icon

Čo by ste očakávali od nového partnera?

miruska320
6. okt 2021

V živote každej z nás sa vyskytne niečo s čím zápasíme.Som 3 -nasobnou maminou,prvý vzťah nejako nevyšiel ,ex sa nepodiela na výchove detí nijakým spôsobom.Co by ste očakávali od nového partnera?Máme spolu 3 dieťatko,neviem ako sa mám správať ,pravidelne chce tráviť svoj čas ,ako bol zvyknuty

apolka77
6. okt 2021

@miruska320 vieš, sú chlapi ktorí potrebujú byť stále vonku,, v rodine sa dusia..mala som takého ex....nedala som to ..kamaráti prednejší..aj som pekne s ním, aj prosila aj tlačila a nepohla som s ním ...potreboval tiež kamarátov a chlastacky chaty, ...ak má 40 a doteraz tak žil neviem čo sa musí stať aby sa chcel zmeniť...ale tak držím palce...ja mám skúsenosť že niektorí chlapi nikdy nedozreju a nechcú byť zodpovední za svoje záväzky..žiaľ....
Keď je človek zamilovaný nevidí že tento partner je nevhodný...prehliada...dolezite je podľa mňa to, či naozaj vieš čo robí tie 2 dní v týždni alebo či si len myslíš že to vieš...

kate211
6. okt 2021

@miruska320 O prve dve deti nema povinnost sa starat, kedze nie su jeho. To, ze ty si jeho partnerka mu nedava povinnost zabezpecit a vyhovat tvoje dve deti. O to tretie ano, ale chcel ho vobec? Alebo si skor chcela ty?

miruska320
autor
6. okt 2021

@kate211 spoločne dieťatko sme chceli obaja,samozrejme,náš synček nie je prekážkou

kate211
6. okt 2021

@miruska320 To, ze ho chcel je pekne. Ale bol na dieta pripraveny? Financne aj psychicky? Za ako dlho ste mali dieta? Podla toho co pises, mi pride dost nevyzrety na dieta. A este ked k tomu priratam tvoje dalsie dve deti ... Asi netusil, co to obnasa starat sa dve deti a este jedno male.

madeline1
6. okt 2021

Prespavanie u kamarata...naozaj u kamarata?

A naozaj dospely chlap potrebuje chodit mininalne raz tyzdenne s kamaratmi na chatu?

Polovacka ok, ale tiez mi to pride casto.

lintu
7. okt 2021

Prespať vonku párkrát za rok, ok, ale tvoj priateľ si zjavne mýli partnerský život so životom nezadaného. Mne by sa tieto každotýždňové prespávačky tiež nepáčili. Záhadou mi je, ako ste sa do tejto situácie vlastne dostali. To sa počas obdobia randenia/spoznávania pretvaroval alebo to robil aj vtedy, len si na to nereagovala? Nátlakom niektoré povahy neprevychováš. Naopak si ho tak môžeš proti sebe poštvať a začne sa po vonku potulovať častejšie. On by mal aj sám od seba chápať, že už má záväzky a kde by mal byť. Kamarát, u ktorého prespáva, nemá žiadnu rodinu, deti?

livka283
7. okt 2021

@miruska320 vitaj v klube, je to diagnóza, vrcholí ruja , ani môj nie je doma, keď nemusí kvôli práci, máme drobca, idú mu zúbky atď, ale zas nám to kompenzuje, ako vie a ako si to ja predstavujem, bol taký aj počas tehu(otehotneli sme po mesiaci...), tak viem, že iné to nebude , vraví, že počas prvého manželstva nebol doma tak často ako teraz.... beriem pozitíva, mám doma mäso, nakúpil mi zelené oblečenie, čiže keď ideme na výlet vyzeráme zaujímavo aj s drobcom v nosiči 🙈😂

miruska320
autor
7. okt 2021

@deti95060810 áno pomáha snaží sa,aj upratať,aj navariť ,nemôžem povedať,aké tie noci mimo domu nerobia dobrotu v našom vzťahu,predtým to bolo pomenej,teraz ozaj každý týždeň,myslím ,že nevera to nie je,keď dopoľuje a posedí s kamošmi prespáva u rodičov,ti by ho asi nekryli...ja len neviem či to nechať tak alebo pritlačiť.Bavili sme sa o tom vie ,že mi to vadí

miruska320
autor
7. okt 2021

@livka283 😁
Záľuba je to krásna,bola som aj ja v hore,počas ruje.Samozrejme ,jeho koníček je skvelý,to by som mu nebránila,žije horou ,zvieratami ,všetkým ,čo k tomu patrí .Ale mimo toho vždy sa niečo nájde,že ozaj je to už každý týždeň čo ostane spat u rodicov

miruska320
autor
7. okt 2021

@kate211 isto to je pre neho náročné,chlap do 40 sám , snaží sa byť oporou vo všetkom ,ale keď príde na to ,že chce mať čas ,svoj čas pre seba,všetko ide bokom.Spolu sme už dlhšie ale bývať sme začali spolu až pred koncom môjho tehu ,nakoľko dovtedy sme nemali podmienky ,pracovali sme na tom celé moje tehotenstvo...prerabka atd

brita7777
7. okt 2021

To su veci, ktore si treba ocekovat na zaciatku. Pride mi to ako velmi nevyzrete spravanie, sebecke a vychcane zaroven. Chce mat aj to, ale chce mat aj slobodu. Ako kto by to nechcel ??? Ale halo, ved tam ma dieta co ho tiez potrebuje, a to dieta bude rychlo rast. Kolko ma vlastne to Vase tretie ? Vravi sa tomu zodpovednost, ale je velmi vela nezodpovednych sebestrednych muzov.

miruska320
autor
7. okt 2021

@brita7777 drobec má rok a pol,ono možno aj ja preháňam neviem.Nechcem ho dusiť vo vzťahu,chcem samozrejme aby mal čas aj sám na seba ,mne tiež dopraje ,aby som sa venovala športu...ale samozrejme odkedy máme drobca na noc som nebola nikde...o to tak nejde ,ja nemám potrebu nikam chodiť,len ozaj sa mi vidí ,že to preháňa a neviem ako to poriešiť

retatka
7. okt 2021

Moja ,starého psa novým kúskom nenaučíš.Starý mladenec zvyknuty na slobodu ,flakačky iný už nebude .Ma 40-tku.Je to taký typ chlapa ,čo má na prvom mieste slobodu a kamošov .Mozes sa i na hlavu postaviť .Poznám veľmi dobre .Ale to si si musela už počas randenia všimnúť ...Radim netlač na neho ,začne ešte viac času tráviť bez teba a postupne mu začne to obmedzovanie z tvojej strany tak vadiť ,že sa rozhodne pre svoj slobodný život a budeš opäť sama ,nie s dvomi ale s tromi deťmi.

rosavia
7. okt 2021

@miruska320
Tak, ak chce byt dve noci tyzdenne prec, tak to neprehanas. Podla mna to je prilis. Este si pisala, ze predtym to bolo menej. To je podla mna zly trend. Tlacit nanho podla mna nema zmysel. Proste sa ukazuje, co su a nie su jeho priority.

A si pisala, ze Ti dopraje. Podla toho, co si pisala, neviem, Co ti dopraje. Byt sama s tromi detmi?

Este nechapem, preco chodi spavat k rodicom (ak som to spravne pochopila). To on za tymi kamaratmi niekam cestuje mimo mesto a Tvoji rodicia tam byvaju, tak zostava s nimi?

Tiez mi to cele pripada velmi nezodpovedne. Keby isiel mimo domu z casu na cas, tak jasne. To by sa dalo pochopit. Dve noci tyzdenne mi ale pridu prilis.

miruska320
autor
7. okt 2021

@rosavia ja viem pisem nesúvislo 🤦😁
V podstate býval s rodičmi,kde má svoje poschodie.Ja som tam nechcela ísť,tak sme ostali bývať u mňa ,niečo sme poprerabali počas tehotenstva s našim drobcom .Byvam aj s babkou,ktorú zároveň opatrujem ,nechcela som odísť aj kvôli nej.K rodičom chodí ,tam má teda aj všetkých známych tak 6 km od nas.I do hory teda chodí tam ...

diusqa761
7. okt 2021

@miruska320 môj zasa odmalička čo boli deti malé tiež išiel keď mal čas občas na ryby, dokonca aj prespal tam a druhý deň doobeda išiel domov a nikdy mi to nevadilo. Však nieje pes na reťazi aby musel byť nonstop iba nám za riťou 🤷 to že máme deti neznamená že odteraz sa nesmie venovať koníčkom, priateľom ani ničomu len nám a to isté platí o mne. Nehnevaj sa , ale toto mi vždy príde neskutočne toxické a zúfalé skrátka "nepustiť" chlapa ani na 2 metre od seba. Takým tempom sa akurát scvokne. Mne nikdy nevadilo keď ako ty píšeš raz za týždeň išiel na pár hodín na ryby a jemu nikdy nevadilo keď som išla na pár hodín ku kamoškám na víno 🍷alebo na masáže, na nechty, na mihalnice. Normálne mi povedal nech si to užijem , pozdravím baby a úplne sám sa vždy postaral o obe dcéry na tých niekoľko hodín a som za to veľmi vďačná. Je to skvelá psychohygiena na pár hodín odísť a užiť si. U nás stráženie neexistuje od rodiny len keď ja alebo chlap sa takto prestriedame a som za to neskutočne rada. Urob to tiež tak. Povedz chlapovi nech chodí, že je to v poriadku , ale koľkokrát on pôjde za týždeň von toľkokrát pôjdeš aj ty a bude mať na starosti deti on

nevenka
7. okt 2021

@miruska320 podla mna, 2 noci za tyzden je vela. Moj muz je gitarista, rocker, ale ako sme sa vzali a mame deti, mame teda 3 spolocne, tak sme boli spolu parkrat na nejakom koncerte, raz za par rokov sa kamosi z byvalej kapely stretnu a zahraju na nejakej akcii. Nikdy to nebolo na nejake take prerazenie, o snoch, ze budu slavni alebo tak. Ale bavi ho to. Aj rad hra riadne s aparaturou. No bohuzial. Hra casto doma, na sluchatkach, obcas si to zapoji cele, ale kedze mame drobca 9 mesacneho, tak teraz malo. A inak chodi robit na dom, prerabame jeden stary domcek. Nema cas na nevyspatie, flakacky. To skor ja som s detmi u nasich cele leto a chodi cely nervozny, ze je ako bez ruky, bez nohy, bez nas. A ze nevie spat bezo mna, ze mu chybam proste. Moj predal aj motorku, ze sa uz nebude mat cas na nej vozit a je to nebezpecne, ked je zivitelom rodiny. A to jazdil maximalne opatrne, ale nahoda je blbec...
No to su take typy, ja neviem, co by som robila. Raz do mesiaca nejaka akcia sa da prezit, ale toto si neviem predstavit, ani co s tym. Myslim si, ze viem, co chces od neho, nie ho buzerovat a nedopriat, ale on nema mieru podla mna. Akoby zabudol, ze uz nie je slobodny a bezdetny. A ked sa rozhodol s Tebou zit, tak tie 2 deti musi brat ako fakt, ze su proste Vasa spolocna starost uz. Moj ujo takto vychovaval nevlastneho syna a svojho nie, ten bol u mamy, ona bola psychicky chora a aj syn je postihnuty tymto. Nemala diagnozu oficialne, ale podla mojej mamy nebola normalna, mala nejaku chorobu, poruchu osobnosti urcite. O to nejde, ale teda ujo sa staral pekne o nevlastneho, ako o svojho, aj bratranec ho mal rad, tiez ma tazku povahu, ale vola ho stale otec. Ten jeho bol alkoholik a tak aj skoncil. Otec je teda podla mna ten, co vychovava a vychova dieta a nie ten, co splodi. V niektorych pripadoch su to 2 rozdielne osoby. Osobne nechapem tieto reci, ze nie su jeho, nemusi sa starat. To ako??? Tak ked sa rozhodne zit s matkou 2 deti, tak aj s nimi. Ci bude robit rozdiely? No nemalo by to byt tak podla mna. Ako sa budu tie deti citit? Ze iba o to svoje sa staram. Ja viem, ze toto si Ty nepisala, ale niektore komentare tu take boli. Podla mna sa ma starat rovnako, ako keby boli jeho. Bodka. Mate 3 deti, nie ze Ty mas 3 a on 1. Tak sa ma spravat ako otec 3 deti a nie slobodny chlap bez zavazkov. Konicky ano, ale rovnovaha musi byt...

martinajurkechova
7. okt 2021

@miruska320 no tak u poľovníkov je to normálne, že chodí na noc. Ale však to nechodí celý rok, len teraz je sezóna nie? Asi by som sa snažila s ním dohodnúť, aby to trochu obmedzil, ale tak keď chodí len s chlapmi a nemajú tam aj poľovníčky, tak je to ok 😀

marsmykkok
7. okt 2021

@miruska320 no len ten koníček mal aj ked ste sa spoznali nie? Vtedy ti to nevadilo? Prečo si mu nedala ultimátum predtým ako si s ním mala dieťa a spoločnú domácnosť? či patríš k tým čo si myslia že chlapa zmenia alebo ho zmení dieťa? Nepíšem v zlom, len fakty... Lebo všetci máme svoje muchy čo môžu druhému vadiť, ale vždy tá druhá strana musí zvážiť či to bude tolerovať alebo nebudú spolu žiť a mať rodinu a nájde si niekoho iného.

miruska320
autor
7. okt 2021

@nevenka on sa naozaj ukážkovo správa aj k mojim 2 deťom,teraz sú to pubertiaci a teda to niekedy nie je ľahké 😁🤦,ale on to s nimi vie,keď niečo vyvedu alebo odpapuľujú, väčšinou to otočí tak ,že sa potom všetci smejeme ,ich otec sa o ne nestará...to je iná kapitola .Presne si to vystihla ,nechcem ho buzerovat,veď ako som písala vzťahom sa život nekončí,ja som za aby sme mali každý koníček ,aj je prirodzené ,že pri malom dieťati je skôr matka...proste neviem ,ale asi citlivo vyjadrím svoj názor a uvidím ako sa k tomu postaví.Mame ozaj pekný vzťah ,nerada by som to nejaký výstupom pokazila

miruska320
autor
7. okt 2021

@marsmykkok jasné ,že mal koníček aj predtým ,a nie som z tich čo si myslia ,že chlapa zmenia ,to som sa už poučila.Akurat ozaj ten nepomer.ma štve a to ,že keď príde na jeho aktivity ,všetko ostatné ide bokom...len nejako mi naznačiť,že musí trošku zmeniť uhol pohľadu

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
ysseba
7. okt 2021

@miruska320 Do kedy trvá poľovnícka sezóna? Teraz by som možno chápala koníček, ale keď bude po sezóne, tak už nie, už by mi vážne prekážalo keby išiel mimo domu pravidelne... Sezóna trvá tuším tak do polky januára. Ja by som si to pozrela, ale jemu to nespomínala. a keby mi na konci januára povedal, že ide poľovať, tak by som veeeľmi spozornela. Teda pokiaľ nepytliačia, samozrejme 😖

retatka
7. okt 2021

@tomyhardy Len nie každý chlap je taký ako ty.Tento bol zvyknutý do 40 tky na svoju volnosť,okrem toho je to i jeho povaha.Niekto trávi čas rád s rodinou a niekto od nej uteká a má iné priority.

pupavocka101
7. okt 2021

kamaratkin muz mal podobne moresy alebo akoby som to mala nazvat, furt proste svoj zivot aj ked uz mali dieta, furt vsetko bolo na nej, on chodil aj na chaty, aj von na pivo, aj kadetade a ona nikde, napokon uz jej to liezlo na nervy tak ked nepomohol rozhovor, tak mu to oplatila rovnakou mincou a vtedy sa zbadal, maju teraz dohodu, ze raz za cas niekam na noc, ze chata alebo nieco take a pivo tiez len raz za mesiac a teda na oplatku potom aj ona niekam a sedi im to teraz obom

livka283
7. okt 2021

@miruska320 hm to zas nie, toto by som netolerovala, akoby sedel na dvoch stoličkách...aj my sme posledný mesiac tehu bývali u rodičov každý zvlášť, ale od pôrodu, mimo lesa spí len doma a okrem iného, keď on môže byť v lese, najbližší víkend mu jednoducho nechám malého na pol dňa a idem po svojom nech sa tata stará , ale spoločné výlety vymýšľam len ja, ale aspoň ich s nami realizuje

katies0410
7. okt 2021

@miruska320 skúste sa dohodnúť na nejakom kompromise. Aby bol aj on spokojný aj ty. Nech si premysli, že koľko by mu stačilo byť v tej hore a bol by spokojný a ty si tiež premysli čo by ti vyhovovalo. A potom si sadnite a preberte. Musí aj on uznať, že dva krát do týždňa je vela.

rosavia
7. okt 2021

@miruska320
Ked je to len 6km, preco nepride spat naspat k Tebe?

elizabet173
7. okt 2021

@miruska320 nehnevaj sa, ale toto riešiš trošku neskoro. Vedela sa predsa. že má takú záľubu, aj to, že doteraz si žil tak, ako chcel on, nikomu sa neprispôsoboval. Toto bolo treba rozobrať skôr, ako ste spolu začalo žiť, oveľa skôr, ako sa vám narodilo dieťa. On skrátka funguje ďalej ako slobodný, bezdetný. A ty ako slobodná mamička s tromi deťmi. Ty nemáš čo naznačovať, ale mu na rovinu povedať, že sa ti to takto nepáči, otázkou je, či s tým on hodlá niečo urobiť.

nasasa_1
7. okt 2021

Tak asi potom aby mal hlavne rad deti 🙂 Ale tazko si klast nejake podmienky, ked vieme aki chlapi su v dnesnej dobe, cest vynimkam 🙂 A hlavne, kde takych hladat, co su ochotni ist do vztahu so zenou s dietatom no. To ale nemyslim v zlom.