Cítim sa pri ňom veľmi hlúpa
Ahojte..
Chcem sa len spytat, ci ste sa s niecim podobnym stretli alebo aky mate na to nazor. Randim s jednym chalanom a zacinam mat pocit, ze si ma akoby zacal preverovat. Ale nie tak, ako to mozno vyznie - ze by ma sledoval alebo tak.., ale on si vzdy akoby overuje, co som mu o sebe povedala.. Napr. pisala som mu, ze viem dobre nemecky, tak minule na mna spustil po nemecky, hocikedy mu len tak napadne, aby som nieco prelozila. Potom som spominala, ze mam rada klasicku hudbu, divadlo.. tak zacal mat otazky na roznych skladatelov. Casto mi pride, ze sa ma pyta rozne veci, aby si overil, ci mam nejaky vseobecny prehlad - z geografie, historie, politiky. No.. na tom samotnom by mozno nebolo nic zle, ale priznam sa, ze casto neviem odpoved. Potom sa pred nim citim ako totalny idiot. On je dost inteligentny. Robi si doktorat, ale ma velky prehlad aj mimo svoj odbor.
Zvacsa, ked zacne o niecom hovorit (napr. psychologia, o ktorej vie, ze ma tak laicky zaujimaju niektore oblasti z nej), tak ocakava, ze ja prirodzene viem pozadie toho, o com hovori… a ak neviem, tak sa niekedy tak zacuduje.. a opat vo mne vyvola take neprijemne pocity a citim sa totalne hlupa.
Zazili ste toto niekedy pocas randenia? Preco to robi? Nieco tym sleduje alebo to len aj prilis riesim?😕
Načo si s takým, keď sa hneď na začiatku necítiš dobre? Vidieť, že máš ozaj ako píšeš nižšie sebavedomie. Keď toto robí teraz, bude to robiť stále a prenesie to do iných oblastí v prípadnom spolužití. Fakt si nepotrebuješ zaslúžiť lásku nejakým výkonom. Nezažila som takéhoto truhlíka, ale bola som až RAZ na rande s takým, ktorý na všetko, čo som povedala, kontroval niečím "bombastickejším". Bola z neho cítiť súperivosť, nebolo to dobré. V bežnej komunikácii som si to neuvedomila, až v tom kontexte rande. Strašná predstava, že by som toto mala celý život.
Ano, nieco podobne som zazila. Obaja sme VS, kazdy iny odbor. Ked sme boli na rande, hadzal jednu narocnu temu za druhou. Boli sme v prirode na turistike, myslela som si, ze sa viac spozname, alebo len tak zlahka podebatime, ale nie, on nahodil temu ako na vedeckom fore. Ja som fucala z terenu, potrebovala som aj dychat, isli sme do kopca a on furt to svoje. Prisla som z rande rozcarovana, ci to bol pohovor na vedecku asistentku ci rande. A s odstupom casu to vidim tak, ze vsetko, co robil, robil cielene a premyslene. Cim dalej, tym viac som bola z neho v strese a uz som ani nerozmyslala ako ja, ale ako by chcel pocut.
Po case som to uz nechcela trpiet a rozisla sa s nim. Bolo to moje najlepsie rozhodnutie!!! Iste, trpela som rozchodom, hovorila som si, ci som este nemohla vydrzat, stale som si vsetko v hlave prehravala, smutila za nim.
Potom prisiel dalsi muz, ma VS ale ,,obycajny,, chalan. To bola taka ulava sa rozpravat ,,normalne,,. Na nikoho a na nic sa nehrat.
Ja ti nejdem radit, co mas urobit. Pisem za seba a vychadzam zo svojich skusenosti. Uz teraz viem, ze to bol clovek pysny, samoluby a sam seba povazoval za doleziteho a nieco viac ako ostatni. A taku podobnu si hladal. Nastastie som zisla z kratsej cesty bez nejakej ujmy.
Drzim palce, nech sa spravne rozhodnes!
Ja som to zažila, poznala som jedného podobného, áno bol inteligentný, ale takéto správanie akoby sme boli v škole pokladám za smutné.. nemám to rada, aj som mu povedala, že to že mám niečo rada neznamená že som v tom expert a snáď nie sme na skúške.. prestal, ale aj tak bolo z neho cítit povysenectvo, takze sme sa viac nestretli.. takých ľudí čo nás zneisťuju nepotrebujeme.. 🙂
Je to zakomplexovany chudak a na tebe si dviha svoje ego.
Nebavilo by ma chodit s chudakom, ktory ma tlaci nizsie, aby bol on vyssie.
Da sa aj normalne rozpravat a normalne vysvetlit veci.
Btw. uz len to, ze Ta skusa z nemciny, ktoru neovlada je velmi divne. ( pravdepodobne sa pripravuje doma😂). Ak by sa mi chcelo, tak ja by som sa mozno trosku pobavila (na jeho ucet). Nasla by som si na googli zapeklite informacie a pripravila by som mu nejake "zaujimave" otazky a trosku sa zabavila tiez😊 V kazdom pripade si ale najdi ineho.
@oslo1 ale čo keď to tak nie je. Čo keď práve autorka sa nedotahuje na neho a vychvalila sa viac ako mala a teraz sa cíti nekomfortne?
@terezka1947 a kto sa nevychvali, resp nepochvali niecim, ked je v tom dobry?
Clovek so zdravym sebavedomim nema potrebu skusat okolie o jeho vedomistiach a potom davat prednasku.
@terezka1947 neviem, preco tu stale splietas nejake vychvalovanie. V zivote som sa nevychvalovala, nemam to v povahe. Len som mu normalne hovorila o zalubach a co ma bavi, v com sa chcem rozvijat a zlepsovat.
@oslo1
A autorka:
Nerozumiem,prečo sa rozculujes.
Pýtala si sa na fóre,ja tak ako ostatné,odpovedám.
Pravdu viete o sebe iba vy dvaja.
Kľudne to môže byť muž,kt.si potrebuje niečo dokazovať a kľudne môže byť autorka menej inteligentná(bez urážky) a nestačí mu.
Čo je tiež ok,lebo ľudia si vyberajú partnerov +- na rovnakej intelektuálnej úrovni,bez vyvysovania sa. Jednoducho,vyberáme si kamošov,priateľom,manželov takých,aby sme sa s nimi mali o čom baviť.
Sex je málo.
Takže zbytočne emócie v diskusii,keď nepoznáme pravdu.
Pozri, ja som raz dostala otazku, kto je prezident Gruzinska. Nevedela som, nepresla som :D
(doma som si to pozrela, bol to vtedy Sakasvilii, doteraz si to pamatam:D )
... a som rada, ze som s tym blbom neostala
@terezka1947 ja sa nerozculujem, neboj.😃
Zamindrakovany chlapec, ktorý si takto "na tebe" masti ego.. Treba sa vrátiť z kratšej cesty,bude to len horšie
@martinmmartin Ty vole to keď muž vypustí zo seba slovo ako "mansplaining", tak už všetci vedia koľká bije. Prosím ťa, daj si chvíľu pauzu od Twitteru.
Dôležité je ako sa pri ňom cítiš. Či komfortne alebo ako na skúške. Takýto pocit, že ťa niekto "skúša" podľa mňa nie je v poriadku. Vo vzťahu nemá čo hľadať pocit menejcennosti, ak ťa niekto zotiera a udivene sa tvári keď niečo nevieš.(pokiaľ to nie je v rámci srandy)
@ravador nemám Twitter a viem čo to znamená.. 🤔
Ach, to bude ten typ, ktorý všade bol, všetko vie a kde nebol tam sa chystá. Ruky preč, kamoška mala podobného exota, nedopadlo to dobre. 🤪
Ja mám z toho, čo si napísala pocit, akoby s tebou súťažil a potreboval si - asi sám sebe dokázať, že je ten lepší, chytrejší, ... A padlo tu aj slovo manipulátor, potom si sama napísala, že si menej sebavedomá. Myslím, že si až príliš dobrá a empatická. Vygoogli - naštuduj si vo vlastnom zaujme niečo o manipulátoroch a ich správaní. Tieto typy záhadne ľahko priťahujú také dobré, milé dievčatami, aby im dali lekciu a naučili niečo o slove asertivita. Pokiaľ sa mýlim, budem rada. Pokiaľ tvoja intuícia hovorí, že by toto nie je v poriadku a necítia sa byt sama sebou, bež preč z kratšej cesty.
Asi by som mu to formou srandy ...šplechla do očí. Podľa toho uvidíš, ako sa zachová. Začni ho aj ty skúšať....uvidí aký je to pocit. Napr.ako by spravil tatarák....a rovno kúp mäso. Ak sa nespamätá ....bude to robiť stále....utekaj od neho.
V dnešnej dobe je dôležité byt informovaná o tzv červených vlajkach na začiatku každého vzťahu. Voľakedy neboli tak dostupné informácie ale dnes je doba kde predošlá generácia vyprodukovala množstvo jedincov s rôznymi poruchami osobnosti prizivujucimi sa výlučne na empatickych polovičkach. Všetko čo ti nieje príjemne vo vzťahu je signál ze to nieje ok. Študuj a hľadaj info pretože ženy, ktoré majú problém so sebavedomím priťahujú narusenych jedincov ako magnet. Takisto empatické ženy, ženy ktoré nemali láskyplné detstvo, ktoré túžia po láske také si pritiahnu do života manipulátorov, narcistov, psychopatov, ktorí sa na začiatku pretvarujú a potom spravia zo života peklo, kde slabá žena s nízkym sebavedomím má minimálnu šancu z toho vymotať.
Zazila som uz cokolvek. Ale toto? Nevieme aku mal minulost ci si tym nieco dokazuje? Kompenzuje?
Ale toto by som teda nechcela.
Studium. Skola. Praca. Je jedno. Sukromie vec druha.
Ano vseobecny prehlad. Ucit sa nove veci je fajn.
Ale byt pocas prechadzky resp v sukromi v strese ze co sa ta opyta?
Asi by sa mi vredy narobili ☹
Tak to tazko s takymi inteligentmi. Treba sa normalne porozpravat, ze co on od Teba ocakava...ci Ta lubi taku aka si a prijima to, ze proste nemas take vedomosti...tak to by ako spravny muz Ti mohol prave vysvetlit, co ta zaujima....alebo chce priatelku na odbornu diskusiu 😉
Z mojho zivota...moj manzel je prakticky sikovny muz, nema VS. Pocas chodenia sme sli na vikend s partiou, kde boli skoro vsetci VS a debaty ako literatura, filozofia...ja tie temy ovladam, ale on sa tam citil uplne ze blbo, taky menejcenny, on takym nerozumie. Ja zase nerozumiem fyzike, elektronike. On doma vsetko opravi, ...naucil ma vrtat, rada malujem izby 🤣 a pomaham mu v tom co mozem a ucim sa take veci. A na dovolenky chodime s detmi po SR, su take prirodno-naucne 😁 a zistil, ze taka historia je zrazu zaujimava...lebo nase deti v tomto veku hltaju vedomosti.
Cize to chce len debatu ako to citis. A pokial si len potrebuje zvysovat ego aky je mudry, tak takeho pust k vode.
Bavili sme sa o tom dlhsie s manzelom v zaciatkoch...su VS ktori potrebuju narocne temy na diskusie, su taki ktori si potrebuju nieco dokazat, ale su aj taki normalni...ako svagor, svagrina, s ktorymi sa od zaciatku bavime len o vseobecnych veciach, ziadne odborne diskusie, a ked, tak nieco, co manzela zaujima...cize elektrina, fotovoltaika, nieco stavbarske a pod. Vieme, ze svagor ma v tomto prehlad, tak sa pytame.
Peide mi to divne. To ako si napisala to s tou riekou. Preco si nemozete uzivat pekny okamih, ale musi sa ta pytat nejake vedomostne otazky. My s manzelom sme obaja celkom rozhladeni ale nikdy sa navzajom neskusame alebo neporovnavame.
Ak sa pri nom citis neprijemne tak to ukonci.
Na zaciatku vztahu by si mala lietat v oblakoch a nie uz teraz mat neprijemne pocity....
Sama si si v jednom komente odpovedala.. Ze mas nizke sebavedomie
A o tom to je. Je to o tebe, nie o nom. Pokial samu seba budeš vnimat hlupo, budes si mysliet, ze i iny ta tak vnimaju.. A opacne..
Vždy som si vyberala inteligentných, lebo sama nepatrím medzi "priemer", ale presne tam sa vyskytuje najviac manipulátorov, ktorí často nemajú EQ, tým pádom je pre nich veľa vecí "Ok" pritom to tak absolútne nie je. S jedným som randila dlhšiu dobu a presne to isté mi robieval.🙂 Nikdy som mu nespomenula svoje IQ, on medzitým stále to vyťahoval a rozdiel tam medzi nami nebol.😀 Spominal mi ako kedysi randil s inou kde zistil, že je hlúpa až jej chcel dávať robiť testy na IQ. (Má dávno po 30ke a žiadna ho ani nepobozkala) Vyťahoval témy v ktorých som bola stratená a vedel o tom, tiež som dostala spršku slov, že ako je možné, že neviem to a hento. A pritom všeobecný prehľad mám veľmi dobrý, ale ľudia nie sú chodiaca stroje aby vedeli všetko do hĺbky a on presne tie moje slabiny, vyťahoval. Extrémne utrpelo moje sebavedomie hoc, keď som dávala proti otázky, odpovede samozrejme nevedel.
Potom som sa zoznámila s priateľom, ktorý je inteligentný a má ťažkú prácu na vedomosti a keď niečo riešime tak niektorým veciam samozrejme nerozumiem, no nikdy mi to nedáva pocítiť. Hneď mi odpovie a vysvetlí. 🙂
S týmto by som nestrácala čas, keďže ten pocit "odcudzenia" ti iba ubližuje. A popracuj na sebavedomi.😊
Už teraz sa cítiš v jeho spolocnosti nepríjemne, teraz si predstav keď pôjdete niekde do spoločnosti a to ti bude robyť pred ľuďmi..naozaj chceš byť s takým chlapom?
Mne tiež príde ako manipulator a chce potlaciť tvoje sebavedomie.
Inak väčšina chlapov(česť výnimkám) nemaju radi keď je žena múdrejšia a ovláda vela veci, prave vtedy robia take ťahy..
Pozri vela moznosti nemas, ako pises sama nevies ako to mas brat tak chvilu vyckaj kym zistis u neho ako to presne je, nech ho viac spoznas (len sa moc “neviaz” zatial) a ak prides na to sama budes citit sa pri nom nedobre alebo ze nieco je zle tak to nebude mat zmysel natahovat, proste ak zatial prevazuju viac pozitivne veci a mas ho rada tak vyckaj komunikuj pytaj sa pozoruj - inak nemas ako zistit len takto spoznavanim (aj situaciu, vychovu a sposoby v jeho rodine..) vyckaj a casom uvidis, otazka tvoja na tu mam taku odpoved ze su taki ludia aj nie su a mozes to prehanat a nemusis moze taky byt aj nemusi to je individualne u kazdeho a v kazdom vztahu, ty si s nim ty musis zistit ako to naozaj je len ty budes citit a vy budete vediet naozaj..a podla otazky to este nevies, na to je najlepsi cas..kazda ti tu poradi nieco ine, ale iba ty ho mozes spoznat najlepsie a sama vies ako sa s nim citis..rady ber s nadhladom…
no poviem ti tak ze toto robil aj moj manzel , ze som si myslela ze si beriem poloboha :D aj jeho mama ho ospevovala a urobili mu taky piar ze koniec. ale mozem ti povedat ze do zivota je uplne mimo, malo soferuje, nevie nic opravit ,. dlho mu vsetko trva kym nieco pochopi, vsetko chce aby som robila ja , nevie sa zaclenit a o detoch uz ani nehovorim , takze niekedy sa zlato iba blizci...ja by som ho zacala preverovat tiez , ze pod mi pomoct , a s kazdodennymi vecami , ked sme tapetovali som myslela ze ma uz picne nevedel uplne nic,. a pritom ani ja som nikdy netapetovala, som sa vtedy smiala ze toto mali dat na predmanzelkse nauky , vela sa vytahoval , svojim zivotopisom atd , ale potom ho moj oco pri uplne beznych veciach uplne uzemnil ...OTRAS ti poviem ...ja by som sa pozbierala a zacala robit to iste ,
@ildiko36 nemyslím si že toto tak má vacsina chlapov- skor tí nevyzretý s problémovým sebavedomím, vacsina chlapov čo poznám toto akože vobec nerieši ..

Normalne sa ho na rovinu opýtaj, co si mysli o tom, te vela krat nevies odpoved, a ci ta skusa alebo ho to len zaujíma. Moj muž je velmi podobný, ma neskutočný prehľad skoro vo všetkom, ked sa ja o nieco zaujímam, vo voľnej chvíli si nieco o tom naštuduje aby ma vedel pochopiť aby sa vedel so mnou o tom porozpravat a v konečnom dôsledku vie o tom viac ako ja, to je proste taky rozum, nonstop funguje, on sa nevie len tak prejst po lese a vypnúť, nie my rozoberame vsetko, od života podhubia po skleníkový efekt 😀 mozno to nie je prípad tvojho priateľa ale aj taki ludia su a nemusia to hned myslieť v zlom.