Cítim sa nepríjemne u "svokrovcov"
Moj priatel hovori, ze to uplne prehanam, ale ja sa u nich necitim dobre. Docasne u nich byva aj svagrina s manzelom a dcerkou. Maju horne poschodie a ked tam prideme, tak vlastne spime v ich byte. Najradsej by som ich tam vobec nechodila obtazovat, ale musim, kvoli tomu, ze priatel tam ma firmu, chodi to kontrolovat a trochu mu s nou pomaham. Co mi napr. ide na nervy je, ze svokor krici po dcerke, ked place (sesternicky sa obcas hadaju o hracky) a vravi jej aka je zla... Potom svokra ju porovnava so svagrininou dcerkou, ze ona je aka kludna, poslucha, sama sa naje, atd atd., moja zas beha, vystraja, kebyze ju nezabavam, tak by nejedla, musim ju do jedenia nutit.... Medzi riadkami vlastne hovoria, aka je nevychovana. Svagrina ma zas nervy, ked jej hracky nepoukladam presne podla jej predstav, lebo kazda mini figurka musi mat svoje miesto na svojej vyhradenej policke...Zuri, ze "to je ale bordel". Naposledy si to s nervami ulozila a kazala, nech sa toho uz nase deti nechytaju.... Proste vy by ste sa tam citili dobre a chodili tam? Asi aj mne by to liezlo na nervy, kebyze mi chodi nechcena navsteva na vikend 1-2 x do mesiaca, ale je to rodinna firma a nechodime tam pre zabavu...
Ďakujem za precitanie
@libka1 myslela som si, ze mame dobry vztah, ale zjavne nemame, to len sa svagrina vzdy pretvarovala...
mame vyclenenu jednu izbu a sme tam,,,,
@janickacrazy bolo by to super, ale moja mama nema na to cas, aby mi bola s detmi....
@lvandrealv pokial ste vo svojej izbe a nezasahujete im do sukromia problem nevidim. Dceru nepustaj do ich priestorov, nech sa hra u svokrovcov a svagrina nebude mat dovod byt nepriatelska. A co hovoria svokrovci s usmevom jednym uchom dnu a druhym von. Ja mam tiez jedno dieta svate a druhe divoke. Vychovavavane su rovnako. Temperament ma kazdy iny...
precitala som par prispevkov, ak je to ozaj tak ako pises ani ja by som sa tam necitila dobre, keby tam ale ist musim ako ty pises kvoli povinnostiam, isla by som do penzionu a bolo by...ked rodicov tvojho priatela netrapi to ako sa citis ty u nich tak preco by si sa mala ty ako matka trapit ze pojdes do penzionu prespat....alebo nech chodi len manzel...
@lvandrealv Bohuzial si v situacii kedy sa velmi zle hlada riesenie "aby bola koza cela aj vlk syty". Neocakavaj preto riesenie, ktore bude vyhovovat vsetky. A ano treba sa zmierit s tym ze sa mozu urazit. Napriklad ze nebude spat u nich. No a? Tak sa urazia. Mas snad zivotne poslanie robit vsetkych ostatnych stastnych na ukor teba?
Sak da aj slusne vysvetlit ze jednoducho chcete sukromie, nepaci sa ti ze svokor krici po tvojej dcere (napr. mne by to vadilo), chcete klud, vasa mala to nedobre znasa....atd. Potom nebude dovod sa urazit a ked si oni nahodou aj svoj dovod najdu tak to len znamena ze maju pocit ze musi byt stale po ich. A v tom pripade velmi neberu ohlad na teba....takze ty nemusis na nich.
@libka1 no mne by teda veľmi vadilo, keby som mala každý druhý víkend u seba nasáčkovanú rodinu aj na prespanie, veď to si ani vlastný program nemôžu robiť....a tiež by mi ako mame s dieťaťom vadilo teperiť sa 150km každý druhý víkend. Určite toto treba vyriešiť najprv s manželom, len tých hodín v aute...pre to dieťa to asi tiež nebude extra zábava....
@ivandrealv Neviem ti veľmi poradiť, pretože si neviem v podobnom prípade poradiť ani sama. Ja bývam u priateľa aj s jeho rodičmi a bratmi. Jeden z bratou si vodí priateľku, čiže bud. švagrinú. No nevychádzame spolu skoro vôbec. No o to by ani nešlo, len mi vadí to, že sa zmenil vzťah medzi mnou a svokrovcami, odkedy ona k nám začala chodiť. Som tam už cca 6 rokov no posledný polrok je to akési divne. Chcem aby sme odišli a bývali spolu, no priateľ chce ostať doma. Ja sa trápim a neviem ako ďalej. Som študentka a v poslednom čase sa neviem vôbec sústrediť na školu. Priateľ mi zo začiatku vravel, že to si len namýšľaš, ale vidí to už aj on ako sa zmenili vzťahy v rodine, ale nerieši to nejako. Neviem čo si mam myslieť :(
Prosim.
no ale podľa mňa idú v prvom rade k rodičom/ k svokrovcom - ktorí asi dali horné poschodie jednému dieťaťu ale miesto v rodičovskom dome má aj druhé dieťa! A to, že sa to švagrinej nepáči, chápem, ale aj ona sa mohla odsťahovať - a nikto by ju nerušil.
@lvandrealv ako maju ten dom rozdeleny - dole kolko izieb a pouzivaju len svokrovci. hore kolko izieb a pouzivaju len jeho sestra s rodinou.
ma tvoj muz este nejaku "svoju" izbu? alebo musi niekto prepustit izbu pre vas na pouzivanie ak ste tam.
kedze tam mate firmu, tak nejaky priestor musi byt vycleneny aj pre toto.
mali by si sadnut tvoj muz - sestra - vasi rodicia. dohodnut sa ze ako by to malo fungovat ak tam budete. v ktorej izbe a nech ta izba bude "drzana" len pre vas. aby ste mali aj vy svoje zazemie.
ohladom vztahov - to si uz musis vydiskutovat aj ty so svagrinou. tazko sa robi taky rozhovor ale povedat jej - vidis ze to nerobi prave najlepsie vztahy a hlavne kazda ma ine predstavy a naroky ohladom svojich veci a vychovy deti - ze co by bolo mozne urobit aby ste sa obe necitili ze len ustupujete alebo ze druhy robia len zle.

@neverendinglove lebo tam musime chodit, a kedze je to 150 km, tak sa neda ist s detmi tam a späť