Čo by ste povedali na výplatu za celý mesiac 200 eur?
Ahojte . dnes som dostala sok sok sok a sok - 200 eur vyplata v novej praci !!!! za cely mes co robyl opravu kamiona a bol 2 krat v Cechach po 3 dni !!!!!!ked nemal nakladku tak ,od rana 8.00 do 17 h aj kazdu sobotu drel okolo kamiona daval ho do top stavu aby bol v top stave........a . vraj kamion na seba nevyrobil...!!!!!!!! toto je na Vychode Slovenska!!§!!!!!!!!!!!!!!!
asi by som sa vybrala za tým šéfom,že ako mám vyživiť tri deti z 200 eur..a či kamion by niečo vyrobil,ak by naďalej stál pokazený...ufff,to je sila...a hlavne nenadávaj mužovi,on za to nemôže...len nechápem,to dopredu sa nedohodol so šéfom na platbe?
oklamali ho......minimálna mzda...+diéty za cestu do ČR sú kde?..........koľko hodín odpracoval?.........čo má vlastne na výplatnej páske?........ 😕 😕 😕 😕 😕neviem ak by si vzal zálohu tak výplata už asi nič....čo....hm....
presne ako piše @olifcek
chcem sa spýtať nebol PN ? má to na živnosť že jazdi? ako má mzdu napisanu v mzdovom dekrete alebo v pracovnej zmluve? ako prestoje? nebol PN ? ak by bol PN zbytok mu vyplati sociálna poisťovna. nie je platený len od jazdy?
ak opravoval udržiaval kamion napriklad u vás pred domom tak to nie je v práci .......atd.
ak je všetko riadne zazmluvné tak chybu spravil zamestnávatel
Aka zmluva to je? Nerobi na dohodu? Je to normal zmluva? Plati za neho odvody alebo je to platba na ruku? Oprava kamiona je napln prace podla zmluvy?
ja som na Sr btigadovala po skole asi dva meaiace u cinancov a tiez za 10-12 hodin denne plus soboty nedele som mala za mesiac 240 eur...som povedala never again..to je ciste zdieranie
Podle meho:
neprecetl si dostatecne smlouvu 😠
nebo ji nerozumel ☹
potreboval praci nutne a pristoupil na "hazardni podminky" 😔
podcenil situaci a uveril "velkym slovum" ..tzv. panu podnikateli, ktery timtto zpusobem se obohacuje zamerne na lidskych "pracovnich obetech"
zamestnavatel ho nechal zaplatit neco, co poskodil...ci zavinil..(pokuta ci havarie) 😎
p.s. To neni na Otazku, ale na Diskusi😉
katastrofa.ja len na stravu miniem 500ecok.to nehovorim o uvere co mam na byt v ba a dalsie vydavky.200 ecok to je teda na porazku ak muz tolko prinesie domov po mesiaci.
no moj otec robil v cechach cely tyzden a aj nedele niekedy od 6,00 do 23,00 a na druhy den zasa takto a dostal za to 150 E za cely mesia za 288 hodin prace pri železobetonáži ...a mal zmluvu a peniaze ako 150E ...a nech ludia žiju ....su to zdieracke kurvy nemam na to slov....na zaplakanie
a má naozaj normálnu pracovnú zmluvu? toto sú skôr praktiky zmluvy na dohodu, alebo na živnosť. Nie sú mu náhodou strhnuté z výplaty nejaké peniaze za možnú škodu/haváriu čo pri ceste urobil? Alebo niečo podobné? Ak viete podložiť, že vyplatená mzda nie je taká aká je v zmluve /kde predpokladám ale že nie je uvedená pevná mzda/, tak sa obráťte na príslušné úrady. Ale toto mi skôr zaváňa buď brigádou, dohodou. Potom sa netreba fakt diviť.
treba to dať do televízie a okamžite opustiť túto prácu ,inak majiteľ sa určite vozí na nejakom fáre a žije si ako mamonár,tam sú tie výplaty
Môj muž robil kamionistu niekoľko rokov, pracoval najprv pre rakúsku dopravnú firmu a potom pre slováka a veru tam to s vyplácaním bolo na začiatku fajn a potom prišli ťažkosti, nevyplácal mzdu za konkrétny mesiac alebo to, čo mu mal vyplatiť mu vyplatil aj na tri krát...viete si predstaviť, že človek musí platiť bývanie,stravu, a iné výdavky a nakoniec s peniazmi,ktorými počíta nemá alebo ich má minimum, lebo pán majiteľ sa vyhovára a nájde si zámienku to nevyplatiť. Žiť celý mesiac s rodič.príspevku alebo z toho minima, čo mu zaplatil bol des. Nakoniec mu jedného krásneho dňa položil kľúče na stôl a porúčal sa...nezabudol ešte ex-zamestnávateľovi povedať, že keď nemieni platiť tak ako má, poprípade raz výplatu má,potom nie alebo len časť, on trčí v kamióne v cudzine, je na konzervách a sáčkových polievkách, doma mu čaká žena s malým bábom, ktoré vidí minimum, treba platiť účty ....tak nech si nájde iného,ktorý mu to bude všetko ochotný tolerovať alebo nech si pán majiteľ dopravy točí volantom sám.... dospelo to až tam,že to začala riešiť inšpekcia práce a dali mu poriadnu pokutu, Človek chce slušne zarobiť a to ešte čo mu patrí mu nevyplatia, len ho klamú ? Hlavne , že sa oni nabaľujú, vozia na nových autách , manželka si kupuje nové handry v cudzine, chodia viac ráz do roka na dovolenky .... a obyčajný pracovník je preč, robí , aby mohol zarobiť a zabezpečiť čo rodine treba, deti poriadne nevidí.... môj muž pracuje už konečne v mieste bydliska, už nie je pod stresom, je s rodinou a to, čo zarobí mu aj vyplatia. V kamiónovej doprave robil pár rokov, sám od seba skončil s týmto povolaním v roku 2011. Kamión už nechce ani vidieť 🙄

aku ma zmluvu? co sa v nej pise v riadsku, kde je spominana mzda? v tom bude pes zakopany, lebo na SR je minimalna mzda 337,70eur v hrubom...
ak si uplatnuje nezdanitelny zaklad dane, a ma tri deti, na ktore dostava dan. bonus, jeho cista mzda je 355,57eur
http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/kalkulator-c...