Cítim sa osamelá a zúfalá vo svojom manželstve
Ahojte ani neviem či písať či nie. Asi mi o rady nejde lebo niet v čom radiť. Skôr sa asi len chcem vyrozprávať. Nemám nikoho. Som vydatá ale už nemám silu manželovi vyprávať. On sedí tvári sa, že ho to zaujíma. Ale cítim, že vôbec to tak nie je. Vždy len počká kým sa vykecam a hotovo. Ani nevie o čom hovorím. Mám brata. Ale v zahraničí. Vôbec nemá o mňa a deti záujem. Sestru mám tiež. Ale tá tiež si rieši len seba a svoju rodinu. A pár krát som jej o svojích pocitoch povedala. No ona všetko riešila inými. A nenechala si to pre seba. Kamarátky nemám lebo som len doma. 5 rokov len okolo detí. Len keď tak s nimi von. Keď je manžel doma. Veľa krát by som chcela ísť s nimi von aj sama. Ale neviem kde. Čo robiť. Keď je všade ľad. Zima. Kúpať sa nemôžem s nimi ísť. Lebo najmenší má zdravotné problémi. Tak isto ani do kútika nemôžeme ísť. Musíme sa kôli jeho zdravotným problémom vyhýbať prostrediu kde je veľa ľudí. Sme len doma. Ja každý deň variť upratať. Deti stále narobia bordel. A ja ako pes upratať. Viem majú si to ony. Len že keď príde k upratovaniu príde hádka oni to nerozhadzali. A bla bla bla.tak ja dostanem nervy a upracem to ja. Len nech sa nehádajú. Ale aj manžel. Každý deň si neuprace veci. Ponožky všade. Ja uvarím upracem všetko spravím. On ich len večer ma dát do pyžama a upratať po večeri. A nedokáže to. Koľko krát aj o 22 večer ešte upratuje. Alebo nakoniec to upracem ja. Lebo on úplne ignoruje. Pozerá na telku. Áno idem áno idem. A ďalšiu hodinu sedí.Max ideme do mesta. Na námestie. Nechce nikde chodiť. Povedala som mu o svojích pocitoch. Že sa cítim veľmi zle. Ale vôbec ho to nezaujíma. Plus dneska ma mama operáciu. Našli jej nádor.a ja sama sedím v kuchyni. A naozaj som už zúfalá. Už nevládzem.
Mrzi ma, co prezivas. Vobec si sem nemala pisat. To je len dalsie miesto kde si do teba kopnu. Len som ti chcela napisat, ze ti rozumiem, ze zivot obcas nie je fer. Drz sa.
Si 5 r doma a plačeš? Vieš koľko rokov som doma zatvorená ja s postihnutým dieťaťom? omnoho viac ako ty. Moje číslo je už dvojciferné.
So súrodencami to máme tak isto - tiež každý vidí len seba.
Skús dať deti do mš, a ty choď do práce. To bude asi to najlepšie pre teba. Išla by som tiež , ale kde dám postihnuté dieťa?
vždy keď čítam takéto príspevky, tak vidím ako to začalo - ja nikoho nepotrebujem my sa máme radi a vystačíme si, nebudem sa s týkať s rodinou lebo xx, nebudem sa prispôsobovať kamarátkam lebo xx, pôjdem bývať na dedinu, lebo láska hory prenáša... a tak ďalej ... a potom, keď už žena nemá nikoho, tak postupne je z nej slúžka a nikoho nezaujíma, lebo musí sa prispôsobiť deťom, mužovi, svokre na rovnakej ulici, lebo proste musí ...
návody si už dostala ... ten môj príspevok bol len poukázanie na to, že keď človek robí to čo robia ostatní a dookola - tak výsledok je STÁLE rovnaký, stále ...
@anonym_autor pozri, kazy ma svoje “problémy”, naozaj nikoho takéto malichernosti nezaujímajú. Niekto ma oveľa väčšie problémy, také ozajstné. Neviem si pomôcť, a určite nikto netúži takéto malichernosti počúvať a riešiť. Hlavne ak každú dobre miernemu radu odmietnes, resp nájdeš výhovorku prečo sa to tak nedá. Utekám od takého človeka okamžite preč… a ešte ak by si začala poukazovať na to, ako je mne dobre a tebe zle, to je ten najhorší scenár 😵💫 veď si poraď sama. Decká nechaj mužovi a chod sama na kúpalisko… velnes, do prírody… keď deti nikam nemôžu chodiť 🫣 prestaň upratovať, veď tam nebývaš len ty sama. Pekne to rozdeľ na muža, aj deti. Varenie na teba a muža. Inak sa nečudujem, že ta ten muž nepočúva, ľutujem ho úprimne. A nájdi si prácu, nech sa nemusí vyhovárať, že veď všetko rob ty, veď si doma, on chudák chodí do roboty…. U nás doma vari a upratuje muž, deti upratujú, ja iba občas. Ja mám zo všetkých členov domácnosti najviac povinnosti, takže neverím vôbec, upratujem iba občas. Chodím do prace, skoly, o deti sa starám.
@anonym_autor verím, ze nevládzes, ale musíš zacat od seba. Preco mužovi zbieras ponožky? Nedá ich vyprať, nebude ich mat.Nech sa skusi vo svojom neporiadku pár dní brodiť. To isté deti. Neupratuj hračky, jednoducho ich odlož preč, stratili sa, nie sú, kým to deti nenaucis.
@lukbe zbiera fusekle lebo je zbabela na hadky a nema silu na nic, no poznam take zeny. Len sa postazuju poplacu a ked ich chces vytiahnut vecer tancovat na pivo tak trilion vyhovoriek preco nemoze. Leniva ufnukana hnida ani by som jej nereagovala na komentar lebo jej nepomozes. Ona sa tu vygrcia a radu aj tak necaka ani nic. Ako vlastne chuderky v 90/ temach tu.
@anonym_autor pozri, kazy ma svoje “problémy”, naozaj nikoho takéto malichernosti nezaujímajú. Niekto ma oveľa väčšie problémy, také ozajstné. Neviem si pomôcť, a určite nikto netúži takéto malichernosti počúvať a riešiť. Hlavne ak každú dobre miernemu radu odmietnes, resp nájdeš výhovorku prečo sa to tak nedá. Utekám od takého človeka okamžite preč… a ešte ak by si začala poukazovať na to, ako je mne dobre a tebe zle, to je ten najhorší scenár 😵💫 veď si poraď sama. Decká nechaj mužovi a chod sama na kúpalisko… velnes, do prírody… keď deti nikam nemôžu chodiť 🫣 prestaň upratovať, veď tam nebývaš len ty sama. Pekne to rozdeľ na muža, aj deti. Varenie na teba a muža. Inak sa nečudujem, že ta ten muž nepočúva, ľutujem ho úprimne. A nájdi si prácu, nech sa nemusí vyhovárať, že veď všetko rob ty, veď si doma, on chudák chodí do roboty…. U nás doma vari a upratuje muž, deti upratujú, ja iba občas. Ja mám zo všetkých členov domácnosti najviac povinnosti, takže neverím vôbec, upratujem iba občas. Chodím do prace, skoly, o deti sa starám.
@anonym_1833c6 Mozno ju aj niekto vypocul a poradil, ale mam pocit, ze autorka si ide svoje, nic sa neda, no tak co takej osobe poradis...po case ta to prestane bavit pocuvat.
Nikto za nu jej problemy nevyriesi. Manzela, co ju pomaly doma zamyka, si vybrala sama a len sama moze od neho odist. Nikto iny. Alebo aspon prestat robit sluzku celej rodine. Proste NIECO. Ale mam pocit, ze tu sa snazime zbytocne.
vždy keď čítam takéto príspevky, tak vidím ako to začalo - ja nikoho nepotrebujem my sa máme radi a vystačíme si, nebudem sa s týkať s rodinou lebo xx, nebudem sa prispôsobovať kamarátkam lebo xx, pôjdem bývať na dedinu, lebo láska hory prenáša... a tak ďalej ... a potom, keď už žena nemá nikoho, tak postupne je z nej slúžka a nikoho nezaujíma, lebo musí sa prispôsobiť deťom, mužovi, svokre na rovnakej ulici, lebo proste musí ...
návody si už dostala ... ten môj príspevok bol len poukázanie na to, že keď človek robí to čo robia ostatní a dookola - tak výsledok je STÁLE rovnaký, stále ...
@biba_18 inak väčšina žien s takými príspevkami je z dedín. Buď išli za mužom zo samej lásky, alebo si zaobstarali domček, aby boli v lone prírody ako z krásnej prírody. No, ale realita ich dobehla. Naokolo len príroda a príroda, občas by sa zišiel nejaký akciový Kaufland, lebo peňazí je málo, jasle, škôlka,ihriska, kútiky, lekári, nemocnice po ruke a mamičky s podobným osudom. No, ale nie sú. A ku tomu muž jak lusk, pravý dedinčan, okolo domu v lete, v zime pred telkou a to je ten lepší prípad, lebo aj krčma by prichádzala do úvahy. Čo už.
No uz si sa vyplakala, postazovala, pod s tym aj nieco robit. 2x do tyzdna sa o deti postara muz a ty si chod sama zabehat. Vsetko sa da ked sa chce
Je mi to ľúto
Deti su deti,na ne sa nehnevaj
Ale ten tvoj muž...no nemám slov
Vie aké to máš ťažké,ze si stále pod tlakom pre mamu pre kontroly a podpora nič moc
A to podľa mňa ti jediné chýba..podpora
Lebo ty máš obrovský stres a nevieš vypustiť vypnúť nikto nestojí za tebou
Nájsť butlavu vŕbu a trošku inak sa aj pozerať na veci
Hľadať to pekné
Len ten tvoj muž....neviem,to by musel aj on zamakať na sebe ale či chce...?alebo stačí mu byt len do počtu..?
@anonym_d419c4 vo všetkom máte pravdu. Len že akú? Kľudne si dám poradiť od inej osoby. Pretože viem že to je moja chýba. Len že ja už neviem ako na nich. Pretože ako napr ťa najstaršia. Nič ju nebaví. Nič ju nezaujíma. Len celi deň telefón. A nič viac. Kamarátov nema. Ani jedného. Pretože je stiahnutá. A nechce sa z nikým baviť. Stále len chodí žalovať. A preto ju neznášajú. To isté je aj doma. Nič ju nebaví. Len sedí za mobilom. Keď nemá mobil. Ide za tými menšími a robí im zle. Do prieku. Schováva hračku. Blázni sa s nimi a potom sa schová do izby. A chlapci plaču lebo sa s ňou chcú hrať. Zobrala som jej mobil. Je jedno či ho má či nie. Vôbec ani sa nesnaží. Aby ma prešiel hnev. A dala som jej ho. Ako vravím kamarátov nema. Tak že nemám mať akú páku na ňu.
@anonym_autor kazdy si k tebe dovolí iba tolko kolko si necháš. Držím ti palce aby si niečo zmenila lebo s tvojou rodinou prides o nervy a deti ste zatial moc dobre nevychovali. Vašou úlohou je ich pripraviť na život. Mozno sa to este da zachrániť ale treba nieco zmeniť. Nepísala si tu uz?
Autorka toto by nestacilo nikomu a matersky burn out nie je ziadna sranda, ale velmi narocne sa s toho vyhrabat a ty si na najlepsej ceste tam. Potrebujes ten cas pre seba, ako kazdy iny clovek, lebo mat povinnosti a funkcie a dokola ako robot... psychika to po case neda a zacne sa to odzrkadlovat aj na zdravi... kazda mama viac deti toto pozna a musi si davat velmi pozor sama na seba...
@anjelicek26 prečo tu na ňu používaš v každom príspevku angické frázy? Myslíš, že im rozumie? To si už zabudla, ako ti zobák narástol ?🙉
@lukbe zbiera fusekle lebo je zbabela na hadky a nema silu na nic, no poznam take zeny. Len sa postazuju poplacu a ked ich chces vytiahnut vecer tancovat na pivo tak trilion vyhovoriek preco nemoze. Leniva ufnukana hnida ani by som jej nereagovala na komentar lebo jej nepomozes. Ona sa tu vygrcia a radu aj tak necaka ani nic. Ako vlastne chuderky v 90/ temach tu.
@anonym_49dfed mne sa tiež zdá, ze len sa opakuje a nič neurobí v prospech lepšej situácie.

@anonym_autor do jasle
@sisska96 len že ja bývam v dedine a tu niečo ako jasné neexistuje