Citový chlad v manželstve. Som náročná ja alebo manžel?
Vzdycky som si v mysli robila srandu z podobnych tem ci myslela ze su niektore fiktivne ale ako vidim obcas to treba. potrebujemsa vyrozpravat. Mam tri male deticky vo veku do 5 rokov. S manzelom som sa poznala predtym uz dlho vzdy bol pozorny, mily a vypocul ma ale uz sa sprava inak ako kedysi. Cim dalej tym castejsie citim nespokojnost a citovu vyprazdnenost. Je ku mne velmi chladny a neprejavuje mi ziadne city ani ma nepobozka, neobjime a stal za nim doliezam len ja aj to ma odbije, o intimnom zivote nevravim, vyhovara sa na unavu a deti. Chce mat svoj pokoj, nikam nechodime, s detmi sa pohra len polhodinku a dost. Vecer si sadne za pocitac alebo pozera filmy a sa mi nevenuje. Ak ho o nieco poprosim odvrkne ze ja som doma a mam sa starat lebo on pracuje a zaraba. Akoby som bola stroj ci robot. Ak sa citim zle ci som chora neveri mi a povie ze prehanam a mam makat okolo deti. On si z prace da slofika doma a mne to nedopraje. Materska je podla neho pohoda a zaujimave ze ak ho potrebujem nechat s detmi na dlhsie ako hodinu, odmieta to alebo vola hned mame. A najhorsie na tom je ze svoje zvyky z prace prenasa domov a neustale ma okrikuje a dava mi instrukcie a prikazy lebo to robi aj v praci. Ked pride domov a hoci je upratane a deti i domacnost obriadena, vzdy si najde niekolko veci ktore mi vytkne a vyhodi na oci lebo je puntickar. Vsetko riesim iba ja a som uz vycerpana fyzicky a psychicky aj citovo vyprahnuta. Nemozem pozerat romanticke filmy a ak vidim na ulici stastny par ci manzela ktory manzelku chyti za ruku ci objime mi je do placu. Nahorsie na tom je ze on to vie, povedala som mu co mi chyba ale to bagatelizuje. Som vraj narocna a prehanam ,on je unaveny atd. Na druhej strane nechem na muza kydat, deti ma rad a stara sa o nas financne a opravy v domacnosti, vynasanie smetia urobi, nepije, nema neresti. Viem ze kazdy ma svoje chyby ale takyto citovy chlad a puntickarstvo neviem zniest. Neviem ci ja som narocna ci to tak je normalka v rodine s malymi deckami a mam byt spokojna s tym co je alebo co mam s tym robit aby to bolo lepsie v nasom manzelstve.
Mne už písal SMS, že nabudúce Ťa beriem za kuchárku. No nemal mu kto chleby natierať.
@svetluska82 ale veď povedať si môže, čo chce, je demokracia, záleží na tebe, ako sa k tomu postavíš.
@timea7 ved ked niekedy tie hlasky pocujem, tak bud mi prasknu nervy, ked mi je fakt zle, alebo sa potom v robote na tom zabavame. Raz vydam knihu s tymi jeho hlaskami 😉 Ale tak isto svokor sa sprava ku svokre, ta minule mala skoro infarkt a tahal ju na navstevu, že je simulant, potom hned z navstevy do nemocnice.
@svetluska82 Ale však aj u Vás funguje keď sa nenecháš vytočiť a zostaneš v kľude?
@svetluska82 keď sa dala na návštevu ťahať....ja by som urobila taký cirkus, že by ten infarkt mal svokor 😀 kecám, nie som typ na hádanie, ale so mnou by nepohol, jedine, že by ma tam odniesol 😀
Ja si pamätám, ako môj chlop začal ku mne chodiť zo začiatku vzťahu... leží si na gauči, kuká na mňa a asi po pol hodine sa odhodlal a že: Čo budeme jesť? ... 😀 a ja som si sadla vyložila nohy a reku: Rovno a doľava je chladnička, ak budeš pokračovať rovno nájdeš špajzu, zober si čo chceš 😀 kuká na mňa, oči vyvalené, že či si z neho robím prdel... a ja že čo môj, nemáš ruky? Ja ti jedlo na gauč nosiť nebudem, zabudni, nie som tvoj poskok, celý deň som v robote, umieram a nebudem ťa tu ešte obskakovať, však si už veľký... 😀
Odvtedy sa to už nepýta 😀 sám si vezme... pochopil, že ja nebudem taká tá typická žena... tak sa toto naučil ako prvé... som si povedala reku "naučím si ho" hneď od začiatku bez milosti 😀
potom sa párkrát stalo, že behám tam jak s nasoleným zadkom, upratujem, kadečo a on si leží... a ja idem okolo a že Dobre sa ti leží??? Kuká na mňa, že Však a treba niečo? Nič si nepovedala! A ja že A čo si malomocný alebo malé dieťa, že ti mám všetko hovoriť? Vidíš, že tu makám a ty si ležís, nie je ti to blbé? Tak odvtedy akonáhle niečo robím hneď vyskočí, že či nechcem pomôcť príp. keď dojeme hneď vyskočí a berie taniere do drezu 🙂 Tak som si ho "vycvičila"... ale musela som to hneď od začiatku robiť, lebo u nich doma je klasický model, že mamka lieta a chlapi vyložené nohy... doteraz sa na mňa občas mračí, ale pochopil to!!! pochopil, že žena nie je žiadna slúžka ani obsluha a váži si, keď navarím, keď upracem, automaticky pomôže, proste neberie to ako samozrejmosť... a ja som za to vďačná 🙂 niekedy treba na tých našich chlapov takto, znie to drasticky a že som nejaká necitlivá mrška, ale chvalabohu, že som to takto urobila... 🙂
@natalym hej vacsinou som v klude, ale vzdy si poviem svoje. Dnes mi praskli nervy a to mam hlasivky v keli, takze som sipela zo vsetkych sil. 😠
@zuzkapredajkupa u nas som takto skusala tiež, no nepomohlo, asi ten moj je odolnejsi, alebo ten tvoj ta viac lubi. Ja to beriem tak, ze neupratuje on, neupratujem ani ja. Potom co to urobi, ked som v robote ale aj tak bieda anpr. povysava polku izby, zvysok sa mu nechce a pod.
@zuzkapredajkupa Nechcem aby skákal ani to nepotrebujem. Stačí keď nemá blbé reči, nosí domov prachy a správa sa ako človek. Kľudne ho obskáčem. Lenže môj je schopný chodiť do roboty zadarmo, lebo peniaze kazia charakter. Len neviem čo mám dať deťom jesť.
Alebo sa šuchce celý deň a výplata nikde.
@svetluska82 Môj asi ani nevie či máme vysávač.
zeny kto si ako zariadi tak ma ... ja aktualne konikujem pri telke a muz vylozil a nalozil umyvacku ... 😉
@natalym ver mi ze raz by tým deťom jesť dal a aj riad by musel umyť, odúvanie by mu dlho nevydržalo...a ak by mu to nedošlo, deťom jesť nedal a riad neumyl, tak takého chlapa žena ani deti nepotrebujú...teda ja ako žena by som s taký chlapom byť nemohla...ale každá sme iná, každá si ten život zariadi podľa seba...
@hellas "Chce mat svoj pokoj, nikam nechodime, s detmi sa pohra len polhodinku a dost. Vecer si sadne za pocitac alebo pozera filmy a sa mi nevenuje. Ak ho o nieco poprosim odvrkne ze ja som doma a mam sa starat lebo on pracuje a zaraba." ....super, hneď ako by došiel z práce by som si s ním podala kľučku od dverí a išla "von" - kurz angličtiny, brigáda, cvičenie, prechádzka...hocičo, ak by p"ndal tak by som mu povedala "si tak isto rodič ako ja, postaraj sa, prídem o dve hodiny, dva krát do týždňa dve hodiny s vlastnými deťmi ťa nezabijú, čau" a kľudne by som vytrvala, tichú domácnosť, hádky, čokoľvek...takto sa žiť nedá, má ťa za handru lebo mu to dovolíš...
môj muž keď došiel z roboty, hodil do seba večeru, hodil sa na polhoďku na gauč ku telke a potom bral kojenca a ja som mala voľno, dve tri hodiny, mohla som robiť čokoľvek, naložiť sa do vane, čumieť do blba, spať, cvičiť...a to môj muž riadi 60 ľudí a zarába za 4roch, opovážil by sa mi povedať "ja chodím do roboty a ty sa staraj o deti"...njn lenže to som ja a môj muž, nikdy by si ku mne niečo také nedovolil lebo vie čo starostlivosť o deti obnáša, prebaľoval, kŕmil, kúpal, uspával, zabával, utišoval....fungujeme takto pekne spolu 22 rokov...
@maznacik007 Moja lenže my nemáme umývačku, tú dostanem až keď budem vedieť poriadne umývať riad.
@natalym nech umyva riad manzel a umyvacka bude rychlo... 😉
@maznacik007 😀 😀 😀 😀 😀
Vravím, že nechcem, nepotrebujem. Ja si umývačku kúpim aj sama a kamoš mi ju nahodí.
Ja musím utekať domov baby, ide veličenstvo domov, musím si rozložiť žehlenie a vodou pokropiť čelo akože žehlím usilovne. 😀
@natalym prinesiem ti aj moje prádlo, aby to lepšie vyzeralo 😀 Ja dnes nerobím nič, iba som navarila, nakúpila a bola s autom v servise.Oslavujem od rána - partnerove narodeniny 😎 Moja švagriná do dotiahla ešte ďalej, k mužovým narodeninám si kúpila kabelku 😎 , no čo, učíme sa celý život 😎
@maznacik007 ja som tu kdesi na MK na margo správania sa detí čítala - kto si ako rozmazná, tak má a platí to aj na partnerov.
@hellas
@hellas jasne, je to vasa vec.....ale riesis tu na fore problem vasho nefugujuceho vztahu....a k vasmu vztahu ci chces, ci nechces patria aj vase deti! pytala som sa na to, kto ich vlastne planoval, ci to bolo vase spolocne rozhodnutie, lebo z postoja tvojho manzela je ocividne jasne, ze ho mnoho deti a mamka troch deti akosi nenaplna pocitom - jeeeej aku uzasnu mam ja rodinu, ked sa im venuje minimalne a tebe prakticky vobec. preto som sa na to pytala.
z jeho postoja mi vychadza, ze on jednoznacne nechcel tri deti takto hop-sup po sebe.......nenapadlo ta, ze aj to je mozno dovod, preco vas vztah je tam, kde je?
ze na neho lovenie neplati? tu su len dva mozne dovody...vlastne tri....
- ma milenku
- nie je zdravotne muzsky OK
- ten treti je najpravdepodobnejsi.....jednoducho sa boji, aby si nebodaj znovu neostala v tom.
a
nehovorim ze tri je nieco zle.....ale z toho ako sa tvoj manzel sprava je jasne, ze asi nie je muzom, co ho nadchyna mnohopocetna rodinka.
@timea7 Čo by nahá a len ponožky. 🙂
Inak, nežehlila som, bola som unavená a zaspala som. Dneska mu to musím vynahradiť.
Ospravedlňujem sa zakladateľke, že sa jej tu miešame, ale aspoň vidíš, že ani inde to nie je ideálne, záleží ako si to sama spracuješ. Aj sa zasmejeme.
@hellas A čo už lepšie, alebo furt tak isto?
Nemáte to jednoduché obaja, tri malé deti, Ty si unavená a aj on, predstav si príde z roboty konečne by chcel možno sedieť len tak na gauči bez pohybu a Ty ho čakáš lebo tiež chceš sedieť na gauči chvíľu bez pohybu.
Musíte sa skrátka nejako dohodnúť. Každý by mal mať nejakú svoju chvíľku a úchylku. Môj muž bol teraz na lyžovačke v Rakúsku. Nemáme prachy a máme kopu starostí a problémov, lenže keď chcem aby ich zvládal, tak nech sa trošku odreaguje. Už mi asi 100 krát povedal, ako som mu chýbala, no však to ja viem.
A ja teraz mám v pláne, že aj ja s dcérami si vymyslíme nejaký výletík alebo dovolenečku maličkú, pre nás tri, však on už bollllllllll.
@natalym počkaj, čo mu musíš vynahradiť? Dúfam, že nie to žehlenie....ja dnes tiež už makám, ešte dám kávu a mastím. A čakajú ma okienka - iba osem 😝 ,no dnes a zajtra to dám,to je práca, ktorá ma baví -úchylka, že? Zakladateľka témy sa neozvala....hmmmm....dúfam že sa n nás nehnevá, že tu preberáme všetko možné...
to mi je velmi luto ;( kolko ste spolu?
@hellas
my sme spolu 6.5 roka,brali sme sa narychlo,poznat sme sa poznali z prace,deti mame dve,obe chcene,aj my sme mali ...burlive obdobie kedy som zvazovala ci to ma ,mysel,ale vydrzali sme..objatia,mojkania,bozteky mame na dennom poriadku. chodim do prace,mame rovnakeho zamestnavatela,3 smenky a nq 90% sa len takze vela casu nemame no oto viac si uzivame cas straveny spolu..xomacnost mam zariadenu tak,ze pokial aj ja pracujem,nosim vyplatu,tak sa musi starat aj on,nema problem umyt podlahu,nalozit pracku,navesat,zvesat,navarit,obriadit deti,kupanie riesi hlavne on,aby som ja nemusela dvihat stuplov z vane 🙂 som spokojna manzelka. nemoze mat manzel iny vztah? hlavne ked nechce intimnosti??? ked je taky chladny?
@zuzkapredajkupa skvele skvele skvele

@natalym upiekli by si v nasej pekarni 🙂