Citové vydieranie partnerom
Dobrý deň mamičky, píšem tu preto lebo sa nemám s kým porozprávať. Človek si myslí, že ma priateľov, ľudí, ktorí vás majú radi, ale potom zistíte, že ste sama. Som mamička, mám jedno dieťatko a mám aj manžela s ktorým nežijem. Naše manželstvo malo veľkú krízu a nežijeme už spolu., Žili sme spolu so svokrovcami a poviem vám manžel je na nich naviazaný a nechce si to priznať, už som aj v tomto rezignovala. Keď som otehotnela tak som mu jasne dala najavo, že ak chceme byť sťastný musíme sa osamostatniť. On začal už aj podnikať kroky k tomu. Ale potom sa niečo u nich doma stalo a on to všetko stopol. Ja som po pôrode bola nejaký čas doma u rodičov, aby mi pomohli so všetkým a po pár mesiacov som odišla k manželovi a kedže som s nimi nechcela bývať išli sme bývať do pivnice, teda mala som tam jednu izbu, ktorú som si sama zariadila. Ubehol pol rok a muž ani stavať dom ani na byt. A viete prečo lebo by som ho mohla ošklbať, že vraj o peniaze. Tak som mu navrhla, že nech dom bude napísaný na dcérku, že ja chcem iba, aby sme boli sami, on nesúhlasil, pretože nevie čo z nej vyrastie a môže majetok premrhať. Odišla som k rodičom, už som to nezvládala, na všetko sama, ked som potrebovala peniaze povedal mi, že mám predať topánky, oblečenie a že dostavam rodičovsky prispevok. Teraz mi dal podmienky, že ak chcem s ním žiť tak nemôžem chodiť k svojej rodine, iba maxim. na 3 dni, ani na sviatky nemôžem ísť domov, musím sa vzdať všetkého nároku na majetok, pretože ja nemám nič a ešte by som mohla zhrabnúť jeho majetok, hovorí mi že budem trpieť ked si bude malú brávať, že ak sa vrátim do práce, všetci sa mi budu smiať ako som dopadla, že malej všetko na mna povie ked vyrastie a ze odo mna odíde a že ostanem sama. Povedal mi že má nemá rad, ale že sním musím spavať a že bude chcieť ešte jedno dieta odo mna. Mám ist teraz na svadbu a že on so mnou nepojde a ked som mu povedala, že v poriadku že ho nenutím, ale on nech nečaka že ja snim pojdem na ich dve svadby v juni tak mi povedal, že to čo za zivot chcem zit, že som pomstliva. Viete som zufala nemam už nikoho a neviem čo si mám o tom myslieť, vydiera ma citovo a manipuluje, je to uz psychicke tyranie?
@evkaap nic neboj. Taki "geroji" ako ten tvoj rychlo sklapnu, ked zistia, ze maju za supera silnu zenu. Nenechaj sa ponizit ani zastrasit, este ho budes nahanat, aby sa na dceru prisiel pozriet.
Lebo taki "oteckovia roka" len trepu, ale skutek utek.
Deti nemám ALE utekaj od neho. Veď sa to zle číta Pane Bože a som veriaca ale za farárom načo si išla?
ak to nie je vymysleny prispevok, tak si hrozna naivka, nevies odhadnut ludi a slaba na riesenie takychto tazkych problemov, ale bud ta to zabije alebo posilni..., ale ked zeny maju deti, dokazu kvoli nim aj nemozne..., od takeho cloveka prec a vytlct od neho co najvyssie vyzivne, ak mas dobrych rodicov, tak ta podporia, ale riesit musis sama, su pravne poradne , kde ti poradia postup zadarmo, kasli na nazory ostatnych, oni Tvoj zivot neziju
Nájdi si dobrého právnika, odkladaj bločky a daj žiadosť na súd ste manželia a má vyživovaciu povinnosť voči tebe aj voči dcére aj počas trvania manželstva. A hanbiť sa nemáš prečo čo si komu urobila ? Ešte ho brániť a zatajovať čo robí aký si bola za sprostu ?
@zltyslonik presne ako pises. Aj moj ex stravil noc v cpz a bol husty. A musela po neho ist jeho matka. Potom skrotol a dava si pozor odvtedy 😆.
@evkaap toto je normalne k neuvereniu...az nechapem ake ultimata ti ten kreten dava...to ako co..on bude diktovat ako ty budes zit? A co si postihnuta a nesvojpravna? Nejak moc vyskakuje...by sa mu zisla riadna po papuli dostat sa mi tak zda.
Na tvojom mieste by som sa nanho vykaslala,rozviedla sa s nim a sla do prace...budes pekne dceru vychovavat ty...mama ti ju povaruje ked budes v praci...aspon nebudes musiet znasat tento teror zo strany muza...teda prepac,toto ani miz nie je . je to jedno sproste hovado a primitiv...pardon za vyraz.. Ale neskuticne ma vie vytocit,ked chlap si decko spravit vie,ale postarat sa on a o zenu ked je na md uz je problem...takych by som kopala
A radu od fararov nepytaj...co oni vedia o manzelskom zivote resp zpoluziti medzi muzom a zenou??
Nevracaj sa k nemu v ziadnom pripade!Ublizis tym len dcerke a samej sebe...Ja som tiez mala podobneho muza,lenivy,neschopny sa postarat o malu,o byvanie,myslel len na sex a zabavu,mal milenku/y...tak som 6 rokov trpla u svokry,s ktorou tazko bolo vychadzat...pri rozvode som tiez pocuvala,ze mi ju vezme,povie malej o tom,aka som zla matka a podobne dristy,prisli sme na sud a kazda sudkyna ho tak polozila do smutku,ze so sklonenou hlavou,zahanbeny odchadzal...Ty sa nemas coho bat 😉 Tvoj muz je egoista a rad by manipuloval s tebou,ma to v krvi...Ale ty musis byt silna,prajem vela sil a stastia 😉
@evkaap ako vážne pán farár povedali? a tú psychologičku si kde splašila? v nejakom ústave pre choromyseľných v takej príjemnej miestnosti s mäkkými stenami, zamrežovanými oknami a dverami, čo majú kľučku len z vonkajšej strany??
chlapa si asi tiež dlho nevyberala, ten ti sám spadol... nie z neba, ale zo stromu asi...
Ešte dnes podaj o rozvod, výživné na dieťa aj na seba a predbežným opatrením si daj malú zveriť do svojej opatery... že bývať v pivnici u svokrovcov... predať topánky aby si mala na chlieb... ako fakt neviem, či si videla niekoho takto žiť, že ti to čo len nachvíľu prišlo v poriadku... Pozbieraj sa a rýchlo, ešte sa môžeš mať dobre aj s malou. A na reči sa môžeš zvysoka vieš čo...
@evkaap nechce sa mi verit ze je to skutocny pribeh..ale asi hej mam jednu kolegynu co stale prebera kto si co pomysli...stopni to.
Tebe moze byt sum,-fuk co si ludia pomyslia a bud rada ze s vami nechce ist byvat...naco ti je taky chlap. Iba ta psychicky depta, dokonale z teba spravil zenu co sa boji uz vsetkeho..aj ja som veriaca ale farar nie je ta osoba co mas posluchat..pekne si uzi ze od muza odides, v praci je kopa rozvedenych a ked nie tak v nefungujucich vztahoch...tvoj mm je chory, nech sa da liecit. Dceru ti nezoberie to su typicke vyhrasky zufalcov. K rodicom a do prace bude to najlepsie co spravis.
@zltyslonik ved to,no ma rodicov nech im povie vsetko co sem pisala. Alebo nech im to da precitat. Pochopia co kretena si vzala. A urcite pomozu. Ak pri nom ostane,bude dalsie co strati vsetko a bude len taky otrok tomu kretenovi
- máš rodičov, tí ťa podržia, nech sa deje čokolvek
- máš krásnu, zdravú dcéru, zaslúži si šťastnú mamu, dopraj jej to
- máš prácu, ak sa vrátiš, tak budeš mať plat plus rodičák
Zajtra ráno chod na úrad práce, pomôžu ti spísať návrh na rozvod, na výživné, ak sa nemýlim, tak môžeš požiadať aj o výživné na seba. Odkladaj si všetky bločky. Také malé dieťa ti nevezme, to by si musela byť alkoholička, nemať kde bývať atd.
Nenechaj sa zdeptať, si dospelá a svojprávna, nemusíš sa mu podriadovať, nie je tvoj majitel, iba manžel.
krásna bambulka 😍
ked ťa pochytia škaredé myšlienky, pozri sa na ňu, robíš to preto, aby bola šťastná
nadherna 😍 hlavne kvoli nej sa drz a bud silna,zasluzi si stastne detstvo a este krajsi zivot v dospelosti 😉 ja mam tiez noveho partnera po tom kretenovi,a som velmi stastna a aj moja bambulka 😉
@evkaap mňa by zaujímalo ako sa správal pred svadbou. Lebo toto mi nejde do hlavy, ako sa môžete poniektoré takto vydať
Až mi je smiešne po prečítaní vety "on sa topí v peniazoch" 😀 a býva u mamičky? A ty v pivnici? A prečo si vlastne išla do tej pivnice?
Za ďalšie nechápem, na čo si ťa potom bral, keď sa bojí, že ho ošklbeš. Veď si mohol kúpiť byt pred svadbou a z toho by si aj tak nemala nič. To sú len výhovorky človeka, ktorý ťa nemal nikdy rád. Len si chcel zatrtkať kedy chcel a mal dieťa, lebo sa to patrí.
Mňa keby chlap odmietol vziať z pôrodnice domov, tak ma už jakživ neuvidí.
Ale aj tak stále nechápem ako si niekto takéhoto človeka vziať za muža a dobrovoľne ísť s ním žiť. Toto je nad moje chápanie.
a to ti tvoji rodičia dovolili a súhlasili s tým, že pôjdeš bývať do pivnice?
PRECO?????? si si takeho blba brala?? PRECO??? si s nim mala dieta?? Alebo to bola klasika-po par tyzdnoch-mesiacoch "zostala tehotna" ??
Isla som do tej pivnice lebo som chcela aspon mat trochu sukromie a myslela som , ze to ho nakopne a zacne vybavovat nejake byvanie. A utocil na mne zs s nim nechcem zit. Uz pocas tehotenstva. Celu jeho rodinu proti mne postval a ospinil. Boze keby sa dal vratit cas☹
@evkaap ta psychologicka tiez bola krestanska, ze? Lebo inak neverim, ze normalna by toto povedala... A rada: 1. Odchod k rodicom (uz vcera bolo neskoro) 2. Podat neodkladko 3. Podat o rozvod 4. Dieta do jasiel 5. Najst pracu 6. Vyhladat naozaj dobreho psychoterapeuta, ktory ti pomoze dat do poriadku psychiku a sebavedomie, aby si o nejaky cas zas nepritiahla podobneho kretena.
uz teraz je zbytocne plakat nad rozliatym mliekom,cas sa nevrati...teraz je cas mysliet na seba a dcerku,tak dufam,ze si nase rady vezmes k srdcu a pre vase dobro sa s nim rozlucis a ver,casom si najdete muza,ktory vas bude mat rad obe a bude si vas vazit 🙂

@zltyslonik tusim 280 (vyska prispevku nie je v tomto pripade podstatna)ale nema rodicak, to bolo mienene pri tom ked jej manzel povedat ze dieta nebude vychovavat niekto cudzi