icon

Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..

13. dec 2019

Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..

lusi79
13. dec 2019

Pýtaš sa že čo by sme robili na tvojom mieste. Ja by som šéfke povedala, že rada by som zostala, ale mali ste dohodu so švagrinou a máš charakter, tak že nemôžeš. Odišla by som.S tim, že ak sa uvoľní miesto vo firme, môže ti dať vedieť a zvážis sa vrátiť. Ale nech si to najskôr vybavia so švagrinou. Mala by som čistý štít. Proste keď neodídes, tak to bude vždy vyzerať ako podraz. Nevravím, že v budúcnosti by som sa nevrátila,,a keď odídeš...už uvidíš čo sa bude diať.

kamitomi
13. dec 2019

A čo takto ísť na druhú materskú? Kým sa budeš môcť vrátiť tak už bude situácia vyriešená 😉 .

kvetinka75
13. dec 2019

Rob si co chces, na co hladas rady? Ona ti pomohla a ty tu vo vsetkych smeroch na nu kydas.keby toto vedela mozno by aj olutovala co spravila. Dobreho slova si tu na nu nenapisala. Len to ako sa nemusite ako sa s bratom nemusi ako je vsermtko jej chyba a pritom je to ona kto ti pomohol. Uz to ani citat nemozem.

janage
14. dec 2019

Mne tak z uvedeného vyplýva, že
1. ty odísť nechceš, čo je pochopiteľné ak ti vyhovuje plat, kolektív atď. však kto by chcel?
2. píšeš, že za 3 roky si poslala množstvo žiadostí, ale pozvali ťa len na 7 pohovorov. Otázka je, či by ťa vôbec pozvali na pohovor do terajšej firmy, ak by ťa švagriná nespomenula. Dozvedela by si vôbec o tom mieste? A nie nikto nechce nespoľahlivého zamestnanca lajdáka, ale raz nechápem prečo ak bola až taká nespokojnosť s jej prácou to firma neriešila pred jej nástupom na materskú. Veď vtedy tiež mohli poriešiť. Riešiť toto keď žena je v najzraniteľnejšom období (lebo dobre vieme, že zamestnať sa s tak malými deťmi nie je vôbec jednoduché) zo strany firmy rozhodne neseriózne.
3. na tých 7 pohovoroch aj ti ponúkli možnosť pracovať tam? Ak áno, prečo si to nevzala? Lebo plat? Teda vaša firma je jediná v tom biznise v tom prostredí, čo má výsledky a sa jej darí? Kolektív neriešim lebo si neviem predstaviť ako dopredu vieš aký bude.

carcarla
14. dec 2019

Čudujem sa sefke, že vôbec rieši tieto veci takto neprofesionálne. Ona by mala byť v prvom rade profesionál a nad vecou a neriešit so svojím podriadeným tretiu osobu. V prvom rade ona by si to mala sama vyriešiť a nie kydat na svagrinu aká bola nezodpovedna. To by som svojim zamestnancom nevesala na nos, vždy by som to riešila s konkrétnym zamestnancom. A pred túto "nevyruesitelnu situáciu" sa mala šéfka postaviť ako korektný zamestnávateľ. Ak je spokojná s tebou, predĺžiť ti zmluvu, bez toho, aby ohovárala svagrinu a svagrinu zobrať naspäť a potom jej dat výpoveď pre nadbytok pracovného miesta a situácia by bola vyriešená.

rokina13
14. dec 2019

Neustale píšeš o tom, ako sú s tebou spokojný a s ňou nespokojný, pričom je to v celej veci úplne irelevantné. Aspoň z mojho pohladu, lebo bez nej by si tú prácu ani len nemohla skúsit. Takže je to jednoznačné, ty nemáš čo riešiť aká ona bola v robote, ste rodina, mohla si si finančne polepšit iba kvôli nej a ak rodina chcete zostať, je tvojou povinnosťou odíst. Možno neskôr ak sa veci vykryštalizuju, ona sama dojde na to ako je to v praci, tak sa budeš moct vratit bez toho aby ste si v celej rodine navzdy pokazili vztahy. Lebo ak neodides tak toto pokazi vztahy navzdy, 100%.

airaw
14. dec 2019

Stále tu píšete ako jej švagriná vybavila prácu a neviem čo.. švagriná jej len oznámila, že u nich v práci hľadajú. Autorka si poslala životopis, bola na pohovore.. keby nebola taká akú hľadajú, tak by ju na ten pohovor neprijali, svagrina-nesvagrina..
A autorka, ty nemáš čo robiť, všetko je len na tvojej šéfke.. tebe skončí zmluva a bud ti ju šéfka predĺži alebo ti dá novú zmluvu alebo odídeš.. a keď sa ťa šéfka spýta, či chces ostať, kľudne povedz, že áno.. ale švagrinú s ňou už nerieš, to si musí šéfka vybaviť sama. A takisto tieto veci už nerieš ani so švagrinou ani so svokrou, vzťahy podľa mňa zostanú pokazené nech by sa to akokoľvek skoncilo.

marion09
14. dec 2019

@darinkaninka žijeme na Slovensku,tu pokiaľ ide o zamestnanie morálka nie je na mieste.najst si u nás dobre platenú prácu je umenie.

demonka5
14. dec 2019

Zober to cisto z racionalneho hladiska+svagrina ta odporucila,no nemusela si sa osvedcit,kludne ta mohla vyrazit ,ak by nebola sefka spokojna...ja tu vidim zlyhanie sefky,ma postupovat v sulade so zakonikom orace-teba ponuknut novu zmluvu kedze ti konci,svagrina ma garantovane miesto a ma sa s nou dohodnut na skonceni atd sefka zlyhala,mala bybsinto ona riesit,cakala by som ako sa situacia vyvinie,nepodavala by som vypoved

0kristina0
14. dec 2019

@demonka5 uplne s tebou suhlasim, za tvoju situaciu v rodine sa podakuj sefke. Vobec to takto nemuselo dopadnut a ty si mohla s cistim svedomim pracovat dalej. Sefka to hodila na tvoje plecia ona ti vlastne dala vybrat. Sama si pisala, ze ak povies ze tu robotu chces tak ju prepusti a ked povies nie tak co, neprepusti ju? Lebo z toho mi to vychadza. S velkou pravdepodobnostou ti nahovorila ze tak ci tak ju prepusti aby si ty nemala vycitky, ze dostala vyhadzov kvoli tebe co je velmi pravdepodobne. Ale ona ta uchlacholila, ze ved aj tak stoji za hovno a vyrazila by ju. Tvoje sefka je riadna mrcha, davaj si na nu bacha.

evita2222
Autor odpoveď zmazal
janage
14. dec 2019

@airaw no preto by bolo dobré vedieť odpoveď na otázku či by sa o danej pozícii vôbec dozvedela ak by jej švagriná nedala avízo a či by ju vôbec na pohovor pozvali - sama píše, že z množstva žiadostí čo poslala za 3 roky bola resp. ju pozvali len na 7 pohovorov a už vôbec nevieme na koľkých z tých 7 reálne uspela- mne to príde mizivé číslo. A ak boli s prácou švagriny takí nespokojní tak ju predsa už tiež mohli vyraziť dávno pred nástupom na materskú. Podľa toho čo bolo popísané akí s ňou boli vlastne nespokojní tak to by hociaký zodpovedný zamestnanec bol lepší ako švagriná tak na akú jarmilu si ju tam držali?

demonka5
14. dec 2019

@0kristina0 presne sefk je tu ta,ktora nejedna ferovo,na mieste svagrinej si rozlusknem situaciu na drobne a pridem na to a snazila by som sa vyjst ako vitaz nastudovala by som si zakonnik a trvala na svojich oravach-bud miesto,odstupne atd co by nemalo nic spolocne s tym,ci tam ostane autorka prispevku robit

lucmirka124
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
14. dec 2019

Ruku na srdce a teraz odpovedz co najuprimnejsie. Ze ty si nikdy nechcela z tejto prace odist a v kutiku duse si aj dufala, ze si ta budu chciet nechat?

aceris
14. dec 2019

necitala som vsetky komentare, ale hned na zaciatku baby pisu, ze jej musia drzat povodne miesto. To je totalna blbost. Povodne miesto drzia pol roka, potom uz jej len dake v ramci firmy ponuknut musia. Neodisla by som. Sorry, nech to riesi sefka. Chapem, ze teraz je na prd hladat nove po materskej pre nu. V rovnakej pozicii budem coskoro ja. Az na to, ze so mnou boli spokojny, sef bol smutny ze odchadzam ale uz v den mojho odchodu z prace zrusili moje miesto! Nevezmu ma na povodne a boh vie co ponuknu🤔 kazdopadne nie je to tvoja vina neodchadzaj

evittam
14. dec 2019

@aceris Blbosť je to co pises ty. Uved zakon a paragraf ohľadne toho čo tvrdís.
Miesto jej podla ZP musia drzat pocas celej RD a po nástupe bud vrátiť povodne miesto alebo ponúknuť adekvátne ak sa povodna pozicia zrusila. Dalej autorka ma zmluvu na zastupovanie pocas MD/RD cize jej zmluva konci dnom návratu pôvodnej zamestnankyne. Naštuduj si ZP kym zacnes davat rady.😉

aceris
14. dec 2019

@evittam neuvidela na zaciatku na aku zmuluvu ju zobrali. Za mna brali na dobu urcitu, nie na zastup a dokonca zmenili nazov pozicie...u nas sa to robi troska mimo zakon. Kazdopadne pises aj ty, ze bud povodne alebo ine musia ponuknut, takze zas sme pri tom, ze povodne uz dostat nemusi :-P povodne by mala narok len ak by sa vratila do pol roka

evittam
14. dec 2019

@aceris Este raz-uved zakon! Proste pises blbosti. Ak povodna pozicia existuje tak ziadna lehota polroka. Naozaj najskor si naštuduj ZP urobíš službu nielen sebe.
To že niekto porušuje ZP a iny to toleruje je už ina vec.

evittam
14. dec 2019

@aceris Povodne dostať nemusí ak zrusia povodnu pozíciu. Skus sa aj naučiť čítať s porozumením a nie prekrúcat to co pisem. Dakujem.
Odporúčam paragraf 157 ZP.

autor
14. dec 2019

baby stale mi tu pisete ze by ste na mojom mieste odisli ze je moja moralna povinnosti odist a pod..ale ved jasne ze ja odidem..aj musim..len ide o to ze potom ked mi ten flek ponuknu naspat muzova rodina pokladna za nepripustne aby som sa do tej firmy niekedy vratila ked svagrinu vyhodia..

evittam
14. dec 2019

Na tvojom mieste sa vykaslem na to co si mysli mužova rodina. Tvoja rodina si ty, muz, deti. Ak je s tym muz v pohode a zdiela tvoj nazor nie je o com. Je to tvoj/vás zivot. A hadam si nenecham diktovať od niekoho kde budem pracovať a ako si zivot zariadim. 😉 Držím prsty.

petulda333
14. dec 2019

Suhlasim s
@evittam ak ti miesto ponuknu opat tak ho ber. Muzova rodina ti seky nezaplati. Vobec by ma netrapilo co si myslia.

pleja
14. dec 2019

Kehyze mne ponuknu flek aj po odchode s najvacsou pravdepodobnostou by som tam isla.Ako si to uz vybavi sefka so svagrinou je to jej vec, A ak mali konflikty kvoli pracovnej moralke naozaj a sefka si to nevymysla tak svagrina by si toho mala byt vedoma a vziat si poučenie do buducna. Ale ako tu uz niekto pisal vztahy budu pokazene nadlho ci urobis tak alebo onak,,,je to ako v tej rozpravke...konicek mam zdvihnut to pero? ak zodvihnes zle bude, ak nezodvihnes bude este horsie...

lusi79
14. dec 2019

Ďalej už neries,, teraz proste odít, musíš, lebo ti konci zmluva. Švagriná nastúpi a uvidíš čo sa bude diať. Možno ju vôbec nepripustia. Ty si zatiaľ hľadaj normálne prácu niekde inde,,a keď ti zavolajú že sa im uvoľnilo miesto, či nemáš záujem o návrat tak sa vráť,,to už je na tebe. Každopádne by som nevyckavala či sa ti ozvú, ale hľadala si inú robotu. Možno budeš v ďalšej ešte spokojnejšia. Keď aj švagrinu vyhodia, má výpovednú dobu, tuším 3 mesiace, pokým sa nedohodnú inaky. Tak aby si nesedela doma na riti a nečakala len na to. Proste sa zariad bez toho a čakaj čo bude ďalej. Môžu /nemusia ju vyhodiť, môžu /nemusia ťa zavolať späť. Uvidíš ako sa situácia vyrieši.

janage
14. dec 2019

No my sme pisali aj o tom, ze 7 pohovorov za 3 roky je malo napr. ak si doteraz nevedela ze tam bude miesto dalej

dopolbokaodrata
14. dec 2019

Čo jeho rodina pokladá za neprípustné ti môže byť úplne jedno, ich vec to vôbec nie je. Ešte sa môže stať že keď sa švagriná vráti do prace, to isté čo tebe hovorili na ňu, budú hej hovoriť o tebe. Neidealizuj si ženský kolektív, do očí sú ako cukrík a hneď pri prvej príležitosti ta potopia. Ja si myslím ze keď ti skončí zmluva a švagriná sa náhodou vráti, tebe sa pravdepodobnosť už ani neozvú. Ja som zažila čisto ženský kolektív a tam to bola samá pretvárka.

0kristina0
14. dec 2019

@dopolbokaodrata potvrdzujem, zensky kolektiv je cista falos

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
laila22
14. dec 2019

No toľko to tu riešite, len aby to nakoniec nedopadlo tak, že autorke skončí zmluva a rozlúčila sa s ňou a zoberú späť švagrinú z materskej.