icon

Cítite sa preťažená počas predvianočného obdobia?

5. dec 2024

Mam 2 deti 3r a 8m babo. Manzela, ktory pomaha, vsetko ok. Ale tento rok to nejako nezvladam,nestihla soma avendtny veniec spravit, vyzdoba 0 bodov, darceky este nemam, nic neupratane, nenapecene ani neviem ze idu vianoce. Chodim do prace, plus este si privyrabam zacinam predavat rucne vyrobky. Ani neviem ako a je znova vecer a ja som zas nic nestihla doma. Pomoc

Strana
z3
kp7333
5. dec 2024

nalozila si si na seba az prilis. chybajuca vianocna vyzdoba je najmensi problem. spomal, lebo vyhoris.

majka99999
5. dec 2024

Ziadne adventne vence, ani specialna vyzdoba, len zavesim na dvere ako kazdy rok. Darceky postupne mam. Este asi 2, viacmenej cakam na vikend, lebo minuly som bola mimo a ten predtym chora ako pes. Pecieme len medovniky a z listkoveho cesta slane, potom zvysok kupujeme alebo mame od mojej mamy. Napr. maly ma rad puncovy rez, ale tak staci mu aj ten z Tesca, je to 6 kuskov asi, kvoli tomu nebudem piect. Okna som umyla, ked bolo pekne.🤣 Nastastie tento rok su Vianoce v utorok, trocha si oddychnem, a mame povinnu dovcu az do 6.1., tak upratovat budem po Novom roku. 😁

svetlonos
5. dec 2024

@luccija
tak mne sa to páči a keď fakt je čas tak rada vyzdobim. A to som doma, nechodím teraz do prace. Ale zeny sa zenu z roboty pre deti, nakupovať, varit, domacnost. Ved to sa kolkokrat nedá. Treba nachystať výzdoby dopredu, kto má rád. A variť jednoduchšie, nie 309sto chodov pre 4 cennú rodinu. Ved sa tie ryby nemusia jesť 3 dni, ani šalát 🙈.
Ja zas to čaro mam celkom rada, pustím vianočné skladby a tak. Ale už to nehrotim aby všetko bolo perfektne. Dobre je ako je a hotovo.

liusa82
5. dec 2024

ty máš aspoň výhovorku že máš rodinu tak nestíhaš.Ale ja ani deti nemám ale ani advetný veniec nie tam dakde v letnej kuchynke je zahádzaný aj som ho zabudla odtial doniesť tento rok😀 a nič si z toho nerobíme.Ani napečené,to dám upiecť cukrárke krabicu,dve.Proste nič ani darčeky ešte.Mám lážo plážo.Takže nie si sama🙂 lenže ja nie že by som bola v depke to vôbec .Skôr som lenivá alebo zabudnem medzitým na to.Potom sa pustím do niečoho iného a robíme všetko potom na poslednú chvilku u nás🙂

marca12
5. dec 2024

Prosim ta,ukludni sa. Ani ja nemam adventny veniec,nemam ziadnu vyzdobu,piect budem az tesne pred Vianocami. Ja som taka nemozna,ze kazdy rok som bez adventneho venca prve dva tyzdne adventu. A tento rok ani nebudem mat. Uz sa mi nechce zhanat ani vyrabat. Vyzdobu si budem robit postupne ako stihnem.

lanstouran
5. dec 2024

No tak ja sa skôr teším na sneh a momentálne sa prerába a tiež dní ubiehajú a neviem či sa to stihne a môže mať niekto veľké deti ale záleží či aj pomôžu lebo ja pomoc nemám od dcéry pomoc lebo radšej pôjdu preč s domu a prídu už keď je všetko hotovo

levkaa
5. dec 2024

@hellwant mna zas zharmonizoval Vas prispevok. Dakujem, za oprasenie viery, ze taki chlapi ako Vy existuju🙏 Zda sa, ze ste dobry otec a partner. Pekne sviatky prajem🎄

hellwant
5. dec 2024

@levkaa veľmi pekne ďakujem, aj vám krasne sviatky. Ale mam plno chyb. 🤷

bielasovicka
5. dec 2024

To fakt už niekto mate stromček 5.12.?

havlicka11
5. dec 2024

@bielasovicka jasne uz 28.11. sme ho stavali pretoze sme potom neboli doma a vtedy bol zrovna cas. Pre nas to ma kuzlo mat cely december stromcek a vyzdobu a to ocakavanie Vianoc a nie ho mat potom do februara ci marca 🤷 pre mna nema zmysel stavat ho 23 ci 24 a mat ho par dni. To by sme si to tolko neuzili mame radi svetielka a vyzdobu doma mame asi 6 stromcekov roznych velkosti 😍

lanstouran
5. dec 2024

Zabudla som napísať že som žena áno prerabame ale len mi dvaja dcéru máme veľkú ale nechce ani mne pomôcť a ani s ničím ti mladí len utekajú prespia pár dní niekde a vrátia sa už keď je všetko hotové a nachystané

karolinakr
6. dec 2024

@ina2405 tak toto je dobré

sticker
ina2405
6. dec 2024

@karolinakr môj opitý otec? 🥴🤣 No, teraz už nežije a aj mi to chýba.

karolinakr
6. dec 2024

@ina2405 to sú také prehrešky, na ktoré s úsmevom spomínaš ( dúfam 🙂 )

ina2405
6. dec 2024

@karolinakr presne tak

simca06022011
6. dec 2024

@lanstouran no povedala by som ti: co si vychovala to mas... ja mam akutalne rozbombardovany dom, dieta mam sice len pomaly 14rocne, ale som jej povedala, ze ked ide stat s rukami v bok, nech nerata s vianocami a keby bola velka? nepride na hotove. proste bud prida ruku k dielu, alebo nech ostane kde je. Ano je to hnusne, na vianoce, ale moje dietatko bud si cez vikend pohne zadockom a konecne dokoncime co treba alebo si to teda budem robit dalsi tyzden sama ale nech zabudne na nejake vianocne ceremonie. Oznamene to bolo, ako sa doma zariadia, tak budu mat.

zuza2252
6. dec 2024

Buď v kľude,ja mam vyskúšané,že keď neupracem,neumyjem okná,nenapečiem milion druhov koláčov tak tie Vianoce aj tak budú.Normálne už cca 7 rokov to testujem zatiaľ vždy boli🤣.A spomaľ žena s dvoma malými deťmi nepotrebuje dve práce.Teda keď má manžela ktorému na rodine záleží a stará sa
Uživaj si deti kým sú malé ,nebudú také večne.prajem krásne vianoce a pohodu...

lanstouran
6. dec 2024

No to je ľahké napísať že ako sme ju vychovali to bi mohol každý tak napísať neje to o výchove ale o Tom akú pártiu si nájde a koho bude počúvať lebo nikto dieťa nepriviaze na reťaz každý si pústi dieťa ale následky sú potom lebo mi sme určite ju učili ale niekto asi robiť musel a starí rodičia maznali že nič nemusí

koto1
8. dec 2024

Predovšetkým by si mala zájsť k psychiatrovi alebo psychológovi. Máš dve tak malé deti a chodíš do práce a ešte si privyrábaš? A kto sa ti v Tom čase stará o deti?To manžel nedokáže uživiť rodinu či ako? Celé zle.

kofilka33
8. dec 2024

Nestresuj , tiež nič nemám tak ako každý rok 🤣 ,žiadna výzdoba, žiaden veniec .... darčeky kupujem štýlom otvoriť Alzu nahádzať do košíka čo mi v tej chvíli padne do oka,na druhý deň vyzdvyhnem z boxu ,zabalím a hotovo,upratujem tak ako keď upratujem bežne, žiadne leštenie okien...., stromček ozdobím 23.12.vecer ,navarim tiez 23.12. a 24.12.uz iba rybu spravím . Potraviny objednam z tesca ,donesú mi to domov ,čiže ziaden zhon v preplnenom obchode.Koláče si pečiem sama tak ,ze jeden vecer spravím cestá, druhý upeciem,potom ked mam cas olekvarujem,očokoladujem a hotovo .A mám to vyriešené.Čiže žiaden stres 😉

heln
8. dec 2024

naco si robit stresy.?
postavte vianocny stromcek, kup vianocne servitky, varit musis tak ci tak, uvar co chces, neries vianocne menu. dietatu daj letak z kauflandu nech ti ukaze co chce. kolace kup v supermatkete.

gnotek
9. dec 2024

Ak si taká, ako ja, že musíš mať všetko na 100% tak je len jedna rada. Plán, ktorý treba dodržať ale samozrejme nie na 2 týždne pred Vianocami ale aspoň mesiac. Darčeky už dávno vopred. Sú aj také medzi nami. Na Vianoce musí byť všetko tip top. A to mám tiež deti a chodím do prace. Ale už nie také malé. Nech pomôže aj manžel.

janulka420
Odpoveď bola odstránená
misslilac13
11. dec 2024

Ani ja nemám rada Vianoce, keďže celý život robím v gastre a potravinárskom priemysle vždy najväčší zhon a Vianoce umreli s mojimi starými rodičmi. Ta atmosféra sa už nedá žiadno docieliť. Ozdobíme stromček, mojim 4 deťom kúpim to co chcú pod stromček (po skromne) kúpim prskavky, nový obrus na stol, upečieme medovniky, spravíme rezne,šalát a kapustnicu buchneme detský sampus a je po vianociach chvalabohu. Ja nestresujem, aj tak nikdy nemam na Vianoce peniaze alebo čas, alebo oboje, teraz momentálne nemám peniaze niečo oslavovať a ani zdravie

lanstouran
12. dec 2024

Umna sú Vianoce o tradícií a rodine a hlavne nech každý je zdravý aby boli tie Vianoce skim tráviť ale keď nemáte nikoho len jedno plnolete dieťa a manžela tak to je také z mojej strany smutné ale aspoň že nie úplne sama mne chýba moja rodina viem že nikto už nevráti nikoho ale niekto robí Vianoce v prepychu aj keď nemá tu rodinu

Strana
z3