icon

Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..

13. dec 2019

Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..

mila23
13. dec 2019

tiez si myslim to iste co pisala @beronsche, ze sefka to chce cele hodit na Teba - aby si urobila spinavu robotu za nu. Ze nech sa vy v rodine dohodnete, ze zostanes Ty alebo zostanes natvrdo a budes ta zla Ty..kazdopadne sefka to bude mat bez roboty a bez problemov. Kazdopadne asi si nemala v rodine nic hovorit - ze chcu vyhodit svagrinu,lebo sa to otocilo proti tebe. Nemala si to v rodine rozoberat - iba povedat,ze Ti praca konci,kedze sa svagrina vracia a mala si to nechat na sefku - ak Ta tak velmi chce, vedela by si to zariadit. Ak si to nezariadi,asi az tak moc to nechcela alebo nie je dost sikovna aby si to vybavila. teraz si Ty ta najhorsia

autor
13. dec 2019

ešte raz..ja nic nerobim v tejto veci..nehadam sa so svagrinou s nikym okrem mojho muza sa o tomto nebavim sefka mi povedala: robis lepsie ako ona viac sme si sadli..chcem spolupracovat s tebou a nie s nou..budem rada ak zostanes ju by som tak ci tak casom vyrazila..uz dlhsie nie som spokojna s tym ako pracuje..ked predomnou veduca s tym problem nemala ale ja mam..ja som snou mala problem aj predtym..a teraz ked mam byt jej priama veduca tak ver mi ze by sa pri mne dlho neohriala..toto mi povedala sefka....

mila23
13. dec 2019

tak nech ju sefka vezme spat a potom vyhodi,ak je naozaj nespokojna.....tebe nech da inu poziciu ...asi by bolo aj tak zle na teba,ale teraz to vyzera,ze si si to so sefkou dohodla....nevravim,ze dohodla, iba ze to tak vyzera

ledgerka
13. dec 2019

muzovu rodinu neries, nie si povinna to s nimi resit. Ked muz stoji za tebou, nie je o com. Rodinu treba zivit, tak snad neostanem bez prace. Alebo nech ti svokrovci davaju plat :D to by som im navrhla

autor
13. dec 2019

@mila23 ja viem ze to tak vyzerae ale nie je to tak..ja nie som podrazacka..aj ked so svagrinou nie sme naj kamosky a nechodime na kavicky ale nikdy by som jej toto neurobila..aj ked ona si mysli ze ano.

maruska1987
13. dec 2019

Ja som presne v takej iste pozicii; som na MD a do prace som dohodila na zastupovanie svoju neter. Keby som vedela, ze sa mi chysta urobit nieco podobne ako ty svagrinej, radsej nepomozem. Mame nadstandardne vztahy, pracu si obe vykonavame podla nas, aj podla zamestnavatela svedomito. Ani si neviem predstavit, ze by ma podrazila tak, ako sa chystas podrazit ty svoju svagrinu, nech mate vztahy akekolvek! Toto sa jednoducho nerobi; je to neeticke, nemoralne, sebecke!
Moja neter si uz davno hlada pracu inde v takom istom odbore, normalne rozumie, ze je na zastupovami za MD. Ani neviem akakolvek vyborna praca mestoji za konflikty v rodine. Dolezite je, ze clovek nejaku pracu ma... mne osobne by "nepustilo" urobit taky podraz a do prace by som sa nevratila ani po vytvoreni noveho miesta.
Naco si pytas rady od nas, ked ty si uz zjavne rozhodnuta? Tu ti malokto da na to pozehnanie...

mpg
13. dec 2019

Po MD je právny nárok vrátiť sa k svojmu zamestnávateľovi, to si musí urobiť vedenie poriadok - ak ju tam nechcú, všetko podľa predpisov.
A tak isto, keď skončí zmluva na zastupovanie počas MD, tak buď odíde z práce alebo mu vedenie dá nejakú prácu.
Ale sú aj ľudia, ktorí sa snažia získať si šefku, aby to bolo pre nich výhodné.

stanislavicenka
13. dec 2019

Svagrina ma narok na svoju pracu, podla zakona. Takze rodina ta darmo nahana, aby si ty dala vypoved. Zalezi, ako mas postavenu zmluvu, ak je to na cas zastupovania pocas materskej, ci rodicovskej dovolenky, tak zamestnávateľ ta bud prepusti, alebo presunie. Ju prijat musi, ci ju potom prepusti, to je uz na zamestnavatelovi

ciusinka
13. dec 2019

Tvoja sefka ocividne nema pravne vedomie alebo ocakava, ze ty nejako dotlacis svagrinu, aby dala ona sama dobrovolne vyoved (co by bola blba, kedze by prisla o odstupne)..Ako si to predstavuje, ze chce, aby si ty ostala? Tebe skonci zmluva momentom, ako sa svagrina do prace po RD vrati..Zostat tam mozes len v pripade, ak ti daju novu zmluvu, ci uz na dobu urcitu alebo na dobu neurcitu..Svagrinu prijat naspat musia, jedine ak by dala sama vypoved, co ako som spominala by bola dost blba, keby to urobila..A ak sa svagrina vrati, tak ty proste koncis, ak novu zmluvu nedostanes a co sa dalej bude diat medzi tvojou svagrinou a vedenim uz nie je tvoj problem..

A zaujimave, ze zrazu pises, ze to s nikym neriesis okrem svojho muza, pritom predtym si pisala, ze uz to vie prakticky cela rodina a svokrovci ti hovoria, ze nie aby si nastupila naspat do tej firmy, ked svagrinu vyhodia...Takze si to asi musela riesit aj s nimi, nie? A ak ano, tak co si od nich akoze cakala, ze ti povedia, ked im zahlasis, ze v praci, ktoru ti tvoja svagrina v dobrej viere dohodila, chcu tvoju svagrinu vyhodit a teba si tam nechat? Ze ti pogratuju k novej praci a budu z toho nadseni?

klejkaez
13. dec 2019

tak prečo sa pýtaš na názor keď zdravý rozum, je jednoznačný, keby neni jej ten flek nemáš...
je to psia povinnosť, aby nastúpila.
vidís, sama aká je jej šéfka mrcha. sa čudujem že im vravíš recicky šéfky, a nechranis jej chrbát a pracovné miesto...
veselo jej ho uvoľní...
keby ju vyhodia, to tvoja vec neni... a co ty vies možno bude s nou spokojná ďalších desať rokov.
len vidí pani šéfka, ako ty sama si v neistote ... voči vlastnej rodine

ledgerka
13. dec 2019

kludne mohli vo firme najst niekoho ineho na zastup cez vyberove konanie kvoli komu by svagrinu aj tak vyhodili. Taky je dnes svet, je to proste riziko dlhej slovenskej materskej. Treba s tym pocitat.

sashabb
13. dec 2019

Zlá budeš tak či tak, tak je to už jedno. Ty nerozhduješ, rozhoduje zamestnávateľ a to by si mali uvedomiť všetci. Škoda len, že si to začala riešiť popredu so svokrovcami.

brankova
13. dec 2019

Zial nemala si vraviet v rodine, ze ju chcu vyhodit tak ci tak. Lebo nakoniec ju ani nevyhodia a Tebe skonci zmluva, a tak vznikol zbytocny ohen na streche. Jedine, ze sa s nou sefka dohodne na ukonceni pomeru dohodou, ale vztahy v rodine Vam to uz neurovna.

autor
13. dec 2019

ja som to v rodine nevravela..svagrina sa to dozvedela od jednej kolegyne a roztrubuje to ona po rodine..ja som nevravela nikomu nic a to opakujem uz niekolkykrat

nevludna
13. dec 2019

Za tri roky sa tvoja svagrina moze dost zmenit a praca jej moze ist;) a mozno bude sikovnejsia ako ty;)

Je to od teba svinstvo, kedze ona ti velmi pomohla a od sefky tiez, ze tvoju svagrinnu takto ohovara, preboha je to jej zamestnanec.

Vsak tebe konci zmluva, ona nech nastupi a sa uvidi. Ty si hladaj nieco ine. A mozno ju sefka vyhodi a teba zobere spat.
Ale inak ani ja by som s tebou uz nebola ok, uz len kvoli tomu, co by sa v tej praci reci o mne drbali.

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

Najskor si ujasni, co budes pisat, aby si sa nezamotavala. Tu pises toto: "vysvetlila som aj svokre ze aj ked odidem tak u maju v plane prepustit..tak mi pohrozila aby som sa ja potom neopovazila tam vratit" A o chvilu uz zatato tvrdis, ze to s nikym nerozoberas, len so svojim muzom, Ty si nikomu nic nepovedala. Trepes dve na tri a este sa cudujes.

midka
13. dec 2019

uprimne, taketo podrazy nemam rada,, tvoju svagrinu uplne chapem,,,,, neviem co riesis,, isla si tam len na zastupovanie pocas materskej,, teda si s tym musela ratat, ze odides,, a navyse ak je to tvoja svagrina, ktora, ti helfla, ked si nemala pracu, je psov povinnostou odist,, aby sa mohla vratit spat,,,,, ak je to tak platovo super,, verim, ze po 3 rokoch na materskej, sa aj ona tesi normalny plat,, ak tebe sefka vychadza v ustrety, lebo mas dieta v skoke,, leogicky,, aj ona to oceni ak ma 3 rocne dieta...To, ake ma plany s nou sefka,, v buducnosti,, sa ta momentalne netyka,, ak ju casom vyhodi,, tak fajn a ked ta zobere spat,, je uz iny pripad,,, ale urcite by si jej nemala stat v ceste, aby sa vratila spat do prace,, len kvoli tomu, ze ty si v tejto praci spokojna,,,,ak je svagrina, svokrovci proti tebe,, ano,, chapem to....

autor
13. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl ale ja som to svokre povedala az ked mi prisla vynadat..len som sa branila....ja som to nezacala s nou rozoberat..ona prisla ku mne spustila na mne..to som jej len v obrane povedala..ale to som tiez pisala..sa mi zda ze citas len co ti vyhovuje..ved zas nehladaj co by si mohla riesit zbytocne..to lupou hladas kde jaky zadrhel aby si mohla riesit??.

autor
13. dec 2019

@midka a ja som pisala dakde ze jej stojim v ceste?..ze jej branim aby sa vratila????

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

Nemusim nic zdlhavo hladat, Ty si vobec nemala svokre povedat, ze ju chcu prepustit, lebo to nie je tvoja starost, tak sa necerti, ze je rodina na Teba nastvana. Robis si to sama svojou klebetnostou.

mm2008
13. dec 2019

@darinkaninka nemusí sa vrátiť na pôvodné miesto, pôvodné miesto je držia len počas MD, Po návrate z RD má nárok na miesto vo firme, no nie pôvodné .. hoci vo väčšine prípadov je to návrat na pôvodné miesto.

midka
13. dec 2019

nie, ja som nepisala, ze jej stojis, alebo branis,, proste odides z prace,, a teda miesto sa uvolni...

mm2008
13. dec 2019

Pre zakladateľku - neviem sa to nikde dočítať.. sorry. ty máš teraz zmluvu iba počas zastupovania RD, resp. už zmluvu na dobu neurčitú?

777januska777
13. dec 2019

Si nejaká hrozne podráždená na baby, normálne ti píšu svoj názor na ktorý si sa ty sama pýtala. A ešte sa tu budeš oháňať a zastávať sa svojej pravdy a baby nepočúvať. Tak načo si sa pýtala iných na názor? Keď to všetko pokladaš za správne? A inak o tomto vašom konflikte sa isto dopočujú aj kolegovia v práci a ak by som ja bola tvojou kolegyňou, tak neviem či by sme už potom boli dobrý kolektív. Môžeš si už teraz tvrdiť čo chceš, jednoducho to už dobré nebude a aby si po čase aj ty neodišla, lebo kolegovia ti už nebudú dôverovať. Teda ja by som ti isto už neverila a uz by som nemala potrebu sa s tebou nejako baviť.

autor
13. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl ale ja som jej to nepovedala..ved ty vobec necitas co ja pisem???..svagrina sa to dozvedela a ona to povedala vsetkym NIE JA!..

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

prosim Ta, a Ty citas, co pises? Ved tam jasne pises, ze si jej to povedala, tak sa dohodni sama so sebou, ako to vlastne je, mne je to jedno, tyka sa to Teba, takze si tu taraj somariny kludne dalej.

autor
13. dec 2019

@777januska777 v com som podrazdena a koli comu by si mi neverila?..neohovarala som ju, nepodrazila som ju..nic som jej nespravila len som chvilu pracovala na jej mieste..mne kolegyne donasali na nu..nie ja im ..ja som o nej nikdy nic nevravela uz preto ze mi dohodila ten flek som si nikdy nedovolila nieco o nej rozpravat..praveze oni sa mi na nu stazovali..

autor
13. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl co som ja jej povedala..ved pisem ze prisla sovkra zamnou uz nastvana ze jej svagrina povedala ze koli mne ju enchcu zobrat naspat??..tak co som ja jej povedala??..stale si ides svoje..necitas riadne asi to len prebehnes ocammi a potom si pises svoje somariny..ja som svokre NEPOVEDALA ze svagrinu chcu prepustit..ešte raz: Svagrina sa to dozvedela od jednej kolegyne a SVAGRINA to rozniesla po rodine..coho nasledkom bolo to ze mi prisla svokra nadavat..

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

ved si precitaj to, kde Ta citujem, tam je explicitne napisane, ze si to svokre Ty povedala. Tak uz naozaj neviem, ci nevies, co pises, alebo kde je chyba. Ale znovu opkaujem, mne je to jedno, ja sa nechovam ako klebetna hus.

autor
13. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl tak ti to je jedno tak nekomentuj..svokra prva za mnou prisla mi nadavat tak som jej to len vysvetlila..ale svokra uz o tom vedela predtym..