte
Ahojte, bývam v 3i byte v Ba. V poslednom čase túžim po dome a záhrade. A to kvôli priestoru vnútornému i vonkajšiemu, ale aj kvôli pocitu menejcennosti.
Pripadám si ako človek II. kategórie, keď nebývam v dome, ktorý by bol vkusne a moderne zariadený s úhľadnou záhradou.
Najhoršie je, že s kúpou domu sme toľko otáľali, že astronomické ceny nám budú nedostupné..
Neviem sa zmieriť zo životom v králikárni.
🤣🤣🤣
@marca12 🙏 kiežby to tak bolo.. Dnes mám opúšťak.. boli sme pozrieť dva domy a nebolo to ono.. Tak mám pocit, že je všetko stratené. Musím si stále predstavovať, že som v dome a vesmír mi ho pošle
No žiaľ takto to nefunguje. Vybrala si si veľmi zlú dobu na riešenie bývania. Radšej počkaj na lepšie časy, predaj byt a zvyšok môžete doplatiť hypotékou na dome. Odporúčam radšej kúpiť niečo rozpadnuté na peknom pozemku. To zbúrať a postaviť novostavbu.
Byt tebou riešim najskôr psychiatra. Tvoj pocit menejcennosti neni zdravý. A budes ho mat stále, lebo vždy sa nájdu ľudia, čo budú mat vacsie a krajsie.
@martinajurkechova Lepšie to už s cenami nebude. vysoky dopyt - malo ponuk
No nie vsetko, co chceme, je nam realne v zivote dopriate. Ver mi, aj ja by som si rada zila zivot miliardara....
Citit sa menejcenne preto, ze nemas dom, je vsak nieco, co by si mala riesit. Na dome sa zaklada hodnota cloveka? Na novm dome? Mat 3izbovy byt je v dnesnej dobe super! Dom a zahrada su zrutom penazi aj casu, ver mi. Aj dom aj byt maju svoje vyhody aj nevyhody. Tes sa, ze mas byt, zdravie, rodinu... a investuj do zazitkov. Mam znamych, ktori sice ten dom maju, ale na dovolenku nejdu, lebo splacaju vysoku hypoteku a kam by vlastne chodili, ved tuzili po zahrade, tak si ju teda uzivaju...
@martinajurkechova a kedy budu lepsie casy? 😀
@kitycat preco si problemy a trapenia inych musite vztahovat na seba? 😅
Tak to je potom presne o tom. Cely zivot ste zila v dome s vynimkou poslednych 7 rokov. Vy ste tak uz vnutorne nastavena na dom, jednoducho je to vo Vas. To sa len tazko zmeni. Ja som cely zivot prezila v meste v byte (najprv v malom meste na vychode a potom v BA v podnajme), potom opat v byte v malom meste na vychode v 1izbacikou uz aj s manzelom a 2 detmi. Akurat poslednych 6 rokov som v dome (na dedine blizko toho maleho mesta) koli manzelovi (lebo on zil cely zivot v dome a nechcel zit v byte). A mne je tu strasne. Neviem si tu zvyknut. Ja by som hned a zaraz brala taky aj 3izbovy bytik niekde v meste. Uplne minimum starosti a financii. Na dom a hlavne na jeho udrzbu treba mat ovela viac financii ako na nejaku udrzbu bytu a hlavne kooopec casu zozerie ta udrzba domu, zahrada a pod. Ale hovorim, niekto tak vyrastal a ma to v sebe bavi ho to. Len teda aby si nasiel aj podobne ladeneho partnera. Potom to moze byt "troska" problem ked jeden preferuje byt a mesto a ten druhy radsej dom a najlepsie v rodnej dedine :/ Takze je to asi tym kde clovek od mala vyrastal a co ma nejako tak v sebe zakorenene.
tak riesenie je aj, ze predajte byt a kupte dom. tie ceny nie su az take rozdielne, tak podla toho kde mate byt a v akom stave a kde hladas dom a v akom stave😉 my by sme napr mohli predat byt v BA a kupit za tu cenu dom niekde v rovinke alebo miloslavove🙂 , ale mne sa nechce riesit dochadzanie a vozenie deti hore dole, mne sa v byte paci, som blizko mesta, mam tu kamosky, deti kamosov, asi by som to ani za dom niekde na dedine nevymenila, cize uhol pohladu a komu, co vyhovuje😉 a hlavna si treba vazit a tesit z toho, co mame, ano viem si predstavit vilu niekde pri mori, ale co maju hovorit ti, co byvaju v podnajme, chore deti a riesia uplne ine veci ovela vaznejsie a existencne problemy.
@andrejkap123 napríklad po roku 2008 išli ceny nehnuteľností dole. Teraz nás čaká obdobná kríza. Myslíš, že ľudia budú môcť za pol roka, za rok kupovať nehnuteľnosti za tie ceny čo sú teraz? Ja si to nemyslím.
tak autorka to je uhol pohladu, mozno niekto v umelom satelitiku v dome sa citi menejcenne lebo nema byt v BA...myslim, ze niekto s bytom napr. v starom meste respektive v panorama city nie je ani nahodou clovek druhej kategorie😅celkove je ale smiesne odvodzovat svoju cenu od realit...tu je problem niekde inde
@silvike Suhlasím s vami.. V byte sa citim akoby som ani nebola. Je to priestor na prespanie a uvarenie jedla. Vobec tu neviem žiť a cítit sa dobre. Vždy, ked mam moznost travit cas s rodicmi v dome, konecne sa citim volne.. Moznost ist do zahrady aj pre deti je to pecka.. na dvore bazen, pieskovisko. Naozaj nepotrebujem potom ist na dovolenku.. ani len na detske ihrisko.. Obetat si maliny, cernice, ribezle...Vecer sediet vonku a grilovat si.. alebo iba slobodne si uzivat vychadzajuce hviezdy.. Kosit travu a dychat tu vonu cerstvo pokosenej travy.. alebo ukladat drevo na zimu a privoniavat k drevu a citit jeho stavnatost a silu
V jeseni oberat jablka, zbierat zeleninu z vlastnej zahrady,
V zime sypat vtakom zob, sledovat ich..
Toto vsetko a mnoho viac mi na byte nesmierne chyba
Autorka, koľko máš rokov? Lebo píšeš, ako keby si už bola na sklonku života a jediné, čo si v živote dosiahla, je trojizbový byt v BA (mimochodom, lepšie, ako garzónka v prenájme v Čiernej nad Tisou). 😉
Ja som do 18 bývala s rodičmi v 2 a pol izbovom otrasnom malom byte v bytovke bez výťahu nad križovatkou v BA. Potom som do 34 bývala v jednoizbáku. Potom som kúpila dom na dedine blízko BA: starú barabizňu. Potom som vrazila kopec prachov, nervov a energie do jeho prerábky. Takže áno, dovolím si povedať, že mám teraz, pred 50-tkou bývanie, s ktorým som spokojná.
Nechci všetko hneď. Mať v dnešnej dobe trojizbák v BA je celý majetok, mnohé by Ti závideli.
🙈🙈🙈🙈
Dievčatá, problém je, že autorka píše, že celý život prežila v dome. Ja som odjakživa "bytovkárka", žili sme v bytovke, aj som sa vydala do bytovky. Pre mňa žiadna zmena. Ale keď kočka píše, že žila v dome, tak to vie porovnať. My sme tento problém "slobody" a možnosti výbehu s deťmi vyriešili kúpou chaty na víkendy. Aj taká možnosť existuje, aby si sa mohla vyvetrať a vybehnúť von z troch izieb. Držím palce.
no a co potom taki co vlastnia len 1-2i byty 🙈 my mame tiez 3i byt v BA a cim som starsia tym viac ma to tiahne do domu, no ale treba si uvedomit realne moznosti..na dom v BA nemam a mimo BA, to sa mi nechce travit pol zivota v aute. Byvala som rok v Malackach este ked nebyvali take zapchy a uz vtedy to bolo na maslu..takze mas dve moznosti, bud urobis vsetko pre to aby si ten dom mala ked ti len to 'chyba ku stastiu' alebo zmenis svoje myslenie a budes sa tesit z toho co mas v tomto momente
Mne je to take vtipne...lebo presne toto co vy mate u rodicov mame aj my a ja zas uplne opak, ze stale len na tom dvore zavreti sme, tu sa nic neda, keby sme boli v meste idem na jedno druhe, stvrte desiate ihrisko, ideme k rieke, ideme ku kastielu, ideme tam a hentam...mne to tu pride strasnaaaa nuda, nezazivne proste. A deti to tak bavi cca do 10rokov, potom maju uplne uz ine zazujmy ako dvor. Ja by som hovorim, hned brala byt v meste, je to bez starosti. A do domu clovek len vraza ta vraza kazde euro, bo toto bo hento, furt daco... :/

Neboj raz najdete ten spravny,aj my sme roky hladali domy,pozemky. Snivala som o novostavbe. Nakoniec sme nasli prekrasny velky pozemok so starsim domom a bolo rozhodnute. Raz to pride. Posmut,ale nenechaj sa pohltit smutkom.
Presne tak sa citim ja v dome...akoby som to nebola ja, uuuplne presne.
Ste skratka DOMovy typ a budete stastna a spokojna v dome. Ak je taky aj Vas manzel, tak by som asi urobila vsetko pre to aby sme do toho domu sli. Skor ci neskor, ale mat to ako taky ciel, viziu spolocnu
Menej izieb, menej upratovania, menej vecí na rozbordelovanie, nižšie náklady atď.. podľa mňa to má výhody. Napokon, načo ti je 10 izbový palác, keď aj tak cez deň využívaš iba pracovňu/obývačku a spálňu? Okrem toho kúpeľňa a kuchyňa. Nič viac netreba k životu 🙂
Joooj, tak to sme úúúplne rovnaká krvná skupina😍🍀🌷🔥🐝🍒🍏🌞🍀. Presne to isté milujem robiť u nás na záhrade. Preto padlo rozhodnutie kúpiť chatu so záhradou.
@elementissa Moja rec 🙂

ja chcem vilu v Monaku 🙂 máš kde bývať, nerieš