Cítim sa na dne

slobodnamama777
2. nov 2020

Mam male dieta, mam plno chorob, a hlavne nemám oporu v rodine, byvam u rodicov, ja STARÁ krava, vyzivné nemám, som totalne neschopná ho podať, a hlavne ..mam sice dve dobre kamosky co ma držia, ale oni maju svoje rodiny. Máme dvojgeneracný byt, je tam aj brat, je velmi neprijemny clovek, bud je vychcaný, alebo chorý a rodicia. No a vztahy uplne zlé. Teda ako kedy. No ja som hlavne uzkostná a velmi vystrasená. Osoba s ktorou mám dieta je prinajmensom divny clovek, cele tehotenstvo ma psychicky tyral, aj predtym, to bolo hrozné. Ja som nevedela , ze to je psychicke tyranie. Uz tehotnej mi opakoval same negativne slová a ja som mu uverila, lebo on vedel, ze su to moje pocity. Ze ma nema nikto rád, cely jeho telefonny zoznam ludia ma nemaju radi, ze nezvladnem byt matka, ze mi dieta zoberú, z otvorilo oci, ako to je so mnou a s mojim zivotom. Citim sa viac ako na dne. Zufale predstavy ako uzivim dieta, ako co bude, som sama, totalne som na nervy, zazila som hrozné veci. Velmi si neverim, sama sebe neverim, uz ani ked nieco varím, alebo ci viem dat dostatok lasky, pozornosti, môjmu stastiu, ako mu zabezpecim to co bude potrebovat, vsetko robim sama a to, co robi ten moj brat..zazelal mi aby mi maleho zobrali a presne co moj ex priatel, hoci priatel nikdy nebol..obaja mi povedali ze nie som žena, brat, ze ani on nevie co som, nadaval mi a pritom on zije tak..ten krik bol za to, ze som mu povedala ze ma smrad v izbe. A on je silny chlap, nie, chlap neni, kto udrie zenu.... nepracuje vyse 20 rokov, nikdy neupratal ani nic neumyl u nas, zadarmo sa stravuje, kupuje si veci lebo on ma za sebou starku, je to stara zena, furt sa modli a pritom sa tak nechová, proste on jej chodi po jedlo, ona ho ziví aj moji rodicia, odist nechce k tej starkej, hoci ona by pomoc potrebovala. Je agresivny na mna, uz dlho, chcel ma zbit, uz bolo dieta v postielke, smialo sa, lebo nevedelo o co ide,on neni normalny, ja neviem co od neho cakat, jeho denny rezim je ze spi do obeda, pije kavu, pc, ide k tej starkej a naje sa u nej, je na pc doma do noci, pozera porno, nic nic, sam sa sem tam rozprava, sepka si, krici hned za hocico, ja sa tak citim ze z tych chladnych a chorych nepriatelskych vztahov umriem. Ako mojej mame povedal brat...nepomahaj jej,..nie raz..proste, viem ze musim odist.
A ja to nechcem, nechcem tak zit so srdcom plnym bolesti a smutku, citit sa tak tazko, smutne, lebo mam velke stastie, musim tu byt pre moje dietatko nádherné, najkrajsie, najlepsie. Ale mam tolko na srdci tazoby, ze ako to zvladnem, ked sa bojim, teda skor to sama nezvladnem, budem musiet byt tam kym malý povyrastie, to ale neni dobre. . Problem je aj ze si neviem predstavit ako zvladnem ked pojdem do prace s platom cca 550 maximalne. Som z rodiny alkoholickej, absolutne hrozne veci som podla mna zazila, znasilnenie, ponizovanie, ohovaranie, samotu, potrat, no hocico teda, co nemuselo vobec byť.... Dieta pre mna prislo, aby mi otvorilo oci. Denne zijem v strachu zo vsetkeho, ci nebude chorý, ci ma bude mať dieta rado, vlastne, ked som taka neistá, z útokov od brata a ex, aj vlastne..od niektorých clenov oboch rodín, poslal mi sem socialku, odvtedy mi bije denne srdce, zlé predtuchy, ze co si zas vymyslí, je velmi lakomý, nijak neprispieva, iba sem tam pride, on hra automaty, pije, neviem ci aj fetuje ale sa vie pretvarovat, ze je slusný clovek, pred dietom ma ohovara, zle na mna vraví, ale potom to otocí, ze zo srandy, uraza ma, aj ze dietatu napr..nechutí Ti, mamicka zle navarila, mama je prasiatko, neboj mama my Ta mame radi,..akoze s mojim malým, ze ma maju radi. Lenze ja nemam nikoho okrem neho, s kym by som prebrala co sa deje s malym, porozpravala sa. Je otec, ale zial, je lakomy ze ked on v detstve bol chudobny, maly moze tiez poznat chudobu, vobec nema hanbu pred mojimi rodicmi, za to ze oni mne pomajaju, namiesto neho. Jasne, ze hned odsudil, ze by som mohla sama byt s malym osamostatnená. On totiz vie aj financne ake mam moznosti, aj ze som bojko. Ze sama byvat nezvladnem, bojim sa o maleho ze mi ho unesú, nooo, veru, aj toma napadne, alebo ze zaspím a on si ublizi, proste bojim sa. No ex by chcel byt na materskej, alebo za jemu budem platit, proste on a peniazne mi pomahat, jeho dietati, to nie. No a brat...ja umyvam vsetko a on si pri mne odpluje, keby ste to videli, co je to za cloveka, tak ja uz som pripravena od neho na to najhorsie. A pritom je to chudak. Viem ze na mna sa vyvysuje, len za to, ze si to moze dovolit. Fuu je mi zle tak, ze asi naozaj premozem ten strach a zabojujem. Boze moj

slobodnamama777
autor
2. nov 2020

Este doplnim, ze prepacte chaotickost v pisani, pisem z mobilu a som rozhodena, preto som aj napisala, aby som si aspon trochu ulavila. Prepacte za mozno nezrozumitelnost a chyby..

sissy27
2. nov 2020

@slobodnamama777 smer psychológ, možno aj ďalej psychiater ak bude treba, nie je to hanba. A neznamená to, že ty to nemáš v hlave v poriadku, len jednoducho si nemala asi pekné detstvo, mladosť a napriek tomu si stále pri tých, ktorí ti ublížili a ubližujú. Sama sa z toho bludného kruhu nedostaneš, ani baby v diskusii ti nemajú ako pomôcť. Treba naozaj odborníkov.

kakawah
2. nov 2020

Mala by si v prvom rade v hladat odbornú pomoc. Ja neviem ci psychiatra ci psychológa. Ist k obvodnej a tak sa s ňou porozprávať ako si to tu napisala. Ona ta určite niekde posle. Mysis na sebe popracovat, ale sama to nezvladnes. Kup si knihy Slabikar šťastia 1,2. Je mi ta ľúto ze si tolko zleho prežila. Ale musis sa pozbierať koli dieťaťu. Ono potrebuje silnu maminku.

jajka71
2. nov 2020

V prvom rade sa musíš držať ty nad vodou a ci využiješ online linky pomoci a oni ta na smerujú na najbližšieho odborníka alebo si ho nájdeš sama ale konať treba lebo pre tvoje dieťa si mala byť oporou avšak nvm ci to prostredie je vhodné pre výchovu dirletata ak sa do toho oprie reálne otec dieťaťa bude to zrejme kuratela skúmať. V prvom rade musíš byť v pohode emocne stabilná aby vedelo že domov si ty bez ohľadu na to kde budete. Potom asi hľadať v okolí miesto, ké by ste mohli žiť. Domov pre matky s deťmi osloviť obecný úrad ci nevie o bývaní hoci si prenajímať 1 izbu v dome ci byte hoci s inou mamičkou. Skus však formálne po riešiť zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti nech je presun inam plne v tvojej kompetencií a máš nárok na výživné...

slobodnamama777
autor
3. nov 2020

@jajka71 no my s rodicmi sme ok, otec sa zmenil za tie roky a vnucika miluje, ale sem tam si vypije, teda vypil, pred covidom, nahradzuje mu otca, no aj tak sa mi to nepaci, oni potrebuju svoj pokoj a ja tiez.. , no ten brat sa dost vymyká z normalu, to predsa nejde s nim nijak, je to aj nebezpecné, socialke som to takto povedala tiez, aj psychologicke na socialje. Totiz ta babka ma 90 rokov a ona byva sama v dome. Tak ale on tam nepojde. Hoci to je nedaleko. No je my to lúto vsetko. Ze byt slobodnou mamou je také...smutné a tazké. Ze musis niest tu bolest ze dieta nezazije uplnú rodinu. Ta unava ze potom nemam silu sa tak hrať sa blaznit, njekedy nevladzem ani rozpravku precitat. A ze ked ,,mi niekto dal lasku"..jeden znamy ma povzbudil, tak som bola stastna za milé slova, a maly to citi ked ja som stastná. 🙂. Hmm Pred koronou v marci som chodila k psychologicke, ale za covid to skoncilo.

andreatytler
3. nov 2020

@slobodnamama777 Je mi luto ze mas taketo trapenie v zivote.
Vela pises ze si slaba a ze sa bojis a ze to nedokazes ale moj dojem z tvojho prispevku bol ze si silnejsia ako si myslis, prezila si hrozy o ktorych sa inym ani nesniva a napriek tomu najdes milotu vo svojom srdci a precitas dietatku rozpravku. Najdolesitejsie je ze to vsetko vidis jasne a v tom pravom svetle. Je tak vela zien co su psychicky tyrane a ani o tom nevedia. Myslia si ze to oni robia nieco zle. Ale ty si uz dokazala skoncit jeden toxicky vztah a urcite dokazes aj tie ostatne ktore este v zivote mas. Najma toho brata.
Velmi dobre ze si chodila k psychologovi, Urcite v tom pokracuj. Myslim ze budu poskytovat sedenia cez telefon alebo video.
Tie dve kamosky co mas su tvoja spasa. Aj ked ich nechces zatazovat prilis velmi, mat kamosku v pripade ked je rodina rozpadnuta ako ta tvoja je velmi dolezite. Urite zostan s nimi v kontakte.
Pises ze si nie schopna podat ziadost o vyzivne. To akoze nevies ako na to alebo sa len k tomu nedokazes dokopat. Tie extra peniaze ti pomozu k samostatnosti. Urcite to pories.

miadi
3. nov 2020

Hrozne. Povedz rodicom aky je hnusny brat ze mas strach nech si vyberu Bud ho poslu byvat k babke alebo pojdes ty prec. K babke alebo do utulku. Idealne Keby si odisla. A niekde uplne mimo aby ani ten tvoj Ex nevedel kde si lebo $ sa z neho bojiš vysudit a je mozne ze ani nema ked je taky pofiderny. Lebo sa mi zdaš slaba bojovat stymi toxickymi ludmi v tvojom živote. .. odist daleko by bolo pre teba jednoduchšie. Bez udania adresy. A pre tvoje dieta lepsie nepoznat ich. Potom budes kludnejšia ( zazila som zle a smutne veci ako ty ale co ma nezabilo to ma posilnilo ty si uz ale uplne zneistena a vyklepana z ludi s ktorymi žiješ ze si neveriš. Dieta Ta bude vzdy milovat. Aj tyrane deti miluju svojich rodicov. A ty si na svoje dobra. Ty sa potrebujes oslobodit od rodiny ktora Ta taha ku dnu. )

zuzanka.zuzu
3. nov 2020

vidite ženy, takto to vyzerá, keď zostávate vo zväzkoch s magormi - táto dospelá žena to videla doma (mama-otec) a teraz to opakuje (našla si debila), rovnako tak brat je magor (a ľutujem chuderu čo si nájde jeho) 🙄

@slobodnamama777 nič sa neboj, pre dieťa si to NAJ 😍 porieš peniaze. prestaň byť bojko (je fajn, že si to uvedomuješ, tak s tým niečo rob) a neboj, že by ti malého uniesol (čo by s ním akože muž robil? 😀 )

hyta
3. nov 2020

Ahoj, nemáš peniaze a nežiadala si o výživné? Prečo ochudobňuješ svoje dieťa? Treba pozrieť na nete, na všetko nájdeš dnes vzor. Prípadne, keď si v styku so sociálkou, tak poprosiť o pomoc ako máš postupovať. Nie si slabá, si len vyhorená z toho prostredia, spôsobu života a zlých vzťahov. Určite by si naďalej mala chodiť ku psychologičke. Potrebuješ si začať veriť, dať sa trochu do poriadku a nájsť si prácu, potom aspoň podnájom a začať žiť s malým svoj život. Viaceré ti tu píšu že nech brat ostane u babky. No chudiatko, má 90 rokov a to by tam mala mať na krku ako ty píšeš magora? Veď by jej mohol začať ubližovať a týrať ju. Ty sa potrebuješ osamostatniť a ver, že si i lásku nájdeš. Držím ti veľmi palce.❤

micka81
3. nov 2020

A čo keby si išla ty s malým bývať ku babke?

chouette0157
3. nov 2020

@slobodnamama777 píšem to s najlepším úmyslom a prianím, aby Ti bolo lepšie, ale potrebuješ psychológa, to nie je žiadna hanba, vyhľadať pomoc a ty už vieš, že pomoc potrebuješ...ak dochádza k nejakému týraniu, musíš sa odtrhnúť, odísť, sú ženské centrá, linky pomoci,... plus, toto asi nebude najlepšie miesto pre dieťa...je to ťažké a treba na to silu, prajem ti, aby si tú silu našla a niečo so svojím životom sama urobila, človek nemá čakať, čo sa mu prihodí alebo neprihodí, sám musí konať, držím palce

adusa1987
3. nov 2020

Preco by si z 550€ nevyzila? Poznam jednu co robi za tolko byva v garzonke s malou a plati 200€..neziju nadstandsrdne ale ziju spokojne sa spametaj postav na vlasne nohy rodinu zahod do kosa...tvoja rodina si ty a to male co mas a zi si svoj zivot kludny a plny lasky nie strachu

kakawah
3. nov 2020

Aj mna napadlo co by si nemohla tu ist k tej starkej. Urcite potrebuje pomoc. Nemozes si vybaviť na nu opatrovateľske? By si ju vlastne dochovala.Ake mate v dve vztahy? S kym zije ? Tvoj brat k nej chodi asi len ťahať peniaze ze? Ake staré dieta mas? Co by si dokazala robiť- aku pracu? Nic tu nepíšeš. Skor by sa dalo poradiť. Najst si podnájom prácu adpon na pol úväzok. Upratovať ísť,..no moznosti je niekoľko. Ale treba sa pozbierať a urobit si nejaky plán.

lujza123
3. nov 2020

Keď je zle občas pomôže uvedomiť si ze milióny slobodných mamiciek na svete sa na omnoho, omnoho horšie.
Žiješ v relatívne bohatej a vyspelej krajine kde más aj vo svojej situácii veľa možností.
Začni aspoň tým minimom co ti štát ponúka zdarma.
V prvom rade výživné, bez toho sa nepohnes ani nemáš nárok na prípadnú pomoc zo strany štátu.
Podaj si žiadosť o sociálny byt, šance sú síce mizerne ale nikdy nevieš, náhoda je blbec.
Bývanie môžeš vyriešiť zdielanym bytom, napríklad aj s ďalšou slobodnou mamičkou, jedna izba vám zatiaľ stačí.
Pracuj na sebe, vzdelavaj sa, rekvalifikuj aby si nebola odkázaná na prácu za 550 e. Hľadaj možnosti ako si privirobit aj popri materskej, možnosti je veľa, len si ich musíš nájsť nikto ti nezaklope na dvere s ponukou.

Tiež som ostala sama s malým dieťaťom. Bez výživného a s rodičovským 180 eur. Naučila som sa variť z ničoho, múka, strukoviny, koreňová zelenina. Kým som mala rodičovský bolo ešte dobre, horšie nasralo potom keď skončil a pre dieťa nebolo miesto v škôlke.

blunka
4. nov 2020

@lujza123 co si spravila potom ?

stanulienkat
4. nov 2020

Je mi smutno,co pises. Pravdepodobne si este mlada baba. Asi potrebujes ine prostredie. V prvom rade vybavuj alimenty. Ako to,ze nedostavas? Pracu mas? Tazko sa psychicky vzchopis v takom prostredi. Ale hlavne si usporiadaj financie. Najdi si lepsie zamestnanie,vyzivne a pomaly vstavaj z popola. Vecicky ti baby daruju aj skolske potreby. Musis sa postavit na vlastne nohy. Pojde to pomaly. Musis si upratat v hlave. Hlavne ziadny novy chlap a ziadne tehotenstvo bez rozmyslu a opory!!!!!

stanulienkat
4. nov 2020

Drz sa. Ty to das. Si zena. My sme silnejsie.

lujza123
5. nov 2020

@blunka musela ísť hrdosť bokom a poprosila som celu rodinu, na súkromnú škôlku mi pravidelne prispievali rodicia i babky z dôchodku. Ex svokra zase pravidelne strážila takže som platila menej za škôlku.
A naučila som sa nájsť si aj bočný príjem popri práci pretože s jedného aj keď celkom fajn platu to nešlo utiahnuť.
Na druhu stranu súkromná školka mala veľké výhody oproti štátnej, bola otvorená až do 18.00 a dieťa nebyvalo toľko choré (menej deti, viac učiteliek, normálny režim nikto tam nenechal dieťa spať do 15.30 aby mali pokoj a ja som potom nemusela o 23.00 naháňat nespiace dieťa po byte )