Cítim sa pri ňom veľmi hlúpa
Ahojte..
Chcem sa len spytat, ci ste sa s niecim podobnym stretli alebo aky mate na to nazor. Randim s jednym chalanom a zacinam mat pocit, ze si ma akoby zacal preverovat. Ale nie tak, ako to mozno vyznie - ze by ma sledoval alebo tak.., ale on si vzdy akoby overuje, co som mu o sebe povedala.. Napr. pisala som mu, ze viem dobre nemecky, tak minule na mna spustil po nemecky, hocikedy mu len tak napadne, aby som nieco prelozila. Potom som spominala, ze mam rada klasicku hudbu, divadlo.. tak zacal mat otazky na roznych skladatelov. Casto mi pride, ze sa ma pyta rozne veci, aby si overil, ci mam nejaky vseobecny prehlad - z geografie, historie, politiky. No.. na tom samotnom by mozno nebolo nic zle, ale priznam sa, ze casto neviem odpoved. Potom sa pred nim citim ako totalny idiot. On je dost inteligentny. Robi si doktorat, ale ma velky prehlad aj mimo svoj odbor.
Zvacsa, ked zacne o niecom hovorit (napr. psychologia, o ktorej vie, ze ma tak laicky zaujimaju niektore oblasti z nej), tak ocakava, ze ja prirodzene viem pozadie toho, o com hovori… a ak neviem, tak sa niekedy tak zacuduje.. a opat vo mne vyvola take neprijemne pocity a citim sa totalne hlupa.
Zazili ste toto niekedy pocas randenia? Preco to robi? Nieco tym sleduje alebo to len aj prilis riesim?😕
Podľa mňa je autista. Je to jeho spôsob konverzácie
Ked mu sama niekedy povies,ze sa o nieco zaujimas,tak mozno len hlada spolocnu temu
Prepáč že to píšem takto, ale prečo randis s idiotom ktorý sa správa ako otravný strýko s učiteľským komplexom? Múdrosť nie je o tom odrapkat hlavne mesta všetkých štátov sveta alebo všetky prítoky Dunaja, Labe, Volgy a Amazonky. Nájdi si inteligentného chlapa čo si nemusí dokazovať aká si blbá a aký je on straaasne rozhladeny intelektual.
A inac k tomu ze ci si mas uz pripadat ze si sprosta alebo co 🙈rovno Ti poviem nebud toto..je naozaj ale naozaj uplne normalne nemat o vsetkom prehlad ani vseobecny - na to je zivot proste kratky aby sa dalo venovat vsetkemu naraz je normalne ze riesis najviac to co mas rada a super ze vies co mas rada niektori len casom na to prichadzaju a hladaju..kto si mysli opak ze clovek by mal vedoet vsetko ten je na tom dost zle akoze kto to casovo zvlada aj psychicky klobuk dole ale aj tak nikdy mebude vediet vsetko to sa ani neda..vyznat sa do vsetkeho a uz vobec nie do hlbky..a kazdy mame vlohy a talent na nieco ine a kazdy normalny clovek toto chape..nie je hanba nieco mevediet a aj povedat ze to neviem a nie skusat a hrat sa na nieco..praveze toto je znak inteligencie..takze toto by Ti ani nemalo behat hlavou..tu by sa mal zamysliet on teda ak sa len nesnazi velmi moc zaujat a diskutovat a mysli si ze ked nieco nevies tak si mimo ..tak tuto to mimo patri jemu potom 😂
Autorka: Dovodov preco to robi moze byt viac, ale priklanam sa skor k tomu, ze ta testuje, kde su tvoje hranice. Co vsetko si ochotna mu tolerovat. On ta podla mna neskusa z konkretnych veci, ale z toho, kde ta moze casom devalvovat. Ked sa ta pytal kam sa ta rieka vlieva, co si mu odpovedala? Pretoze v tomto pripade nie je dolezita jeho otazka, ale tvoja odpoved 🙂
Ahoj, ľudia s naozaj veľkým IQ, ktorých som v živote stretla a priatelila sa s nimi, nemali potrebu dávať najavo, že zvyšok sveta je "hlúpejší" od nich. Toto bude skôr nejaký povahový defekt alebo črta tvojho priateľa, ktorá ak ti nesedí, tak sa s ňou musíš nejako vysporiadať. Alebo sa zamyslieť, či je to až taká veľká láska,že budeš to skúšanie trpezlivo znášať.
Mali sme takú kolegyňu. Keď sme čítali rovnakú knihu, pýtala sa nás úplné detaily (či si pamätáme). Normálne nám v robote dávala kvízové otázky z Duelu 😁 Raz sa kolegyňa vyjadrila, že z nás robí debilov. Jednoducho sa potrebovala vyvyšovať nad nami.
citala som si rano a celkom som nad tym premyslala. tiez mi vzdy vadilo (fakt uz snad niekedy na konci zakladnej, ked som si zacala vsimat chalanov), ak bol moj napadnik menej inteligentny a rozhladeny ako ja... lenze... na to, aby clovek zistil, ako to tomu druhemu pali a ci je na podobnej vlne, naozaj nikoho netreba skusat ako z ucebnej latky. da sa to pomerne rychlo zistit jeho akciami a reakciami. aj by som rozumela, keby len tak o niecom zacal hovorit, o com si chce pokecat, ale ci ma niekto lepsiu slovnu zasobu z nemciny alebo zo spanielciny, je uz snad kazdemu normalnemu cloveku jedno. takze tento pripad bude skor niekto s problemom. mozno si na tebe riesi svoje pocity menejcennosti, lebo nieco podobne zazival od rodicov v detstve. ktovie. v kazdom pripade by som si radsej zatial drzala odstup.
@dankuk tak to by u mna nepochodila teda, lebo knihy aj filmy si pamatam mozno par tyzdnov, potom uz papa... prichadzaju dalsie veci a fakt si obvykle na detaily nespominam. maximalne tak nejaku atmosferu a pocit z knihy. a inak mi to pripada od nej aj trochu smiesne, ako keby to bol nejaky vykon - precitat si knihu
Podľa mňa ta nsskusa..
Povieš čo más rada, tak sa s tebou rozpráva na tu tému. Ono je dobre keď sú dvaja takto mentálne nadaní jedinci spolu, aby nemali pocit, že sú nepochopení. Obaja
Priamo by som sa ho spytala, ci ta skusa, ci chce vidiet nakolko mas niektore veci nastudovane. Ci chce mat za priatelku niekoho, kto ma velky vseobecny rozhlad. Ak ano a ty si myslis,ze nesplnas tuto podmienku, tak by som sa s nim rozisla. Ak by sa z toho snazil nejak vykluckovat, len aby si hned neutiekla, tak by som mu povedala,ze mi je to neprijemne a ak je toto sposob jeho komunikacie, tak buducnost vasho randenia nevidis pozitivne. Netusim preco to robi, ale znakom velkej inteligencie (IQ ani EQ) to nie je. Zostala by som s nim, jedine ak by na to mal nejake akceptovatelne vysvetlenie (nejaka zla skusenost z minulosti) a jeho spravenie k tebe by sa zmenilo, v zmysle, ze by si sa s nim citila uz prijemne. Inak nevidim dovod stracat cas s takymto muzom, ty sa zdas byt uplne normalna, fajn, skromna zena a iste na teba caka niekde niekto lepsi, kto oceni tvoje vlastnosti aj vedomosti.
Skus mu aj ty dat zopar zakernych otazok ;) ludia najlepsie pochopua az ked zaziju to co druha strana
@sarahh09 Ahoj, smiem sa opytat, vzdy bol taky?
Podľa mňa To to robí naschvál. Dokonca by som povedala, že si doma niečo naštudujte a potom to na Teba vytiahne.. Môžeš ho skúsiť z niečoho ,,vyskúšať,, aj ty.. Uvidíš ako sa zatvári. Mala som jedného nápadníka, tiež veľmi inteligentného intelektuála. Všeobecný rozhľad brutálny. Stalo sa mi pár krát, že som niečo povedala, že mám rada.. Červené víno, med.. A on mi začal dávať otázky, že z akej oblasti, aký zber.... Med detto z akej oblasti a čo ja viem čo. Normálne som mu povedala, že ja víno rozlišujem na také čo mi chutí a nechutí, zapamätám si ho podľa vignety 🙂 a nedokazem basnit polhodinu o víne, mede.. ako z encyklopédie, že mi je to veľmi nepríjemné, keď ma takto skúša. Že si pripadám pri ňom neuveriteľné hlúpa, hoc normálne si to o sebe nemyslím. A on zmenil správanie. Vždy mi potom o niečom porozprával a to mi nevadilo, veľa som sa dozvedela. Ja som mu porozprávala zasa z iného ,,súdka,, o čom napr. on nemal páru. Nasmiali sme sa. Sme stále v kontakte, ale ako partnera si ho neviem predstaviť. Ako kamoš fajn. 🙂
@oranzovyvevericnik nie časom horší
@oranzovyvevericnik mozno som to predtým nevnímala a nedal mi to tak pocítiť.
Vždy mi to da najavo keď sa pohadame.
@sarahh09 ďakujem za odpoveď.
On to nerobi,on normalne konverzuje na temy,o ktorych si mu povedala,ze ta bavia,tak ocakava urcitu kvalitu vedomosti. S doktorantom sa nevedu rozhovory ako s beznym stredoskolakom. Tie rozhovory a temy su na urovni a hovori sa o skutocnych vedomostiach.
@marca12 ja som teda doktorka, mam 2 doktoraty ale veru môžeš so mnou komunikovat i s ako pubertackou ked mam taku naladu :D To je skôr o povahe - intelektual. Nie je to podla mna o vzdelani (vzdelávani). Moj manzel ma strednu a pridem si ako totalne tupelo pri nom.. Tiez si myslim, ze on za tym nehlada nic negativne.. Len proste chce debatovat o hlbších temach a dozvediet sa nieco nove..
Nerozumiem načo s nim tráviš čas keď sa s ním necítiš dobre... Aký to má zmysel? Ci už ťa testuje alebo nie, ak s ním nie si šťastná co evidentne nie a cítiš sa pri ňom hlúpa tak to lepšie nebude a príde mi to akoby si mrhala časom.
Ani som nedočítala 🤦♀️😃je tu z toho rozbor že či je ten chlap v pohode alebo nie… ty s ním randis,tebe d ním má byt dobre,keď ti s ním nie je dobre,nerandi s ním🤷♀️😃jednoduchá matematika a mam pocit že viac ju využívajú priemerne inteligentní ľudia ako ti viac obdarení 😃🤦♀️Ja napríklad nemám prehlad nejaký,nepovažujem to za dôležité a ani zaujímavé,pre veci sa viem nadchnúť a priučiť sa ale aby dom vedela z každého kus a v konečnom dôsledku dokopy nič,nemám to rada. A to som vysokoškolský vzdelaný človek,pridem si aj úplne normalna😃ale vždy dám aj na pocity a keď my s niekym dobre nie je a nemusim ho “trpiet”, tak zo skratka nerobim🤷♀️
vnimam mojho manzela ako velmi inteligentneho cloveka a podla mna neviem ani polovicu z toho, co vie on a nikdy sa takto nespraval 🤷♀️ ono tych dovodov moze byt niekolko - tvoja optika/sebavedomie a vnimanie, jeho sebavedomie a ze moze mat pocit, ze ti chce dokazat, ze je inteligentny, mozno ma naozaj poruchu spektra a je to jeho sposob komunikacie, mozno len hlada spolocne temy a tych moznosti je x a potom este jedna, ze je to zakomplexovany debil, ktory naozaj potrebuje mat navrch a pocit, ze je mudrejsi, rozhladenejsi ako ty ale urcite sa ho na to skratka spytaj, asi sa nechces dlhodobo takto citit, ja by som sa nechcela 🤷♀️ a to je asi to najdolezitejsie ako sa s nim citis
Mozno chce do buducna po svojom boku múdru a scitanu zenu, ktora bude mat rovnako všeobecný prehlad ako on a len ta skúša ako sa vyznas,co vsetko vies, zrejme z toho aby si nenasiel "hlupaňu" s ktorou by sa nemal o čom rozprávať. Z vlastnych skusenosti-vzdelaní ludia majú tak trocha svoj svet, a sam mi jeden vysokoskolsky pedagog povedal ze si sam uvedomuje, ze jeho vasen pre obor ktorý vyucuje na VŠ je uz hotová diagnóza a jeho mysel pohlcuje viac ako bezny zivot. Oni to majú v hlave uplne inak ako my priemerní inteligenti... Ja by som sa ho narovinu spytala ako to vníma, co od zeny ocakava, preco ma potrebu stale ta zasypavat odbornými otázkami, kazdeho zaujima nieco ine a inak intenzivne / treba mu to pripominat a časom sa vykristalizuje ci sa k sebe hodite alebo si zacnete liezt na nervy a spolocne chvile uz nebudu prinosne... Neviem ake mas vzdelanie a podobne ale aj on by mal zvázit co hlada prípadne zacat sa obzerať po rovnako naladených dievcatach ktoré su zahltené informaciami, knihami a maju v tom rovnaku vasen, bolo by to iné keby ti to robilo radost ze ta spovedá z vedomostí ale tu je naznak ze zrejme moc nie , treba si to s nim vyrozpravat
To nie sú odborné otázky, to sú absurdné otázky. Že ideme popri rieke, kam sa vlieva táto rieka. Tiež mám pár diplomov, ale myslím, že takéto otázky sa nepýta inteligent, ale skôr pako. Inteligent sa snaží skôr viesť pre obe strany zaujímavé obojsmerne komunikácie a nie nejaký kvíz.
asperger ako vysity, magor... nie, nie je to normalne a aj ked si ta preveruje tak vsetko by malo byt v ramci akejsi normy, ale ked ti toto pripada podozrive, utekaj... zavana to chorou myslou, prepáč
podla mna vrana k vrane sada.. vseobecny prehlad je este nieco ine ako inteligencia ale ak citis ze nie dte na rovnakom inteligencnom levely alebo ze on ma prehlad uplne niekde inde ako ty tak to uprimne klapat nemusi.. a zhodnotila si to spravne mozno si ta aj takymto sposobom testuje a mozno aj nie prenho uplne banalne veci a ty sa nechytas..
po tomto druhom prispevku od teba napisem este jeden komentar ak mas mat taketo pocity urcite sa hned prestantne stretavat skodi ti to z dusevneho hladiska a mozes mat zacat z toho aj paranoje bez srands ta to moxe poznacit do dalsich vztahov, najdi si partnera ktory ti bude viac vyhovovat.

hovoríš ze si robí doktorát, Mne to príde ako by k tebe pristupoval ako k jeho ziačke :D