icon

Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..

13. dec 2019

Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..

maca1984
13. dec 2019

ty si rozhodnuta tam ostat..Nechapem na co sa teda pytas na nas nazor.A to ze tam chces ostat sudim podla tvojich komentov... sefka povedala,sefka hovorila...

irusa
13. dec 2019

áno, že myslela to v dobrom ... ponúkla ti svoje miesto, nech si prilepšíte v domienke, že sa potom ona vráti ...a zrazu bum nôž do chrbta ...šéfka, ak s ňou nebola spokojná mala ju dávno vyraziť, hneď ako začala mať s ňou problémy....a ty pre pokoj v rodine si vôbec nemala nastúpiť na jej miesto , ale hľadať si vlastne miesto z dôvodu práve takejto situácie... a vzhľadom k tomu aká si zodpovedná a aké máš schopnosti by to pre teba nemal byť žiadny problém.....

autor
13. dec 2019

@unicornlady ono to je komplikovane to by ste museli poznat nasu firmu a system v nom..ona predtym bola tiez sefka ale na inom oddeleni ale robili sme pracu aj pre nich..boli sme rozdeleni na tímy ale az pred dvoma rokmi sa táto terajsia stala sefkou nasho tímu..ale prichadzala so svagrinou do kontaktu aj predtym a dost často

boldo87
Odpoveď bola odstránená
nairia
13. dec 2019

si vo velmi neprijemnej situacii, ale ty urobit nemozes nic... toto je na sefke aby to vyriesila, lebo pravda je taka, ze tvoja svagrina ma podla zakona narok vratit sa spat na svoje pracovne miesto, ktore mala pred nastupom na matersku... ty mas zmluvu na dobu urcitu... takze ak si chce sefka nechat teba, po skonceni zmluvy ti moze dat zmluvu na dobu neurcitu a so svagrinou ukoncit zamestnanecky pomer... nie je to jednoduche, ale to je jediny sposob asi ako to riesit... svagrina nastupi a sefka sa s nou musi porozpravat... viac by som to ale so svagrinou nerozoberala, ak sa ta bude na nieco pytat, nevyjadruj sa k tomu a ani to, co zaznie medzi 4mi ocami medzi tebou a sefkou, svagrinej nehovor... viem, ze je to neprijemne a asi si chcela byt uprimna, ale niekedy je lepsie taketo veci nevytahovat a nech si to riesi sefka priamo s dotknutym zamestnancom (to do buducna, kamaratky-nekamaratky/ svagrine-nesvagrine)

autor
13. dec 2019

mne len ide o to aby vsade neroztrubovala ze to ja mozem za to ze ju chcu vyhodit ..ked to nie je pravda

autor
13. dec 2019

teraz si manzelove tety ujovia bratranci vsetci myslia aka som svina podrazacka..

kvetinka75
13. dec 2019

A akoje.mozne ze svagrina je doma 3 roky a nova sefka 2 roky? Podla toho nemali sancu sa stretnut?

irusa
13. dec 2019

tiež by som si iné nemyslela

boldo87
Odpoveď bola odstránená
boldo87
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
13. dec 2019

@boldo87 aha na mobile mi rychlejsie ,,utekaju,, prispevky🙂

derdia
13. dec 2019

Pozri pokial je tvoj muz ok,ostatnych mozes oondit...vykasli sa na nich a drz si svoje miesto a pozeraj na seba....vzdy pozeraj ns seba....aj ostatny pozeraju...mna by zaujimal len nazor manzela a to mas vyriesene😉

majamat
13. dec 2019

fuha, blba situacia. nejdem ti radit, lebo by som sama bola bezradna aj ked len tak zostat bez prace, to by som nechcela a s hypotekou na krku. ved ty nie si vinna,a le svagrina, ktora robotu flakala
no kazdopadne drzim palce.

majamat
13. dec 2019

a ozaj, ked ta muz podporuje, tak to je obrovska vyhoda. 🙂

boldo87
Odpoveď bola odstránená
autor
13. dec 2019

moj muz jednoznacne nesuhlasi aby som z tej prace nadobro odisla..ze aj ked dam teraz vypoved mam sa potom vratit..svagrina ale chce aby som sa tam uz vobec nevracala..aj svokrovci ze ak mam trochu chochmesu tak tam uz nepojdem robit..moj muz stoji pri mne aj si ma zastava pred rodinou..len svagrina bola vzdy miláčik rodicov tak to ma aj on tazke..

nice202
13. dec 2019

Mne by bolo samej zo seba zle, ak by som tam ostala a švagriná dostala výpoveď, kvôli mne. Za dobrotu na žobrotu. Príde mi to absolútne hnusné a nemorálne, nemala by som čisté svedomie už nikdy. Ja by som bola na mieste svagriny totálne naštvatá, smutná a zradená vlastnou rodinou a tiež si o tebe myslela, že si riadna sviňa. Mne toto za rozbroje v rodine nestojí a práca sa dá nájsť stále. Výhovorky...

acrobaleno
13. dec 2019

A to ste sa nikdy o tom nerozprávali? Myslím už ku koncu tej materskej alebo rodičovskej? Že ako v práci? A ako si to ona predstavuje.

majamat
13. dec 2019

@nice202 aj mne by bolo v takom pripade samej zo seba zle, ale v tomto pripade svagsina nedostala koli nej vypoved,a le koli sebe a to nei jeot iste. aj ked ona si to neprizna.

jana005
13. dec 2019

@unicornlady presne, aj mne to hneď udrelo do očí.
Ti sa už fakt nedá veriť asi žiadnej diskusii

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

Pises, ze so svagrinou si nikdy nejako nevychadzala, napriek tomu ona Tebe hodne pomohla. Pises, ze sefka s nou nikdy nebola spokojna, napriek tomu vzala niekoho na jej doporucenie. No, nejako mi to nesedi. V kazdom pripade, svagrina ma narok sa vratit na svoje povodne miesto a teraz je teda na tahu sefka. Len je to cele nejake divne.

ciusinka
13. dec 2019

Vies co skus sa zamysliet nad tym, keby bola situacia naopak, ze ty takto pomozes svagrinej a ona ta nakoniec oberie o miesto, bola by si uplne v pohode s tym, ze ty ostanes bez prace a tvoja svagrina sa bude dalej tvarit, ze sa nic nestalo, lebo ved ty jej pracu robis lepsie ako ona? A prestan sa tu obhajovat kravinami, ze svagrina si zle robila pracu atd, preco si si taka ista tym, ze je to pravda? Tvoja sefka ocividne nema chrbtovu kost ked taketo veci rozprava poza svagrinin chrbat a nedala by som ruku do ohna za to, ze to je pravda..Keby si bola co k comu, tak v tej robote skoncis tak, ako podla zmluvy mas a ked je sefka taka mudra, tak nech svagrinu vyhodi a nech ta prijme potom..Ale ono to neni take jednoduche zrusit pracovne miesto a vytvorit nove rovnake, je tam zakonna lehota, pocas ktorej sa rovnake miesto vytvorit proste nemoze..Dohoda bola, ze zastupis svagrinu pocas jej materskej a popritom si budes hladat inu robotu. Tvrdis, ze si bola na inych pohovoroch, ale nedali ti tam rovnake podmienky ako tu..Lenze ty si to ani nemala porovnavat so sucasnym miestom, pretoze si tam proste bola iba docasne!! Takze je z toho zrejme, ze si dufala/ocakavala, ze si ta tu budu chciet nechat..Ci si chcela cakat kym ti skonci zmluva a potom by si si hladala novu pracu a stale by si ju porovnavala s touto? Toto co chces urobit je absolutne neseriozne a obzvlast, ak ide o rodinu a mozes sa tu obhajovat cimkolvek co ti sefka o svagrinej povedala..Ale to je tak, podaj niekomu prst a zozere ti celu ruku..

nice202
13. dec 2019

@majamat to tvrdí autorka, nepoznáme svagrininu verziu. V každom prípade, je to nôž do chrbta.

ladyvi
13. dec 2019

Bola som v podobnej situacii, trosku ine farby, ale takmer totozne moralne a financne aspekty pribehu. Ale na moje ospravedlnenie bola som mladsia, hlupsia, egoistickejsia. A citila som sa v prave. Dodnes mam vycitky, ze som sa tak zachovala. Zvaz. Dnes to mozno vidis tak, ze ty si v prave, ale v skutocnosti ta raz tvoje svedomie dobehne. Aj ked teraz nemusis mat absolutne ziadne vycitky.

autor
13. dec 2019

no ešte raz to zrhniem pre ujasnenie lebo niektore akoby ste citali len kazdu druhu vetu z toho co napisem: Ja som na to miesto nenastupila s tym ze idem svagrinu odtial vystvat uz hned prvy mesiac ako som tam bola som si davala ziadosti kade tade aby som si cim skor nasla inu pracu..a to som robila pocas celeho casu co som tam bola..ako som pisala bola som cca asi na 7 pohovoroch ale ziadosti som posielala viac len ako viete niekedy vam na ziadost ani neodpovedaju nie to vas ešte volat na pohovor..To ze s pracou svagrinej nie su spokojni nie je nieco co prislo len tak z cista jasna ako blesk ze zrazu ju idu vyhodit..bola viac krat upozornovana od nadriadenych na nedostatky a tato nova sefka sa netajila tym ze ju tam nechce..a teraz mi nehovorte ze je jediny zamestnanec na svete ktoreho niekde drzia aj ked nie su z jeho pracou spokojni..nemali proste za nu koho dosadit..neviem preco by mne malo byt samej zo seba zle..ja som svagrinu nikdy neohovarala nikdy som sa nepchala nikomu do zadku ze chcem ist na jej miesto a zostat tam..praveze som sa ešte velakrat zastala svagriny pred sefkou aj kolegynami..a nič som neurobila preto aby to takto skoncilo..ja som NECHODILA sa sefkou ze tu chcem zostat a svagrinu uz neberte nazad lebo odteraz je to moj flek.jednoducho prisli na to ze viem tu robotu robit lepsie..co mam robit?..

simsalabim
13. dec 2019

Podla mna mas moralnu povinnost jej to miesto prenechat. Mne sa stalo podobne, ako tvojej svagrine. Ked som sla na matersku, miesto som ponukla byvalemu kolegovi - pracoval u nas, odisiel inde, nebol spokojny a chcel sa vratit, hoci namiesto neho prijali ineho. Vzali ho na zastupovanie, kym sa nevratim z materskej. Do prace som isla naspat, ked mala dcera 15mesiacov. Kolega sa velmi hneval a trucoval, ze aka som, ze ho kvoli mne vyhodia. Bolo mi to velmi neprijemne. Ja som mala pravo sa vratit, on od nas odisiel a ked mal problemy a hladal pracu, ponukla som mu miesto na zastupovanie. Ale on mal pocit, ze na to miesto ma pravo a kvoli mne onho pride. Tvojej svagrine rozumiem, ze sa hneva. Ak s nou neboli spokojni, mali ju vyhodit. Ale asi to az take zle nebolo.

nice202
13. dec 2019

Čo máš robiť? Dodržať dohodu so švagrinou, to je normálne a ak ju vyhodia, prihlásiť sa na jej miesto. Hotovo. Nebuď bezchbtacka a dodrzuj dohody.

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

Ty mas cakat, co urobi sefka. Ty si tam na dobu urcitu, svagrina na neurcitu, teda ma narok sa vratit a je na sefke, ci Tebe zmluvu predlzi alebo nepredlzi. To je cele. Ale ak Ti raz niekto pomoze, tak by si sa podla toho mala zachovat a nie, ze za dobrotu na zobrotu a v tomto pripade to moze byt aj doslovne.

autor
13. dec 2019

ja neviem ci vy niektore necitate co pisem alebo fakt..ja ODIDEM z tej prace ..svagrina NASTUPI ale potom chce svagrinu prepustit a prijat mna..a o tom nechce muzova rodina ani pocut..